X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Gratuluję! Nie mam najmniejszego pojecia jak odstawienie anty wpłynie na ciaze :/ dobrze, ze już dziś lekarz. Kciuki!
    Jeszcze nie ma czego gratulowac... tzn stało się- cieszę się. Ale w przeciągu 1.5 roku przeszłam ciąże pozamaciczną, miałam w sumie 2 laparoskopie i 2x otwierany brzuch z powodu torbieli.. dlatego brałam antykoncepcję. Poprzednie tabletki (elin) nie uśpiły pracy jajników i ciągle miałam torbiele. W kwietniu przeszłam na microgynon i miałam po nim względny spokój:( już sama nie wiem- może mam jakieś zaburzenia wchłaniania, że nagle zawiodły :( mam nadzieję, że dzisiaj lekarz mnie pokieruje co dalej z tabletkami i może da coś na podtrzymanie.

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZuzi trzymam moooocno kciukasy!
    Ten cykl wiedziałam że będzie stracony ale z nowym cyklem ruszam z kopyta :D nie wiem jak to zrobię ale na święta ma być kropek zagoszczony :o

syllwia91, Ochmanka, MonikA_89!, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia rozumiem że masz dwie fazy, i jeden twierdzi że 3 konieczna?
    Z tego co wiem, trojfazowy nie jest niezbędny przy indukcji, to też zależy od mocy płyty. Znam wielu co mają na dwóch fazach.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 07:42

Ochmanka, MonikA_89!, szona, Arashe lubią tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa zgadzam się w 100%. Najgorsze są krótkie dni i brak klimatu ciepłych wieczorów.

Leśne rozmyślania zawiedzionej staraczki:
    Mam mega chcice i wiem że okres za rogiem i poseksiłabym się jak nie wiem co ale stary mnie wkurwia od tygodnia i czekam aż przyjdzie po ludzku porozmawiać a jak się bzykniemy to stwierdzi że nie było tematu...
    Panie prezydencie jak żyć??

Szczesliwa_mamusia, syllwia91, Angelika1313, eemmiilliiaa, Sasanka55, MonikA_89!, Malinaa90, szona, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję waszej rady. Byłam u lekarza. Śluzówka w cienka, płyn w zatoce Douglasa, owu z lewego jajnika. Dzisiaj beta hcg 9.45. Mam powtórzyć w piątek i wtorek- we wtorek znów usg. Nie podobał się jej lewy jajowód (wcześniej pozamaciczna w lewym jajowodzie), mówi że jest duże ryzyko powtórki. Kazała odstawić mi tabletki i czekać na krwawienie- powiedziała, że może wraz z krwawieniem beta spadnie :( powiedziała, że macica pusta, nic się tu nie dzieje- ale czy przy tak niskiej becie mogła już cokolwiek stwierdzić? Byłam pewna, że nie. W każdym razie ciągle mówiła o pozamacicznej i masz ci los- jak ja już zaakceptowałam, że ciąża być może jest- słyszę najgorsze wieści:( martwię się, że sam przyrost też za dużo nie powie- w poprzedniej cp miałam przyrosty ponad normę, do końca wierzyłam, że w końcu ta ciąża się pokaże. Najbardziej boję się, że we wtorek będzie kazała mi zostać w szpitalu i zanim cokolwiek się wyklaruje- wezmą mnie na stół:(

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko to powiedz mu wprost, ze chcesz go przeleciec, ale to nie znaczy, ze jest zgoda, tylko ze w lesie bie ma innego faceta za ktorego bys mogla sie zabrac.

Arashe ja mam ram jedna faze. Mi na logike zwykla plyta nie pojdzie bo skoro jest 6 kW na mieszlanie a plyta ma 7 to wywali korki hak ktos swiatlo zapali.. no sle typ twierdzi, ze sie da a przylacze mocy to tylko unowa z firma energetyczna i ze tego ptodu jest wiecej.
    Serio doktoryzuje sie z budowlanki niedlugo.

Przymknelam oczy na 10 minut i spalam 2 godziny. W miedzyczasie lato wrocilo :)

Ochmanka, syllwia91, MonikA_89!, szona, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais wrote:
    Potrzebuję waszej rady. Byłam u lekarza. Śluzówka w cienka, płyn w zatoce Douglasa, owu z lewego jajnika. Dzisiaj beta hcg 9.45. Mam powtórzyć w piątek i wtorek- we wtorek znów usg. Nie podobał się jej lewy jajowód (wcześniej pozamaciczna w lewym jajowodzie), mówi że jest duże ryzyko powtórki. Kazała odstawić mi tabletki i czekać na krwawienie- powiedziała, że może wraz z krwawieniem beta spadnie :( powiedziała, że macica pusta, nic się tu nie dzieje- ale czy przy tak niskiej becie mogła już cokolwiek stwierdzić? Byłam pewna, że nie. W każdym razie ciągle mówiła o pozamacicznej i masz ci los- jak ja już zaakceptowałam, że ciąża być może jest- słyszę najgorsze wieści:( martwię się, że sam przyrost też za dużo nie powie- w poprzedniej cp miałam przyrosty ponad normę, do końca wierzyłam, że w końcu ta ciąża się pokaże. Najbardziej boję się, że we wtorek będzie kazała mi zostać w szpitalu i zanim cokolwiek się wyklaruje- wezmą mnie na stół:(
    Nie rozumiem dlaczego masz odstawić leki i czekac na krwawienie?.... Zamiast poczekać co się wydarzy, podtrzymać ciążę to od razu czekać na krwawienie?... Przy becie 9 raczej wiadomo że nie zobaczy nic.. Ja miałam betę 2000 jak zobaczyłam pęcherzyk a dzień wcześniej nie było nic na usg. Chyba jestem jakaś zaciemniona bo nie rozumiem tego... I we wtorek też nie zobaczy ma usg nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 16:42

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i masz rację Malgonia. Ale tak właściwie to już mi przeszło. Zdążyłam wrócić do domu i już mnie zdenerwował tak więc dylemat mam z glowy🤦‍♀️🤷‍♀️

Obiecałam że jak @ nie przyjdzie do środy to zatestuje popołudniu i tak też zrobiłam. 15dpo i biel. Najdziwniejsze że objawy przedokresowe mi przeszły. A już się zdążyłam nakręcić na parkingu pod apteką bo przeczytałam że po zapłodnieniu szyjka się podnosi, jest miękka i zamknięta. Zupełnie jak u mnie. No ale biel to biel. Umawiam się do tej ginki z Siedlec a Janusza wysyłam na badanie nasienia. No. To tyle.

Anais odstaw te antyki i czekaj bo i tak nic więcej nie zrobisz. Zbadaj betę jak Ci gin kazał i zobaczymy co dalej. I zdecydowanie masz rację że ani dziś ani we wtorek nic nie będzie widać.

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na jedną to raczej ciężko. Ja też mam jedną, ale po przeliczeniu ile ma wynieść rozbudowa elektryki, zwiększenie mocy przyleczeniowej... Na razie kupiliśmy gazowa, a może kiedyś się wróci do tematu

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    No na jedną to raczej ciężko. Ja też mam jedną, ale po przeliczeniu ile ma wynieść rozbudowa elektryki, zwiększenie mocy przyleczeniowej... Na razie kupiliśmy gazowa, a może kiedyś się wróci do tematu

No wlasnie w innogy powiedzieli mi, ze 61 zl za kW jednorazowo, a elektryk, ze to jest mega drogie :/
    Musze zaufanego sciagnac bo oszaleje.
    Sa kuchenki z ta regulowana moca i chyba w to pojdziemy. Ja usunelam instalacje gazowa, bo przeciez mialo byc wszystko ok. Przylaczenie na nowo to 2 tysie :/
    Jedno co mnie pociesza to historia Szony, ze wziecie architekta mpgloby wcalecwszystkich problemow nie rozwiazac.

age.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po lekarzu. Mała 3200-3300g, szyjka miękka i skrócona, przepuszcza opuszek. Mogę dotrwać do terminu, a może zaczac się z dnia na dzień- moja lekarka ma jeszcze dyżur w piątek i w poniedziałek a potem jest na urlopie- wiec celuje w poniedziałek z porodem haha, ale w razie czego wypisała mi skierowanie na ktg w 40+0 z którym mam podejść do szpitala :) no ogólnie wszystko dobrze, badania mam wszystkie bo mi sprawdziła no i nic tylko czekać :) na jutrzejsze pazury dotrwam dzisiaj henna zrobiona to już jutro przestaje na siebie uważać hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 17:46

Angelika1313, Malgonia, Beti82, Arashe, Irvine90, Ochmanka, moni05, Misiaa, aeiouy, Szczesliwa_mamusia, Melissa93, Malinaa90, Justa29, Sasanka55, szona, MonikA_89!, Madziandzia, syllwia91, Ania_85_ lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia no to wszystkie tu nozkami przebieramy w oczekiwaniu na Twoja Królewne :)
    Szkoda tylko myć podlogi z nowymi pazurkami ;)

Sasanka55, szona, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

age.png

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZuzia no to czekamy za maleńką i trzymamy kciukasy!

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia- poświęcę się jakoś haha :D dzięki kochane za kciuki :* znowu uparciuszka buzi nie chciała pokazać, wtuliła się w łożysko i tyle z tego było!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Małgonia- poświęcę się jakoś haha :D dzięki kochane za kciuki :* znowu uparciuszka buzi nie chciała pokazać, wtuliła się w łożysko i tyle z tego było!

Juz te pare dni wytrzymasz ;)
    Moja bratowa chodzila po schodach zeby sie akcha zaczela, a dziewczyny na exach pisaly o masowaniu sutkow. Zawsze warto sprobowac jesli Ci na tym poniedzialku zalezy :)

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 07:42

Ochmanka, Malgonia lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny...właśnie męczę się z wytrawnym czerwonym winem, jak ja tego nie lubię! Koszmar jakiś takie to niedobre... :p

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• szona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais, co do zasady zgadzam się, ze na tym etapie nic nie widać. Martwi tylko płyn w zatoce i małe endometrium. Co ona widziała w tym jajniku? To przy takiej wielkości bety aż niewiarygodne 😕

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia, bardzo się cieszę, że wszystko super :) czekam!!!

Mama_Zuzia, Havana3 lubią tę wiadomość

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ