PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia01 wrote:spróbuję, oby pomogło bo mam ochote zwymiiotować ten kwasior
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Monia01 wrote:Pomogło!
Monia01 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Doris98 wrote:Hej, trochę mnie tu nie bylo 😃😃 odpuściłam,zajęłam się pracą i celem schudnięcia i poprawienia jakości zdrowia więc dawałam totalnie na luz 😃
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Wjedzma, dziewczyny, gratuluję wszystkim którym udało się uzyskać piekny prezent na swieta albo sylwestra. Trzymam za was kciuki i za wasze nudne ciąże. 🥰❤
Jeśli chodzi o mnie, to dalej okresu brak. 5 stycznia jmowiona jestem do endo gin który skieruje mnie na badania hormonalne, więc pewnie zaraz po ich wykonaniu dostane hormony na wywołanie okresu.
Mam nadzieję że w miarę szybko uda mi się włożyć farmakoterapię i w końcu będą te dni płodne... oby nie trwało to latami bo się załamie.
Odpuściłam już myślenie o tym, bo skoro nie zaczęłam nowego cyklu to wiadomo, wszystko bez sensu. Poczytuje was od czasu do czasu, ale przepraszam że każdej z osobna nie odpowiem- mega ciezki czas w pracy.
Psiapsi w ciąży i gada tylko o tym 😭
W święta dowiedziałam się ze druga dobra koleżanka tez w ciąży. W sylwestra obydwie będą u mnie także wyobraźcie sobie ból. No nic.
Pamiętajcie że co nas nie zabije to nas wzmocni.
Za wszystkie staraczki trzymam kciuki i liczę na to, że za chwile znajdę wpis że wam się udało 😊
Kraszixp, Felinka94, Monia01 lubią tę wiadomość
-
DIDI wrote:Wjedzma, dziewczyny, gratuluję wszystkim którym udało się uzyskać piekny prezent na swieta albo sylwestra. Trzymam za was kciuki i za wasze nudne ciąże. 🥰❤
Jeśli chodzi o mnie, to dalej okresu brak. 5 stycznia jmowiona jestem do endo gin który skieruje mnie na badania hormonalne, więc pewnie zaraz po ich wykonaniu dostane hormony na wywołanie okresu.
Mam nadzieję że w miarę szybko uda mi się włożyć farmakoterapię i w końcu będą te dni płodne... oby nie trwało to latami bo się załamie.
Odpuściłam już myślenie o tym, bo skoro nie zaczęłam nowego cyklu to wiadomo, wszystko bez sensu. Poczytuje was od czasu do czasu, ale przepraszam że każdej z osobna nie odpowiem- mega ciezki czas w pracy.
W święta dowiedziałam się ze druga dobra koleżanka tez w ciąży. W sylwestra obydwie będą u mnie także wyobraźcie sobie ból. No nic.
Za wszystkie staraczki trzymam kciuki i liczę na to, że za chwile znajdę wpis że wam się udało 😊
Dziękujemy za gratulacje i Tobie się uda oby szybko cykle wróciły do normy ❤️ zrób im smaka i napij się za nas wszystkie ☺️Felinka94 lubi tę wiadomość
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
31.12.2021 beta HCG 724,500
29.12.2021 beta HCG 301,100
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
DIDI wrote:Wjedzma, dziewczyny, gratuluję wszystkim którym udało się uzyskać piekny prezent na swieta albo sylwestra. Trzymam za was kciuki i za wasze nudne ciąże. 🥰❤
3 mam kciuki żeby Twoje cykle unormowały się i aby wreszcie się udało
Dobrze ze jesteś pochłonięta pracą, nie masz czasu za dużo myśleć ;*
Doris pełen luz to super podejścieKraszixp lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
P S. Tak jak Krasz wspomniała, napijcie się za nas 😁😂😂
Kraszixp lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Trzymam za Ciebie kciuki DIDI. Żeby wszystko szło jak trzeba. Dziękujemy za gratulacje. Mam nadzieję, że za niedługo i my tobie będziemy gratulować 💚🍀
Tak jak mówi Felinka, powiedz im co czujesz, to twoje przyjaciółki, powinny zrozumiećFelinka94 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nigdy nie mam spokoju. Pracuje na 3/4 etatu, praca spokojna,stabilna ale mało płatna 1600 zl z groszami. Dostałam propozycję zmiany pracy od stycznia , na prace w tegori spokojną bez dzwogania, ale trochę wiecej ruchu. I mam dylemat, tyle miesiecy jednoczenie starałam sie o obie przeczy na raz, zadne nie przychodziło, jak przyszło to jednoczenie. Nie wiem co mam zrobić. Zostać w tej pracy i iść na zwolnienie za 3 miesiace jak juz będzie pewne, czy zmienić i ukrywać minimum 4 miesiece bo pewnie pierwsza umowa na okres próbny. Nie wiem co zrobić, jesstem w strasznej kropce bo wiecie jak pracodawcy reagują na ciążę zwłaszcza nowoprzyjętych osób. nie chcę żałować ani jednego ani drugiego doradzcie.
-
Dwójka wrote:Dziewczyny, nigdy nie mam spokoju. Pracuje na 3/4 etatu, praca spokojna,stabilna ale mało płatna 1600 zl z groszami. Dostałam propozycję zmiany pracy od stycznia , na prace w tegori spokojną bez dzwogania, ale trochę wiecej ruchu. I mam dylemat, tyle miesiecy jednoczenie starałam sie o obie przeczy na raz, zadne nie przychodziło, jak przyszło to jednoczenie. Nie wiem co mam zrobić. Zostać w tej pracy i iść na zwolnienie za 3 miesiace jak juz będzie pewne, czy zmienić i ukrywać minimum 4 miesiece bo pewnie pierwsza umowa na okres próbny. Nie wiem co zrobić, jesstem w strasznej kropce bo wiecie jak pracodawcy reagują na ciążę zwłaszcza nowoprzyjętych osób. nie chcę żałować ani jednego ani drugiego doradzcie.
Z drugiej strony może to zabrzmi Januszowo ale to wczesna ciąża masz prawo jeszcze o niej nie wiedzieć 🤔
Aczkolwiek nie wiem jak jest z prawem pracy czy nie weszła w życie ta ustawa o ciężarnych i zwolnieniu 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:To musi być Twoja decyzja.
Z drugiej strony może to zabrzmi Januszowo ale to wczesna ciąża masz prawo jeszcze o niej nie wiedzieć 🤔
Aczkolwiek nie wiem jak jest z prawem pracy czy nie weszła w życie ta ustawa o ciężarnych i zwolnieniu 🤔
Wiem że mam prawo nie wiedzieć i nie daj Boże wszystko sie moze stać. Wiem że to moja decyzja ale tak cholernie trudna..... tyle szczęścia w jednym momencie. Ja sie odgrazałam ,że jak tylko sie dowiem że jestem w ciąży to od pierwszego dnia ide na L4, az mi sie wczoraj koleznka zapytała czy ja w styczniu będę? Mówię będę będę, spokojnie na najgorętszy okres w roku do konca marca cie nie zostawie, a tytaj taka sytuacja 🙈. Ale tez nie chce siebie stawiać w takim swietle w nowej pracy że dopiero przyszła i odrazu L4 i ciąża i problem na firmie. Nic nie może byc prosto,poprostu nic. Zawsze cos co mąci. 😅 -
Dwójka wrote:Jaka ustawa ? Nic nie słyszałam!
Wiem że mam prawo nie wiedzieć i nie daj Boże wszystko sie moze stać. Wiem że to moja decyzja ale tak cholernie trudna..... tyle szczęścia w jednym momencie. Ja sie odgrazałam ,że jak tylko sie dowiem że jestem w ciąży to od pierwszego dnia ide na L4, az mi sie wczoraj koleznka zapytała czy ja w styczniu będę? Mówię będę będę, spokojnie na najgorętszy okres w roku do konca marca cie nie zostawie, a tytaj taka sytuacja 🙈. Ale tez nie chce siebie stawiać w takim swietle w nowej pracy że dopiero przyszła i odrazu L4 i ciąża i problem na firmie. Nic nie może byc prosto,poprostu nic. Zawsze cos co mąci. 😅
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Miało coś wejść że kobieta może iść na l4 ciążowe po jakimś czasie zatrudnienia ale nie pamiętam dokładnie co i jak 🤔
-
Felinka94 wrote:DIDI kochana może powiedz im wprost że im gratulujesz i cieszysz się ich szczęściem, ale że to dla Ciebie trudne? Myślę że zrozumieją i dadzą Ci odetchnąć
3 mam kciuki żeby Twoje cykle unormowały się i aby wreszcie się udało
Dobrze ze jesteś pochłonięta pracą, nie masz czasu za dużo myśleć ;*
Doris pełen luz to super podejście
Co do dziewczyn- nie mowilam im w ogóle ze mam jakieś problemy w tej kwestii. Nie chciałam wybiegać w przyszlosc i sama stawiać diagnozy. W piątek moze im lekko wspomnę jak już psychicznie nie dam rady. Boje się momentu w którym im to opowiem, wygadać się i czuje ze się rozkleję totalnie dlatego z tym zwlekam. Nie chce tez żeby litowały się jakoś nade mną bo nie o to mi chodzi.
Takie tam rozkminy 🙃🙃🙃
Tak czy siak, pewnie im wspomnę, że istnieją tez inne tematy. Ale pewnie same wiecie że nawet słowo o dolegliwościach ciążowych z ust koleżanki brzmi jak strzał z liścia w twarz dla osoby która pragnie odczuwać takie dolegliwości 🙄Kraszixp lubi tę wiadomość
-
Monia01 wrote:Trzymam za Ciebie kciuki DIDI. Żeby wszystko szło jak trzeba. Dziękujemy za gratulacje. Mam nadzieję, że za niedługo i my tobie będziemy gratulować 💚🍀
Tak jak mówi Felinka, powiedz im co czujesz, to twoje przyjaciółki, powinny zrozumieć
Mysle ze zrozumieją na bank, ale jakoś boje się zaczynać z nimi ten temat bo się rozkleję.Monia01 lubi tę wiadomość
-
DIDI wrote:Felinka94, dziekuje za słowa otuchy 🤗❤ liczę na to że po wizycie u lekarza w końcu zacznę pchać swój "wózek " do przodu, bo jak narazie stoje w miejscu.
Co do dziewczyn- nie mowilam im w ogóle ze mam jakieś problemy w tej kwestii. Nie chciałam wybiegać w przyszlosc i sama stawiać diagnozy. W piątek moze im lekko wspomnę jak już psychicznie nie dam rady. Boje się momentu w którym im to opowiem, wygadać się i czuje ze się rozkleję totalnie dlatego z tym zwlekam. Nie chce tez żeby litowały się jakoś nade mną bo nie o to mi chodzi.
Takie tam rozkminy 🙃🙃🙃
Tak czy siak, pewnie im wspomnę, że istnieją tez inne tematy. Ale pewnie same wiecie że nawet słowo o dolegliwościach ciążowych z ust koleżanki brzmi jak strzał z liścia w twarz dla osoby która pragnie odczuwać takie dolegliwości 🙄
To na pewno jak strzał z liścia.. Za niedługo będziesz to wspominać, a one będą zazdrościć takiego maleństwa, podczas kiedy ich dzieci będą dawać im w kość! Zobaczysz będzie dobrze Może powinny dostać mniej miłego kopa i wiedzieć co czujesz? Jeśli będzie dobrze nie wspominaj jeśli nie wytrzymasz, wal prosto z mostu. Moim zdaniem powinny się powstrzymać z taką gadką na sylwestra, w końcu nie na ciąży stoi cały światFelinka94, DIDI lubią tę wiadomość
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
31.12.2021 beta HCG 724,500
29.12.2021 beta HCG 301,100
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼