Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    beta 58
    progestron 4,65
    Może to jednak krwiak? Masz możliwość pójść na USG? Trzymam kciuki, żeby maluch się utrzymał ✊✊✊

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Pani doktor kazala powtórzyć betę za 2 dni. Jeśli przekroczy 100 to dostanę leki. Z racji na to krwawienie przypisywanie dupka nie ma sensu na tym etapie
    Kurczę, mogła dać dupka. Przy takim progu to trzeba próbować podtrzymać ciążę. Nie masz nic w domu? Może do rodzinnego pójdź po receptę?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 16:16

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie rozumiem,co tym lekarzom tak szkodzi przepisać ten progesteron. Skoro pruwatnie,to i tak na 100%. A skoro moze pomoc,to pomoże. A przeciez nie zaszkodzi. A niektorzy to sie boja,jakby z własnej kieszeni mieli płacić

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sie nie znam, wiec też boje sie brać cos sama.
    Moze byc też tak że np ta beta wzrosła w sobotę a teraz spada od tego krwawienia więc też trochę ta lekarke rozumiem.
    Staram sie być w tym wszystkim racjonalna
    Tym bardziej że to krwawienie jest typowo okresowe pierwszy dzien slabe wczoraj obfite i dziś znów słabsze więc jutro wedlug reguły powinno być skąpe..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 16:43

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podoba mi się reakcja tej lekarki... Przecież to trzeba walczyć o każdy dzień... Zachowuje się jakby spisała to na straty... :/ badała Cię chociaż? USG,cokolwiek?
    Skąd jesteś? Chętnie oddałabym Ci mój zapas dupka...

    Niecierpliwa..., Iwona28 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dziewczyny ja sie nie znam, wiec też boje sie brać cos sama.
    Moze byc też tak że np ta beta wzrosła w sobotę a teraz spada od tego krwawienia więc też trochę ta lekarke rozumiem.
    Staram sie być w tym wszystkim racjonalna.

    My tu nie umiemy najczesciej racjonalnie, przewaznie emocjonalnie, wiec teraz Ty nam musisz wybaczyc :*

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- moja kolezanka miala do 5mca ciazy krwawienie 4dniowe w terminach @. Skoro beta przrasta,moglobyc pozniej zagniezdzenie. Badz co bądź, wzrosła. Takze dupka 2x dziennie powinnas dostac. Widocznie postawa lekarza jest taka,ze albo ma sie samo utrzymac,albo nie. Szkoda. Wazne,zeby to nie byla cpm

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jej wypowiedz dosyć skrocilam. Mowila dosyć rzeczowo i była bardzo miła nie czułam się zbyta, a że nie w tej wersji co sobie wymarzylam to inna sprawa. Wszystko sie o to typowo miesiaczkowe krwawienie rozbija.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem co robić...

  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - ja bym zrobiła jutro betę. Jeśli bedzie powyzej 58 to zobaczymy co dalej. Jeśli poniżej - cb. Przynajmniej szybciej będziesz wiedzieć bo 2 dni to się zamęczysz. Co do luteiny - nie zawsze ona da radę podciągnąć ciąże. Ja też brałam na początku cb a prog i tak spadał mój naturalny. Często tak jest, że jak Twoj naturalny prog jest b. niski to sztuczny nic nie da :( Może jeszcze prog się podniesie wraz z betą.

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a skad Ty jestes?

    A to zeby choc ciut atmosfere rozluznic. Nie moglam sie powstrzymac zeby Wam nie pokazac.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/945b3f75e220.jpg

    Odebralam wyniki emka. Poprswila sie znacznie morfologia, ruch tez jest w normie, ale spadla ilosc :/

    Nuch, Niecierpliwa..., agge, MonikA_89!, aeiouy, moni05, moyeu, Marina0786 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 652 590

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk ma rację..

    01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

    8599s65gngbw4qe1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:01

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Niecierpliwa a skad Ty jestes?

    A to zeby choc ciut atmosfere rozluznic. Nie moglam sie powstrzymac zeby Wam nie pokazac.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/945b3f75e220.jpg

    Odebralam wyniki emka. Poprswila sie znacznie morfologia, ruch tez jest w normie, ale spadla ilosc :/

    Podkarpackie.
    Małgonia uśmiechnęłam się na ten joke:)
    Cieszę się na poprawę morfologii :) trzymam kciuki jeszcze za ilosc jak jakoś się polepszyła

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy po badaniu może boleć jajnik? Miałam badanie wewnętrzne i usg przezpochwowe i teraz mnie boli z lewej strony i nie wiem czy to przez to, czy już powoli na owulkę samo z siebie?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 652 590

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nie zdarzyło żeby mnie bolał po badaniu. Może to faktycznie owulka.

    agge lubi tę wiadomość

    01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

    8599s65gngbw4qe1.png
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mysle tak jak dziewczyny, zebys jutro jednak zrobila ta bete. Nie bedziesz sie tak meczyc, a mniej wiecej bedziesz wiedziec w ktorym kierunku zmierzasz.
    Cukrzyk1991 co tam u Ciebie? Kiedy testujesz?
    Malgonia :D dobre! Zaraz to mezowi podesle :P
    U mnie porzadki! Termometr zakopalam gleboko 2 szufladzie. Koniec mierzenia tempki :) zaraz wskakuje w dresik i jakis skalpel z Chodakowska moze? :D

    aeiouy lubi tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dziewczyny a czy po badaniu może boleć jajnik? Miałam badanie wewnętrzne i usg przezpochwowe i teraz mnie boli z lewej strony i nie wiem czy to przez to, czy już powoli na owulkę samo z siebie?
    Mi się zdarzyło, że mnie bolało, ale jak badanie było krótko przed owu :)

    agge lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja też z Podkarpacia jestem ;)

    Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny planuje jeszcze któraś testować do końca stycznia?

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego