Spadek temperatury a implantacja
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyI ja w tym cyklu pierwszy raz odnotowalam spadek temperatury ( nad linia podstawowa - spadek o 0,3) na drugi dzien wzrost i dzis temp utrzymuje sie na poziomie wyzszym.
Ciekawe co to u mnie oznacza , troche wyluzowalam z implantacja bo rozmaiwalm z gin i w fazie owulacyjnej mialam bardzo niski norma od 85 - ja miam 44
Wiec gin stwierdzila ze taki wynik wskazuje na brak owu - jednak obraz usg mowil zupelnie co innego ! Ze owulacja byla na 200 procent - resztki pecherzyka sie prawie cale wchlonely i jest cialko zolte - nie potrafila mi wyjasnic takiego zlego wyniku ... Moze cud ....
Mi sie wydaje ze przy takim niskim estradiolu moglobyc jajeczko niezdolne do zaplodnienia ... Wiec nie ma sie co napalac a gin mowila ze spadek moze byc spowodowany zla kondycja fizyczna , stanem zdrowia pogoda ... Wiec sie nie napalam
Dodam ze w dniu spdku czulam oslabienie fizyczne to fakt, dolegliwosci zoladkowe mialam od kilku dni dzis 8dpo wszelkie dolegliwosci odpuscily -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj gdzieś wyczytałam, że taki spadek temperatury w każdym cyklu może się pojawić, bo pare dni przed okresem w jakiś dzień uaktywniają się estrogeny we krwi (jednoniowy ich wzrost) I może właśnie to powoduje że temperatura się obniża ? i znowu wzrasta.. Ehh pokręcone to wszystko..
Fatim lubi tę wiadomość
Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnym.m. ja też dopiero w tym miesiącu poważnie podeszłam do mierzenia temp i też dumam nad moim wykresem, bo takie góry i doliny mi wyszły że nie mam na nic nadziei ;-/
jak dla mnie Twój wykres wygląda obiecująco... ale od razu zaznaczam że nie jestem ekspertem -
nick nieaktualnyDziewczyny, nie ma co się nakręcać wykresem - powaga. Temperatura rośnie, bo po owulacji rośnie progesteron, tak samo jak w ciąży, więc czy będą góry i doliny, czy duży wzrost, czy mały nic nie oznacza.
Różne wykresy już tu widziałam i nie ma reguły, śluz i temperatura są jakby potwierdzeniem owulacji i niczym więcej... Jak po planowanej @ (faza lutealna - wyższych temperatur, jest zazwyczaj taka sama +/- dzień) temperatura nadal utrzymuje się na poziomie wyższym, to dopiero można mówić o tym czy wykres daje "cień szansy"... inaczej idzie zwariować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:25
hipisiątko, Poz!omka., justa. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny