Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Monia01 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomogło! :)

Kraszixp, Felinka94 lubią tę wiadomość

oar8csqvq46rabam.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia01 wrote:
    Pomogło! :)
    Super 🥰

Monia01 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Doris98 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    DIDI jak tam? Jest ten okres czy nie?

Doris co u Ciebie?
    Hej, trochę mnie tu nie bylo 😃😃 odpuściłam,zajęłam się pracą i celem schudnięcia i poprawienia jakości zdrowia więc dawałam totalnie na luz 😃

Wjedzma lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris98 wrote:
    Hej, trochę mnie tu nie bylo 😃😃 odpuściłam,zajęłam się pracą i celem schudnięcia i poprawienia jakości zdrowia więc dawałam totalnie na luz 😃
    To masz trochę do nadrobienia :D ale wszystko ok? 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, dziewczyny, gratuluję wszystkim którym udało się uzyskać piekny prezent na swieta albo sylwestra. Trzymam za was kciuki i za wasze nudne ciąże. 🥰❤

Jeśli chodzi o mnie, to dalej okresu brak. 5 stycznia jmowiona jestem do endo gin który skieruje mnie na badania hormonalne, więc pewnie zaraz po ich wykonaniu dostane hormony na wywołanie okresu.
    Mam nadzieję że w miarę szybko uda mi się włożyć farmakoterapię i w końcu będą te dni płodne... oby nie trwało to latami bo się załamie.

Odpuściłam już myślenie o tym, bo skoro nie zaczęłam nowego cyklu to wiadomo, wszystko bez sensu. Poczytuje was od czasu do czasu, ale przepraszam że każdej z osobna nie odpowiem- mega ciezki czas w pracy.
    Psiapsi w ciąży i gada tylko o tym 😭
    W święta dowiedziałam się ze druga dobra koleżanka tez w ciąży. W sylwestra obydwie będą u mnie także wyobraźcie sobie ból. No nic.
    Pamiętajcie że co nas nie zabije to nas wzmocni.

Za wszystkie staraczki trzymam kciuki i liczę na to, że za chwile znajdę wpis że wam się udało 😊

Kraszixp, Felinka94, Monia01 lubią tę wiadomość

• Doris98 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    To masz trochę do nadrobienia :D ale wszystko ok? 🤔
    Felinka tak 😃 w jak najlepszym,pierwszy dobry cykl beż dziwnych boli kłucie.. to chyba z powodu braku stresu i spięcia 😃😃

• Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Wjedzma, dziewczyny, gratuluję wszystkim którym udało się uzyskać piekny prezent na swieta albo sylwestra. Trzymam za was kciuki i za wasze nudne ciąże. 🥰❤

Jeśli chodzi o mnie, to dalej okresu brak. 5 stycznia jmowiona jestem do endo gin który skieruje mnie na badania hormonalne, więc pewnie zaraz po ich wykonaniu dostane hormony na wywołanie okresu.
    Mam nadzieję że w miarę szybko uda mi się włożyć farmakoterapię i w końcu będą te dni płodne... oby nie trwało to latami bo się załamie.

Odpuściłam już myślenie o tym, bo skoro nie zaczęłam nowego cyklu to wiadomo, wszystko bez sensu. Poczytuje was od czasu do czasu, ale przepraszam że każdej z osobna nie odpowiem- mega ciezki czas w pracy.
    W święta dowiedziałam się ze druga dobra koleżanka tez w ciąży. W sylwestra obydwie będą u mnie także wyobraźcie sobie ból. No nic.

Za wszystkie staraczki trzymam kciuki i liczę na to, że za chwile znajdę wpis że wam się udało 😊

Dziękujemy za gratulacje i Tobie się uda oby szybko cykle wróciły do normy ❤️ zrób im smaka i napij się za nas wszystkie ☺️

Felinka94 lubi tę wiadomość

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:

DIDI kochana może powiedz im wprost że im gratulujesz i cieszysz się ich szczęściem, ale że to dla Ciebie trudne? Myślę że zrozumieją i dadzą Ci odetchnąć :)
    3 mam kciuki żeby Twoje cykle unormowały się i aby wreszcie się udało :)
    Dobrze ze jesteś pochłonięta pracą, nie masz czasu za dużo myśleć ;*

Doris pełen luz to super podejście :D

Kraszixp lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P S. Tak jak Krasz wspomniała, napijcie się za nas 😁😂😂

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Monia01 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Ciebie kciuki DIDI. Żeby wszystko szło jak trzeba. Dziękujemy za gratulacje. Mam nadzieję, że za niedługo i my tobie będziemy gratulować 💚🍀
    Tak jak mówi Felinka, powiedz im co czujesz, to twoje przyjaciółki, powinny zrozumieć :)

Felinka94 lubi tę wiadomość

oar8csqvq46rabam.png
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nigdy nie mam spokoju. Pracuje na 3/4 etatu, praca spokojna,stabilna ale mało płatna 1600 zl z groszami. Dostałam propozycję zmiany pracy od stycznia , na prace w tegori spokojną bez dzwogania, ale trochę wiecej ruchu. I mam dylemat, tyle miesiecy jednoczenie starałam sie o obie przeczy na raz, zadne nie przychodziło, jak przyszło to jednoczenie. Nie wiem co mam zrobić. Zostać w tej pracy i iść na zwolnienie za 3 miesiace jak juz będzie pewne, czy zmienić i ukrywać minimum 4 miesiece bo pewnie pierwsza umowa na okres próbny. Nie wiem co zrobić, jesstem w strasznej kropce bo wiecie jak pracodawcy reagują na ciążę zwłaszcza nowoprzyjętych osób. nie chcę żałować ani jednego ani drugiego doradzcie.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    Dziewczyny, nigdy nie mam spokoju. Pracuje na 3/4 etatu, praca spokojna,stabilna ale mało płatna 1600 zl z groszami. Dostałam propozycję zmiany pracy od stycznia , na prace w tegori spokojną bez dzwogania, ale trochę wiecej ruchu. I mam dylemat, tyle miesiecy jednoczenie starałam sie o obie przeczy na raz, zadne nie przychodziło, jak przyszło to jednoczenie. Nie wiem co mam zrobić. Zostać w tej pracy i iść na zwolnienie za 3 miesiace jak juz będzie pewne, czy zmienić i ukrywać minimum 4 miesiece bo pewnie pierwsza umowa na okres próbny. Nie wiem co zrobić, jesstem w strasznej kropce bo wiecie jak pracodawcy reagują na ciążę zwłaszcza nowoprzyjętych osób. nie chcę żałować ani jednego ani drugiego doradzcie.
    To musi być Twoja decyzja.
    Z drugiej strony może to zabrzmi Januszowo ale to wczesna ciąża masz prawo jeszcze o niej nie wiedzieć 🤔
    Aczkolwiek nie wiem jak jest z prawem pracy czy nie weszła w życie ta ustawa o ciężarnych i zwolnieniu 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    To musi być Twoja decyzja.
    Z drugiej strony może to zabrzmi Januszowo ale to wczesna ciąża masz prawo jeszcze o niej nie wiedzieć 🤔
    Aczkolwiek nie wiem jak jest z prawem pracy czy nie weszła w życie ta ustawa o ciężarnych i zwolnieniu 🤔
    Jaka ustawa ? Nic nie słyszałam!
    Wiem że mam prawo nie wiedzieć i nie daj Boże wszystko sie moze stać. Wiem że to moja decyzja ale tak cholernie trudna..... tyle szczęścia w jednym momencie. Ja sie odgrazałam ,że jak tylko sie dowiem że jestem w ciąży to od pierwszego dnia ide na L4, az mi sie wczoraj koleznka zapytała czy ja w styczniu będę? Mówię będę będę, spokojnie na najgorętszy okres w roku do konca marca cie nie zostawie, a tytaj taka sytuacja 🙈. Ale tez nie chce siebie stawiać w takim swietle w nowej pracy że dopiero przyszła i odrazu L4 i ciąża i problem na firmie. Nic nie może byc prosto,poprostu nic. Zawsze cos co mąci. 😅

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    Jaka ustawa ? Nic nie słyszałam!
    Wiem że mam prawo nie wiedzieć i nie daj Boże wszystko sie moze stać. Wiem że to moja decyzja ale tak cholernie trudna..... tyle szczęścia w jednym momencie. Ja sie odgrazałam ,że jak tylko sie dowiem że jestem w ciąży to od pierwszego dnia ide na L4, az mi sie wczoraj koleznka zapytała czy ja w styczniu będę? Mówię będę będę, spokojnie na najgorętszy okres w roku do konca marca cie nie zostawie, a tytaj taka sytuacja 🙈. Ale tez nie chce siebie stawiać w takim swietle w nowej pracy że dopiero przyszła i odrazu L4 i ciąża i problem na firmie. Nic nie może byc prosto,poprostu nic. Zawsze cos co mąci. 😅
    Miało coś wejść że kobieta może iść na l4 ciążowe po jakimś czasie zatrudnienia ale nie pamiętam dokładnie co i jak 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Miało coś wejść że kobieta może iść na l4 ciążowe po jakimś czasie zatrudnienia ale nie pamiętam dokładnie co i jak 🤔
    Nic takiego nie słyszałam, jedynie że umowa jezeli sie konczy jest przedłużona do dnia porodu tylko wtedy gdy kobieta jest w ponad 3 miesiącu ciąży.

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraszixp wrote:
    Dziękujemy za gratulacje i Tobie się uda oby szybko cykle wróciły do normy ❤️ zrób im smaka i napij się za nas wszystkie ☺️
    No ba! Za każdą z was z osobna będzie pite! 👌🎊

Kraszixp, Felinka94 lubią tę wiadomość

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    DIDI kochana może powiedz im wprost że im gratulujesz i cieszysz się ich szczęściem, ale że to dla Ciebie trudne? Myślę że zrozumieją i dadzą Ci odetchnąć :)
    3 mam kciuki żeby Twoje cykle unormowały się i aby wreszcie się udało :)
    Dobrze ze jesteś pochłonięta pracą, nie masz czasu za dużo myśleć ;*

Doris pełen luz to super podejście :D
    Felinka94, dziekuje za słowa otuchy 🤗❤ liczę na to że po wizycie u lekarza w końcu zacznę pchać swój "wózek " do przodu, bo jak narazie stoje w miejscu.

Co do dziewczyn- nie mowilam im w ogóle ze mam jakieś problemy w tej kwestii. Nie chciałam wybiegać w przyszlosc i sama stawiać diagnozy. W piątek moze im lekko wspomnę jak już psychicznie nie dam rady. Boje się momentu w którym im to opowiem, wygadać się i czuje ze się rozkleję totalnie dlatego z tym zwlekam. Nie chce tez żeby litowały się jakoś nade mną bo nie o to mi chodzi.
    Takie tam rozkminy 🙃🙃🙃

Tak czy siak, pewnie im wspomnę, że istnieją tez inne tematy. Ale pewnie same wiecie że nawet słowo o dolegliwościach ciążowych z ust koleżanki brzmi jak strzał z liścia w twarz dla osoby która pragnie odczuwać takie dolegliwości 🙄

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia01 wrote:
    Trzymam za Ciebie kciuki DIDI. Żeby wszystko szło jak trzeba. Dziękujemy za gratulacje. Mam nadzieję, że za niedługo i my tobie będziemy gratulować 💚🍀
    Tak jak mówi Felinka, powiedz im co czujesz, to twoje przyjaciółki, powinny zrozumieć :)
    Monia, bardzo dziękuję 🤗🧡
    Mysle ze zrozumieją na bank, ale jakoś boje się zaczynać z nimi ten temat bo się rozkleję.

Monia01 lubi tę wiadomość

• Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Felinka94, dziekuje za słowa otuchy 🤗❤ liczę na to że po wizycie u lekarza w końcu zacznę pchać swój "wózek " do przodu, bo jak narazie stoje w miejscu.

Co do dziewczyn- nie mowilam im w ogóle ze mam jakieś problemy w tej kwestii. Nie chciałam wybiegać w przyszlosc i sama stawiać diagnozy. W piątek moze im lekko wspomnę jak już psychicznie nie dam rady. Boje się momentu w którym im to opowiem, wygadać się i czuje ze się rozkleję totalnie dlatego z tym zwlekam. Nie chce tez żeby litowały się jakoś nade mną bo nie o to mi chodzi.
    Takie tam rozkminy 🙃🙃🙃

Tak czy siak, pewnie im wspomnę, że istnieją tez inne tematy. Ale pewnie same wiecie że nawet słowo o dolegliwościach ciążowych z ust koleżanki brzmi jak strzał z liścia w twarz dla osoby która pragnie odczuwać takie dolegliwości 🙄

To na pewno jak strzał z liścia.. Za niedługo będziesz to wspominać, a one będą zazdrościć takiego maleństwa, podczas kiedy ich dzieci będą dawać im w kość! Zobaczysz będzie dobrze :) Może powinny dostać mniej miłego kopa i wiedzieć co czujesz? Jeśli będzie dobrze nie wspominaj jeśli nie wytrzymasz, wal prosto z mostu. Moim zdaniem powinny się powstrzymać z taką gadką na sylwestra, w końcu nie na ciąży stoi cały świat

Felinka94, DIDI lubią tę wiadomość

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:

Takie tam rozkminy 🙃🙃🙃

Wiem... Sama też tak miałam. Aczkolwiek powiem Ci ze los bywa złośliwy i ja nie mam żadnych objawów 🙈
    Cóż mam nadzieję że zajdziesz w ciążę kochana <3 i myślę że powinnaś im się wygadać :) zobaczysz odrazu zrobi się lepiej na serduchu :)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ