Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, gratuluje :*

    Angelika, bardzo mocny przytulas :*

    Ja juz sie jednak podlamalam. Dzis nitki krwi w sluzie i zastanawiam sie, czy to plamienie owu, czy znowu jakis problem :( Cholernie sie boje.

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7132 10012

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika ✊✊✊✊✊✊ ja tam widzę kreskę! Oby beta była piękna! 😊
    Edit: te testy to kłamczuchy.... 😢 Trzymaj się słońce!

    Sasanka, plamienia owulacyjne się zdarzają. Jak to są tylko nitki to się nie martw 😘

    A ja sobie dzisiaj ułamałam ząb jak jadłam śniadanie 😒 I jak tu znaleźć dentystę kiedy wszyscy na urlopach... Na razie mam termin na wtorek, ale po pracy będę dzwonić, bo może gdzieś znajdę jakiegoś dentystę pracującego w sobotę, który się zlituje

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 12:24

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2066 3404

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko ja czasami też miałam nitki krwi w czasie okoloowulacyjnym nic się nie martw :*

    Maria no właśnie chcieli zatrudniać bez podania konkretnej stawki.. dlatego powiedziałam że mają oddzwonić z konkretami i tyle, albo myśleli że trafili na jakąś głupiutką panne która będzie im za najniższą krajową zapierdzielała...

    Angelika czekam niecierpliwie!

    Edit: dopiero doczytałam... Angelika bardzo mi przykro..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 12:17

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja dzisiaj mam jeden egzamin a jutro drugi wiec tylko tak z doskoku 😭 potrzymajcie za mnie jakiegoś kciuka jak macie wolnego!

    Misia- gratulacje ogromne :*

    Angelika- jest, jest kreseczka!!!! Trzymam kciuki za betę!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 12:15

    Angelika1313, Sasanka55, Karolina, szona lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta <1,20 ..

    Na dzień dzisiejszy się poddaje .. dziękuję za wasze kciuki . Dostałam młotem w łeb ..

    Będę trzymała za was mocne kciuki :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 12:24

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7132 10012

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Kochane, ja dzisiaj mam jeden egzamin a jutro drugi wiec tylko tak z doskoku 😭 potrzymajcie za mnie jakiegoś kciuka jak macie wolnego!

    Misia- gratulacje ogromne :*

    Angelika- jest, jest kreseczka!!!! Trzymam kciuki za betę!!!
    ✊✊✊ Dasz radę zdolniacho!!!

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6023 5833

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika- bardzo mi przykro. Ostatnio jakos za duzo te testy oszukuja.

    Sasanka55, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, podniesz sie z tego, Mala! Testy sa oszustami i nie wiem, dlaczego tak czesto robia nas w konia :( Jestem z Toba sercem i myslami, a dzidzius pewnie zaraz ruszy pupke, by otrzec mamie lzy :*

    MonikA, dziekuje :* Przykro mi z powodu Twojego zeba :/ Dlatego wlasnie nie jem sniadan ;) Kciuki za znalezienie dentysty <3

    Misiaa, tez juz raz mialam plamienia okoloowulacyjne, ale nie zmienia to faktu, ze jestem trzesidupa :)

    MamaZuzia, ogromne kciuki za egzaminy :*

    Dobra, ja juz nie panikuje. Mam dosc wszechobecnego strachu o zdrowie. Po moich przejsciach tylko trzese dupa i codziennie czyms sie denerwuje

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

  • Judit Autorytet
    Postów: 1197 1212

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Judit, mam nadzieję że wszystko między wami są ułoży. Może macie możliwość wyjazdu na krótki urlop? Na chwilę nie rozmawiać o staraniach, tylko cieszyć się sobą.

    W lipcu jedziemy,oby mi to jakoś pomogło bo zachowuje się beznadziejnie.

    ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    2 blastki 4aa
    świeży transfer 🙏

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa
    ANA 1,2 słabo dodatnie 1:160
    MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G hetero,
    01.2020-operacja, wycięta torbiel z zatoki douglasa, jajowody drożne


    On:morfo:3%, liczba 248 mln, koncentracja 60mln/ml, ruch postępowy 50%, hba 89%, dfi 18%
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, przykro mi :( :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2206 3213

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika przykro mi.. Kurczę co te testy tak oszukują. Tule Cię mocno.😘

    Misia dziwne ,że nie podali stawki . Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni.✊

    Monika mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć szybciej dentystę ✊

    Sasanka nie podłamuj się kochana. Ja też w tym cyklu miałam plamienia w 15 dc przez 3 dni i też mam nadzieję, że były to plamienia okołoowulacyjne. Będzie dobrze.✊😘

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Angelika przykro mi.. Kurczę co te testy tak oszukują. Tule Cię mocno.😘

    Misia dziwne ,że nie podali stawki . Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni.✊

    Monika mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć szybciej dentystę ✊

    Sasanka nie podłamuj się kochana. Ja też w tym cyklu miałam plamienia w 15 dc przez 3 dni i też mam nadzieję, że były to plamienia okołoowulacyjne. Będzie dobrze.✊😘

    To spotkamy sie na porodowce :) Mowia, ze krwawe owu najsilniejsze :)

    Pati96, ElfiaKsiężniczka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2106 3180

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika straszna szkoda... Przykro mi :(

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3730 6115

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, przykro mi ☹ jesteś już w terminie @?

    Sasanko, nuska Chyba tez miala plamienie owulacyjne i teraz to plamienie ma w jej brzuszku 25 tygodni ☺

    Cholerka, nie chce się nakręcać, ale zrobiłam owulaka... I ciemnieje. Dla porównania po lewej owulak z wtorku 10 dc, po prawej dzisiejszy 13 dc... Ręce mi sie az z emocji trzęsą. I jak tu sie nie nakręcać skoro czeka mnie najgorsze dwa tygodnie ever!

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96dfa1cb4a27.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 13:36

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2206 3213

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    To spotkamy sie na porodowce :) Mowia, ze krwawe owu najsilniejsze :)

    Mam taką nadzieję.😍 Bardzo bym chciała, żeby Tobie i mi się udało w tym cyklu.✊ Już zaczynam się stresować testowaniem.. chociaż i tak wiem ,że pewnie nic z tego. Bo od 2 dni kłują mnie jajniki i tak jakby ciągną, więc pewnie @ tuż za rogiem.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia 2 dni po terminie ..

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika przykro mi bardzo :( beznadziejne sa te testy....

    Dziewczyny u mnie to koniec, niestety...
    Zrobilam jednak bete w srode ale nie sprawdzalam wynikow ani w srode ani wczoraj, bo chcialam na spokojnie dzien z rodzina spedzic.

    Sprawdzilam dzis. Beta spadla. Tak prosilam Boga zeby nie zabieral mi tej mojej Kruszynki.

    Ten "zloty strzal" w urodziny meza w maju, pierwsze usg w rocznice slubu, nawet termin porodu mialam miec w dzien kiedy dowiedzialam sie o pierwszej ciazy - 14.02... zadna z tych magicznych dat nie pomogla.

    Bylam obstawiona lekami: steryd, heparyna, acard, konskie dawki proga...

    Lezalam ok 2 tyg w domu plackiem bo tak strasznie sie balam o ta ciaze....

    Nic nie pomoglo, natura zrobila swoje. Ale czulam, ze cos zlego sie dzieje tylko nic juz nie pisalam. Po prostu to czulam...

    Cholernie mi przykro, jestem rozgoryczona, moje serce peklo po raz kolejny na pierdyliard kawlkow. Czuje sie jak maszynka do ronienia ciaz. Moze nie jest mi dane byc matka i tyle?

    Nie wiem co dalej... chyba zaglebie sie bardziej w immunologie... mamy w Lodzi jakiegos mega guru prof. Malinowskiego, ktory praktykuje szczepienie kobiet limfocytami partnerow... moze tego sprobuje??

    Jutro jade do doktorka z kliniki, zobacze co on na to wszystko...
    Nie mam sily, chcialabym sie upic z tego wszystkiego zeby chociaz na chwile wylaczyc myslenie...

    Edit: 4 dni po drugim poronieniu dowiedzialam sie o tym, ze siostra meza jest w ciazy... tym razem za 3 tyg rodzi...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 13:54

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:44

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3730 6115

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika buuuuuuu ☹ ale dopóki nie ma 🙈 jest nadzieja✊🏻

    Aeiouy, nie myśl tak o sobie! Heses super wartosciowa, silna kobietą. Kto byłby w w stanie tyle znieść upadkow po których musiałaś wstać, otrzepać się i próbować dalej

    Judit, mam nadzieje że na urlopie wypoczniecie i dobrze razem spędzicie czas

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 13:47

    Judit lubi tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • Karolina Ekspertka
    Postów: 183 698

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika no nie 😢 Bardzo mi przykro 😞 Trzymaj się jakoś kochana...

    Mama Stasia współczuję wychodzących zębów. U nas to też był bardzo ciężki temat. Obojgu nie dość, że późno zaczęły zęby wychodzić to jeszcze przy każdym był z miesiąc marudzenia i nieprzespanych nocy. Ostatni wyrżnięty ząb to było święto ;) Aż mi się płakać chciało jak corci zaczęły wypadać mleczaki jakiś rok temu. Tyle męczarni, a tu pach i nie ma 🙄

    Szczęśliwa mamusia to się biedna wyczekalas w tej kolejce. Te uprzywilejowane numerki to czasami jest parodia. My tak mieliśmy z synem w poradni chirurgii dziecięcej. Normalnie tam są 3-4 godziny czekania, a na kontrolę po szpitalu dostaliśmy numerek uprzywilejowany i weszliśmy po... 2,5 godziny 🤦‍♀️

    ijnZp2.png

    08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

    Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego