Forum W oczekiwaniu na testowanie SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co najzabawniejsze wszystko przez przesuniętą owulację :) mieliśmy starać się tydzień później, a tu taka niespodzianka :)

    KateKum, Bocianiątko, KateHawke lubią tę wiadomość

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10046 10855

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannsees wrote:
    Faktycznie, ten sierpień jest jakiś magiczny! Tyle już tych serduszek :)

    I ja zdaje relację :)
    beta z poniedziałku- 193,1 mIU/ml (13 dpo)
    beta z dzisiaj- 722,4 mIU/ml (15 dpo)

    a z reszty wyników;
    progesteron - 23,14 ng/ml
    TSH - 2,95 mIU/l

    Już wiem, że dawkę euthyroxu muszę zwiększyć, jeszcze przed staraniami endokrynolog mówiła, że jak tylko się uda to powinnam zwiększyć o połowę dawkowanie, więc od jutra 88.

    no no wynik bety super.. :P moze blizniaki :P

    staraczka1111, Anna Stesia lubią tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Kochane,nie bylo mnie kilka dni,widze ze mam troche do nadrobienia. Zaraz biose sie za czytanie:)
    A tak na szybko mam do Was pytanie. Bralam Inofnlik 2saszetki dziennie z polecenia gin. Ale drogie cholerstwo i kupilam w tym cyklu Inofem. Mialam zamiar brac tez po dwie saszetki,bo sklad ten sam,ale na opakowaniu pisza,zdm jedna na'dobe. Do tego zaczelam brac Metformine. I teraz tak dumam czy brac jedna,czy dwie saszetki:/ a wizyte mam dop.za 2 tyg. Jak myslicie?

    najlepiej bierz dwie jedna to mało na rozruszanie jajników
    KateHawke wrote:
    Dzięki Flower, Inna <3 mam momenty że myślę czy jeszcze nie powalczyć ale to by tylko mnie bardziej dołowało z cyklu na cykl.

    Flower jesteś miesiąc do przodu z badaniami :D ja muszę czekać do końca września.

    ja tylko w tym cyklu test CBA bo muszę do Łodzi, do Paśnika no i mój M a ja z krwi dopiero w przyszłym cyklu.

    Lucia88 malka trzymam z was kciuki !! nie wytrzymacie do niedzieli hihihihi ale że sierpień jest magiczny to będzie zielono!!!
    KateHawke wrote:
    I coraz większy procent to problem po stronie męskiej. A panowie nadal nie chcą tego zaakceptować. Dobrze że mój chce się badać.

    tylko po części to wina nieświadomych matek synów z powodów pampersów ;) jajeczka w pampersach są mocno nagrzewane a nie wspomne przy takich temp jak teraz są.

    Amy333, KateHawke lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • wannsees Przyjaciółka
    Postów: 90 125

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    no no wynik bety super.. :P moze blizniaki :P

    a wiesz, że przeszło mi to przez myśl(i wcale bym się nie obraziła) :) moje rodzeństwo to bliźniaki, więc genetycznie też coś tam może być :)

    a tak na poważnie, to z niecierpliwością czekam na wizytę...dop. jutro dzwonię, żeby się umówić, bo dzisiaj nikt moich telefonów nie odbiera ani gin. na nfz, ani ten prywatny... stwierdziłam, że może po moich rozpaczliwych wizytach mają wpisane w swoich telefonach mój numer pod nazwą "nie odbierać"

    Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość

    w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka to nie możliwe że 15 tc !!!! jak samopoczucie !!! brzuszek widać ?
    kas1988 wrote:
    dzisiaj powtórzyłam betę - poniedziałkowa z 11 dpo wyniosła 44,90, a z dzisiaj czyli 13 dpo 177 :):):) chyba wszystko jest ok.

    jak bociany wrócą z ciepłych krajów to maleństwo przyjdzie na świat <3 <3

    badasz jeszcze kiedy idziesz do gina ? TSH kntrolnie zbadałaś ?

    Aksamitna wrote:
    U mnie dzisiaj beta 13dpt- 404. Więcej już chyba nie bede musieć robić, zobaczymy co dr odpisze
    Aż skaczę z radości w domu !!!

    Aksamitna, Anna Stesia lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    no no wynik bety super.. :P moze blizniaki :P

    też to samo sobie pomyślałam ;)

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja tak na szybko mam pytanie. Jutro mój 27 dc i chciałabym zrobić:

    1) marker CA 125
    2) AMH

    Czy mogę to zrobić w 27 dc? I czy ten marker da mi odpowiedź, czy mam endomendę? Od lutego miałam przynajmniej 10 usg, w tym monitoringi i nic niepokojącego nie wyszło. Cytologia też OK. Jednak od kilku miesięcy bóle brzucha zaczynają się już 3 dni przed @ (nigdy tak nie miałam) i są nie do zniesienia :/ Nie mówiąc już o samej @...

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Babeczki za odpowiedz, w takim razie bede sie raczyac dwiema saszetkami Inofemu przez kilka cykli. Pozniej moze przejde na Ovarin, tego jeszcze nie próbowałam;-)
    U mnie w koncu @ sobie poszla, dawno nie mialam tak rozwleczonej. Ale moze dzieki temu owu wyczeka do 17dc ;-)

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny sierpień!!!
    Trzymajcie tak dalej Dziewczyny! :)

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas wrote:
    https://zapodaj.net/ab1e93fb0f223.jpg.html

    A tu jeszcze jeden :)

    A to nie taki bladzioch tylko prawdziwa krecha !!! po cichu gratuluję !!!

    Ale będzie dzieci na wiosnę !!!!


    Ja też chcę z wózeczkiem jeżdzić :D

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Kochane, ja tak na szybko mam pytanie. Jutro mój 27 dc i chciałabym zrobić:

    1) marker CA 125
    2) AMH

    Czy mogę to zrobić w 27 dc? I czy ten marker da mi odpowiedź, czy mam endomendę? Od lutego miałam przynajmniej 10 usg, w tym monitoringi i nic niepokojącego nie wyszło. Cytologia też OK. Jednak od kilku miesięcy bóle brzucha zaczynają się już 3 dni przed @ (nigdy tak nie miałam) i są nie do zniesienia :/ Nie mówiąc już o samej @...

    nie rób AMH w 27dc !!! poczekaj do 3-5 dc !!! może wyjść nisko i będzie płacz a CA nie da odpowiedzi na to czy masz endometriozę tylko laparo.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas wrote:
    A co najzabawniejsze wszystko przez przesuniętą owulację :) mieliśmy starać się tydzień później, a tu taka niespodzianka :)

    Gratulacje, trzymam kciuki za bliźniaki :)

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane serce sie raduje jak sie patrzy na pierwsza strone :) gratuluje wszystkim ktorym sie udalo !
    A nam pozostalym no coz... sil i duzo wiary ze wkoncu sie uda

    Bajkaaa, Flowwer lubią tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny wszystkich pozytywów! Ja becze : p postawiłam sobie za cel dziś zupę cebulowa na jutrzejszy obiad !

    Niestety ale musiałam kupić pepino 10 i nie wiem czy w 13 dpo mi coś tam wyjdzie. Bobo testów w markecie nie dostałam. Kurczę stresuje mnie to : p w sklepie złapała mnie kolka, ze sto lat jej nie mialam

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Amellia Koleżanka
    Postów: 48 24

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BHCG 14,3. W 17 dpo. Proszę pocieszcie mnie jakoś. W piątek pewnie uda mi się dostać do gina.

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amellia wrote:
    BHCG 14,3. W 17 dpo. Proszę pocieszcie mnie jakoś. W piątek pewnie uda mi się dostać do gina.
    Koniecznie sprawdź przyrost po 48 godz. To jest najważniejsze :) może owu jednak była później? Trzymam kciuki :*

    zubii, Karma88 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amellia wrote:
    BHCG 14,3. W 17 dpo. Proszę pocieszcie mnie jakoś. W piątek pewnie uda mi się dostać do gina.
    Moze późno sie zagnieździło??

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    nie rób AMH w 27dc !!! poczekaj do 3-5 dc !!! może wyjść nisko i będzie płacz a CA nie da odpowiedzi na to czy masz endometriozę tylko laparo.

    Dziękuję Kochana :* Właśnie zaoszczędziłam 160 zł na AMH...

    Dziewczyny, to w jaki sposób wykrywa się tą endomendę? Tylko laparo? Wolałabym uniknąć tak inwazyjnej metody :/ Czy można po usg stwierdzić, że endomendy na pewno nie ma? Może już przesadzam, ale naprawdę od 3 dni beznadziejnie boli mnie brzuch, prog z dzisiaj 10 ng/ml (26 dc), więc do @ jeszcze trochę, a beta <0,100 :(

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Amellia Koleżanka
    Postów: 48 24

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Moze późno sie zagnieździło??


    Boję się. Nie chce żeby nas znowu spotkało to co poprzednio. Dziś miałam spadek temp, ale nie plamiłam ani nie dostałam okresu. Jeszcze.

  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amellia wrote:
    BHCG 14,3. W 17 dpo. Proszę pocieszcie mnie jakoś. W piątek pewnie uda mi się dostać do gina.

    To Twoja pierwsza beta? Ja bym dla pewności jeszcze jutro powtórzyła. Może faktycznie owu się przesunęła i zagnieżdżenie było później? Trzymam mocno kciuki!

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego