Walentynkowa promocja w OvuFriend!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 24 lutego a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji - jesteśmy przekonani że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować. Sprawdź tabelę, co zyskasz w Premium TUTAJ

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 24 lutego 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Progesteron po zapłodnieniu.
Odpowiedz

Progesteron po zapłodnieniu.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 września 2017, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję porady.. Odebrałam dziś wynik progesteronu 7 dpo. Wyszedł 14.7ng/ml. Niby ok, ale problem w tym, że od maja biorę luteinę 2*1, a w tym cyklu mam dawkę 3*1 po 100mg dopochwowo. Myślałam, że przy tak wysokiej dawce progesteron będzie dużo wyższy :( Idę w czwartek na pierwszą wizytę do poradni leczenia niepłodności. Może poproszę lekarza, aby przepisał mi duphaston zamiast luteiny.. Mam zamiar zrobić też prolaktynę po obciążeniu. Poradzicie coś? Bo ja już nie wiem co dalej robić :(

  • Tamalka Koleżanka
    Postów: 40 1

    Wysłany: 20 października 2017, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonik wrote:
    Czemu laboratoria mają różne normy przy tej samej jednostce miary ?
    Też mnie to irytuje :) Przeglądam wpisy dziewczyn i ogólnie internet, a normy niemal wszędzie są różne.

    W tym cyklu pierwszy raz zbadałam PRG - wynik 23.04 ng/ml w 7 dpo (moje laboratorium podaje normę do 20).
    W 7 dpo zaczęłam cierpieć na wrażliwe piersi, normalnie nie da się ich dotknąć - to zapewne wskutek poziomu progesteronu? (mam tak od kilku miesięcy)
    Badanie zrobiłam w związku z plamieniami przed @ - dziewczyny na OF sugerowały, że plamienia mogą wynikać z niskiego poziomu PRG.

    7 dpo miałam "brudny" kremowy śluz (pierwszy raz tak wcześnie - zwykle brudzenie zaczyna się ok 10 dpo), dzisiaj (8 dpo) już nie.

    Czekam na rozwój sytuacji.

    07.2015 - początek starań
    2017 - kiepska morfologia, ruchliwość, żywotność
    07.2017 - HSG (ok), fragmentacja DNA 36%
    03.2018 - laparoskopia: lewy jajowód niedrożny
  • plemniczka Autorytet
    Postów: 3730 7596

    Wysłany: 22 października 2017, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :) mam do was pytanie może wiecie. Jestem 7 dni po owulacji, od owulacji biore 1 luteinę setkę dopochwowo. Dzisiaj, te 7dpo zbadałam progesteron który wynosi 27,47 ng/ml. Wiem że generalnie jest to dobry wynik, ale czy biorąc pod uwagę ze biore tą luteinę nie powinien on być wyższy?

    2nn3skjo0mk8tm7j.png

    0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Potrzebuję porady (chociaż bardziej wsparcia). Wiem, że wszystko wyjaśni się jutro, ale do tego czasu chyba zwariuję.. W piątek (11dpo) zrobiłam test ciążowy, który pokazał 2 kreseczki. Na drugi dzień zrobiłam betę i progesteron. Beta wyszła pozytywna, ale słaba (14,39). Natomiast progesteron niestety spadł: w 8dpo miałam 17,53 a 4 dni później 10,47 :( Zwiększyłam od razu luteinę, ale wydaje mi się, że to będzie kolejna biochemiczna :( Myślicie, że jest jeszcze nadzieja, że beta i progesteron wzrosną? Dodam, że dziś test ciążowy o czułości 10 jest bledszy niż piątkowy 25 :/ Jeśli w piątek były 2 kreski dosyć wyraźne, to chyba wtedy beta była większa niż 10..

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7256 11111

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wiem, ze to pytanie do lekarza, ale ze wybieram sie za dwa tygodnie zeby od razu sprawdzic czy owulacje mam czy nie, a troche sie martwie. odebralam dzis wyniki progesteronu, ktore nie sa szalowe. 8 dzien po owu wyznaczonym przez OF wynik to 6.66 ng/ml. W zaszym miesiacu mialam ok 10.5 i yo wysawalo mi sie niewiele. Dzis powtorzylam progesteron (11 dpo) i czekam na wynik, ale co moze oznaczac tak niski progesteron? Temperatura mi skoczyla, test owulacyjny byl pozytywny a tu taki wynik.
    Doradzcie cos madrego.

    29bc8f1ced.png
    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Joanna_blondi Ekspertka
    Postów: 241 91

    Wysłany: 3 lutego 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Hej. Wiem, ze to pytanie do lekarza, ale ze wybieram sie za dwa tygodnie zeby od razu sprawdzic czy owulacje mam czy nie, a troche sie martwie. odebralam dzis wyniki progesteronu, ktore nie sa szalowe. 8 dzien po owu wyznaczonym przez OF wynik to 6.66 ng/ml. W zaszym miesiacu mialam ok 10.5 i yo wysawalo mi sie niewiele. Dzis powtorzylam progesteron (11 dpo) i czekam na wynik, ale co moze oznaczac tak niski progesteron? Temperatura mi skoczyla, test owulacyjny byl pozytywny a tu taki wynik.
    Doradzcie cos madrego.
    Ja w 8dpo mam progesteron 10,20 więc bardzo słabo :( Widzę, że Tobie udało się zajść w ciąże z takim niskim progesteronem. Także trochę mnie to podbudowuję.

    Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

    Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Agnieszka997 Nowa
    Postów: 4 1

    Wysłany: 26 lutego 2018, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziś odebrałam wyniki 8 dpo ovitrelle
    Estradiol 215
    Progesteron 22
    Beta 10

    To pewnie jeszcze przekłamanie po ovitrelle jak myślicie

  • Naszaa Koleżanka
    Postów: 46 8

    Wysłany: 27 lutego 2018, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny progesteron u mnie w 22dc to 15,20 ng/ml chyba szału nie ma ? Jak myślicie ?

    - faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
    - faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
    - po menopauzie 0,1 - 0,2 ng/ml

    Ciąża:
    I trymestr 2,8 - 147,3 ng/ml
    II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
    III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml

    .
  • agnieszka00 Przyjaciółka
    Postów: 102 21

    Wysłany: 27 lutego 2018, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeciez to dobry wynik :);)

  • Joanna_blondi Ekspertka
    Postów: 241 91

    Wysłany: 27 lutego 2018, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszaa 15,20 to jest dobry wynik. Ja w poprzednim cyklu 8dpo miałam 10 i ginekolog powiedział, że jest ok. W tym cyklu miałam 20, więc to się chyba bardzo zmienia.

    Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

    Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Naszaa Koleżanka
    Postów: 46 8

    Wysłany: 1 marca 2018, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_blondi wrote:
    Naszaa 15,20 to jest dobry wynik. Ja w poprzednim cyklu 8dpo miałam 10 i ginekolog powiedział, że jest ok. W tym cyklu miałam 20, więc to się chyba bardzo zmienia.

    Ja jestem "świeża" w temacie..pierwszy raz robilam progesteron :) a naczytalam się ze 15 to tak średnio i najlepiej jak jest powyżej 20..stąd moje pytanie :) dzięki dziewczyny za info.:)

    .
  • Alice24 Znajoma
    Postów: 24 0

    Wysłany: 2 marca 2018, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój progesteron w 7dpo wyniósł 58,55 ng/ml. Ginekolog wysłał mnie na betę, zrobiłam ją 9dpo i niby w ciąży nie jestem. Skąd taki wynik? Myślicie żeby badanie powtórzyć?

    hchyyx8d04phqknq.png
  • Alice24 Znajoma
    Postów: 24 0

    Wysłany: 3 marca 2018, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_me wrote:
    Poproszę o pomoc w interpretacji wyników progesteronu i prolaktyny:
    Progesteron: 58,3 ng/ml
    Norma f. pęcherzykowa 0,2-1,5;
    f. lutealna 1,7-27
    Prolaktyna: 4,5 ng/ml
    Norma 4,8 -23,3
    Badanie robione w 8 dpo
    Jest czym się martwić?
    Co to wyszło z tym twoim progesteronem? Mam bardzo podobny wynik.

    hchyyx8d04phqknq.png
  • KaśkaKwa Autorytet
    Postów: 951 935

    Wysłany: 31 marca 2018, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest chyba mega :

    10 dpt ( 3 dniowy zarodek )
    BETA HCG 27,83 mlU/ml
    Progesteron 86,7 ng/ml

    cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • migotka_83 Ekspertka
    Postów: 308 71

    Wysłany: 2 kwietnia 2018, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, a może brałas lutke bezpośrednio przed badaniem?

    ofvlzoj.png

    5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • nata91 Nowa
    Postów: 2 2

    Wysłany: 20 maja 2018, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i chciałabym posilić się Waszą wiedzą i doświadczeniem :) otóż staramy się z mężem o dziecko od około roku niestety bezskutecznie.. od dwóch miesięcy zaczęłam mierzyć temperaturę w ustach i to co zauważyłam to po pierwsze temperaturę mam na ogół niską jednak odnotowuję po owulacji jej skok, który niestety jest niewielki.. oprócz tego zawsze po owulacji od ok. 23 dc zaczynają mnie boleć piersi i ten stan ustaje dopiero na niedługo przed pojawieniem się @. Wyczytałam, że za objawy pms odpowiada progesteron, dlatego ze względu na moją niską temp. przy jednocześnie dotkliwym pms postanowiłam dziś w ok. 8 dniu po owulacji zbadać moje hormony. Bardzo proszę Was o opinię dodam, że nie biorę żadnych leków:
    Progesteron: 23,40 ng/ml przy normie w fazie lutealnej 1,2-15,9 ng/ml natomiast norma w 1 trym.c. to 2,8-147 ng/ml
    Estradiol 269 pg/ml norma dla f. lutealnej 21-312 pg/ml

    Pozdrawiam i z góry dziękuję :)

    Foto_Anna lubi tę wiadomość

    nata91
  • Foto_Anna Autorytet
    Postów: 546 927

    Wysłany: 8 lutego 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata91 wrote:
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i chciałabym posilić się Waszą wiedzą i doświadczeniem :) otóż staramy się z mężem o dziecko od około roku niestety bezskutecznie.. od dwóch miesięcy zaczęłam mierzyć temperaturę w ustach i to co zauważyłam to po pierwsze temperaturę mam na ogół niską jednak odnotowuję po owulacji jej skok, który niestety jest niewielki.. oprócz tego zawsze po owulacji od ok. 23 dc zaczynają mnie boleć piersi i ten stan ustaje dopiero na niedługo przed pojawieniem się @. Wyczytałam, że za objawy pms odpowiada progesteron, dlatego ze względu na moją niską temp. przy jednocześnie dotkliwym pms postanowiłam dziś w ok. 8 dniu po owulacji zbadać moje hormony. Bardzo proszę Was o opinię dodam, że nie biorę żadnych leków:
    Progesteron: 23,40 ng/ml przy normie w fazie lutealnej 1,2-15,9 ng/ml natomiast norma w 1 trym.c. to 2,8-147 ng/ml
    Estradiol 269 pg/ml norma dla f. lutealnej 21-312 pg/ml

    Pozdrawiam i z góry dziękuję :)


    Nata,
    mam podobne wyniki 7dpo do Twoich! Podejrzałam Twój wykres i wiem, że to był wykres ciążowy.
    Oczywiście teraz ja liczę na ciążę u siebie, no bo jak inaczej :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora 8 lutego 2019, 09:35

    1usa3e5e3sy5fn1f.png

    Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • agge Autorytet
    Postów: 3416 4637

    Wysłany: 15 lutego 2019, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałam wczoraj 7dpo progesteron. Mój wynik 26,40 ng/ml. Dosyć sporo :P
    Ale pewnie niekoniecznie oznacza ciążę?
    Pierwszy raz badalam więc nie mam porównania.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 1592 2375

    Wysłany: 17 lutego 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge a przy jakich normach?
    U mnie W 6dpo wyszło 23,1 przy normach 1,83-23,9 i też nie wiem, co oznacza taki wysoki wynik. Chyba sprawdzę jeszcze w 9dpo czyli jutro :)

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    6.02 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    Hashimoto (Letrox 75).
    AMH 1,48.
    ANA słabo dodatnie.
    MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo,
    anty-TG, anty-TPO.
    Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.
    On: 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.
  • martyin Debiutantka
    Postów: 6 2

    Wysłany: 20 lutego 2019, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, to u mnie wyszło tylko 10ng/ml. Niby w normie, ale to chyba nisko. No nic, zobaczymy co powie moja gin.

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)