Progesteron po zapłodnieniu.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie nawidze pisac z telefonu...
Konczac mysl zacwysoki progesteron moze utrudniac zaplodnienie a w dalszym procesie jesli nawet do zaplodnienia dojdzie moze utrudniac zagniezdzenie zarodkowi...
Przy wysokim i niskim progesteronie polecam zrobienie reszty hormonow i skonsultowania sie z dobrym endokrynologiem...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
3 dpo i progesteron 11,77 dobry czy za niski??? a beta wyszła mi 2,0 Myślałam, żę będe miała nareszcie rozwiazanie na moje bolace i powiekszone cycki, uderzenia gorąca, wysoka tempkę, mdłosci, bóle głowy ale nie to nie ciąża. Trzeba problemu szukac w czymś innym, jakies polipy na jajnikach??? hmmm
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie staraczki jestem tu nowa mam do Was pytanko , 7 dni po owulacji robiłam progesteron i wynik mam 22,3 , czy któraś z Was wie czy to dobry wynik? dodatkowo dodam , że 12 dni temu miałam zastrzyk z ovitrelle , ale nie testowałam jeszcze, bo podobno wynik do 14 dni mo być oszukany.
dzieki serdeczne za pomoc mam nadzieję, że ktoś się tu pojawi -
czy progesteron 6 - w 22dc podczas starań jest wystarczający, czy za niski?
-
Znalazłam ciekawy link do poziomów progesteronu w poszczególnych tygodniach ciąży. Piszą, że prawidłowy poziom powinien wynosić co najmniej 16 w 7 dpo. http://naprotechnologia.wroclaw.pl/poziom-progesteronu-w-ciazy-normy/
Może któraś z mądrzejszych koleżanek mi odpowie na pytanie, czy progesteron rośnie w drugiej fazie cyklu, jeżeli doszło do zapłodnienia? Czy może spaść trochę poniżej tego poziomu, który był w 7 dpo?
Zastanawiam się, czy jest jakiś związek między zapłodnieniem, a poziomem progesteronu. Tzn. czy np. jeżeli w 7 dpo progesteron wynosi 19, a w 10 dpo 14,2, to nie ma ciąży, a jeżeli wynosi w 7 dpo te 19, a w 10dpo 21, to jest ciąża?? -
Dziewczyny progesteron w 3 d fl wynosił 14 6 czy to dobry czy zły ??? Dodam że 4 dni wcześniej dostałam zastrzyk na pęknięcie nie wiem czy to ma jakiś wplyw. Pomóżcie.
-
Dziewczyny ja w 8 dniu po owulacji miałam 88,09 nmol/l progesteronu przy normie do 86 w fazie lutelnej ( czyli 27,7 ng/ml. Strasznie on wysoki ciekawe czy to dobrze....???
hajka lubi tę wiadomość
- Leczona niedoczynność tarczycy i hiperprolaktylemia
- zmiana Kliniki Niepłodności po 2 cyklach
- Trzecie HSG ( tym razem z rozszerzeniem szyjki macicy która miała wadę budowy )wreszcie udane
>>>>> 16 cykl starań, 2 z CLO UDANY !!!!
14.04.2015 II kreseczki - JEST NASZ CUD
-
Hej dziewczyny. Ja również borykam się z wysokim progesteronem. U mnie na 7 dni po owu wynosi 44. Jestem ciekawa czy te z was, które maja podobne doświadczenie również czuja się ospałe, zmęczone, zbiera je na wymioty? Ja mam takie objawy jakbym w ciazy była.... Dodam do tego ogromny ból piersi i pleców.... W ciazy zapewne nie jestem. Takie objawy mam co miesiąc i jestem już tym bardzo zmęczona. Wszystkie hormony mam w normie i w ogóle z badań wynika, że kobieta do rodzenia tylko!!!! a ciązy przez 2 lata nie było i nadal cisza... Mąż też ma żołnierzyki jak potrzeba..."Tak więc trwają wiara, nadzieja i miłość- te trzy,
z nich zaś największa jest miłość" -
Też mam takie objawy jak Ty Agusia, a progesteron jeszcze wyższy- Leczona niedoczynność tarczycy i hiperprolaktylemia
- Trzecie HSG ( tym razem z rozszerzeniem szyjki macicy która miała wadę budowy )wreszcie udane
-
Teraz trzeba się dowiedzieć czy to normalne, że mamy tak duzy progesteron. My diagnozowaliśmy się w klinice w invimedzie w Gdyni. Wszystkie możliwe badania mamy już za sobą i jak pisałam wceśniej wszystko jest ok.... Tera kazali czekać i po a 2 miesiące mamy jechać żeby zacząć proces inseminacji.... Juz mam szczerze dość....
A Ty mała diagnozowałaś się?
"Tak więc trwają wiara, nadzieja i miłość- te trzy,
z nich zaś największa jest miłość" -
Ja mam zstw. niedoczynność tarczycy i hiperprolatktylemię, od 3 mc biore hormony a ostatnio miałam monitoring i owu była. Z ginem rozmawiałam o tym wysokim progesteronie, powíedział że ładna owulka była.Mam sie nie przejmować, że progesteron wyszedł ponad normę, że to bardzo dobrze i może być ciąża ( ale nie musi) Ja oczywiście świruje, denerwuje sie oczekiwaniem na testowanie i w ogóle nie moge sobie zajecia znaleźć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 17:01
MissHania, Ffilpiek lubią tę wiadomość
- Leczona niedoczynność tarczycy i hiperprolaktylemia
-
Godaweri,
czytałam ostatnio publikację na ten temat i jest jednoznacznie stwierdzone, że NIE ma związku pomiędzy stężeniem progesteronu a ciążą.
Tzn wiadomo, że progesteron w zdrowej ciąży systematycznie wzrasta, ale nie jest on wyznacznikiem ciąży.
ps. wiem, że Twój post jest z czerwca, ale dopiero teraz znalazłam ten temat
ps2. jak znajdę tą publikację, to podeślę.