SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KateHawke wrote:EMek chodzi do Angeliusa więc myślę, że zostaniemy przy niej.
Moje AMH wynosi 1,81.
W zasadzie u mnie jest w porządku nie licząc prolaktyny, która już zbiłam. Ale eMek ma podwyższone FSH i niziutki Testosteron - zdiagnozowany hipogonadyzm pierwotny. Czekamy jeszcze na wyniki jego Kariotypu, AZF i CTFR. Plemników miał w ostatnim badaniu 1,5mln/ml czyli oligospermia ekstremalna. Czekamy teraz aż skończy tabletki, które androlog przepisał (Symletrol i dodatkowo FertilMan Plus) i powtarzamy badania. Propos badań robił ogólne bez morfologii więc tego na razie nie wiem, ale przy kolejnych badaniach najpierw zrobimy znowu ogólne dla porównania a później szczegółowe już przed procedurą.
Moglibyśmy próbować zwiększyć ilość (inne parametry były w granicach normy) ale przy hipogonadyzmie w formie pierwotnej to raczej nie ma sensu. Widzę jak dziewczyny na wątku męskim próbują 3 lata, 5 lat... i dalej nic. To byłoby bez sensu.
Czyli do tej samej kliniki chodzimy a gin wybrany ?
I masz rację przy czynniku męski lepiej nie czekać bo zazwyczaj jest gorzej.
Ja bym chciała mojego M wysłać w poniedziałek na defragnentacje a w dniu histero niech zrobi Test HBA i tą część badań będę mieć odchaczoną.
5.09 jadę do Paśnika
6.09 histero
innamorata88, KateHawke, summer86 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
KateHawke wrote:EMek chodzi do Angeliusa więc myślę, że zostaniemy przy niej.
Moje AMH wynosi 1,81.
W zasadzie u mnie jest w porządku nie licząc prolaktyny, która już zbiłam. Ale eMek ma podwyższone FSH i niziutki Testosteron - zdiagnozowany hipogonadyzm pierwotny. Czekamy jeszcze na wyniki jego Kariotypu, AZF i CTFR. Plemników miał w ostatnim badaniu 1,5mln/ml czyli oligospermia ekstremalna. Czekamy teraz aż skończy tabletki, które androlog przepisał (Symletrol i dodatkowo FertilMan Plus) i powtarzamy badania. Propos badań robił ogólne bez morfologii więc tego na razie nie wiem, ale przy kolejnych badaniach najpierw zrobimy znowu ogólne dla porównania a później szczegółowe już przed procedurą.
Moglibyśmy próbować zwiększyć ilość (inne parametry były w granicach normy) ale przy hipogonadyzmie w formie pierwotnej to raczej nie ma sensu. Widzę jak dziewczyny na wątku męskim próbują 3 lata, 5 lat... i dalej nic. To byłoby bez sensu.
Masz rację, nie ma sensu czekać. U nas problemem była skrajna teratozoospermia i dzieci na pewno by z tego nie było na naturalsie. Za to dobra ręka embriologa działa cuda. ❤️KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Dzięki Flower, Inna mam momenty że myślę czy jeszcze nie powalczyć ale to by tylko mnie bardziej dołowało z cyklu na cykl.
Flower jesteś miesiąc do przodu z badaniami ja muszę czekać do końca września.innamorata88, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Kochane,nie bylo mnie kilka dni,widze ze mam troche do nadrobienia. Zaraz biose sie za czytanie:)
A tak na szybko mam do Was pytanie. Bralam Inofnlik 2saszetki dziennie z polecenia gin. Ale drogie cholerstwo i kupilam w tym cyklu Inofem. Mialam zamiar brac tez po dwie saszetki,bo sklad ten sam,ale na opakowaniu pisza,zdm jedna na'dobe. Do tego zaczelam brac Metformine. I teraz tak dumam czy brac jedna,czy dwie saszetki:/ a wizyte mam dop.za 2 tyg. Jak myslicie?KateHawke lubi tę wiadomość
-
Ale Was ciężko nadrobić. Nawet jak tylko kilka godzin się nie zagląda tutaj.
U mnie dzisiaj 7 albo 8dpo, dokładnie nie wiem. Cycki nadal obrzmiałe, ale jakoś tak lżej jak się nie mierzy temperatury. Postaram się wstrzymać z testowaniem do poniedziałku, a przynajmniej do niedzieli.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Lucia88 wrote:Ale Was ciężko nadrobić. Nawet jak tylko kilka godzin się nie zagląda tutaj.
U mnie dzisiaj 7 albo 8dpo, dokładnie nie wiem. Cycki nadal obrzmiałe, ale jakoś tak lżej jak się nie mierzy temperatury. Postaram się wstrzymać z testowaniem do poniedziałku, a przynajmniej do niedzieli.
U mnie też 7dpo. Mam postanowienie, że testuje dopiero w niedzielę. Aaaa jak ja dotrwam!!!?????
Do tego emek ma gorączkę i biegunkę. Cudownie. Grypa żołądkowa. Mam nadzieję, że ja jej nie zlapie!
-
nick nieaktualnyKurcze, wiecie co, przerażające jest to ile różnych problemów ma każda z nas..
Cel jeden, marzenie jedno, a każda napotyka inną przeszkodę..
Skąd się to bierze?! Jedzenie, to co w powietrzu, chemia i kosmetyki, leki.
Kurcze, nasi rodzice, dziadkowie szli do łóżka i rodziły się dzieci, a dziś co?!
Wśród moich znajomych więcej jest par które mają problem niż takich, które "wpadają" albo zachodzą w 1-2 cyklu..
Jeśli dalej tak pójdzie to za 30-40lat co drugie dzieciątko będzie się rodziło dzięki in vitro.. Lepiej na pewno nie będzie, jedynie nauka do przodu pójdzie..
I tak jak jeszcze 10lat temu dzieci z in vitro były rzadkością tak za 30lat dzieci "naturalsy" będą cudem
To straszne -
Amy333 wrote:Kochane,nie bylo mnie kilka dni,widze ze mam troche do nadrobienia. Zaraz biose sie za czytanie:)
A tak na szybko mam do Was pytanie. Bralam Inofnlik 2saszetki dziennie z polecenia gin. Ale drogie cholerstwo i kupilam w tym cyklu Inofem. Mialam zamiar brac tez po dwie saszetki,bo sklad ten sam,ale na opakowaniu pisza,zdm jedna na'dobe. Do tego zaczelam brac Metformine. I teraz tak dumam czy brac jedna,czy dwie saszetki:/ a wizyte mam dop.za 2 tyg. Jak myslicie?
Ja bym brała jedną. Ale ja to się zawsze boję skutków ubocznych,itp. -
sylwia198808 wrote:Kurcze, wiecie co, przerażające jest to ile różnych problemów ma każda z nas..
Cel jeden, marzenie jedno, a każda napotyka inną przeszkodę..
Skąd się to bierze?! Jedzenie, to co w powietrzu, chemia i kosmetyki, leki.
Kurcze, nasi rodzice, dziadkowie szli do łóżka i rodziły się dzieci, a dziś co?!
Wśród moich znajomych więcej jest par które mają problem niż takich, które "wpadają" albo zachodzą w 1-2 cyklu..
Jeśli dalej tak pójdzie to za 30-40lat co drugie dzieciątko będzie się rodziło dzięki in vitro.. Lepiej na pewno nie będzie, jedynie nauka do przodu pójdzie..
I tak jak jeszcze 10lat temu dzieci z in vitro były rzadkością tak za 30lat dzieci "naturalsy" będą cudem
To straszne
I coraz większy procent to problem po stronie męskiej. A panowie nadal nie chcą tego zaakceptować. Dobrze że mój chce się badać.never_lose_hope lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Kochane,nie bylo mnie kilka dni,widze ze mam troche do nadrobienia. Zaraz biose sie za czytanie:)
A tak na szybko mam do Was pytanie. Bralam Inofnlik 2saszetki dziennie z polecenia gin. Ale drogie cholerstwo i kupilam w tym cyklu Inofem. Mialam zamiar brac tez po dwie saszetki,bo sklad ten sam,ale na opakowaniu pisza,zdm jedna na'dobe. Do tego zaczelam brac Metformine. I teraz tak dumam czy brac jedna,czy dwie saszetki:/ a wizyte mam dop.za 2 tyg. Jak myslicie?Amy333 lubi tę wiadomość
Aniołek 07.2017 -
nick nieaktualnyMój też ma problem, na szczęście nie aż tak ciężki, ale wg mojego gina o naturalsa i tak by było ciężko..
Podrasowaliśmy go u androloga i mam nadzieję, że się poprawiło..
Mam też to szczęście, że jest zaangażowany i nie ma oporów żeby iść na badania czy do androloga..
Oby wystarczyło do IVF..
Oby u mnie te pieprzone hormony się poprawiły, oby to była torbiel albo wina wysokiej prolaktyny..
Czekam na piątek jak na skazanieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 16:56
-
Sylwia mocno trzymam kciuki za twoją wizytę w piątek!
never_lose_hope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwia198808 wrote:Dziękuję Kochana :* :*
Ty też wizyta w piątek, dobrze pamiętam??
To serduszkowa już??innamorata88, never_lose_hope, zubii, Flowwer, blue00, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KateHawke wrote:I coraz większy procent to problem po stronie męskiej. A panowie nadal nie chcą tego zaakceptować. Dobrze że mój chce się badać.Mikołaj 25.04.2011
-
nick nieaktualny
-
A tak na szybko mam do Was pytanie. Bralam Inofnlik 2saszetki dziennie z polecenia gin. Ale drogie cholerstwo i kupilam w tym cyklu Inofem. Mialam zamiar brac tez po dwie saszetki,bo sklad ten sam,ale na opakowaniu pisza,zdm jedna na'dobe. Do tego zaczelam brac Metformine. I teraz tak dumam czy brac jedna,czy dwie saszetki:/ a wizyte mam dop.za 2 tyg. Jak myslicie?
Ja przy braniu metforminy (ale nie wiem czy na pewno w związku z tym) mialam zalecone dwie saszetki dziennie. Brałam miovarian. Do tego brałam wit b complex.Amy333 lubi tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
dzisiaj powtórzyłam betę - poniedziałkowa z 11 dpo wyniosła 44,90, a z dzisiaj czyli 13 dpo 177 chyba wszystko jest ok.
Jacqueline, zubii, staraczka1111, malka, Yoselyn82, KateHawke, Agniechaaaa, Madżka89, emi2016, Bocianiątko, madzia8lenka, Flowwer, blue00, E_w_c_i_a, Emiilka, Karma88 lubią tę wiadomość
-
sylwia198808 wrote:Inna, najważniejsze, że piękny finał masz pod sercem
To się liczy!KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011