Progesteron a wczesna ciaza
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dziś mam 36 dzień cyklu, 6 dni temu pozytywny test (cień cienia). Dziś zbadałam progesteron i wyszedł 14 a Beta 145,5. Czy te wyniki nie są za małe jak na piąty tydzień? Sądzę, że ovulacja była później niż myślałam bo raczej musiała być około 18-19 dc.
Dodam, że dziś miałam lekko różowy śluz a teraz jest lekko brązowy. Czy to może wskazywać jednak, że zarodek się nie przyjął? Powtarzać progesteron z betą w piątek? -
Arga wrote:Hej, dziś mam 36 dzień cyklu, 6 dni temu pozytywny test (cień cienia). Dziś zbadałam progesteron i wyszedł 14 a Beta 145,5. Czy te wyniki nie są za małe jak na piąty tydzień? Sądzę, że ovulacja była później niż myślałam bo raczej musiała być około 18-19 dc.
Dodam, że dziś miałam lekko różowy śluz a teraz jest lekko brązowy. Czy to może wskazywać jednak, że zarodek się nie przyjął? Powtarzać progesteron z betą w piątek?
Ja w 4 tygodniu miałam 196,9 -
Ja progesteronu też nie badałam w ogóle, tylko betę i nie powtarzałam jej po 48h, bo lekarz już kazał mi przyjść na wizytę (5tc) i dał na podtrzymanie
Jeśli jednak masz wątpliwości to powtórz betęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 15:04
-
Dziewczyny, ja mam bardzo podobne pytanie. Moje cykle są bardzi długie po odstawieniu tabletek sięgały nawet do 50 dni. Ale... ostatnio zrobiłam test pozytywny !! Drugi pozytywny!! Badanie krwi beta 137. Mam rozumieć, że naprawdę się udało? Wizytę u gin mam w przyszla środę.
-
Rozyczkowa wrote:Dziewczyny, ja mam bardzo podobne pytanie. Moje cykle są bardzi długie po odstawieniu tabletek sięgały nawet do 50 dni. Ale... ostatnio zrobiłam test pozytywny !! Drugi pozytywny!! Badanie krwi beta 137. Mam rozumieć, że naprawdę się udało? Wizytę u gin mam w przyszla środę.
-
Dzisiaj rano właśnie byłam na powtorym badaniu. Wieczorem wielka chwila prawdy. tylko mam małą zagwostke. 2 tyg temu wykupiłam pakiet badań hormonalnych, właśnie na te długie cykle i czekałam na okres żeby je zrobić, ale okres nie przyszedł więc wykonałam je razem z beta. I wyszło na nim,że progesteron 7.94 przy widelkach 2.8-147 3. Niby w normie,ale do granicy górnej wiele brakuje. Za to prolaktyna wyszła mi aż 60. 😱 tyle rzeczy się naczytalam,że już sama nie wiem w co wierzyć a w co nie.
-
Nieprawdopodobne. We wtorek " test niespodzianka " dwie kreski, Środa dwie mocne kreski, beta 137, piątek beta 24 ? ... juz nic z tego nie rozumiem gdybym nie zrobiła we wtorek tego testu to nawet bym nie wiedziała,że do czegoś doszło? Jest to możliwe?
-
Hej . Jestem tu nowa ale często podglądałam wypowiedzi.
W 11 dpo progesteron 67 mg/ml
Normy to
F. Pęcherzykowa 0.20-1.15
F. Owulacyjna 08- 3.0
F. Lutealna 1.7-27
Dodam że w ostatnim cyklu brałam CLO w podwójnej dawce. Pęcherzyki dwa były potwierdzone przez USG.
Czy ktoś może miał taki przypadek. Strasznie czekam na dwie kreski -