Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4020 6159

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, dziękuje za pamięć o mojej poległej dupie. ❤️ Ja już nie wiem, im więcej leżę tym gorzej się dzieje. Od wczorajszego wieczora zle się czułam, a dzisiaj cały dzień wysokie ciśnienie. Dostałam się do lekarza, ale takiego bez usg, bez niczego. I doszło mi nadciśnienie w ciąży 😒 i dopegyt 3x1. Od leżenia chyba.
    W Toruniu Skyway się dzieje, ludzi wszędzie pełno, cieszę się, ze już nie mieszkam bezpośrednio w Toruniu 😋

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7165 10078

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziękuję kochana za wyjaśnienie.😘 Wszyscy lekarze respektują to badanie?Jak mąż wróci z pracy to z nim przegadam jeszcze raz temat i zobaczyny.
    Są lekarze, który wierzą w mutację i tacy, którzy twierdzą, że ma je co druga osoba. Jeśli wychodzi V Leiden albo mutację genu protrombiny, to każdy lekarz, z którym miałam do czynienia mówił, że to by można leczyć. Jednak, że u mnie wyszły (tylko!) mutacje PAI i mthfr to nie każdy widzi sens w metylach, acardzie czy heparynie. Na szczęście w mojej klinice przy PAI dr przepisuje heparynę po transferze, więc czuję się zabezpieczona na wszelki wypadek.
    Jeśli natomiast pytasz o rzetelność wykonania tych badań, to nikt na razie nie zgłaszał wątpliwości 😊

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7165 10078

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Troszke spamu- mezus kupil mi choinke, najwieksza z Lidla :D niewiele wieksza od mojego cyca, ale jest. O Tanenbaum, o Tatenbaum. Kocham swieta <3
    Kochany mężuś 😊 Zastanawia mnie jednak skąd o tej porze roku w Lidlu choinki? 🙃

    agge, Sasanka55, Malgonia lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, Pati, dziękuję, czuję się dobrze, nic w sumie nie robię tylko leżę. W poniedziałek mam wizytę i zobaczymy, czy to leżenie coś dało i czy łożysko się podniosło. Oby...
    Muszę też lekarzowi powiedzieć o spojeniu łonowym bo strasznie mnie boli i boję się, że mi się rozeszło...

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6023 5833

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadlo chorobsko. Katar,gardlo boli,jak kaszlę lub mocniej probuję złapac powietrze,to boli klatka piersiowa. Nie lubię chorować w ciąży.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • szona Autorytet
    Postów: 5572 13078

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Szona a jak Twoja koleżanka w 11 tyg?

    Na razie wszystko bez zmian. 6.09 ma test podwójny w bia i usg w najlepszej klinice genetycznej u genialnego specjalisty.

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2074 3425

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko to teraz kolorowe lampeczki i choinka jak ta lala :D
    Moni ten skyway to jakieś nieporozumienie :/ na dodatek koło mojej pracy postawili foodtracki i wali samymi smażonkami :/ o tłoku nie wspomnę..

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko jesteś przekochana 😘
    W ogóle bez Was dziewczyny to jak bez ręki!

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4020 6159

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, generalnie to i fajne jest. Ale byłam raz, pare lat temu 😁 mimo bycia stad 😋 nie znoszę tłumów...

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Oj Mila :( rozumiem Cię choć mam o tyle lepiej, że jestem w domu... Ja to aż tak dużo nie chodzę, bo mnie plecy bolą, ale to w odcinku piersiowym, bo mam tam jakieś rotacje kręgów i to dlatego.
    Dziś na wizycie ktg ok i rozwarcie wciąż 2,5 cm. Czop odchodzi od 4 dni. Pierwsze 3 był brązowy dziś już biały, leci i leci... Się nie kończy.
    Do tego córka się przeziebila, katar od wczoraj, dziś gorączka... Weź tu rodz jak dziecko w domu chore :P

    Arashe znam Twój ból, ponieważ mam przepuklinę i rotację kręgów ale w odcinku lędźwiowym. Jednak tak bardzo chcę stąd wyjść że staram się chodzić jak najwięcej ;) u mnie wszystko idealnie. Lekarz stwierdził że daleka droga jeszcze przede mną. Także zazdroszczę tego rozwarcia z całego serca ❤️ i u mnie też zero jakichkolwiek plamienie, także mojej Zosi chyba się nie spieszy.

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2074 3425

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja też byłam raz i ten tłum mnie prawie zmiótł z powierzchni ziemi.. :/
    Zapisałam się do gina na 3.09 teoretycznie okolice potencjalnej owulacji. Zobaczę co mi powie. Jedno jest pewne to wszystko zaczyna mnie przytłaczać coraz bardziej bo już miałam plan do grudnia być w ciąży a tu wychodzi na to że chyba zapomniałam dodać którego roku :/

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1556 2139

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais wrote:
    Dziewczyny, a ja umówiłam wizytę u innego gina. Idę dzisiaj wieczorem. Pokaże mu wyniki, poproszę żeby pomierzył wszystko, przede wszystkim tą śluzówkę.. no i ocenił ten lewy jajowód. Nie wiem czy dobrze robię, ale wydaje mi się, że opinia innego lekarza mogłaby być pomocna.
    Kochana i co na tej wizycie? Trochę Cię lekarz uspokoił?

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4020 6159

    Wysłany: 22 sierpnia 2019, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaaa, a do kogo tym razem? Terminy widzę wszędzie podobne... jak ja chciałam konsultacje z kimś innym to tez początek września, w okolicy wizyty u prowadzącego... wiec bez sensu.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, tak, to Szonka pisala o skakaniu po kaluzach w nowych bucikach :) Jak dzis samopoczucie?

    Moni, kurcze, przytulam mocno i uspokajam cisnienie :* Biedna jestes, ale juz niedlugo bedziesz tulic swoje Malenstwo :*

    MonikA, oj tak, mezus zawsze spelnia moje dziwne zachcianki :) Pod tym katem jest kochany. Ja to drzewko nazwalam choinka, ale to jakas mikro tuja, cis, cyprys, czy inne zielone cos z mini iglami :)

    Agge, dobrze, ze lezysz i wypoczywasz :* Bede baaaaaardzo mocno trzymac za Ciebie kciuki w poniedzialek :* Na pewno sie podnioslo, skoro tak sie oszczedzasz.

    Angelika, masz juz termin HSG? Kurcze, wspolczuje Ci nadmiaru pracy i tych 12h :/ :* Dobrze, ze chociaz weekend i pon.masz wolny :* Sciskam mocno.

    Szczesliwa Mamusia, o nie :( Wspolczuje choroby, oby szybko Ci przeszlo :*

    Misiaa, na tego malego drapaka, to chyba tylko 1 lampka sie zmiesci :D
    Nie to mialam na mysli, mowiac eMkowi, ze chce juz swiateczna choinke, ale i tak jest urocza :) Do grudnia jeszcze mamy kilka miesiecy, wiec obie bedziemu juz z brzuszkami i to widocznymi :)

    Madziandzia <3 :*

    Mila, trzymam mocno kciuki, aby jednak Zosia postanowila szybciej zobaczyc Rodzicow :) :*

    Niecierpliwa, co u Ciebie, Kotek? :*

    Ja zatestowalam i przez chwile nawet mi sie wydawalo, ze cos widze, ale dupa blada, choc jak myslalam, ze to cien, to serce skoczylo mi do gardla i pojawil sie stres. Kurcze, w ogole dzis obudzilam sie cala roztrzesiona, niespokojna i z dziwnymi napadami leku. Na szczescie juz piatunio :) Milego dnia :)

    szona, Mila1996, Magduullina, moni05, agge, MonikA_89!, Madziandzia lubią tę wiadomość

  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1007 2068

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 22:01

    Mila1996, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡ - synek 🧒
    towKp2.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka i jak nasikalas na test ?

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2074 3425

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja chodzę do Walentowicz-Sałdeckiej i uważam że jest bardzo dobra. Ma na mnie konkretny plan i jako jedyna nie boi się mojego przypadku. Ona ma wolny termin na dzisiaj na Jarze..jakbyś potrzebowała to do niej dzwoń albo jej brat przyjmuje we wtorki

    moni05 lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2074 3425

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko mamy zatem deal. Do grudnia obie jesteśmy w ciąży !

    Sasanka55, moni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko:* mam we wtorek dzwonić i wtedy się dowiem ale najprawdopodobniej czwartek . Wkurzył mnie ten lekarz.. bo mówił że nie ma problemu z terminami.. a teraz szlag wie.. Jeśli w czwartek będę miała to będzie to mój 10dc .. a ostatnia owu chyba 13.. więc będę musiała też na razie zawiesić starania w tym msc .. liczyłam na cykl z hsg a tu będzie wielkie nic no ale trudno..
    Muszę spiąć dupkę i jeszcze dziś jakoś pracować.. tak mi się nie chce .. jedyne co chce to aby ten dzień się już skończył :)

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • szona Autorytet
    Postów: 5572 13078

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Sasanka liczy się gest:) super sie emek zachował :)

    Mila oby jak najszybciej cala akcja porodowa ruszyła :)

    U mnie 17 dc nie wiem czy owu była czy nie bo we wtorek skończyły mi sie owulaki i stwierdzilam ze w nosie mam nie robie ich więcej . temp też nie mierze wiec wiem że nic nie wiem :) więc idę w chill cykl :) nie wiem nawet czy wrzucać dupka skoro ostatnio moj własny próg byl ok ? Jak myślicie ?

    Ja bym nie brała :)

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego