PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracam z wizytty, doktor ucieszony ale gwarancji nie daje że się utrzyma. Kazał zrobić bete za tydzień i przyjść za dwa. Obstawił mnie tak lekami że oczy mi z orbit wyszły przy płaceniu. Zastrzyki, progesteron doustnie 3 razy dziennie i dopochwowo 2razy dziennie. Cieszy się, ale i ostrzega.....
-
Ja właśnie się zastanawiam czy zrobić jeszcze betę znowu jutro i progesteron czy już tylko pójść na wizytę do lekarza. Boje się że znowu mi spadnie progesteron a ja dostanę zawału i będę się stresować. Jak myślicie? Lekarz kazał już w sumie nie badać krwi tylko przyjść po nowym roku na wizytę
-
Monia01 wrote:Ja właśnie się zastanawiam czy zrobić jeszcze betę znowu jutro i progesteron czy już tylko pójść na wizytę do lekarza. Boje się że znowu mi spadnie progesteron a ja dostanę zawału i będę się stresować. Jak myślicie? Lekarz kazał już w sumie nie badać krwi tylko przyjść po nowym roku na wizytę
Monia słuchaj lekarza i już nie rób skoro był piękny przyrost Czekaj do wizyty i ciesz się tym stanemMonia01 lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Monia słuchaj lekarza i już nie rób skoro był piękny przyrost Czekaj do wizyty i ciesz się tym stanem
Masz rację, nie ma co Jeśli u Felinki będzie już coś widać a może nawet serduszko to umawiam się na czwartek może i u mnie będzie widać, jest między nami jakoś 3 dni różnicy w testowaniu 😂❤️ -
Ja mam brać progesteron w mega ilościach bo u mnie był z tym problem. Zobacze, kazał za tydzień, że jak rośnie to dobrze , a jak będzie stało to musze przyjsc i leki na wywołanie miesiączki. Ja wiem że to dla niego standard i naturalna kolej rzeczy ale jakoś dziwnie się zrobiło, że jednak bobo może sie nie utrzymać.
-
Dwójka zawsze jest to ryzyko na to nikt nie ma wpływu niestety ale nie wolno o tym myśleć. Trzymam kciuki za Was aby wszystko było dobrze
Monia dam znać 🙈 stresuje się 😳
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Kraszixp wrote:https://zapodaj.net/68eb1cabca98b.jpg.html
Endometrium 8.4mm dobrze jest?
Nie mam pojęcia niestety jakie powinno być endo, ale skoro lekarz nic nie powiedział i nie kazał brać to chyba jest takie jakie powinno byćKraszixp lubi tę wiadomość
-
Byłam już na usg, kropka jeszcze nie widać, jest tylko ciałko żółte No i macica rozpulchniona więc ciąża na pewno jest za tydzień w poniedziałek mam powtórzyć krew i we wtorek przyjść jeszcze raz na usg
Endometrium 21mm 😳Kraszixp, Wjedzma, Monia01 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Byłam już na usg, kropka jeszcze nie widać, jest tylko ciałko żółte No i macica rozpulchniona więc ciąża na pewno jest za tydzień w poniedziałek mam powtórzyć krew i we wtorek przyjść jeszcze raz na usg
Endometrium 21mm 😳
Gratulacje!! Ja chyba poczekam na okres... Z tym moim endo... 😭 Będzie biochemiczna jak nic
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
31.12.2021 beta HCG 724,500
29.12.2021 beta HCG 301,100
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
Kraszixp wrote:Gratulacje!! Ja chyba poczekam na okres... Z tym moim endo... 😭 Będzie biochemiczna jak nic
Kraszixp lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka bardzo się cieszymy ❤️ czekać teraz pozostaje aż się kropek pokaże 🙈
Ja nie do końca jestem kumata co do grubości endometrium. Jakie są normy w ciąży, jakie są dobre/złe? 21 mm nic mi niestety nie mówi, jakbys mogła mi wyjaśnić hihi.
Krasz spokojnie, nie stresuj się na zapas. Bo tylko sobie szkodzisz. Zaparz sobie meliske, włącz ulubiny film i wyłącz myślenie. Odpocznij psychicznie. Mi to pomogło na początku jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Miałam straszne załamanie związane tak naprawdę nawet nie wiem z czym. Całe święta trulam dziewczynom, że nie mogę zapanować nad emocjami. A ciąża oczywiście chciana i wystarana 🤦🏻♀️🙈Kraszixp lubi tę wiadomość
-
Ja to już łzy w oczach, nie wiem co myśleć... Szyjka miękka, dużo śluzu... Ajj nie wiem czy laboratorium działa w piątek (sylwester) jeśli nie to nie robię jutro bety bo nie zbadam przyrostu... Może być tak że owulka się przesunęła i ciąża jest za wczesna by ją wykryć na usg
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
31.12.2021 beta HCG 724,500
29.12.2021 beta HCG 301,100
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
Kraszixp wrote:Ja to już łzy w oczach, nie wiem co myśleć... Szyjka miękka, dużo śluzu... Ajj nie wiem czy laboratorium działa w piątek (sylwester) jeśli nie to nie robię jutro bety bo nie zbadam przyrostu... Może być tak że owulka się przesunęła i ciąża jest za wczesna by ją wykryć na usg
Monia szczerze mówiąc to wydaje mi się że te endometrium jest wręcz za grube 🤔 ale w sumie to nie wiemMonia01, Wjedzma, Kraszixp lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Kraszixp, moja przyjaciółka na początku ciąży miała potop w majtkach. Każda z nas jest inna. Jeśli chodzi o szyjke to na necie jedni piszą, że ma być twarda, inni że miękka, idzie zgłupieć. Zajmij czymś głowę, nie skupiaj się, nie analizuj, jeśli Cie to ma uspokoić to zbadaj sobie ten przyrost jutro, są kalkulatory w których podajesz daty badań, może być dzień po dniu, może być co 3 i więcej dni, a on Ci przeliczy czy jest prawidłowy. Ciąża zdecydowanie jest za wczesna, żeby ją wykryć na usg! Proszę nie martw się na zapas
Monia01, Kraszixp, Felinka94 lubią tę wiadomość