Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • Karolina Ekspertka
    Postów: 183 698

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😘 Na razie ostrożnie się cieszę, ale staram się być dobrej myśli.

    Beti po cichu gratuluję. Jak kreseczka ciemnieje to musi być to :) Trzymam mocno kciuki za pozytywny rozwój wypadków 😁

    Takczynie dzisiaj mam 31 dc, przy cyklach zwykle 29-dniowych (chociaż poprzedni po cb się wydłużył) nie mam pojęcia ile dpo, bo nie obserwowałam się za bardzo w tym cyklu i nie miałam żadnych charakterystycznych objawów owulacyjnych. No jedynie śluz, ale on wyglądał na plodny od 10 do 18 dc, więc rozstrzal duży ;) Pierwszy bladzioch wyszedł mi w 28dc.

    Kurcze Kochane, tak przykro mi czytać o Waszych niepowodzeniach i związanych z tym emocjach. Z całego serca życzę każdej z Was doczekania tego wymarzonego cudu. Przy każdym tescie, becie, czy wizycie ściskam mocno kciuki za każdą ze staraczek, bo zasługujecie na to małe szczęście jak nikt inny. Nigdy nie zrozumiem dlaczego los dla tak wspaniałych dziewczyn może być tak okrutny :( Zresztą to też jest jeden z powodów, że za często się nie udzielam. Nie chcę przysparzac Wam jeszcze więcej przykrości i "kłuć" w oczy tym, że już mam dwójkę dzieci i być może będzie trzecie. Wiem, że jestem ogromną szczesciara.

    Madziandzia, Beti82, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

    ijnZp2.png

    08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

    Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie odniose sie do Was. Jestem w szpitalu. W pracy mialam silne skurcze z wrazeniem wyrywania szyjki,wzielam 2 nospy forte i apap i dotrwalam do 15tej. Myslalam,ze to jelita. Konczac prace poszlam do wc i zaczelam krwawic. Dojechalam do rodzicow ze lzami w oczach przy kazdym przejezdzaniu przez wzniesienie. Uznalam,ze jade do szpitala bo balam sie cp. I sie nie mylilam. Jest pltn za macica jak w marcu i jest zmiana przy ujsciu jajowodu kolo jajnika. Zostalam na obserwacji czy zaczelo sie poronienie trabkowe i poronie sama czy bedzie operacja. Wzieli bete na badanie i kolo 20 bedzie wynik a rano decyzja co dalej o ile bol nie bedzie sie nasilal i nie bedzie szybciej decyzji o operacji. Czy moglo mnie spotkac cos gorszego?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, tak mnie cieszy Twoj brak wiesz czego :) nawet nie wypowiadam tego slowa, bo pamietam, ze same moje pytania o to, powodowaly bole :) :*

    Magduullinka, nie staraj sie, a po prostu kochaj :) Zycie to taka dziwka, niezle sobie z nami pogrywa, a kiedy juz odwrocimy sie tylkiem, daje to, co chcemy.

    Beti, cuuudowna wiadomosc 😍😍😍 jakos duzo o Tobie ostatnio myslalam i bardzo sie ciesze z tych testow 😍 mocno zaciskam kciuki

    Karolina, super beta :)

    Malgonia, piernicz obiad, lez i odpoczywaj w te upaly :) :*

    Nowa, mam nadzieje, ze mdlosci nie beda bardzo uprzykrzac Ci tych najblizszych miesiecy :)

    Judit, u mnie tez wysyp ciaz... nawet teraz na dlugi weekend wyjezdzam sama z M, bo wszystkie wyjazdowe znajome ze swiezymi brzuszkami. Niedlugo i nam beda zazdroscic

    MamaStasia, super, ze wychodzicie :) :) :)

    MamaZuzia, Pieknotko, jak Ty sie czujesz? :*

    Moni 😍 jakie piekne wiruski i jeszcze piekniejszy suwaczek :)

    Angelika, to samo, co do Magdy- nie staraj sie, a po prostu kochaj ;* wiem, ze szczescie zapuka wtedy samo

    No kurcze, kazda z nas czasem watpi, no bo kto jest w stanie zniesc tyle porazek bez stracenia nadziei, chocby na chwile? Po dzisiejszej wizycie u profesor endo, na ktora czekalam od czerwca, obiecalam sobie, ze w przyszlosci bede cieszyc sie chocby z mozliwosci staran. Nad efektami kiedys popracuje. Buziaki, nie tracmy wiary i skoro o czyms naprawde marzymy, to dzialajmy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 18:29

    Karolina, Madziandzia, Beti82, moni05, Magduullina, Arashe lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, ale to pewne, ze to CP? Kurcze, straszliwie mi przykro, mocno Cie tule i z calego serca zycze Ci, by wszystko samo sie oczyscilo :*

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wuem, ze latwo sie mowi z perspektywy 21 tygodnia ciazy, ale choc dzis wydahe Wam sie, ze nigdy nie zaskoczy, to zobaczcie u ilu z nas hednak po dluzszým czasie sie udalo.
    Czesc potrzebowala medycznego wsparcia, a czezc zaskoczyla zupelnie naturalnie.
    Nie mowie, ze bylo lekko. Dziennie lykalam po 30 tabletek jak nie wiecej, bo juz przestalam to luczyc. Cale moje zycie bylo podporzadkowane tylko pod starania. To, ze teraz kregoslup daje mi sie we znaki to tez tego wynik, ale nawet jak juz plakac mi sie chcialo to szlismy do lozja, maz lykal kolejna tabletke na erekcje i probowalismy. I gdyby sie nie udalo probowali bysmy nadal, bo nie pogodzilibysmy sie z tym, ze sie nie udalo.
    Wiem jak jest Wam ciezko, ja jeszcze dlugo bedac w ciazy nie wierzylam, ze to sie dobrze skonczy, ale widac to byl nasz czas i nasz cykl. I Wy tez w koncu sie doczekacie, tylko nigdy sie nie poddawajcie.

    Sasanka55, nowa na dzielni, Malinowa91, syllwia91, Karolina, szona, moni05, Magduullina, Ochmanka lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli prawdopodobienstwo,ze w marcu byla cp drastycznie wzrasta skoro to ta sama strona nawet

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    5ylwian, ale to pewne, ze to CP? Kurcze, straszliwie mi przykro, mocno Cie tule i z calego serca zycze Ci, by wszystko samo sie oczyscilo :*
    Pewne,bo znalezli zmiane po tej prawej stronie

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • takczynie Przyjaciółka
    Postów: 102 43

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dzis robilam badanie progesteronu i estradiolu. 2 dni temu progesteron mialam 59.7 ng/ml a dziś (28dc) 38.8 ng/ml czyli tez ponad norme. A estradiol wyszedl ok.500 przy normie do 390. Myślicie, ze jest szansa, ze jeszcze cos z tego bedzie skoro prog tak spadl? Badalyscie kiedys pare dni z rzedu prog? Juz nie wiem co myslec.

  • Karolina Ekspertka
    Postów: 183 698

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian to jest po prostu zbyt wiele nieszczęść na jedną osobę :( Strasznie Ci współczuję i mam nadzieję, że ten koszmar szybko się skończy.

    5ylwian, szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    ijnZp2.png

    08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

    Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ,przepraszam że się tak wcinam tu na wątek ,ale muszę
    Beatko , ogromne kcuki i cichutkie gratulacje , w końcu, nawet nie wiesz kochana jaką mi dałaś teraz nadzieje i kopa motywującego , bardzo się cieszę że ci się udało .
    Nikodemko tobie rownież gratuluje bo nie miałam okazji , jakoś ostatnio straciłam ten zapał ,no ale teraz daliście taką wiarę , że w końcu się uda

    Reszte dziewczyn, gorąco pozdrawiam i życze mocnej wiary na lepsze jutro ,w końcu do kazdej z nas uśmiechnie się los , jeszcze raz przepraszam że tak z buciorami tu wtargnełam

    Malgonia, syllwia91, MonikA_89!, Beti82, Madziandzia, szona, Sasanka55, Magduullina, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian - wspolczuje, tak bardzo... jestesmy z Toba.

    5ylwian lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7361 10440

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Beti ja też po cichu już gratuluję! ;*


    Dziewczyny to jest ten moment kiedy ja się poddaję ! Nie potrafię już znieść kolejnej porażki.. Zrobię hsg bo mam na fundusz ale na tym kończę na razie swoją przygodę i kończę z moim marzeniem bycia kiedykolwiek mamą ! Może kiedyś się uda nie wiem.. na razie straciłam wszelkie nadzieję .. Nie wierzę już że może mi się udać.. przepraszam za te smęty.. poprowadzę ten wątek do końca a potem sama nie wiem.. być może znikne ..nie radzę sobie ze świadomością że przez tyle czasu nic nie drgnelo .. odpuszczam temat strań , przepraszam!:(
    Kochana nie poddawaj się. Jeśli potrzebujesz odpocząć kilka cykli, żeby nabrać sił, to jak najbardziej rozumiem, ale żeby od razu ostateczne zawieszenie broni? Zobacz ile już przeszłaś, ile badań zrobiłaś. Ja po 2 latach dopiero rozpoczęłam diagnostykę, a wcześniej to tylko podstawowe hormony i monitoring cyklu robiłam. Organizm też potrzebuje czasu, żeby leki odpowiednio zadziałały. Umów się do jakiegoś specjalisty z kliniki niepłodności. Na pewno znajdzie dla Was odpowiednie leczenie. My walczymy już 5 lat i będziemy walczyć dopóki ktoś będzie nam dawał choć cień szansy na macierzyństwo. Znam dwie pary, którym udało się po 10 latach! Kobiety urodziły dzieciaczki po 40-stce a dziś ich brzdące są już 2-3 latkami.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 22:33

    Angelika1313, szona, Ania_85_, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Sylwian, masakra :/, trzymaj się tam i dawaj znać. Kurcze może masz ten jeden jajowod niesprawny, włoski nie przekazują jajeczka, dopytaj tam koniecznie jak już Ci pomogą co z tym robić, może trzeba będzie unikać staran przy owu z tego jajnika? Kciuki zevy wszystko jak najlepiej tam poszło

    5ylwian lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boze sylwian! Dobrze ze jestes w szpitalu! Biedna ty tak bardzo ci wspolczuje 😪 Kurcze ale czemu tyle razy cp? Moze masz niedrozne jajowody? Kochana trzymaj sie i oby to ostatnia cp w twoim zyciu a nastepna juz tylko zdrowa ciaza!!!

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian bardzo mi przykro. Oby wszystko sie dobrze potoczylo.

    Sasanko jak pierniczyc oviad jak jem dziennie dwa i ciagle mi malo.. serio apetyt to mam na trojaczki ;)

    5ylwian, Sasanka55 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7361 10440

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, myślami jestem z Tobą i trzymam za łapkę! Jesteś bardzo silna i przez to doświadczenie też przejdziesz. Jeszcze będziesz mieć tego wymarzonego malucha, wierzę w to! Los nie może być tak okrutny.

    5ylwian lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian współczuję😔 ale może miałaś tak jak ja... Pierwsza cp potem nie zbadał nikt jajowodu i druga.... Teraz jak odpoczniesz to się tym zajmiesz i na pewno kolejna ciąża będzie już piękna 😘

    5ylwian, Malgonia lubią tę wiadomość

  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez walczymy 5 lat... 5 dlugich lat... podeszlismy nawet do in vitro... ha ja glupia myslalam, ze to bedzie ostatnia deska ratunku, ze podejdziemy do ivf i bedzie piekna zdrowa ciaza... baaa nawet blizniaki... w tej chwili przerasta mnie to... mamy jeszcze 3 zarodki... a strach przed kolejnym transferem, testowaniem paralizuje mnie nawet jak o tym mysle...
    Staram sie w tym cyklu podejsc do seksu na duzym luzie... nie z przymusu, a dla przyjemnosci... i wiecie co? Nawet nie licze na sukces, ze mogloby sie udac... ot tak po prostu...
    Ile razy wieczorami patrze na miejsce w sypialni gdzie staloby łóżeczko... i lzy same cisna sie do oczu... w glowie jest burza mysli dlaczego my, czemu.. i gniew na caly swiat. To sa bardzo silne emocje nad ktorymi ciezko jest zapanowac.
    Chcialabym, zeby dla kazdej z Nas zaświeciło słońce.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 19:12

    Madziandzia, MonikA_89!, syllwia91 lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian tulę mocno ❤ dawaj znać kochana!

    Karolina no nie gadaj głupot. Nikt nikogo nie kłuje po oczach. To forum to już wręcz rodzina i jeden organizm. Każda tu jest mile widziana. Cieszymy się z kresek, cieszymy z bet, ze zdjęć usg i płaczemy kiedy którejś z nas dzieje się jakakolwiek krzywda. Czy brzuszkiem ciążowym czy tłuszczowym, czy z trójką dzieci czy z piątką kotów wszystkie jesteśmy staraczkami i częścią tego forum 😘

    5ylwian, Karolina, Angelika1313, szona, MonikA_89!, Mila1996, Ania_85_, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian tak bardzo mi przykro, ze znowu przydarzyla Ci sie cp. Koniecznie zbadaj droznosc, bo jak widac nie masz problemu w zachodzenie w ciaze, a z dalszym rozwojem, nieprawidlowym umiejscowieniem.. trzymaj się Kochana i nie poddawaj.

    Malgonia Ty mialas miec dzisiaj wizyte?

    Sasanko, a Ty jak po wizycie? Jakie wiesci?

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego