Pierwsza Gwiazdka w grudniu świeci 🌟, w sierpniu nam przyniesie dzieci 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Red, wiem co czujesz. Moja mama tez miała raka. niestety zbyt późno wykrytego i chemia nic nie dała. Wspieraj ją i spędzaj z nią każda chwilę.
Red555 lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy - euthyrox N50
AMH 4.48
jajowody drożne
starania od 03.2021 -
Gosia24 - myśle ze trochę się zamartwiasz na zapas. Pomysl co dalej - w piątek wyjdzie super beta a Ty będziesz się martwić już jakie będą kolejne. I tak do końca I trym przynajmniej Znajdź koniecznie cos co Cię uspokaja - ja np jak za dużo myśle ze robię jakaś spokojna jogę z YT albo oglądam głupotki - np Hotel Paradise. Pamiętaj ze myśleniem i tak niczego nie zmienisz ;*
Księgowa lubi tę wiadomość
-
Wiem o tym wiem, ale to jest silniejsze ode mnie.. dziś mam tragiczny dzień.
ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn które robiły mutacje na testdna. Mam zamiar zrobić je jeśli teraz nic z tego nie będzie, i jeżeli wezmę opcję z konsultacją i ten genetyk zaleci np acard lub heparyne to muszę dodatkowo wykonywać jeszcze te badania o których tu pisała np Ksiegowa? (aptt, INR, białko C,S itd..) czy jeśli juz będe miała te zalecenia to wystarczy i gin powinien się do tego odnieść? -
💉💉💉
Dziękuję za kciuki, jestem po, czuję się ok.
Teraz czekam na wizytę u lekarza, wiem tylko że pobrano 17 komórek 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁Asia2309, Misiaa, Sesyjka, agusia_246, Jedna_z_Wielu, Aneta2506, Księgowa, Ivanka93, Olcykowa, miska122, Karo123, Mama_Basia, Cecylia, Oliwka91, Ayayanee, Jeżynka, Felinka94, Paulina1106, Md1610, Limonka26, Wiolala, Syla87, Mersalla, Jo_an, Słomka, Sway, bindweef, Japoneczka z Porcelany, Red555 lubią tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Kaśik wrote:💉💉💉
Dziękuję za kciuki, jestem po, czuję się ok.
Teraz czekam na wizytę u lekarza, wiem tylko że pobrano 17 komórek 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
😍😍😍15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Gosia24 wrote:Wiem o tym wiem, ale to jest silniejsze ode mnie.. dziś mam tragiczny dzień.
ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn które robiły mutacje na testdna. Mam zamiar zrobić je jeśli teraz nic z tego nie będzie, i jeżeli wezmę opcję z konsultacją i ten genetyk zaleci np acard lub heparyne to muszę dodatkowo wykonywać jeszcze te badania o których tu pisała np Ksiegowa? (aptt, INR, białko C,S itd..) czy jeśli juz będe miała te zalecenia to wystarczy i gin powinien się do tego odnieść?
Gosia, to zależy jak podejdzie do tego ginekolog i co Ci wyjdzie.
Przykładowo - jeśli wyjdzie Ci V-Leiden albo protrombina jak mnie to wtedy nie ma wątpliwości przy ciazy tak czy siak.
Ale jeśli wyjdzie Ci tylko PAI to prawdopodobnie nie dostaniesz zlecenia na heparyne i wtedy hematolog i te badania.
W każdym razie - zrób najpierw badania genetyczne, a potem z krwi. Jeśli oczywiście będzie taka potrzeba 😉Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Karola, popieram! Tylko z tym hotelem Paradise w tym roku to jakaś porażka 😅
Felinka94, Limonka26, karola lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Red mam nadzieję, że u mamy się ułoży dziewczyny dobrze radzą psycholog może pomóc nastawienie i kondycja psychiczna są bardzo ważne
Misia trzymam kciuki daj znać po wizycie ✊✊🍀❤
Kasik piękny wynik 🥚🍀🍀✊ -
A ja dzisiaj po wizycie u ginekologa...
Dał zielone światło, ale powiedział że może to być cykl bezowulacyjny bo prolaktyna poszybowała w górę a dopiero od trzech tygodni wróciłam do Dostinexu na obniżenie.
Ech...
Jestem świeżo po 🐵, więc jeszcze mam nadzieję...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Dał zielone światło, ale powiedział że może to być cykl bezowulacyjny bo prolaktyna poszybowała w górę a dopiero od trzech tygodni wróciłam do Dostinexu na obniżenie.
Ech...
Jestem świeżo po 🐵, więc jeszcze mam nadzieję...
Widzę że masz problem z prolaktyną więc pewnie powinnaś powinnaś wiedzieć. Przypomnij mi proszę w którym dc robi się badanie prolaktyny? Ty robiłaś z obciążeniem i drugie pobranie po godzinie, czy pojedynczy wynik?
Miałam problemy z prolaktyną ponad 3 lata temu, ale już nie pamiętam jak to było.
Jak tym razem nic nie wyjdzie to będzie mój pierwszy trop żeby sprawdzić czy wszystko jest u mnie ok, czy problem wrócił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 12:30
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:Wiem o tym wiem, ale to jest silniejsze ode mnie.. dziś mam tragiczny dzień.
ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn które robiły mutacje na testdna. Mam zamiar zrobić je jeśli teraz nic z tego nie będzie, i jeżeli wezmę opcję z konsultacją i ten genetyk zaleci np acard lub heparyne to muszę dodatkowo wykonywać jeszcze te badania o których tu pisała np Ksiegowa? (aptt, INR, białko C,S itd..) czy jeśli juz będe miała te zalecenia to wystarczy i gin powinien się do tego odnieść?
Ja mam PAI i 2 poronienia. Lekarz dostosował się do tego co zalecił genetyk z konsultacji.
Ogólnie dziwna historia bo lekarz do. ktorego chciałam chodzić na wizytach przed ciąża mówił że da mi heparynę od pozytywu a jak trafiłam do niego w 10 tyg ciazy bo wkoncu był termin do niego to stwierdził że po co ta heparyna 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
-
Mama_Basia wrote:Na razie myśl pozytywnie, mnie akurat będzie ta owulacja 😉
Widzę że masz problem z prolaktyną więc pewnie powinnaś powinnaś wiedzieć. Przypomnij mi proszę w którym dc robi się badanie prolaktyny? Ty robiłaś z obciążeniem i drugie pobranie po godzinie, czy pojedynczy wynik?
Miałam problemy z prolaktyną ponad 3 lata temu, ale już nie pamiętam jak to było.
Jak tym razem nic nie wyjdzie to będzie mój pierwszy trop żeby sprawdzić czy wszystko jest u mnie ok, czy problem wrócił.
Pierwsze badanie pół roku temu robiłam z obciazeniem i właśnie kolejne badanie po godzinie.
A teraz co trzy miesiące samo badanie w 3 dc. Nie brałam lekow długo bo tylko dwa miesiące i zaszłam w ciążę i lekarz kazał odstawić.15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed