Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7738 10933

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Chwalę się i moim 15 dpo :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a586b6cbcf9f.jpg
    Chyba postanowiłam obsikać wszystkie testy, jakie tylko mam w domu :P
    Nie chcę żeby się przydały przez najbliższy rok... :)
    Prawie bordowa ta kreska! Gratulacje :*

    moni05, blackkkwhisky lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • blackkkwhisky Przyjaciółka
    Postów: 89 47

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, potrzebuje waszej porady, pisałam z Wami tu ostatnio ze z tego grudniowego testowania poroniłam tydzień temu. Tzn tydzień temu zaczęło się krwawienie, ale serce już nie biło. Na sorze dali mi tydzień na oczyszczenie się samoistnie jak nie to zabieg. Mam taki problem, ze jajo płodowe z zarodkiem wydalilo się 3 dni temu. Teraz bardzo boli mnie brzuch krwawienie jest bardzo mocne co godzinę muszę zmieniać ta najgrubsza podpaske bo przecieka. Jak usiądę żeby zrobić siku to czasami aż krew wyleci ze mnie w dużej ilości do toalety. Teraz nie wiem czy to tak wyglada ? Czy może jednak jechać na sor to sprawdzić bo do lekarza w sumie idę w czwartek. Do tego zle się czuje, kręci mi się w głowie, momentami czuje się jakbym była pijana, język mi się płacze itp. Rozumiem ze organizm jest osłabiony bo jednak to dla niego jakiś wysiłek. No i teraz patrzę ze krew jest czarna.

    09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(

    Pco, insulinooporność, niedoczynność tarczycy.

    Od 2017 starania o drugie dziecko.
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 609 578

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem na SOR. Ja niby poronilam w 6tc ale u mnie przebiegało to jak bardziej obfita miesiączka. I trwalo to koło 8 dni.

    01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

    8599s65gngbw4qe1.png
  • blackkkwhisky Przyjaciółka
    Postów: 89 47

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Moim zdaniem na SOR. Ja niby poronilam w 6tc ale u mnie przebiegało to jak bardziej obfita miesiączka. I trwalo to koło 8 dni.

    Właśnie boje się na Sor żeby znów nie zostać okrzyczana. Mam taki uraz do nich ze masakra. W pierwszej ciazy w 28 tyg dostałam skurczy i skróciła mi się szyjka to przyjmująca mnie pielęgniarka jeszcze przed badaniem, darła się ze zajmuje im czas ze to normalne w ciazy ze brzuch twardnieje co jakiś czas itp., a po badaniu darła się ze sama sobie wychodziłam ten szpital, ze kawy nie może nawet wypić, ze opaski swojej do ktg nie mam itp. Masakra. Moja ciąża miała niby 7 tyg i 2 dni ale zatrzymała się na 6 tyg i 1 dniu.

    09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(

    Pco, insulinooporność, niedoczynność tarczycy.

    Od 2017 starania o drugie dziecko.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7738 10933

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackkkwhisky, ja też bym jechała na sor. Skoro tak mocno krwawisz, to może dadzą jakieś leki na obkurczanie albo chociaż zrobią USG. Nie ma co ryzykować, tym bardziej, że Ci słabo

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 609 578

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie powinno to tak wyglądać. A jak w szpitalu krzyczy to ja krzyczała bym glosniej na nią! Święci Anieli co się dzieje na tym świecie! Za czyje pieniądze do cholery pracuje w szpitalu. To ich obowiązek! Kiedyś też byłam tak wystraszona...

    agge lubi tę wiadomość

    01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

    8599s65gngbw4qe1.png
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackkkwhisky wrote:
    Dzień Dobry, potrzebuje waszej porady, pisałam z Wami tu ostatnio ze z tego grudniowego testowania poroniłam tydzień temu. Tzn tydzień temu zaczęło się krwawienie, ale serce już nie biło. Na sorze dali mi tydzień na oczyszczenie się samoistnie jak nie to zabieg. Mam taki problem, ze jajo płodowe z zarodkiem wydalilo się 3 dni temu. Teraz bardzo boli mnie brzuch krwawienie jest bardzo mocne co godzinę muszę zmieniać ta najgrubsza podpaske bo przecieka. Jak usiądę żeby zrobić siku to czasami aż krew wyleci ze mnie w dużej ilości do toalety. Teraz nie wiem czy to tak wyglada ? Czy może jednak jechać na sor to sprawdzić bo do lekarza w sumie idę w czwartek. Do tego zle się czuje, kręci mi się w głowie, momentami czuje się jakbym była pijana, język mi się płacze itp. Rozumiem ze organizm jest osłabiony bo jednak to dla niego jakiś wysiłek. No i teraz patrzę ze krew jest czarna.
    U mnie poronienie w 12 tc tak wyglądało, a podpaski zmieniałam co 15 minut...
    Ale sor nie zaszkodzi, sprawdzą jak się oczyszcza, będą mieli na Ciebie oko. Jeżeli masz się zamartwiać, to jedź.

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • blackkkwhisky Przyjaciółka
    Postów: 89 47

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jak podawała mi zastrzyk na rozwój płuc to robiła to z taka agresja ze byłam przerażona, szarpnęła mnie żeby obrócić na bok, a przecież wystarczyło powiedzieć zrobiłabym to sama (tzn sama bym się na bok przechyliła).

    09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(

    Pco, insulinooporność, niedoczynność tarczycy.

    Od 2017 starania o drugie dziecko.
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni i nuśka, piękne krechy :) Nie trzeba ich pod lupą wypatrywać :D Czekam na wasze bety :)

    JaSzczurek, przecież Ty ledwo co na test sikałaś, jakie kopniaki... Masakra, ale czas leci :)

    A wiecie coś o Staraniowej?

    nuśka91, moni05, aeiouy lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • blackkkwhisky Przyjaciółka
    Postów: 89 47

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam wgl z kotem I zastanawiam się czy na wszelki wypadek zrobić badanie na toxoplazmoze. Czy to raczej nie bylboby powodem poronienia ?

    09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(

    Pco, insulinooporność, niedoczynność tarczycy.

    Od 2017 starania o drugie dziecko.
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackkkwhisky wrote:
    Mieszkam wgl z kotem I zastanawiam się czy na wszelki wypadek zrobić badanie na toxoplazmoze. Czy to raczej nie bylboby powodem poronienia ?
    Myślę, że nie... Tak naprawdę zarazić się od kota tokso jest bardzo trudno. Chyba że zbierasz gołymi rękami kupy bezdomniaków. Domowe koty, które nie polują na ptaki nie mają jak zarazić się tokso. Ludzie zarażają się nią głównie podczas przygotowywania mięsa na obiad lub jedzenia niedosmażonego mięsa. Mój mąż właśnie tak dostał tokso, burger z krwistym mięsem go załatwił.

    Choć badanie zrób, zawsze będziesz spokojniejsza.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 15:20

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile najwczesniej po owu,zakladajac,ze doszlo do zaplodnienia,moze wyjsc pozytywny test ciazowy?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackwhysky ja nie miałam łyżeczkowania. krwawiłam ponad dwa tygodnie. czasem to krwawienie było mniejsze a potem znów się nasilało. wyszłam ze szpitala to miałam endo 14 mm. po tygodniu dalej jeszcze miałam sporo (byłam na usg). No niestety jest tego do wydalenia masę. mi powiedzieli, ze dopóki ta krew nie ma jakiegoś przykrego zapachu to około 3 tygodni to może trwać.
    Co do kota to myślę, ze jelsi on jest Twój od jakiegoś już czasu to jeśli miał Cię zarazić to zrobił to już wcześniej, ale oczywiście przebadać się możesz.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Dziewczyny, witam Was po dwóch tygodniach przerwy :) Po moich przygodach definitywnie spisałam ten cykl na straty, a tu dziś rano...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/932bc9ed08c0.jpg

    To mój 15dpo, 33dc. Ręce mi się trzęsą, nie wierzę... Pierwszy raz w życiu mam pozytywny test, wyniki bety wieczorem. Gdybym nie była w pracy to popłakałabym sobie ze szczęścia <3

    Kochana! Piękna krecha!
    Zazdro!

    nuśka91 lubi tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • blackkkwhisky Przyjaciółka
    Postów: 89 47

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn to jest kot który w dzień jest na dworzu, a na noc w domu. Często lata z innymi kotami. Mam nadzieje ze wszystko się szybko wyczyści, bo chce już zacząć starania. Ta ciąża była taka motywacja dla mojej babci, trzy miesiące temu dowiedziała się ze ma raka i niestety 30% szans. Bardzo przeżyła to poronienie i mam do siebie żal ze tak szybko o tej ciazy powiedziałam. Przy następnej chyba powiem dopiero po 16 tyg. Chciałabym już do Was dołączyć i razem z Wami czekać na testowanie. Tzn mam nadzieje ze wy już zobaczycie swoje II kreski bardzo kibicuje i trzymam kciuki!

    09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(

    Pco, insulinooporność, niedoczynność tarczycy.

    Od 2017 starania o drugie dziecko.
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dziewczyny ile najwczesniej po owu,zakladajac,ze doszlo do zaplodnienia,moze wyjsc pozytywny test ciazowy?

    Wszystko od implantacji zależy, a ona czasem jest późno...
    Ja robię od 10 dpo. Wtedy już czasem wychodzi. Podobno też czasem już 9dpo. Ale to myślę że rzadko.

    5ylwian lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • blackkkwhisky Przyjaciółka
    Postów: 89 47

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dziewczyny ile najwczesniej po owu,zakladajac,ze doszlo do zaplodnienia,moze wyjsc pozytywny test ciazowy?

    W pierwszej ciazy test wyszedł mi już 9 dpo, owu potwierdzona monitoringiem,a w drugiej ciazy dopiero 13 dpo.

    5ylwian lubi tę wiadomość

    09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(

    Pco, insulinooporność, niedoczynność tarczycy.

    Od 2017 starania o drugie dziecko.
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marina moje kciuki też lecą do Ciebie :*

    Niecierpliwa oby wszystko było dobrze...

    Blackwhisky słabo Ci przez to, że tyle krwi straciłaś, może dadzą Ci coś, żebyś chociaż trochę lepiej się czuła

    Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackkkwhisky wrote:
    W pierwszej ciazy test wyszedł mi już 9 dpo, owu potwierdzona monitoringiem,a w drugiej ciazy dopiero 13 dpo.
    To pocieszenie dla mmie ;) robilam dzisiaj 9dpo (ale nie monitorowanej usg tylko testami) i lipa. Ale niedobrze mi od paru dni, i taki ucisk czuje w podbrzuszu. Szyjka zamknieta wysoko twarda. Wiec jakas nadzieja jest... do piatlu luteina wiec aie jeszcze okaze. No a testy owu od 3 dni sa az bordowe,takich pozytywow nie mialam nawet przed owu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 15:47

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • blackkkwhisky Przyjaciółka
    Postów: 89 47

    Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie testy owu wychodziły pozytywne 10 dpo, a testy ciążowe dopiero 13dpo. Może jakieś lipne miałam bo strumieniowe.

    09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(

    Pco, insulinooporność, niedoczynność tarczycy.

    Od 2017 starania o drugie dziecko.
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego