Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika kciuki na pokładzie!

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona tak odnośnie tego stresu, że spać nie mógł Twój eMek haha mój ma wolne i dzisiaj obudził się przed 5 i mówi, że jest wyspany, później wkurzało go filetowanie piersi z kurczaka i powiedział, że tak go denerwowało filetowanie, że musiał w domu sprzątnąć haha

    Teraz siedzę i czekam z nim, cała się trzese z nerwów, chyba bardziej niż on haha

    Monika kciuki, żeby już na 9 miesięcy się zadomowił kropus ☺️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 14:42

    MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4033 6184

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, aaaa! Kciuki, ciezaroweczko! ❤️
    Mam panthenol, ale spieklo mnie tak, że po prostu czuje ogromny ból. Bez paracetamolu nie mogę chodzić. Dosłownie, nie przesadzam, nie mogłam postawić kroku rano po całej nocy. 😓 dodam, że smarowałam się filtrem 20, wiem, mało... a na słońcu byłam 35 minut... :/ jestem albinoskiem, ale NIGDY aż tak.

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7508 10625

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że kropuś jest na pokładzie 💟

    Poproszę o wpisanie na testowanie 13.06 :)

    Właśnie sobie uświadomiłam, że jestem już w 3 tygodniu ciąży 🙃

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 15:25

    Irvine90, DzulkaJ, Pati96, Melissa93, Angelika1313, OO83, okularnica91, aeiouy, eemmiilliiaa, Malinaa90, Nuch, Iseko, Malgonia, szona, moni05, Ochmanka, MamaStasia :), gusiaa, Kittinka83, agge, malamisia, Arashe, Madziandzia, Salome, Ania_85_, Karolina, buba123, Szczesliwa_mamusia, Magduullina, Upragniona niunia, syllwia91, Sasanka55, ElfiaKsiężniczka, 5ylwian lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7508 10625

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Monika, aaaa! Kciuki, ciezaroweczko! ❤️
    Mam panthenol, ale spieklo mnie tak, że po prostu czuje ogromny ból. Bez paracetamolu nie mogę chodzić. Dosłownie, nie przesadzam, nie mogłam postawić kroku rano po całej nocy. 😓 dodam, że smarowałam się filtrem 20, wiem, mało... a na słońcu byłam 35 minut... :/ jestem albinoskiem, ale NIGDY aż tak.
    Oj biedulko :( A zimny jogurt/ kefir jakbyś sobie nałożyła? Może pomoże

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Melduję, że kropuś jest na pokładzie 💟

    Poproszę o wpisanie na testowanie 13.06 :)
    No to teraz niech się porządnie wgryza ❤

    MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Iseko ja tez mialam monit i tez bylam 7dpo ;) tylko, ze jak zobaczylam co sie kroi to zaczelam brac dupka a potem luteine. Bez tego nie wiem czy @ by szybsza nie byla.
    No właśnie, tylko że ja nigdy nie brałam i nie mam..

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kropusiu Moniki ;)

    Dziewczyny, rece mi sie straznie trzesa... serce mi łomocze...
    Na 16:30 mam umowiona wizyte u gina na nfz - chcialam wydebic badania na poczatku cyklu: fsh, lh, estradiol i takie tam....
    Jako, ze owulke mialam z prawgo jajnika (mam niedrozny prawy jajowod) to spisalam cykl na straty...
    Plamienia zaczely mi sie juz od piatku - takie drobne. I do dzis @ sie nie rozkrecila a dzis 29 dc ( i takie zazwyczaj mam cykle)....
    Mialam w domu 2 testy o czujnosci 25... Siknelam pol godziny temu i co??? zobaczylam kreske... myslalam, ze to moze evap - i siknelam na drugi i co? jest kreska!! W obu przypadkach kreski pokazaly sie w ciagu minuty!!!
    O matko, a ja pilam w sobote alkohol, i pracowalam ficzycznie... o Boze, Boze..... cala dygocze...
    Dzis juz nie sikam - jutro pojde na bete. Moze gin da mi skierowanie....

    EDIT: i nie bralam ani dupka ani luteiny... O matko...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 15:29

    Iseko, okularnica91, Pati96, Irvine90, Angelika1313, szona, Malinaa90, moni05, Ochmanka, MonikA_89!, DzulkaJ, Kittinka83, malamisia, Arashe, Madziandzia, Salome, Ania_85_, OO83, buba123, syllwia91, Magduullina, ElfiaKsiężniczka, Nikodemka lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, mi 2 lata minęły w maju :) nastawilam się troszkę na czerwiec i trochę mi już się smutno robi, że znów się nie udało. Może faktycznie jutro poproszę o dupka ale nie wiem jak mój lekarz zareaguje, bo ostatnio mi powiedział, że u mnie wszystko hula tylko M musi wyniki podciągnąć..

    Trzymam kciuki żeby Twoje dobre przeczucia się sprawdziły :)

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super! Dbaj o siebie teraz ciezaroweczko :)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Czesc kropusiu Moniki ;)

    Dziewczyny, rece mi sie straznie trzesa... serce mi łomocze...
    Na 16:30 mam umowiona wizyte u gina na nfz - chcialam wydebic badania na poczatku cyklu: fsh, lh, estradiol i takie tam....
    Jako, ze owulke mialam z prawgo jajnika (mam niedrozny prawy jajowod) to spisalam cykl na straty...
    Plamienia zaczely mi sie juz od piatku - takie drobne. I do dzis @ sie nie rozkrecila a dzis 29 dc ( i takie zazwyczaj mam cykle)....
    Mialam w domu 2 testy o czujnosci 25... Siknelam pol godziny temu i co??? zobaczylam kreske... myslalam, ze to moze evap - i siknelam na drugi i co? jest kreska!! W obu przypadkach kreski pokazaly sie w ciagu minuty!!!
    O matko, a ja pilam w sobote alkohol, i pracowalam ficzycznie... o Boze, Boze..... cala dygocze...
    Dzis juz nie sikam - jutro pojde na bete. Moze gin da mi skierowanie....

    EDIT: i nie bralam ani dupka ani luteiny... O matko...
    Aaaaa super 😁 będzie dobrze, nie stresuj sie😘
    Pokaż tescior lepiej😁

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 15:32

    aeiouy lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy dawaj foto! 😉

    aeiouy lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno z kropkiem będzie wszystko dobrze ❤

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2457 3829

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to teraz niech kropuś się porządnie na 9 miesięcy wgryzie :D

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:33

    aeiouy lubi tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super ,że już po teraz już jesteś w 3 tygodniu ciąży ❤ Trzymam kciuki, żeby kropuś się wgryzł już na 9 miesięcy.✊

    Aeiouy ,ale super. Bardzo się cieszę, wszystko będzie dobrze . Kciuki ✊ Pokaż test nam. 😊

    MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • szona Autorytet
    Postów: 5710 13467

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy teeeeeest!!!!

    Angelika1313, MonikA_89!, aeiouy, Magduullina lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ide do lekarza, ale jak wrode wstawie - obiecuje!
    Nadal sie trzese jak galareta.....

    Angelika1313, szona, Nuch, Malgonia, Kittinka83, buba123, Magduullina, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika suuper teraz niech już się porządnie wgryzie :*:* ✊✊


    Aeiouy moocne ✊✊✊ to musi być to ! Już było sporo takich przypadków że niedrożny jajowod a ciąża była! Beta będzie piękna! Może jakieś zdjęcie? :* strasznie się cieszę :*
    Edit: a no i jak to testujesz a nie ma Cię na liście to kiedy wpisać dzisiejszą datę ? ;)


    Moni ja też się spiekłam na słońcu.. a wcale długo nie byłam..

    Mimo że za wiele nie piszę tu na forum to za wszystkie trzymam mocne kciuki! Dawać mi tu II kreseczki chcę każdej z was je wpisać na 1 stronie! :* oo tak jestem spragniona II kresek po niezbyt ładnym maju :) teraz ma być wysyp ! ;) ja sobie odpuściłam ten msc nie wiem czy coś z tego będzie. Troszkę kłótni z M. i przez to 13 dc a przytulanki były tylko 2 razy . Ale jakoś mam to w D.U.P.I.E ;) wcale mi nie żal ;) potrzebuję odpoczynku dla mózgu ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 15:50

    MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:36

    aeiouy lubi tę wiadomość

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego