Spadek temperatury a implantacja
-
WIADOMOŚĆ
-
Ponieważ większość z nas analizując swój wykres na pewno zadawała sobie to pytanie, przeklejam post, który znalazlam na innym forum.
Te kobietki, które stosują fertilityfriend (taki ovufriend, ale o wiele bardziej rozbudowany i ciekawszy) zapewne dostały taką wiadomość, pozostałe na pewno zaciekawi .
Istnieje duże zainteresowanie dot. identyfikacji bardzo wczesnych symptomów ciąży z wykresów. Które znaki mogą powiedzieć ci, że możesz być w ciąży? Aby odpowiedzieć na to pytanie przeprowadziliśmy statystykę dużej ilości wykresów.
Najbardziej kontrowersyjnym znakiem implantacji jest spadek temperatury. Jest wiele spekulacji dot. znaczenia spadku temperatury w dniach po owulacji w okolicach ew. implantacji.
Poddaliśmy analizie statystycznej 116 691 wykresów wykonanych w FF - zakończonych ciążą oraz nie zakończonych ciążą. Aby wykres był zaznaczony jako ze spadkiem temp. musiał wystąpić krótki spadek temperatury pomiędzy 5 a 12 dniem po owulacji.
Ustaliliśmy minimum spadku na 0.3 F.
Oto wyniki:
- 11% wykresów wskazujących owulację lecz nie zakończonych ciążą wskazywało spadek,
- 23% wykresów wskazujących owulację i zakończonych ciążą wskazywało spadek.
- W wykresach ciążowych pokazujących spadek przeważał on pomiędzy 7 a 8 dniem po owulacji.
To tak jako ciekawostka, a poza tym wiedzy nigdy za wieleWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 15:05
kapturnica, karola_aa, momo1009, Nona, Scarletta, mamalena, Przyszła Mama 03, Existenz, AJA_S, *KasiaS*, Niki345, Monimi lubią tę wiadomość
-
Jeżeli tempka spada do linii podstawowej to raczej nie prognozuje to ciąży. W poprzednim cyklu tak miałam- temperatura spadła mi do czerwonej linii i niestety nie była to ciążą. W tym cyklu w 7 dpo spadła znacznie, ale nie do linii podstawowej i udało się. Była to implantacja!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:19
Elfik, Katjaa, Arwena, zonaboba, AJA_S, Tami88, Monimi, mama7latka lubią tę wiadomość
-
Mysia 15 wrote:Jeżeli tempka spada do linii podstawowej to raczej nie prognozuje to ciąży. W poprzednim cyklu tak miałam- temperatura spadła mi do czerwonej linii i niestety nie była to ciążą. W tym cyklu w 7 dpo spadła znacznie, ale nie do linii podstawowej i udało się. Była to implantacja!!
U mnie był znaczy spadek, ale nie do linii podstawowej
hipisiątko a może u Cibie będzie innaczej -
nick nieaktualnyhipisiątko wrote:raczej wątpie:( u mnie też spadek znaczny ale nie do linii podstawowej
Pamiętaj, że dopóki @ nie przylezie zawsze jest nadzieja, bo każdy wykres jest inny i każda inaczej odczuwa implantacje. Niektóre kobiety w ogóle nie odnotowują spadków temperatur przy implantacji. Nie ma sensu sugerować się czyimś wykresem, to bez sensu...Elfik, kania85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhipisiątko wrote:dzięki za słowa otuchy:) ale odkąd mierzę temp dopiero pierwszy raz mam taki spadek.....mam nadzieje, że @ przylezie punktualnie we wtorek bo w sobotę wesele i chciałabym się napić z rozpaczy:)
Jeszcze troszkę poczekasz Zobaczysz jak sytuacja się rozwinie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylwia87 wrote:Pamiętaj, że dopóki @ nie przylezie zawsze jest nadzieja, bo każdy wykres jest inny i każda inaczej odczuwa implantacje. Niektóre kobiety w ogóle nie odnotowują spadków temperatur przy implantacji. Nie ma sensu sugerować się czyimś wykresem, to bez sensu...
Przeglądałam swego czasu wykresy i zaprzestałam tego, ponieważ niepotrzebnie się tylko nakręcałam.
Hipisiątko trzymam kciuki- zawsze jest nadzieja!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny