Sierpień - wakacyjny magiczny cud
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaStasia nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszcze!! Trzymam kciuki moooocno za Was jutro ucałuj maleńką od wszystkich internetowych "ciotek"
Magduullina, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Dziewczyny przepraszam,że nie odniosę się do wszystkich. Nadrobię za chwilę.
Badałam dzisiaj bete po pracy. Wynik 230,5. Kalkulator pokazuje wzrost 63% od niedzieli... jestem wygłupiona... nie biorę dupka,heparyny od poniedziałku a wynij nie jest zły. Nie wiem czy robić jutro zastrzyk,czy jest szansa,że Kropek rośnie? Nie mam sił...
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Melevis wrote:MamaStasia ja bym chyba nawet oka nie zmrużyła, i to nie ze względu na płaczącego noworodka 🙈 czekamy na zdjęcie maluszka, proszę nas szybko informować!
Teraz jak wiem że będzie ta upragniona cesarka to jakoś spokojna jestem .psychicznie jestem na to przygotowana (od początku ciąży liczyłam na takie rozwiązanie ciąży ) więc to dużo daje .
Spać będzie też trudno bo w domu zawsze na noc piłam melisę a tu nie mam ☹️więc muszę inny sposób na to znaleźćsyllwia91 lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Dziękuję za miłe słowa z waszej strony . Dziękuję że nie oceniacie mojego wyboru porodu (wiem że niektóre kobiety uważają że ta która wybiera cesarkę idzie na łatwiznę ) a to dużo daje na psychikę takie wsparcie .
Po pierwszym porodzie długo nie mogłam dość do siebie że jako kobieta stworzona do rodzenia dzieci poległam na tym .
Ale dobrze mieć koło siebie kogoś (rodzina i większość znajomych ) kto wspiera ciebie w tym i nie krytykuje twojego wyboru .Malinowa91, moni05, Magduullina, Pati96, szona, Malgonia, Kittinka83, Ochmanka lubią tę wiadomość
Melevis wrote:5ylwian o kurde... faktycznie przyrost jest w miarę ok. Pisałaś do dr? Oznaczyłaś proga przy okazji bety?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian wrote:Dziewczyny przepraszam,że nie odniosę się do wszystkich. Nadrobię za chwilę.
Badałam dzisiaj bete po pracy. Wynik 230,5. Kalkulator pokazuje wzrost 63% od niedzieli... jestem wygłupiona... nie biorę dupka,heparyny od poniedziałku a wynij nie jest zły. Nie wiem czy robić jutro zastrzyk,czy jest szansa,że Kropek rośnie? Nie mam sił...Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
5ylwian wrote:Napisałam ale ma urlop. Może nie odpisac. A proga nie bałam już,bo to miało być oznaczenie takie wiesz-potwierdzajace,że nic z tego i żeby wiedzieć,że poronienie się zbliża,bo wzrost dalej spowalnia. A tu coś takiego. Nie wiem co robić czy znowu brać leki?
Nie mam pojęcia co Ci doradzić. Ja bym pewnie kierowała się emocjami i z powrotem włączyła dupka, heparynę i czekałabym na USG. I na pewno oznaczyłam jeszcze raz będę w sobotę razem z progiem.
5ylwian, Magduullina, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
5ylwian ja brałabym leki. Nie zaszkodzisz sobie a możesz jedynie pomóc - takie jest moje zdanie. Pisałam ci już że ja także miałam krytycznie niskie przyrosty a ciąże rozwijały się prawidłowo. Daj temu kropkowi szansę.. maluch widać że walczy skoro przyrost jest więc i Ty się nie poddawaj póki nie ma @ walcz!
5ylwian, Ochmanka lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamaStasia :) wrote:Dziękuję za miłe słowa z waszej strony . Dziękuję że nie oceniacie mojego wyboru porodu (wiem że niektóre kobiety uważają że ta która wybiera cesarkę idzie na łatwiznę ) a to dużo daje na psychikę takie wsparcie .
Po pierwszym porodzie długo nie mogłam dość do siebie że jako kobieta stworzona do rodzenia dzieci poległam na tym .
Ale dobrze mieć koło siebie kogoś (rodzina i większość znajomych ) kto wspiera ciebie w tym i nie krytykuje twojego wyboru .szona, Kittinka83, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Dzieki kochane, chyba tak zrobie! Na pewno wezme heparyne rano. Kurcze jutro mam urodziny i tak baardzo bym chciala,zeby to jedno marzenie sie spelnilo ❤
Malgonia, Kittinka83, Ochmanka, Malinaa90, Ania_85_ lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się z rana dzisiaj w sumie mamy za sobą kolejny tydzień .
I ostatni w dwupaku . Co mnie cieszy. Nawet dobrze mi się spało (fakt z przerwami ale jakoś dało się ) .
Po obchodzie będę znała dokładna godzinę cesarki .
Teraz już mi nie wolno jeść i pić .
I z tego że dzisiaj mała opuszcza brzuch zostawiam ostatnie wiruski
"(#;$+_;(#;"(#!(";#)#;"(#;"(#92(;")#;")#!)##!")#!")#9#!"!$)!"$(;]¢={€}¢=©{¢{✓©}¢[¢}¢[€=¢}[€{¢[}¢[©}¢{`¶};_8#9!$
Miłego dnia kochaneEwelina29, buba123, szona, Niercierpliwa v2.0, 5ylwian, Mama_Zuzia, Beti82, aeiouy, Irvine90, Meggs, Melissa93, Magduullina, Malgonia, Kittinka83, Pati96, moni05, APrzybylska, Gosiek1993, Ochmanka, Madziandzia, syllwia91, eemmiilliiaa, DzulkaJ, Ania_85_, MonikA_89!, SylwiaLu lubią tę wiadomość
Magduullina wrote:Kochana!!! Czy sn czy cc porod jak porod kazdy trudny i kazdy wyjatkowy!!! Tak jest i koniec nie zaprzataj sobie glowy takimi myslami :*
Beti82, Magduullina lubią tę wiadomość
MamaStasia- ogromne kciuki dla Ciebie i Zosi, wszystkie ciocie tu na Nią czekają! Nie ważne jaka drogą poród to poród i skoro taka decyzje podjęli lekarze to nikt nie ma prawa tego komentować! Najważniejsze żeby i dziecko i Mama byli zdrowi❤️
5ylwian- tez bym znowu włączyła lekarstwa. Kropek ewidentnie walczy i trzeba maluchowi pomóc!
Magduuuulina- gdzie jesteś ze swoimi dwoma kreseczkami? 😍
Dzień dobry wszystkim!MamaStasia :), Magduullina, 5ylwian, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Dokładnie, u mnie pierwsza cc, drugi sn i nie czuję się z tego powodu gorsza/lepsza. Tak samo syn karmiony mm, córka kp i co? No i gówno 😂
Chociaż nie zapomnę, jak urodziłam młodą i koleżanka napisała mi SMS „Gratulacje. No, w końcu wiesz, co to jest prawdziwy poród!”. Także tego 😁
MamaStasia powodzenia!
Magdulina sikałaś już? CzekamyMagduullina lubi tę wiadomość