Forum W oczekiwaniu na testowanie SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2017, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ogarniemy te nasze oporne organizmy. Może jeden miesiąc pauzy się przyda by wrócić na swój wątek!
    Jakie badania masz zlecone ?
    Też się zastanawiam na tymi wlewami bo co jak co to NK mam bardzo wysokie.
    Kochana nie pamietam nazw bo sa dla mnie nie do ogarnięcia ale jakieś kolejne przeciwciała i kolejne krzepliwości tak łopatologicznie umiem powiedzieć :) nawet sie cieszę na ten mc przerwy oddalone M, naładuje baterie po prostu pożyje :) plan mam zeby schudnąć po tych wszystkich hormonach zeby zaczynać ciaze z mniejsza wagą :D

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 31 lipca 2017, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Karma jeszcze nic mi lekarz nie dał bo jestem na wakacjach. Wracam w połowie sierpnia a wizytę mam na początku września.

    Ja też dziś pierwszy dzień urlopu i będę siedzieć w domu i nic nie robić aaa was tutaj męczyć hihihihi


    Karma ja brałam dupka przez 10 dni póżniej kontrola. A przy takiej mędzie to brałam antyki od 1 do 3 cykli.

    Jedna_z_Wielu przy badaniach tarczycy to bez znaczenia dc więc możesz juto śmiało resztę tarczycowych zrobić.
    A od czego ja tutaj jestem !!! od tego by wam pomagać, nie macie pojęcia jak mnie cieszą nowe fasolki a zwłaszcza jak mam udział w postci małej cegiełki w tworzeniu cudu nowego życia <3 <3

    Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 31 lipca 2017, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę gdzieś się dowiedzieć o anty tpo ?
    Bo z wyników mam to podwyższone, nie wiem co to oznacza troche szok bo mam ponad normę, z resztą co do innych to też nie wiem o co chodzi bo kiedyś była "mowa" tutaj, że stosunek jednego do drugiego jest ważny. Tsh znów poszło do góry, ojojoj Ech, nie ma to jak być g.... :/
    Nie doczekam się wizyty u endo.
    No załamałam się ( znowu ) , nie jestem odporna jak widać.
    Ktoś coś ?

    W takim razie jutro druga tura badań :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 15:19

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 31 lipca 2017, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Kochana nie pamietam nazw bo sa dla mnie nie do ogarnięcia ale jakieś kolejne przeciwciała i kolejne krzepliwości tak łopatologicznie umiem powiedzieć :) nawet sie cieszę na ten mc przerwy oddalone M, naładuje baterie po prostu pożyje :) plan mam zeby schudnąć po tych wszystkich hormonach zeby zaczynać ciaze z mniejsza wagą :D

    Ja przez ostatnie półtorej miesiąca jestem 10 kg na plusie ;) ale szczerze teraz wyglądam ładnie i kobieco a nie skóra i kości. Mój M jest zachwycony moimi okrągłymi pośladkami ;P hihih Cały weekend szaleliśmy nawet jeszcze dziś nim poszedł do pracy.
    Ale od jutra na 2 tyg oczyszczam organizm czyli same warzywa surowe i owoce ( bez południowych), ryby, jajka.

    Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 31 lipca 2017, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu podaj wyniki

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2649 2517

    Wysłany: 31 lipca 2017, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Tak kochana o Ciebie pytałam <3 Jak twoje maleństwo ? rozrabia ? Jak idzie szkoła życia ;) hihi

    Ja się nie śmieje z wróżek sama lata temu wybirałam się 2 x do takiej ale za każdym razem jej nie było więc doszłam do wniosku że nie mam wiedzić czy będę mieć dzieci. Na FB jest aplikacja ile będziesz mieć dzieci" i wyszło mi 0 :(

    A u Ciebie muszą być zasiane pozytywne myśli wtedy łatwiej przejść to wszystko.

    Ja też teraz zmieniłam gia na takiego co ma otwarty umysł a nie gbur...z cyklu "po coś cholero tutaj przyszła" :)

    Tak moje dziecko jest kochane i rośnie jak na drożdżach :D
    tutaj dowód:

    https://zapodaj.net/c25ebcb4a45ae.jpg.html

    :D :D :D

    No akurat to było wróżenie z kart anielskich, poleciała mi dobra koleżanka której ponoć się wszystko sprawdziło :P więc OBY! :) Mój Mąż się strasznie z tego śmieje, że wierzę w takie głupoty :P

    No ja z tym ginem muszę jeszcze przemyśleć, ale mam trochę czasu do końca września.
    Narazie u mnie sezon wesel i panieńskich u bliskich koleżanek, więc co weekend coś :D

    Lunaris lubi tę wiadomość

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2017, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam! :)

    Kurcze, tydzień temu pisałam, że czas mi biegnie jak szalony, a teraz tak wszystko zwolniło, że głowa mała :/
    W pracy czuję się jakbym siedziała już 15godzin, a nie 8 :/ :D

    Coraz bardziej nie mogę się doczekać naszej wizyty u lekarza, a tu jeszcze dłuuugie 3tyg :/
    Koniec wakacji musi być pozytywny! Musi! Najpierw wizyta, chwilę później urlop i 10dni laby w Chorwacji ❤❤❤
    Odliczam jak głupia :D

    Flowwer - Ty jutro startujesz z urlopem, dobrze pamiętam? Jakieś plany czy po prostu odpoczynek? :) Życzę cudnej pogody!! I za oknem i tej w serduchu :)

    A Wy dziewczyny jak tam? Już po urlopach czy jeszcze przed, i tak jak ja skreślacie dni w kalendarzu? :D :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 15:33

  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 31 lipca 2017, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, wysyłam Wam wiruski na sierpniowy wątek, mam nadzieje, że którejś z Was sie przydadzą :D &&€&&@@@&&&
    I oczywiście trzymam kciuki za pozytywne testy!

    wioloochna, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Bocianiątko, Lunaris, malka lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 31 lipca 2017, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jedna_z_Wielu podaj wyniki

    Tsh = 3,390
    Anty tg = 57,6 IU/ml ( norma <115,0 )
    Anty tpo = 236,4 U/ml ( norma 0,0 - 34,0 )
    LH = 4,71 mIU/ml (norma 2,4 - 12,6 )
    FSH = 5,48 mIU/ml ( norma 3,5 - 12,5)
    Progesteron = 0,589 nmol/l ( norma 0,18 - 2,84)
    Prolaktyna = 357,7 uIU/ml
    Estradiol = 340 pmol/l ( norma 90 - 715 )
    Testosteron = 1,03 nmol/l ( norma 0,22 - 2.90 )

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1816 3237

    Wysłany: 31 lipca 2017, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Zdaje raport po wizycie:
    Ten miesiąc odpuszczamy z transferem, organizm musi odpocząć i pobraliśmy sporo krwi do badan immunologicznych, plan na następny cykl to 5dni przed transferem bede miała wlew do macicy (jakiegoś lekarstwa którego nazwy nie pamietam) podobno jest to lek który działa jako ochrona dla zarodka i organizm nie odrzuca malucha potem co dwa dni podawanie podskórne. Teraz czekamy na wyniki pobranych badan i odpoczywamy :)

    SUPER wiadomości :) już trzymam kciukasy za Ciebie kochana. teraz PINGWINKI będą dopieszczone i już nigdzie nie uciekną :)fajnie taką płyte miec mi nawet zdj nie dali z usg heh

    Agniechaaaa lubi tę wiadomość

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • wioloochna Przyjaciółka
    Postów: 146 22

    Wysłany: 31 lipca 2017, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Dawno mnie na ovu nie było a tak się składa ze na "dniach" będę testować. Z mężem staraliśmy się o drugie dziecko pod koniec zeszłego roku. Bez owocnie. Okazało się też ze mam cukrzycę 1. Daliśmy sobie spokój ale w tym cyklu od 12go lipca po @ jedziemy dzień w dzień

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 15:48

    k0kdwn15lpuqv47u.png

    6qw2egz2ziqpqpau.png
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1816 3237

    Wysłany: 31 lipca 2017, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wróciłam z pracy tak zmęczona że padam z nóg. pierwsze co zrobilam to do szuflady po test i patrze czy mój bladioch dalej tam jest. I jest ja go widzę pierwszy raz w życiu mam bladziocha. Nie chce się jeszcze cieszyc bo to może byc resztka ovitrelle ale jest :) Chce go wam pokazac ale na zdj go jeszcze nie widac. Wieczor jeszcze siknę a jutro beta.

    Agniechaaaa, Karma88, Czrna 81, never_lose_hope, innamorata88, Madżka89, Lunaris lubią tę wiadomość

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • wioloochna Przyjaciółka
    Postów: 146 22

    Wysłany: 31 lipca 2017, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi większość wiadomości... Miałam dodać ze owulacja mi się przesunela jak sądzę po obserwacji śluzu. Temp od kilku dni w różnych godzinach waha się od 36.7-37.2 i leków bóle w podbrzusza. Trzymajcie kciuki :)

    k0kdwn15lpuqv47u.png

    6qw2egz2ziqpqpau.png
  • wioloochna Przyjaciółka
    Postów: 146 22

    Wysłany: 31 lipca 2017, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka1111 bedzie dobrze ;)

    staraczka1111 lubi tę wiadomość

    k0kdwn15lpuqv47u.png

    6qw2egz2ziqpqpau.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 31 lipca 2017, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    dziewczyny wróciłam z pracy tak zmęczona że padam z nóg. pierwsze co zrobilam to do szuflady po test i patrze czy mój bladioch dalej tam jest. I jest ja go widzę pierwszy raz w życiu mam bladziocha. Nie chce się jeszcze cieszyc bo to może byc resztka ovitrelle ale jest :) Chce go wam pokazac ale na zdj go jeszcze nie widac. Wieczor jeszcze siknę a jutro beta.

    Mocno zaciskam kciuki :D

    staraczka1111 lubi tę wiadomość

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 31 lipca 2017, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka; transfer miałaś w moje urodziny, musi byc dobrze :D

    staraczka1111, Flowwer, innamorata88 lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2017, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    dziewczyny wróciłam z pracy tak zmęczona że padam z nóg. pierwsze co zrobilam to do szuflady po test i patrze czy mój bladioch dalej tam jest. I jest ja go widzę pierwszy raz w życiu mam bladziocha. Nie chce się jeszcze cieszyc bo to może byc resztka ovitrelle ale jest :) Chce go wam pokazac ale na zdj go jeszcze nie widac. Wieczor jeszcze siknę a jutro beta.
    Juz czekam na jutrzejsza bete :) bedzie pozytyw!!!

    zubii lubi tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 31 lipca 2017, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Tsh = 3,390
    Anty tg = 57,6 IU/ml ( norma <115,0 )
    Anty tpo = 236,4 U/ml ( norma 0,0 - 34,0 )
    LH = 4,71 mIU/ml (norma 2,4 - 12,6 )
    FSH = 5,48 mIU/ml ( norma 3,5 - 12,5)
    Progesteron = 0,589 nmol/l ( norma 0,18 - 2,84)
    Prolaktyna = 357,7 uIU/ml
    Estradiol = 340 pmol/l ( norma 90 - 715 )
    Testosteron = 1,03 nmol/l ( norma 0,22 - 2.90 )


    Tutaj z pewnością przyda się dobry endokrynolog ale taki który przy klinice niepłodności pracuje.
    tutaj masz artykuł;
    http://www.endokrynologia.net/tarczyca/hashimoto-ci%C4%85%C5%BCa

    Na pewno będziesz brać leki ale pamiętaj przy nich badać praktycznie TSH co miesiąc na początku bo można w przełom tarczycowy wpaść ;)
    TSH powinno oscylować około 1 max do 2 dla nas staraczek a Anty-TPO świadczy o szalejącej immunologii.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 31 lipca 2017, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wioloochna wrote:
    Ucina mi większość wiadomości... Miałam dodać ze owulacja mi się przesunela jak sądzę po obserwacji śluzu. Temp od kilku dni w różnych godzinach waha się od 36.7-37.2 i leków bóle w podbrzusza. Trzymajcie kciuki :)
    Ja tutaj trzymam !!! Staraczka rozpocznie z wielką pąpą sierpniowe testowanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Wszystkie czekamy <3

    innamorata88 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 31 lipca 2017, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 Ale już urósł !!!! brzecierz był niedawno taki maleńki !!! czym go karmisz kurczakami na sterydach hahahah


    sylwia198808 tak de facto dziś zeszłam z dyżuru ostatniego wię już oficialnie zaczynam urlop i siedze w domu i nie ruszam się o ile do klinki

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 16:06

    innamorata88, Karolina90 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego