SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak skoro o obiadach mowa, macie jakiś pomysł na fajne danie z tych składników: filet z kurczaka, cukinia, pieczarki, pomidory, cebulka, papryka? No kompletne zaćmienie mnie ogarnęło, nie mam weny twórczej dzisiaj
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ania pytam sie bo czesto właśnie takie szarosci na bobotest mają dziewczyny z wysolim lh lub fsh.
Różnica między total HCG a bHCG
Total HCG zawiera dwie podjednostki alfa i beta i obie są wykrywane w tym badaniu.
Beta HCG to podjednostka i w badaniu wykrywa tylko samą bete.
Podjednostka alfa jest taka sama również w cząsteczkach LH, TSH czy FSH i wynik może być trochę wyższy jesli bada się total hcg.
Przy określaniu ciąży bardziej miarodajne jest badanie bhcg ponieważ podjednostki beta nie ma w ww. cząsteczkach i jest to badanie czulsze jeśli chodzi o wykrywanie ciąży.
Ja zawsze robię betę. Nie tą total. Zawsze mam 0.100. Tylko po Ovitrelle było po 8 dniach jeszcze prawie 12. Testami też sprawdzałam usuwanie Ovitrelle z krwi i dlatego widzę jak na mnie Bobo testy działają. Sprawdzałam co 2 dni.
Lh:fsh mam w 2dc przeważnie ok. I zazwyczaj oba są na poziomie 5/6. Teraz było aż 10lh... w 2dc. A w 14dc 11 więc u mnie to jednoznaczne że te ovu będą pozytywne... ale nie robię. Wolę się kłóć. Mam tabelki pod wykresem i obstawiam znowu torbiel... -
Maja84 wrote:A tak skoro o obiadach mowa, macie jakiś pomysł na fajne danie z tych składników: filet z kurczaka, cukinia, pieczarki, pomidory, cebulka, papryka? No kompletne zaćmienie mnie ogarnęło, nie mam weny twórczej dzisiaj
Maja, ja bym podsmazyla pokorojony w kostke filet, a pozniej dusiala z cala reszta.
Calosc swietnie pasuje do ryzuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 14:27
Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Maja84 wrote:A tak skoro o obiadach mowa, macie jakiś pomysł na fajne danie z tych składników: filet z kurczaka, cukinia, pieczarki, pomidory, cebulka, papryka? No kompletne zaćmienie mnie ogarnęło, nie mam weny twórczej dzisiaj
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:właśnie zajadam takie leczo- cukinia papryka cebula cukrówka pieczarki pomidory (wszystkie warzywa jakie pod ręką) do garnka na bulgotanie do tego makaron świderki i pierś z kury na patelnie z curry a potem do gara z warzywami szybko lekko i smacznieStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 mi na Bobo nigdy nie wychodziły białe kreski na innych testach tak. A w 5 dpt zrobiłam Bobo i miałam taki test jak ty dziś!!!
Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wracam z Kalwari Zebrzydowskiej pomodlilam się za weteranki żeby jak najszybciej w brzuszku pojawiło się nowe życie
Lunaris, Yoselyn82, Aksamitna, Izape_91, summer86, Bocianiątko, Flowwer, KateHawke, zubii, Karma88, Agniechaaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
staraczka1111 wrote:Dziewczyny wracam z Kalwari Zebrzydowskiej pomodlilam się za weteranki żeby jak najszybciej w brzuszku pojawiło się nowe życie
Co prawda jestem totalną ateistką ale szanuję cudze poglądy i bardzo doceniam, że to zrobiłaś-szczególnie, że sama masz już 2 kreseczki :* dzięki Kochana- niech Cię wysłucha TEN kto tam jest (jeśli jest ;]).staraczka1111, Flowwer, never_lose_hope lubią tę wiadomość
-
staraczka1111 wrote:Dziewczyny wracam z Kalwari Zebrzydowskiej pomodlilam się za weteranki żeby jak najszybciej w brzuszku pojawiło się nowe życie
My sie wybieramy w sierpniu do Częstochowy, chciałam dzisiaj ale nam nie wyszło. Wierze ze zadzieja sie cuda dla wszystkich z nas : )
Staraczka mi te kreseczki wyszły po 3-4 godzinach bo jak pokazałam mężowi test to nic nie było... wiec to jakieś czary mary. Pokazałam mu a po godzinie sie pojawiła:pstaraczka1111 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Lol, policzylam sobie serduszka na pierwszej strobe, normalnie dziewczyny idziecie na rekord:) oby tak dalej to moze I ja się załapię. Wczoraj mialam jednorazowe plamienie, a pamietam że Z synem tez tak mialam, wczoraj byl 9dpo - pojawila się nadzieja, tym bardziej że ten cykl byl monitorowany...
Bocianiątko, Izape_91, Flowwer lubią tę wiadomość
Syn ur. 2011 r.
-
Melevis wrote:Staraczka, tak spojrzałam na Twoje wyniki bety i gdyby nie to, że miałaś transfer to bym pomyślała, ze tam siedzą conajmniej trojaczki
staraczka1111, Lunaris, OjMaryś lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Bella 12 dpo powinna beta wyjść pozytywna ale bobo też pokaże:D
Bocianiątko pamiętam ten odcinek to była ich druga procedura a później jak chcieli wrócić po śnieżynkę okazało się że jest w ciąży i tak walczyli o jedno maleństwo a mają czwórkę dzieci ♡♡♡♡
OjMaryś, Bocianiątko lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
A ja z takim pytaniem.
Przez ostatnie 2 tyg bralam femibion 0. Zaraz po tym jak zaczelam go brać, wyszly mi pierwsze blade kreski na teście. Teraz sie zastanawiam, czy wziac do konca to opakowanie czy przejsc znow na folik (bo mam jeszcze w domu).Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 15:51
-
Amellia wrote:Pomożecie ocenić.? Proszę...
https://zapodaj.net/ec51ae334ccd8.jpg.html