SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
wannsees wrote:Faktycznie, ten sierpień jest jakiś magiczny! Tyle już tych serduszek
I ja zdaje relację
beta z poniedziałku- 193,1 mIU/ml (13 dpo)
beta z dzisiaj- 722,4 mIU/ml (15 dpo)
a z reszty wyników;
progesteron - 23,14 ng/ml
TSH - 2,95 mIU/l
Już wiem, że dawkę euthyroxu muszę zwiększyć, jeszcze przed staraniami endokrynolog mówiła, że jak tylko się uda to powinnam zwiększyć o połowę dawkowanie, więc od jutra 88.
no no wynik bety super.. moze blizniakistaraczka1111, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Amy333 wrote:Kochane,nie bylo mnie kilka dni,widze ze mam troche do nadrobienia. Zaraz biose sie za czytanie:)
A tak na szybko mam do Was pytanie. Bralam Inofnlik 2saszetki dziennie z polecenia gin. Ale drogie cholerstwo i kupilam w tym cyklu Inofem. Mialam zamiar brac tez po dwie saszetki,bo sklad ten sam,ale na opakowaniu pisza,zdm jedna na'dobe. Do tego zaczelam brac Metformine. I teraz tak dumam czy brac jedna,czy dwie saszetki:/ a wizyte mam dop.za 2 tyg. Jak myslicie?
najlepiej bierz dwie jedna to mało na rozruszanie jajników
KateHawke wrote:Dzięki Flower, Inna mam momenty że myślę czy jeszcze nie powalczyć ale to by tylko mnie bardziej dołowało z cyklu na cykl.
Flower jesteś miesiąc do przodu z badaniami ja muszę czekać do końca września.
ja tylko w tym cyklu test CBA bo muszę do Łodzi, do Paśnika no i mój M a ja z krwi dopiero w przyszłym cyklu.
Lucia88 malka trzymam z was kciuki !! nie wytrzymacie do niedzieli hihihihi ale że sierpień jest magiczny to będzie zielono!!!
KateHawke wrote:I coraz większy procent to problem po stronie męskiej. A panowie nadal nie chcą tego zaakceptować. Dobrze że mój chce się badać.
tylko po części to wina nieświadomych matek synów z powodów pampersów jajeczka w pampersach są mocno nagrzewane a nie wspomne przy takich temp jak teraz są.Amy333, KateHawke lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:no no wynik bety super.. moze blizniaki
a wiesz, że przeszło mi to przez myśl(i wcale bym się nie obraziła) moje rodzeństwo to bliźniaki, więc genetycznie też coś tam może być
a tak na poważnie, to z niecierpliwością czekam na wizytę...dop. jutro dzwonię, żeby się umówić, bo dzisiaj nikt moich telefonów nie odbiera ani gin. na nfz, ani ten prywatny... stwierdziłam, że może po moich rozpaczliwych wizytach mają wpisane w swoich telefonach mój numer pod nazwą "nie odbierać"Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
kolka to nie możliwe że 15 tc !!!! jak samopoczucie !!! brzuszek widać ?
kas1988 wrote:dzisiaj powtórzyłam betę - poniedziałkowa z 11 dpo wyniosła 44,90, a z dzisiaj czyli 13 dpo 177 chyba wszystko jest ok.
jak bociany wrócą z ciepłych krajów to maleństwo przyjdzie na świat
badasz jeszcze kiedy idziesz do gina ? TSH kntrolnie zbadałaś ?
Aksamitna wrote:U mnie dzisiaj beta 13dpt- 404. Więcej już chyba nie bede musieć robić, zobaczymy co dr odpiszeAksamitna, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:no no wynik bety super.. moze blizniaki
też to samo sobie pomyślałam
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Kochane, ja tak na szybko mam pytanie. Jutro mój 27 dc i chciałabym zrobić:
1) marker CA 125
2) AMH
Czy mogę to zrobić w 27 dc? I czy ten marker da mi odpowiedź, czy mam endomendę? Od lutego miałam przynajmniej 10 usg, w tym monitoringi i nic niepokojącego nie wyszło. Cytologia też OK. Jednak od kilku miesięcy bóle brzucha zaczynają się już 3 dni przed @ (nigdy tak nie miałam) i są nie do zniesienia Nie mówiąc już o samej @...12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Dziękuje Babeczki za odpowiedz, w takim razie bede sie raczyac dwiema saszetkami Inofemu przez kilka cykli. Pozniej moze przejde na Ovarin, tego jeszcze nie próbowałam;-)
U mnie w koncu @ sobie poszla, dawno nie mialam tak rozwleczonej. Ale moze dzieki temu owu wyczeka do 17dc -
nick nieaktualny
-
Shas wrote:https://zapodaj.net/ab1e93fb0f223.jpg.html
A tu jeszcze jeden
A to nie taki bladzioch tylko prawdziwa krecha !!! po cichu gratuluję !!!
Ale będzie dzieci na wiosnę !!!!
Ja też chcę z wózeczkiem jeżdzićAnna Stesia lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Emiilka wrote:Kochane, ja tak na szybko mam pytanie. Jutro mój 27 dc i chciałabym zrobić:
1) marker CA 125
2) AMH
Czy mogę to zrobić w 27 dc? I czy ten marker da mi odpowiedź, czy mam endomendę? Od lutego miałam przynajmniej 10 usg, w tym monitoringi i nic niepokojącego nie wyszło. Cytologia też OK. Jednak od kilku miesięcy bóle brzucha zaczynają się już 3 dni przed @ (nigdy tak nie miałam) i są nie do zniesienia Nie mówiąc już o samej @...
nie rób AMH w 27dc !!! poczekaj do 3-5 dc !!! może wyjść nisko i będzie płacz a CA nie da odpowiedzi na to czy masz endometriozę tylko laparo.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Kochane serce sie raduje jak sie patrzy na pierwsza strone gratuluje wszystkim ktorym sie udalo !
A nam pozostalym no coz... sil i duzo wiary ze wkoncu sie udaBajkaaa, Flowwer lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Gratuluje dziewczyny wszystkich pozytywów! Ja becze : p postawiłam sobie za cel dziś zupę cebulowa na jutrzejszy obiad !
Niestety ale musiałam kupić pepino 10 i nie wiem czy w 13 dpo mi coś tam wyjdzie. Bobo testów w markecie nie dostałam. Kurczę stresuje mnie to : p w sklepie złapała mnie kolka, ze sto lat jej nie mialamStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Amellia wrote:BHCG 14,3. W 17 dpo. Proszę pocieszcie mnie jakoś. W piątek pewnie uda mi się dostać do gina.
zubii, Karma88 lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Amellia wrote:BHCG 14,3. W 17 dpo. Proszę pocieszcie mnie jakoś. W piątek pewnie uda mi się dostać do gina.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Flowwer wrote:nie rób AMH w 27dc !!! poczekaj do 3-5 dc !!! może wyjść nisko i będzie płacz a CA nie da odpowiedzi na to czy masz endometriozę tylko laparo.
Dziękuję Kochana :* Właśnie zaoszczędziłam 160 zł na AMH...
Dziewczyny, to w jaki sposób wykrywa się tą endomendę? Tylko laparo? Wolałabym uniknąć tak inwazyjnej metody Czy można po usg stwierdzić, że endomendy na pewno nie ma? Może już przesadzam, ale naprawdę od 3 dni beznadziejnie boli mnie brzuch, prog z dzisiaj 10 ng/ml (26 dc), więc do @ jeszcze trochę, a beta <0,100
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Amellia wrote:BHCG 14,3. W 17 dpo. Proszę pocieszcie mnie jakoś. W piątek pewnie uda mi się dostać do gina.
To Twoja pierwsza beta? Ja bym dla pewności jeszcze jutro powtórzyła. Może faktycznie owu się przesunęła i zagnieżdżenie było później? Trzymam mocno kciuki!12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
1 cs. - Aniołek - 6 tc.