Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Niestety nie czop :( nie wiadomo co to dostałam skierowanie do szpitala a przy okazji mam skierowanie na cięcie...także jutro rano jadę do szpitala :(

Ale po za tym wszystko ok mały waży prawie 2800g widzieliśmy w końcu buźkę jest śliczny !
    Nie chciałam lubię.
    Trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Hej, zagladam tu często ale rzadko się udzielam. W ostatnim miesiącu miałam zakaz staran, a w tym mogę ale owu po niedroznej stronie. Z tego co czytam bardzo rzadko zdarza się zeby w takim cyklu się udało.
    Iza trzymam kciuki za ❤ bądź dobrej myśli.
    Ewela trzymam kciuki za mały cud dla Ciebie : ) czasami życie zaskakuje, pamiętaj: )
    Mi się strasznie chce slodkiegoooo, męża jeszcze nie ma w domu, nie wiem gdzie on się włóczy:p leze na kanapie i odpoczywam, pije herbatkę. Maz był dzisiaj u dermatologa bo ma problemy ze skora na dłoniach i kazałam mu zapytać czy to moze mieć wpływ na starania to lekarka powiedziała ze niw bedzie miało wpływu, i ze ja nie mogę siw tak nastawiać bo nic z naszych starań nie bedzie. Ale jak tu się odmozdzyc i nie myśleć? No bo kurcze nie wiem! Nie da się chyba,zaraz wklepie w google takie hasło.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii dałam lubie to za zdanie o buźce :D trzymam za Was kciuki i rezerwuje Twój brzusio (żarcik) :D

Ja dzis ostatnia tab dupka i oczekuje na małpę

Lunaris, Czrna 81, zubii lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Niestety nie czop :( nie wiadomo co to dostałam skierowanie do szpitala a przy okazji mam skierowanie na cięcie...także jutro rano jadę do szpitala :(

Ale po za tym wszystko ok mały waży prawie 2800g widzieliśmy w końcu buźkę jest śliczny !
    USG często zaniża wagę, trzymam kciuki i dawaj znać :)

Matko, już się zaczynają zwalniać wrześniowe brzuszki! dopiero co dziewczyny w ciąże zachodziły...ale leci!

zubii lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Zubii dałam lubie to za zdanie o buźce :D trzymam za Was kciuki i rezerwuje Twój brzusio (żarcik) :D

Ja dzis ostatnia tab dupka i oczekuje na małpę
    Aga kto wie, kto wie... ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii, jedziemy z Tobą! I będziemy trzymać kciuki żeby młody jak najdłużej został u mamusi <3
    A ja się nigdzie nie wybieram! ;) I zawsze będę tu z Wami! :) <3

zubii lubi tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:

'Lubię' oczywiście śliczną buźkę twojego maluszka :-)
    Nie stresuj się, wszystko będzie dobrze! Już niedługo będziesz mamą :-) I tą śliczną buźkę koniecznie nam tu wstawisz jak już się urodzi :-D

zubii lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    To fakt, przedwczoraj ostatnia tabl. dupka, a dziś już jest. 27 dniowy cykl to nawet nie źle. W sumie to nigdy nie miałam dłuższego niż 30 dni, a już wcześniej miałam bezowulacyjne.
    Kochana jesteś, że wierzysz. Mam wrażenie, że chyba bardziej ode mnie <3
    Dzisiaj wierzę że WSZYSTKIM nam się uda!!! :-D

Lunaris, Jedna_z_Wielu, PatuŚ, boduszka, zubii lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:

Wszystko bedzie dobrze maly poprostu bardzo juz chce zobaczyc mame w szpitalu bedziecie pod dobra opieka ,powodzenia

zubii lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja was kocham :*

Córka też była taka chudziutką i waga zgadzała się z USG syn będzie ciutke większy ale też chudzinka :)

Aguś jasne że zostawiam Tobie :*

Gadalam teraz z dziewczynami którym się rozchodziła blizna i to raczej nie to bo przy rozchodzeniu jest ból i kłucie w miejscu cięcia a mnie nic nie boli i nie kłuje.
    Coś czuję że wczoraj przebiegłam bo zaczęłam przesuwać łóżko i łóżeczko i pewnie naczynko jakieś pękło...

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA jestem po operacji mam rozciety brzuch. Cały czas płaczę. Podobno miałam torbiel na jajnikach

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żałuję wogole tego że się starałam.

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie martw się. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Wszystkie Cię tu wspieramy i jesteśmy z Tobą duchem. Tulę Słonko :( :*

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Monika bardzo mi przykro, że tak to się wszystko skończyło :( szpital i wszystkie procedury -kupa stresu, nerwów i łez... Nie żałuj starań - w końcu nie starałaś się o zabieg tylko o cudowne maleństwo. Twój synek musi być Twoją wielką miłością skoro zapragnęłaś drugiej <3

Wracaj szybko do zdrowia i do domu. Oby te złe chwile szybko minęły. Jesteś mamą -wiesz o co walczymy :* Trzymaj się ciepło i nie znikaj nam :*

Czrna 81 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja teraz tak sobie myślę że może wcale ta operacja nie była potrzebna. To mnie najbardziej trapii. Może ciaza sama by się osunela. Może niepotrzebnie tak się z tym wszystkim pospieszylam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu by mnie oczyścić i przestała bym krwawic.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    JA jestem po operacji mam rozciety brzuch. Cały czas płaczę. Podobno miałam torbiel na jajnikach

Monika, czyli z laparoskopii przeszli w laparotomię? Przykro mi bardzo, że tak się skonczyło :( życzę Ci dużo sił i szybkiego powrotu do zdrowia. Pamiętaj, że gdybyś chciała się wygadać to jesteśmy tu. Trzymaj się kochana!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Wiem, że łatwo się mówi. Nawet nie próbuję wczuć się w Twoją sytuację... musi Ci być na prawdę ciężko, ale nie żałuj <3 :* myślę że wszystkie z nas będą dla Ciebie wsparciem w tej trudnej chwili <3
    Widzę że masz już synka więc wiesz jakie cudowne jest macierzyństwo ;)
    Zdrowiej kochana <3 tulę cieplutko <3

zubii, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia przykro mi, że tak się skończyło. Nie żałuj niczego, nikt nie mógł tego przewidzieć. Wiem, że teraz ciężko myśleć pozytywnie, ale wierzę, że pozbierasz się i znajdziesz siłę :*
    Tule Cię kochana. To straszne ile czasami musimy przejść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 19:10

zubii, PatuŚ, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja oficjalnie juz biore leki do crio :) na usg wszystko dobrze :) wiec zaczynam ponownie walke o maluszka :)

Flowwer, staraczka1111, Czrna 81, KateHawke, Lunaris, Agniechaaaa, 91Ewela09, Karma88, Madżka89, Bocianiątko, bertha lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ