Spóźniająca się miesiączka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, ostatnio pisałam w jednym temacie o tym że spóźnia mi się miesiączka 6 dni. Dziś już 9 dzień bez, 37 dzień cyklu - testy nadal negatywne. Cykle mam zazwyczaj 26-27 dni. Dziwnie się czuje, najbardziej dokuczają mi ciągle zawroty głowy. Lekarz w przyszłym tygodniu ale do tego czasu zwariuje. Nie wiem co mam myśleć najbardziej zastanawiają mnie te zawroty, może wiecie czym to może być spowodowane przy braku miesiączki?
-
Tutaj powodów może być na prawdę masa.... 😔
Od błahych jak stres po różnego rodzaju schorzenia.
Test powinien już wyjść więc to raczej nie ciąża - żeby się upewnić możesz ewentualnie zrobić beta HCG z krwi.
Jeżeli zawroty głowy to może anemia albo coś Cię bierze? Ale to taka luźna dygresja bo na prawdę może być tego masa.
Jakbyś szła na bete zrób też morfologię. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 20:07
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Aliicja wrote:Hej dziewczyny, ostatnio pisałam w jednym temacie o tym że spóźnia mi się miesiączka 6 dni. Dziś już 9 dzień bez, 37 dzień cyklu - testy nadal negatywne. Cykle mam zazwyczaj 26-27 dni. Dziwnie się czuje, najbardziej dokuczają mi ciągle zawroty głowy. Lekarz w przyszłym tygodniu ale do tego czasu zwariuje. Nie wiem co mam myśleć najbardziej zastanawiają mnie te zawroty, może wiecie czym to może być spowodowane przy braku miesiączki?
-
Aliicja wrote:Hej dziewczyny, ostatnio pisałam w jednym temacie o tym że spóźnia mi się miesiączka 6 dni. Dziś już 9 dzień bez, 37 dzień cyklu - testy nadal negatywne. Cykle mam zazwyczaj 26-27 dni. Dziwnie się czuje, najbardziej dokuczają mi ciągle zawroty głowy. Lekarz w przyszłym tygodniu ale do tego czasu zwariuje. Nie wiem co mam myśleć najbardziej zastanawiają mnie te zawroty, może wiecie czym to może być spowodowane przy braku miesiączki?👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Gosiak123 wrote:Może owulacja się przesunęła? Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Owulacja mi się mega przesunęła, dopiero dwa tygodnie po terminie miesiączki wyszla mi blada kreska na teście 🙈
-
Jula😍🥰 wrote:Az tak ci sie przesunela? Wow i przez dwa tyg nic zadnej kreski?👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Gosiak123 wrote:Dokładnie tak, to był mega dziwny cykl 🙂 ale zdaje sobie sprawe że to raczej rzadkość żeby aż tak się cykl rozlegulowal. Testowałam w terminie miesiączki i żadnej kreski na teście, później odpuściłam bo myślałam że mi się po prostu @ spozni ale jak mi się już dwa tyg spóźniala to zrobiłam kolejny i wyszedł bladzioch
Tyg . Ja w pon tak czy siak robie ta wizyte albo na monitoring albo na sprawdzenie droznosci . -
Wspolyzlam dzien przed owu i 5 dni po . Niewiem czy napewno byla ale testy mial kreske wyedy najciemniejsza i potem juz slably przez 3 dni impptem juz nierobilam . Dziewczyny pisaly ze to jescze nie pik ale mi potem jasniala kreska wiec myslalam ze to to moze byc . Potem nierobilam po 3 dniach a widze ze moglbyc to moj blad. No nic poczekam 10 dni od ostaniego wspolzycia i znow zrobie
-
Jula😍🥰 wrote:O wow ze wytrzymalas te 2
Tyg . Ja w pon tak czy siak robie ta wizyte albo na monitoring albo na sprawdzenie droznosci .
Jasne że najlepiej sprawdzić, tym bardziej że jest prawdopodobieństwo ciąży
Jula😍🥰 lubi tę wiadomość
👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Jula😍🥰 wrote:Wspolyzlam dzien przed owu i 5 dni po . Niewiem czy napewno byla ale testy mial kreske wyedy najciemniejsza i potem juz slably przez 3 dni impptem juz nierobilam . Dziewczyny pisaly ze to jescze nie pik ale mi potem jasniala kreska wiec myslalam ze to to moze byc . Potem nierobilam po 3 dniach a widze ze moglbyc to moj blad. No nic poczekam 10 dni od ostaniego wspolzycia i znow zrobie👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Gosiak123 wrote:Wytrzymałam zapewne dlatego że się w tym czasie nie starałam o dzidziusia i było to totalne zaskoczenie 😀 teraz jak się staram to najchętniej już po owulacji bym testowała 🙈
Jasne że najlepiej sprawdzić, tym bardziej że jest prawdopodobieństwo ciąży -
Jula😍🥰 wrote:Ja tak samo . Zaraz po owu bym robila . Zyl niemma na piersiach ani tez brodawki niesa ciemne wiec niesadze ze sie udalo👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Gosiak123 wrote:Mi w udanym cyklu w lutym też żaden test owulacyjny nie wyszedł tak ciemny jak kreska testowa a mimo wszystko się udało więc ja tym testom w 100% nie wierzę
Do tego czasu jak byly najbarzdziej ciemne i potem dla prewnosoc 3 dni sprawdzalam czy jasnieja i tak bylo wiec dalej nietestowalam . Ja mysle ze maks 4 dni i jak niewyjda pozytywne to czekac tylko na @ . Bo liczac ze zagniezdzenie mogloby trwac 12 dni maks no to po plus 4 jest beta. Dziwia mnie tylko wczesniejsze testy byly pozytywne . Slabe bo slabe ale byly . Teraz na 2 tez wychodza ale trza jakos pod swiatlo i taka slabiuchna jest . -
Jula😍🥰 wrote:Wiesz ja robilam
Do tego czasu jak byly najbarzdziej ciemne i potem dla prewnosoc 3 dni sprawdzalam czy jasnieja i tak bylo wiec dalej nietestowalam . Ja mysle ze maks 4 dni i jak niewyjda pozytywne to czekac tylko na @ . Bo liczac ze zagniezdzenie mogloby trwac 12 dni maks no to po plus 4 jest beta. Dziwia mnie tylko wczesniejsze testy byly pozytywne . Slabe bo slabe ale byly . Teraz na 2 tez wychodza ale trza jakos pod swiatlo i taka slabiuchna jest .Jula😍🥰 lubi tę wiadomość
👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Gosiak123 wrote:Śledzę tu kilka wątków i rzeczywiście dziwna sprawa z tymi twoimi testami bo raczej wszystkie wadliwe nie mogą być... A z drugiej strony to raczej kreska powinna już ciemnieć, chyba że to biochem 😕
-
Jula😍🥰 wrote:Tez mysle ze to niestety to . Bo jak inaczej wytlumaczyc te kreski za duzo tych testow👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi byłam dziś na becie, zobaczymy co pokaże
< 0.1 mlU/ml.. pierwszy raz spóźnił mi się aż tyle i już miałam nadzieję. No cóż wizyta u lekarza i wywoływanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 14:18
-
Aliicja wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi byłam dziś na becie, zobaczymy co pokaże
< 0.1 mlU/ml.. pierwszy raz spóźnił mi się aż tyle i już miałam nadzieję. No cóż wizyta u lekarza i wywoływanie.