STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
alis132 wrote:Czemu tylko 2 dni temu 1,87 a dziś 10
A jak grube masz endometrium? Mówił ile ma mm? Albo może jesteś w stanie odczytać z wydruku USG?Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Alis - niestety miałam podobnie. Bardzo niski prog (4) i beta zaczęła spadać. Osiągnęła zawrotną wartość 13. Ponoć jak ciąża ma się nie utrzymać to prog będzie spadać i sztuczne branie progesteronu nic nie da...mój gin jak zobaczył wynik bety 13 i prog 4 to stwierdził, że to ciąża biochemiczna.
Nie chcę Cię straszyć i nie mówię, że u Ciebie też tak będzie Nigdy nie wiadomo. Ja natomiast jak widziałam już moje wyniki to wolałam się przygotowywać psychicznie. Wolałam tak, niż ratować za wszelką cenę coś co nie ma racji bytu (bo ten zarodek musiał być wadliwy lub organizm go "nie polubił" i zwalczył)agge, szona lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Alis - a który to jest twój dzień cyklu? I ilu dniowe cykle miewasz?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
NAg08 wrote:Dziewczyny .... Ja dziś 24 dc i robię codziennie od 8 dc testy owu i długo wychodziły pozytywne to kupiłam dodatkowo strumieniowe i robiłam dwa codziennie, dziś zrobiłam oba o godzinie 18 i dopiero teraz spojrzałam na nie bo wcześniej nie miałam czasu tylko zobaczyłam zaraz po zrobieniu że jest kreska bardzo słaba, patrzę teraz przyglądam się i... wiecie co się okazało.... że zamiast strumieniowego owulacyjnego zrobiłam ciążowy przez pomyłkę... A testować chciałam dopiero 8 stycznia, ale bladzioch jest i widziałam go już od razu po zrobieniu
Później wam wstawię zdjNAg08 lubi tę wiadomość
-
staraniowa wrote:A jak grube masz endometrium? Mówił ile ma mm? Albo może jesteś w stanie odczytać z wydruku USG?
-
alis132 wrote:Czemu tylko 2 dni temu 1,87 a dziś 10
Jak widzisz czytając ten wątek wiele sytuacji jest niejasnych, których nawet lekarze nie potrafią wytłumaczyć. Tylko czas da odpowiedzi, choć czasem nie zawsze. -
6 mm to mało... Powyżej 10 jesteśmy w stanie zagnieździć ciążę i ją utrzymać.
Niedomoga lutealna się często objawia brązowym/beżowym plamieniem w okresie od owulacji do miesiączki.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Alis - ja miałam w 27dc prog 4 i betę 13 i nie skończyło się dobrze. Spóźniona @ przyszła 2 dni później (lub można to też nazwać poronieniem). Dziś z perspektywy czasu dobrze że tak miało się stać, a nie np. w późniejszym etapie ciąży. Ewidentnie mój wynik był bardzo mały, więc i szybko nastała @. Była całkowicie normalna.
Co do niedomogi lutealnej - to to możesz jedynie stwierdzić (i to pobieżnie, nie na 100%) badając cykl w 7/8/i9 dniu po owulacji. I to po potwierdzonej monitoringiem owulacji. Ale jak wyjdzie niedomoga to też nie jest tak, że to 100% pewne i że zawsze tak będzie, że prog nie podskoczy nigdy. Cięzki temat.cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Niecierpliwa_Angie wrote:Cześć dziewczyny. Dziś mam 23dc.(cykle mam co 26 dni) I zastanawiam się czy jest sens jutro jechać na betę? Podpowiedzcie... Bo oszaleje...
-
Może jest... Ale z takim progiem to nic nie jest pewne. Może też być pozamaciczna...
Nie życzę Ci tego i obyś nie spotkała takich wariantów. Niestety moi lekarze uzależniali sukces od grubości endometrium właśnieStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
cukrzyk1991 wrote:Alis - ja miałam w 27dc prog 4 i betę 13 i nie skończyło się dobrze. Spóźniona @ przyszła 2 dni później (lub można to też nazwać poronieniem). Dziś z perspektywy czasu dobrze że tak miało się stać, a nie np. w późniejszym etapie ciąży. Ewidentnie mój wynik był bardzo mały, więc i szybko nastała @. Była całkowicie normalna.
Co do niedomogi lutealnej - to to możesz jedynie stwierdzić (i to pobieżnie, nie na 100%) badając cykl w 7/8/i9 dniu po owulacji. I to po potwierdzonej monitoringiem owulacji. Ale jak wyjdzie niedomoga to też nie jest tak, że to 100% pewne i że zawsze tak będzie, że prog nie podskoczy nigdy. Cięzki temat.
No ale mi lekarz stwierdził niedomoge dlatego ten duphaston chyba... tylko nie rozumiem bo przy tym sztuczny prog może pomóc? -
alis132 wrote:No dlatego nie rozumiem czemu mój lekarz kazał mi 3x2 dupka i od jutra zastrzyki I l4 chciał mi dac :o
-
Dziewczyny ale jaja... bolał mnie coś brzuch i poszłam do ginekologa mimo ze to 5t2d.. a tu dwa pecherzyki ciążowe, jak wszystko dobrze pójdzie będę w 2019 roku mama nie dwójki dzieci tylko od razu trójki
alis132, makowa, agge, Nuch, Kasza_gryczana, Beti82, Malgonia, nuśka91, szona, aannkka, Arashe, Niecierpliwa..., aeiouy, MonikA_89!, NAg08, madziorek86, JaSzczurek, 5ylwian, Mamadwojki, APrzybylska, Ochmanka, moyeu lubią tę wiadomość
-
Mama_Zuzia wrote:Dziewczyny ale jaja... bolał mnie coś brzuch i poszłam do ginekologa mimo ze to 5t2d.. a tu dwa pecherzyki ciążowe, jak wszystko dobrze pójdzie będę w 2019 roku mama nie dwójki dzieci tylko od razu trójki
Gratulacje :* super !Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
-
Mama_Zuzia wrote:Dziewczyny ale jaja... bolał mnie coś brzuch i poszłam do ginekologa mimo ze to 5t2d.. a tu dwa pecherzyki ciążowe, jak wszystko dobrze pójdzie będę w 2019 roku mama nie dwójki dzieci tylko od razu trójki
A badałaś betę?Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
-
Ale niespodzianka! Cudownie
Dobrze że ten początek roku przynosi również dobre wieści!Mama_Zuzia lubi tę wiadomość