Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfie- to nie jest jeszxze zle tsh, a jak reszta? Bierzesz leki? Jak nie,to albo endo,,albo Twoj gin niech Ci przepisze letrox lub euthyrox.

    Karolina- gratulacje. Widac tam ładniutka kreche.

    Niecierpliwa- witaj z powrotem:-)
    Dziulka- wszystko wyglada obiecujaco. Moze jednak cos zaskoczyło? Trzymam.kciuki

    Ja juz siedze pod gabinetem. Moze wejde za 30min. Standardowow opoznienie. Zawsze tak jest. Nie ma opoznienia,jak mi wypada sie spóźnić. A jak jestem o czasie,to dupa blada. No,ale czekam :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 18:01

    Karolina, aeiouy, Niercierpliwa v2.0, Ochmanka, Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ❤️ Cieszę się bardzo!

    Ja miałam najdłuższa, że swoich wizyt. Ponad 30 minut. Cytologia, usg dopochwowe, przez brzuch, badania, masakra. Mały dał się pomierzyć, ale niezbyt obejrzeć. Zasłonił się rączkami, nie i koniec. We wtorek był główka na dół, teraz pierwsze co to pupa i sisior. Wiec się wierci dość mocno ;) szyjka krótsza, o 3mm ale zawsze. Wiec uważać. No i we wtorek 495, dziś 520g. Grubasek ❤️ Krzywa cukrowa 0-60-120 i dorzucę insulinę dla świetego spokoju, mocz, morfologia i żelazo. Muszę się zorientować, czy dorzucić coś jeszcze.
    Aaaa kwestia wystawiania się na słońce: nie wolno. Nie jest to kwestia temperatury, nawet oparzeń, ale zbyt dużej jednorazowej dawki wit. D3, która nie służy maluszkowi. A co trafia do nas to trafia i do nich.

    Zapomniałam spytać o elektrolity... może któraś z Was wie, czy w ciąży można te apteczne stosować?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 18:12

    Szczesliwa_mamusia, Kittinka83, Pati96, Karolina, aeiouy, Iseko, Niercierpliwa v2.0, okularnica91, Irvine90, APrzybylska, Arashe, Magduullina, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni- to te chlopy tak mają. Moj synek tez twarz odwracał,za to nogi bardzo chetnie.zawsze rozkladal. Przez to mam tylko 1 zdjecie jego buziaka z polowkowych:-)

    moni05, Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Cześć dziewczyny, z tej strony staraczka marnotrawna Niecierpliwa. Przepraszam że tak ostatnio odeszłam, ale musiałam. Nie będę wdawać się w szczegóły, ale wszystko jest obecnie ok.
    Długo walczyłam, żeby tu nie zaglądać, ale to silniejsze. Przepraszam Was jeszcze raz, wiem, że trochę Was zmartwiłam.
    Ale po prostu nie potrafiłam tylu dobrych informacji zignorować, Szona, Aeiouy naprawdę super dziewczyny, ogromnie się cieszę.
    Karolina trzymam kciuki za jutrzejszą betę/mocną kreskę
    Dzulka piękne ednometrium.
    Naprawdę cudownie, że co raz więcej przechodzi na fioletową stronę mocy.
    No w końcu! Nie było dnia żebym o Tobie nie myślała!!!

    Angelika1313, Niercierpliwa v2.0, Kittinka83, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dzisiaj taką straszną huśtawkę, że mam już siebie dość :/ przez chwilę jestem pewna, że skoro jeszcze @ nie ma, a od wczoraj mnie brzuch pobolewa to się musiało udać. A chwilę później myślę, że to tylko luteina i dupek wydłużają mi cykl i tylko dlatego jeszcze nie ma krwawienia.. (normalnie mam fl 11 dni i ja mnie zaczyna boleć to w tym momencie mnie zalewa, nie miewam wcześniejszych bóli) I za chwilę znów się cieszę jak głupia i tak w kółko. OSZALEJĘ!!! Nienawidzę tego czasu ;/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 18:24

    Magduullina lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Niecierpliwa ❤️ Cieszę się bardzo!

    Ja miałam najdłuższa, że swoich wizyt. Ponad 30 minut. Cytologia, usg dopochwowe, przez brzuch, badania, masakra. Mały dał się pomierzyć, ale niezbyt obejrzeć. Zasłonił się rączkami, nie i koniec. We wtorek był główka na dół, teraz pierwsze co to pupa i sisior. Wiec się wierci dość mocno ;) szyjka krótsza, o 3mm ale zawsze. Wiec uważać. No i we wtorek 495, dziś 520g. Grubasek ❤️ Krzywa cukrowa 0-60-120 i dorzucę insulinę dla świetego spokoju, mocz, morfologia i żelazo. Muszę się zorientować, czy dorzucić coś jeszcze.
    Aaaa kwestia wystawiania się na słońce: nie wolno. Nie jest to kwestia temperatury, nawet oparzeń, ale zbyt dużej jednorazowej dawki wit. D3, która nie służy maluszkowi. A co trafia do nas to trafia i do nich.

    Zapomniałam spytać o elektrolity... może któraś z Was wie, czy w ciąży można te apteczne stosować?
    Maluszek szybko rośnie :D Nie miałam pojęcia, że w ciąży nie wolno na słońce..

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • szona Autorytet
    Postów: 6374 15121

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Mniam 😋😋
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/461c9f7d12ed.jpg

    To zdjęcie powinno znaleźć się w encyklopedii pod hasłem „szczęście” 😍

    Sasanka55, agge, syllwia91, Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge chyba jutro też zrobie albo wkrece teściowej to moze w niedzielę mi zrobi 😍😍 mniam ;*

    szona, moni05, agge lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • szona Autorytet
    Postów: 6374 15121

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Dziewczyny mam dzisiaj taką straszną huśtawkę, że mam już siebie dość :/ przez chwilę jestem pewna, że skoro jeszcze @ nie ma, a od wczoraj mnie brzuch pobolewa to się musiało udać. A chwilę później myślę, że to tylko luteina i dupek wydłużają mi cykl i tylko dlatego jeszcze nie ma krwawienia.. (normalnie mam fl 11 dni i ja mnie zaczyna boleć to w tym momencie mnie zalewa, nie miewam wcześniejszych bóli) I za chwilę znów się cieszę jak głupia i tak w kółko. OSZALEJĘ!!! Nienawidzę tego czasu ;/

    Kciuki mocne! Niech to będą TE bóle.

    Mnie zakłuł brzuch. Teraz jajniki na zmianę. Miałyście racje - stres to będzie póki co moje drugie imie.
    Kupiłam luteinę - dopochwową. Wow, ona serio kosztuje 6 zł?! To co mi odwaliło z tym dupkiem? 😅 po dwóch dawkach duphastonu, mogę chyba już na noc spróbować dowcipnej, prawda? I mogę nie używać tego ustrojstwa do aplikacji? Czy palcem grzebalcem nie włożę tak jak trzeba?

    Iseko lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2895 4416

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona mi ginekolog powiedziała że lepiej właśnie palcem grzebalcem wkładać tabletki niżeli tym czymś z zestawu do aplikowania gdyż podobno z tym czymś jest więcej infekcji niżeli z palcem. Ja aplikuję sobie paluszkiem :p

    szona lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda"
  • szona Autorytet
    Postów: 6374 15121

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, jak wizyta?

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po. 153gr chłopaka. Jest piekny:-) z morfologia jeszcze nie jest tak zle. Dopiero jak spadnie za 4tyg,to wtedy. A na bakterie w moczu mam zrobic posiew.

    A o to i Tymon ❤
    1d8b9648755a49e2med.jpg

    nowa na dzielni, Misiaa, Sasanka55, Nuch, ElfiaKsiężniczka, Karolina, szona, Ewelina29, moni05, Iseko, DzulkaJ, Pati96, okularnica91, Irvine90, aeiouy, Izape_91, agge, Ochmanka, Ochmanka, Kittinka83, APrzybylska, buba123, Arashe, syllwia91, Angelika1313, Malgonia, Magduullina, Olga_89, Ania_85_, Madziandzia lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ja odkryłam w sumie fajne testy, nie wiem czy znacie -BabyWay. Są tez bardzo czule ale jakieś takie bardziej klarowne niż bobo. Mam wrażenie, ze bobo się coś pogorszyły :D a te są takie czyste, nie się nie rozlewa, nie brudzi i tez wychwytują mikro bety :D

    szona, Iseko, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Elfie- to nie jest jeszxze zle tsh, a jak reszta? Bierzesz leki? Jak nie,to albo endo,,albo Twoj gin niech Ci przepisze letrox lub euthyrox.)


    Dzięki za odpowiedz, nie brałam nigdy żadnych leków na tarczyce. Jak nadal al pierwszy las jakieś 7 lat temu to bylo ok, bliżej 1, teraz w sierpniu tez było ładne a teraz ten skok. Zmartwilo mnie to. W kwietniu badalam tez anty tpo i wyszlo 11 IU/ml a anty tg mialam >10 IU /ml

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet
    Postów: 6374 15121

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Juz po. 153gr chłopaka. Jest piekny:-) z morfologia jeszcze nie jest tak zle. Dopiero jak spadnie za 4tyg,to wtedy. A na bakterie w moczu mam zrobic posiew.

    A o to i Tymon ❤
    1d8b9648755a49e2med.jpg

    Piękny chłopczyk i super imie. Jeśli u nas będzie Syn, to możliwe, że nazwiemy go Tymoteusz :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 19:33

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 6374 15121

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dzięki za odpowiedz, nie brałam nigdy żadnych leków na tarczyce. Jak nadal al pierwszy las jakieś 7 lat temu to bylo ok, bliżej 1, teraz w sierpniu tez było ładne a teraz ten skok. Zmartwilo mnie to. W kwietniu badalam tez anty tpo i wyszlo 11 IU/ml a anty tg mialam >10 IU /ml

    Wczoraj endo powiedziała mi, że tsh zmienia się co 2 mce. Nie wiem zupełnie jak to działa. Nigdy nie korzystałam z leków na tarczycę - zawsze miałam tsh 2,0; 2,1 lub 2,3 tylko teraz wyszło jakimś cudem 1,4... dlatego Twój wynik wydaje mi się świetny - ale nie wiem jakie są wymogi przed transferem (czy w ogóle jakieś są) :/

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, aplikator może coś tam za mocno dziabnac i poplamisz, co wygeneruje tylko dodatkowy stres. Lepiej samemu grzebać 😁

    Tez nie miałam pojęcia o słońcu w ciąży 🤷🏻‍♀️ Ze temperatura, przebarwienia to słyszałam. Ale takie hece to nie :)

    szona lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. ciekawe jak z tym słońcem. Ja jak byłam w ciazy to gin mi powiedział, że można i ,że nic nie szkodzi. Tylko mówił, że wiadomo ,że za długo nie siedzieć.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia, cudny! 😍 jaki to już ludź ❤ aż mi łzy poleciały. Idealny ten Wasz Tymek ❤

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 809 1729

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusiu - cudny ten Twoj synek;)

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego