X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Skutki duphastonu czy pierwsze objawy
Odpowiedz

Skutki duphastonu czy pierwsze objawy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • An1 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w trakcie 9 dnia z duphastonem i jest to pierwszy pełny cykl z nim. Od wczoraj czyli 5 /6 dnia po owulacji bolą mnie piersi i sutki tak że nie mogę chodzić w staniku i spać na brzuchu. Dodatkowo od czasu do czasu czuję delikatne chwilowe kłócie w lewym boku( chyba w lewym jajniku). Wczoraj byłam bardzo senna i pospałam troche w dzień. Dzisiaj przeszło mi przez myśl czy mogą to być pierwsze objawy czy też skutki przyjmowania duphastonu? Czy któraś miała takie reakcje po duphastonie????

An1
  • An1 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wczoraj miałam jednorazowy wyskok z biegunką i raz mnie zemdliło ale tylko przez chwilę bo szybko mi przeszło

An1
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wczoraj też brałam duphaston przez 10dni. Mam tak samo, piesi nie bolą co prawda, ale wrażliwe były do wczoraj przy dotyku (tak jakby szczypały od środka). 9 dnia brania dupka też mnie złapała biegunka i tak samo jak się pojawiła, tak sama przeszła. Senna jestem cały czas, mdłości miewam głównie rano i do tego jeszcze czasem uderzenia gorąca i wrażenie jakbym zaraz się miała rozchorować. Wypisz wymaluj objawy ciążowe ;) Testy jednak pokazują że w ciąży nie jestem, więc obstawiam że to działanie duphastonu.
    Życzę Ci żeby Twoje objawy okazały się ciążowe!

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • An1 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym dniu po owulacji robiłaś test?

An1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba już 3 cykl z Dupkiem i jedyny skutek uboczny po nim to mega wrażliwe piersi. Więc nie patrzyłabym na takie objawy. Wogóle nie patrzyłabym na objawy jakiekolwiek. Nie doszukuj się i spokojnie czekaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykres masz ładny także spokojnie poczekać.

• Maja84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An1 wrote:
    A w którym dniu po owulacji robiłaś test?

w 10dpo i w 11dpo

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski! Oszaleje!
    Dzisiaj jest 9 dzień w którym biorę duphaston(pierwszy cykl obecnie, brałam, go już kilka lat temu).
    Rzecz w tym, że mam mnóstwo objawów, które nasilają się głównie wieczorem:
    - ból w krzyżu;
    -ból podbrzusza;
    - ból jajników (szczególnie lewego,z którego była najprawdopodobniej owulacja);
    -wrażliwa na dotyk uwaga! prawa pierś! :)
    - incydentalne uderzenia gorąca;
    - mdłości, ale w środku dnia.
    Dodam, że, kiedy brałam dupka kilka lat temu objawów nie było żadnych. Dzisiaj mam 10 dpo, jutro ostatni dzień brania dupka. Chciałam testować w niedzielę, ale nie wiem czy wytrzymam. Patrząc na mój wykres myślicie, że mogą to być objawy ciąży czy skutki brania dupka?!

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie mogą to byc objawy brania dupka lub ciąży :) wykres poki co ladny, ja bym juz na twoim miejscu testowala, choc oczywiscie moze test sikany jeszcze nie wyjsc, beta hcg z krwi juz prawde powie na tym etapie, wiec moze warto zrobic przed odstawienie duphastonu

Whoosie lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm zrobiłam bym w luxmedzie tylko, że nie wiem czy tam trzeba się umawiać....a jutro kończę brać :(

Plemniczka dzięki za odpowiedź! Boję się, że się doszukuje nie wiem czego....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 21:38

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ