Pierwsza Gwiazdka w grudniu świeci 🌟, w sierpniu nam przyniesie dzieci 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
słuchajcie, pamiętam, że ktoś tu wrzucał taką rozmowę lekarza z pacjentką we wczesnej ciąży, z której ona chciała się cieszyć każdego dnia, to było chyba z jakiegoś facebooka, ale to było chwilę temu, więc kilkadziesiąt stron w tył 🙈
pamiętacie kto to wrzucał albo skąd to wziął? 🙏👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Dziewczyny, co prawda jutro wypada mój dzień testowania, ale miałam tego w ogóle nie robić, bo nie wiem czy pamiętacie, ale w owulkę mój M się na mnie wypiął. Zrobiłam przed chwilą test, w sumie z głupoty, mam spory zapas, więc mówie 'a sikne sobie', bo piersi mnie bolą i oto on 🥺:
https://zapodaj.net/b27f53fc7f411.jpg.html
To jakiś cud, nie wiem jak to możliwe.. Ostatni seks był w środę, a owulacja 4 dni później w niedzielę (szczyt śluzu i ból jajnika). Może jakaś podwójna owulacja bezobjawowa wcześniej? Wychodzi, że dzisiaj jest 10dpo, ale test tak ciemny, że już sama nie wiem 🙉
Tak jak przy każdej ciąży byłam największym czarnowidzem, tak teraz się nie zastanawiam nad niczym, po prostu się cieszę i tyle, będzie dobrze 🙂Lemonka, Skubii, Sesyjka, Olcykowa, Mersalla, smoothie, Cecylia, Jo_an, Ivanka93, Jedna_z_Wielu, Jeszcze_Blizniaki, Ayayanee, Wjedzma, bindweef, Kaśik, Mama_Basia, Izi, Limonka26, Paulon, Maciejka🌸, Hania123, Wiolala, Jeżynka, lawendowePole, Red555, Paulina1106, Simons_cat, Słomka, Felinka94, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość
-
celina550 wrote:słuchajcie, pamiętam, że ktoś tu wrzucał taką rozmowę lekarza z pacjentką we wczesnej ciąży, z której ona chciała się cieszyć każdego dnia, to było chyba z jakiegoś facebooka, ale to było chwilę temu, więc kilkadziesiąt stron w tył 🙈
pamiętacie kto to wrzucał albo skąd to wziął? 🙏 -
Olcykowa co do L4 i kopania w🍑 przez pracodawcę to święta prawda. Poalabym Ci 🍻 ale jesteś w ciąży 😉
Jednak wolałabym, żeby się jeszcze nie wydało w pracy, a o zdalnej mogę pomarzyć, bo robią takie przeszkody, że głowa boli (budżetówka, czyli ciemnogród i zacofanie)Olcykowa lubi tę wiadomość
20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
20.05 - (29+6) 1472 g🦁
19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁 -
"- AP: To kiedy mogę już powiedzieć rodzinie?
- MJ: No wiesz... najlepiej poczekać do badań prenatalnych, jak już będzie wiadomo, że wszystko jest ok, to można juz powiedzieć najbliższym, bo ryzyko poronienia co prawda nigdy nie jest zerowe ale po 14 tygodniu jest już bardzo małe.
- AP: Panie Doktorze kochany, przemyślałam to i wie Pan co ?
- MJ: 🙂 no... nie wiem?
- AP: Nie odbiorę sobie ani jednego dnia cieszenia się tą ciążą - jeśli jest mi dana na miesiąc - to będę się nią cieszyć codziennie przez 30dni, a jeśli jest mi dana na całe życie, to będę się nią cieszyć przez całe życie.
- MJ : ... 😍 jesteś niezwykła...
- AP 🙂 to do kogo pierwszego dzwonimy?
Kobietą, ktora nauczyla mnie tej niezwyklej mądrości jest pewna niesamowita pacjentka, matka dwóch chłopaków: Ignasia i Kazika - moich dzieci.
Moja ukochana (choć wysoce niełatwa w obsłudze ) Nie-Żona otwarła mi oczy na to, jaką niepowetowaną stratą jest zmarnowanie każdego dnia, w którym nie pozwoliłem sobie na to, by być szczęśliwym... Zrozumiałem wtedy, że jedyną przyczyną i jedynym rzeczywistym ograniczeniem mojego szczęścia są moje własne LĘKI i OBAWY o sprawy, które przecież najczęściej nigdy nie wydarzą.
Dziękuję Ci Kochanie 🥰"Olcykowa, agusia_246, Jedna_z_Wielu, Jeszcze_Blizniaki, Izi, Paulon, Maciejka🌸, Hania123 lubią tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Dziewczyny, co prawda jutro wypada mój dzień testowania, ale miałam tego w ogóle nie robić, bo nie wiem czy pamiętacie, ale w owulkę mój M się na mnie wypiął. Zrobiłam przed chwilą test, w sumie z głupoty, mam spory zapas, więc mówie 'a sikne sobie', bo piersi mnie bolą i oto on 🥺:
To jakiś cud, nie wiem jak to możliwe.. Ostatni seks był w środę, a owulacja 4 dni później w niedzielę (szczyt śluzu i ból jajnika). Może jakaś podwójna owulacja bezobjawowa wcześniej? Wychodzi, że dzisiaj jest 10dpo, ale test tak ciemny, że już sama nie wiem 🙉
Tak jak przy każdej ciąży byłam największym czarnowidzem, tak teraz się nie zastanawiam nad niczym, po prostu się cieszę i tyle, będzie dobrze 🙂
Olliiii cudownie! ❤️ Idziesz na betę ?Olliiii lubi tę wiadomość
👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm
-
Lemonka wrote:"- AP: To kiedy mogę już powiedzieć rodzinie?
- MJ: No wiesz... najlepiej poczekać do badań prenatalnych, jak już będzie wiadomo, że wszystko jest ok, to można juz powiedzieć najbliższym, bo ryzyko poronienia co prawda nigdy nie jest zerowe ale po 14 tygodniu jest już bardzo małe.
- AP: Panie Doktorze kochany, przemyślałam to i wie Pan co ?
- MJ: 🙂 no... nie wiem?
- AP: Nie odbiorę sobie ani jednego dnia cieszenia się tą ciążą - jeśli jest mi dana na miesiąc - to będę się nią cieszyć codziennie przez 30dni, a jeśli jest mi dana na całe życie, to będę się nią cieszyć przez całe życie.
- MJ : ... 😍 jesteś niezwykła...
- AP 🙂 to do kogo pierwszego dzwonimy?
Kobietą, ktora nauczyla mnie tej niezwyklej mądrości jest pewna niesamowita pacjentka, matka dwóch chłopaków: Ignasia i Kazika - moich dzieci.
Moja ukochana (choć wysoce niełatwa w obsłudze ) Nie-Żona otwarła mi oczy na to, jaką niepowetowaną stratą jest zmarnowanie każdego dnia, w którym nie pozwoliłem sobie na to, by być szczęśliwym... Zrozumiałem wtedy, że jedyną przyczyną i jedynym rzeczywistym ograniczeniem mojego szczęścia są moje własne LĘKI i OBAWY o sprawy, które przecież najczęściej nigdy nie wydarzą.
Dziękuję Ci Kochanie 🥰"
dziękuję Ci bardzo ❤️Izi lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
nick nieaktualny
-
Olii, to raczej na 99% nie mialas owulki 4 dni później niż seksy 😅 myślę, ze była wcześniej.
Olliiii lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Olliiii wrote:Dziewczyny, co prawda jutro wypada mój dzień testowania, ale miałam tego w ogóle nie robić, bo nie wiem czy pamiętacie, ale w owulkę mój M się na mnie wypiął. Zrobiłam przed chwilą test, w sumie z głupoty, mam spory zapas, więc mówie 'a sikne sobie', bo piersi mnie bolą i oto on 🥺:
Tak jak przy każdej ciąży byłam największym czarnowidzem, tak teraz się nie zastanawiam nad niczym, po prostu się cieszę i tyle, będzie dobrze 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 14:37
Olliiii lubi tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Już sama nie wiem co myśleć 🙈 Chyba, że mąż wyhodował jakieś superplemniki, które czekały 4 dni, ale wątpię 😂 Na betę idę jutro, a z leków to wieczorem zaczynam zastrzyki z heparyny, Acard genetyczka kazała odstawić w razie ciąży. Trochę się boję odstawiać, ale też nie chce robić czegoś na własną rękę..
-
Jeżynka wrote:Na USG z maluszkiem oki. Z szyjki reszta skrzepu jest. Jeden lekarz mówi leżeć drugi że w tej sytuacji trzeba ruchu aby ten skrzep się nie cofnął do macicy. Że on musi się jak by y wydalić. I komu mam tu wierzyć 🤦 ten drugi jakby sensowniej mówi 🤔 mam mętlik w głowie. No niestety ciąża wysokiego ryzyka mnie czeka. Chociaż byłam tego świadoma to nie myślałam że od samego początku taki hardcore.
Także do domciu 😍
Ja dostałam takie same rozbieżne wytyczne w maju. Ale postanowiłam iść na spacer skoro ma się oczyszczać i z jednego małego krwiaka zdobiły się 2 duże. Od tamtej pory się oszczędzałam i powoli się oczyściły. Oczywiście nie wiem co w Twojej sytuacji byłoby lepsze, sama musisz podjąć decyzję, ale daję tylko znać.Jeżynka lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Już sama nie wiem co myśleć 🙈 Chyba, że mąż wyhodował jakieś superplemniki, które czekały 4 dni, ale wątpię 😂 Na betę idę jutro, a z leków to wieczorem zaczynam zastrzyki z heparyny, Acard genetyczka kazała odstawić w razie ciąży. Trochę się boję odstawiać, ale też nie chce robić czegoś na własną rękę..
Mój mąż mówi że ma wyborowych strzelców 😂 także najwidoczniej twój to dopiero ma gladiatorów 😂😂😂Olliiii lubi tę wiadomość
👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm
-
Olliiii Cudownie ❤❤❤
Nie ważne jak, ważne że efekt jaknabardziej chciany ❤❤❤
Jeżynka dobrze, że do domu, tam najlepiej ❤❤❤Olliiii lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Olliiii wrote:Już sama nie wiem co myśleć 🙈 Chyba, że mąż wyhodował jakieś superplemniki, które czekały 4 dni, ale wątpię 😂 Na betę idę jutro, a z leków to wieczorem zaczynam zastrzyki z heparyny, Acard genetyczka kazała odstawić w razie ciąży. Trochę się boję odstawiać, ale też nie chce robić czegoś na własną rękę..
Po pierwsze gratuluję! 🙂
Dziwne ze kazała odstawić, mi właśnie na Pai lekarz ginekolog i genetyk kazał zwiększyć dawkę na 150tke 🤷🏻♀️
Nie spotkałam się też nigdy z odstawieniem przy pozytywnym teście...
Może skontaktuj się z ginekologiem co z tym acardem?Olliiii lubi tę wiadomość
-
Ayayanee wrote:Po pierwsze gratuluję! 🙂
Dziwne ze kazała odstawić, mi właśnie na Pai lekarz ginekolog i genetyk kazał zwiększyć dawkę na 150tke 🤷🏻♀️
Może skontaktuj się z ginekologiem co z tym acardem?
Moja hematolog też uważa, ze trzeba odstawić w ciazy, ale ze byłam u niej w połowie ciazy to zostawiła to decyzji ginekologa. Także jest taka możliwość - boją się, ze powstaną krwiaki, a heparyna jest dużo lepsza. 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ayayanee wrote:Po pierwsze gratuluję! 🙂
Może skontaktuj się z ginekologiem co z tym acardem?
Ginekolog powtarza, że mam postępować tak jak każe genetyk 🤷🏻♀️ ginka mi nie chciała nawet dać heparyny. Jeszcze myślę umówić się do hematologa. Byłam umówiona do hematologa od Księgowej, ale obraziłam się na cały świat, że mąż mi zmarnował owulację i głupia odmówiłam wizytę 🙈Księgowa lubi tę wiadomość