Pozytywny test owulacyjny
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka263 wrote:Chyba będę musiała. Problem polega na tym że 10 dni temu skończył mi się okres i aktualnie jestem po owulacji….mialam w domu jeden niewykorzystany test ciążowy i w sumie nie wiem co mnie podkusiło żeby go zrobić… i wyszło to
https://zapodaj.net/plik-EAGpbeAxd9 -
Lilka263 wrote:Chyba będę musiała. Problem polega na tym że 10 dni temu skończył mi się okres i aktualnie jestem po owulacji….mialam w domu jeden niewykorzystany test ciążowy i w sumie nie wiem co mnie podkusiło żeby go zrobić… i wyszło to
https://zapodaj.net/plik-EAGpbeAxd9 -
Aga.f wrote:Mi kilka razy tak wyszło.. tyle,że wtedy jakoś cykli mocno nie pilnowałam, a miałam wydłużone mocno i akurat się w strzeliłam w owulację, miałam testy pozytywne z dosyć mocno widoczna kreska. Ciąży nie było
-
Cześć dziewczyny,
U mnie sytuacja wygląda następująco
Od 2 lat regularne cykle 30 dni, wahania maxymalnie +/- 1 dzień.
Brak antykoncepcji hormonalnej w ostatnich 6 latach.
Temperatura 37,3 i nie spada poniżej 37
Dziś mam 37 dzień cyklu, testy ciążowe negatywne, stosunek w okolicach owulacji (nie monitoruję jej, ale wiem po swoim organizmie kiedy występuje)
Pojawiły się w ostatnich kilku dniach lekkie mdłości i wrażliwość na zapachy, choć sama nie wiem czy to nie od nerwów związanych z tym, że nie wiem czy to ciąża, czy po prostu coś się poprzesuwało.
Planuję poczekać do końca tygodnia - jeśli nie przyjdzie @ to zrobię betę, ale to czekanie doprowadza mnie do szału.
Słyszałam, że bywa tak, że testy dość późno wykrywają ciążę w niektórych przypadkach, zastanawiam się nad zrobieniem testu owulacyjnego - ponoć wychodzą pozytywne nawet we wczesnej ciąży, spotkałyście się kiedyś z tym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2024, 13:39
-
Zrób HCG i będziesz miała jasność, test owu to ryzykowna sprawa żeby nim ciążę stwierdzać. Nie ma sensu może wyjść pozytywny i niekoniecznie świadczyć o ciąży
damrade lubi tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
27 września jesteś już z nami 😄 waga 3210 💞 poród SN.
-
Witam, staramy się z mężem o dzidziusia. Robiłam test owulacyjny, wyszły dwie kreski, druga trochę bledsza. @ powinnam dostać za około 9 - 10 dni. Test ciążowy chce zrobić za 2 dni, ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Jestem ciekawa czy ten test owulacyjny mógł wykryć wczesną ciążę? Jakie sa wasze doświadczenia?Dodam jeszcze, że czułam przez dwa dni takie jakby ciągnięcie na środku w podbrzuszu i po obu stronach na wysokości jajników. Odczuwam też jakby mdłości (ale nie wiem czy to wogóle mogłoby mieć związek z ciążą, czy to nie jest za wcześnie).
-
Przyjaciółka wrote:Witam, staramy się z mężem o dzidziusia. Robiłam test owulacyjny, wyszły dwie kreski, druga trochę bledsza. @ powinnam dostać za około 9 - 10 dni. Test ciążowy chce zrobić za 2 dni, ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Jestem ciekawa czy ten test owulacyjny mógł wykryć wczesną ciążę? Jakie sa wasze doświadczenia?Dodam jeszcze, że czułam przez dwa dni takie jakby ciągnięcie na środku w podbrzuszu i po obu stronach na wysokości jajników. Odczuwam też jakby mdłości (ale nie wiem czy to wogóle mogłoby mieć związek z ciążą, czy to nie jest za wcześnie).
Test owulacyjny żeby był pozytywny to 1 kreska musi być albo taka sama albo ciemniejsza, jak jest "trochę" jaśniejsza to należy powtarzać co ok 24 h żeby taka właśnie była. Dopiero wtedy ten wynik daje nam potwierdzenie że owulacja najprawdopodobniej pojawi się w ciągu 24-36h i wtedy możemy zaprzestać powtarzania testu owulacyjnego, bo to "najwyższy pik" potem już będzie to spadać na dół.
Test ciążowy najbardziej wiarygodny jest w dniu miesiaczki, aczkolwiek czasami 9 dni po owulacji również wychodzi. -
Gosiaczeek wrote:Hej czy ten test owulacyjny jest pozytywny ? Prosze o odpowiedz
https://zapodaj.net/plik-FI9ZbydzWP -
Pulsik wrote:Tai, jeśli pierwsza kreska w wyznaczonym czasie jest taka sama lub mocniejszą niż druga to tak, jest pozytywny.
Kreski byly o czasie a czy jeśli jestem kilka dni przed okresem i wychodzi taki test to moze oznaczac wczesna ciaze ? Jestem 6 dni przed miesiaczką -