Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAg08 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e578ae4974b1.jpg

    Widać ładnie :)

    NAg08 lubi tę wiadomość

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAg08 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e578ae4974b1.jpg
    Piękna druga kreska.

    NAg08 lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • NAg08 Przyjaciółka
    Postów: 87 117

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż boję się cieszyć bo miałam testować dopiero za tydzień

    02.01.2019 II <3
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać widać <3

    NAg08 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAg08 wrote:
    Aż boję się cieszyć bo miałam testować dopiero za tydzień

    Gratulacje!!! Rośnijcie zdrowo kochani

    NAg08 lubi tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7737 10933

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAg08 wrote:
    Dziewczyny .... Ja dziś 24 dc i robię codziennie od 8 dc testy owu i długo wychodziły pozytywne to kupiłam dodatkowo strumieniowe i robiłam dwa codziennie, dziś zrobiłam oba o godzinie 18 i dopiero teraz spojrzałam na nie bo wcześniej nie miałam czasu tylko zobaczyłam zaraz po zrobieniu że jest kreska bardzo słaba, patrzę teraz przyglądam się i... wiecie co się okazało.... że zamiast strumieniowego owulacyjnego zrobiłam ciążowy przez pomyłkę... A testować chciałam dopiero 8 stycznia, ale bladzioch jest i widziałam go już od razu po zrobieniu

    Później wam wstawię zdj :D
    Oooo ale fajna pomyłka! To chyba pierwszy bezstresowo wysikany test ciążowy w historii tego forum :P Gratulacje!!!

    nuśka91, makowa, NAg08, agge, cukrzyk1991, aeiouy, Ochmanka, Arashe, szona lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7737 10933

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    Czemu tylko 2 dni temu 1,87 a dziś 10
    Pewnie dwa dni temu zaczynał się zagnieżdżać i beta dopiero wtedy zaczęła rosnąć

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7737 10933

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    Nie mówił po owy miałam 6mm A dziś mówił że endometrium grube i że wygląda jakby mać szła ale miałam 2x1 próg A teraz 3x2 mówi że może nie dokona muzealna czy cos
    Niedomoga lutealna? W sumie to możliwe skoro nie trzymasz proga w drugiej fazie. Zalecała bym mierzenie temperatury, bo jak progesteron spada to ona też

    agge lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7737 10933

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Dziewczyny ale jaja... bolał mnie coś brzuch i poszłam do ginekologa mimo ze to 5t2d.. a tu dwa pecherzyki ciążowe, jak wszystko dobrze pójdzie będę w 2019 roku mama nie dwójki dzieci tylko od razu trójki
    W sumie patrząc na twoje przyrosty w stopce to można się tego było domyślić. W 5 tygodniu ponad 11 tys...ja pod koniec 6 miałam 4000 :D

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAg08 piękna druga kreska, piękna pomyłka :)

    NAg08 lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0df59721a9bf.jpg

    Dziewczyny, może być? ;)
    napisali, że wytrawne a o dziwo naprawdę mi smakuje (pierwszy raz w życiu). Najbardziej lubię pół słodkie.

    agge lubi tę wiadomość

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Ja makowa mam to samo niestety, będę się stresować póki nie minie 1 trymestr.

    5ylwian też chciałam zajść do terminu porodu czyli 5 listopada, nie wyszło, ale się nie poddałam i udało się w grudniu na szczęście. Oby nie skończyło się tak samo.
    Musi byc dobrze i bedzie! Pozytywne mysli przyciagaja pozytywne rzeczy ;)

    nuśka91, Annen85 lubią tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • NAg08 Przyjaciółka
    Postów: 87 117

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam wszystkim, i teraz tylko żeby było wszystko dobrze

    Będę informować na bieżąco

    nuśka91, madziorek86, MonikA_89!, Arashe lubią tę wiadomość

    02.01.2019 II <3
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0df59721a9bf.jpg

    Dziewczyny, może być? ;)
    napisali, że wytrawne a o dziwo naprawdę mi smakuje (pierwszy raz w życiu). Najbardziej lubię pół słodkie.

    O to muszę też spróbować :D

    nuśka91 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa - looknij jeszcze na to --> https://www.poronilam.pl/badania-po-poronieniach/badania-po-poronieniach-immunologiczne/

    Nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak p-ciała przeciwko łożysku....

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • madziorek86 Autorytet
    Postów: 1042 2954

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 00:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie w miarę dobre informacje jak na obecną sytuację.

    Ból jak okres x10, zaczęłam mocno krwawić więc poleciałam na izbę przyjęć. Szybko udało się do lekarza dostać. Pani dr powiedziała, że to za późno na biochemiczną i za długo ta beta rosła jak tu już 7 tydzień. Ale usg wskazuje na to, że już się samo ładnie oczyszcza; jajniki i jajowody puste i nie będzie pozamacicznej niespodzianki. Obfity i szybki okres to może być. Wada genetyczna płodu najprawdopodobniej, organizm to wyczuł i dlatego prog niski od początku...

    Zatem światełko w tunelu, mogę się faszerować lekami p/bólowymi i spróbować dzisiaj jakoś spać...

    Limit niemiłych wiadomości wyczerpałam, już o mnie koniec!

    Dziewczyny gratulacje - i podwójnych kreseczek i podwójnych pęcherzyków :D Mama_Zuzia - to mi przyszło dziś na myśl jak napisałaś, że martwisz się o za duży przyrost :) TRZYMAM KCIUKI! :)

  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2622 2727

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 01:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    W sumie AMH =6 to już podchodzi pod PCOS

    Oczywiście to zależy od wieku, ale ja miałam badane AMH jak chciałam oddać komórkę jajową (miałam jakieś 20 lat) i też wyszło mi ponad 6, konsultowałam z dwoma ginekologami, bo w necie też się naczytałam, że może to być PCOS i obaj mówili, że ten wynik jest okej. W klinice też nie mówili, ze zły. No i żadnych innych problemów nigdy nie miałam, okres regularny, ciąża od razu.


    Przy okazji, w święta dwa dni bolała mnie głowa. Później na dwa dni przeszło. Teraz minął trzeci dzień z bólem głowy. To taki ból jakby migrenowy, dudnienie z tyłu głowy, nasilające się przy schylaniu, wstawaniu. Dzisiaj rano bolała mnie głowa masakrycznie mocno, paracetamol trochę pomógł, ale nie zlikwidował bólu tylko zredukował do takiego, który miałam przez dwa dni przed - właśnie dudniącego i nasilającego się przy ruchu. Nie wiem czy iść do lekarza, a jeśli tak to do jakiego. Czy to normalne? Ogólnie przed ciążą raczej nie miewałam bóli migrenowych, czasami normalne. Migrenowy zdarzył mi się raz i to jak byłam w gimnazjum jeszcze. Potrzebuję rady. Drugi problem to piersi, od kilku dni mnie swędzą i mają czerwone placki (choć to może być od drapania), niedawno zaczęłam stosować BioOil... może mnie uczula.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 03:01

    Tom 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    Freya 26/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 05:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/feeb4f9f12286.jpg.html

    Wczoraj progesteron 1 i beta 10 ... dziś patrzcie ...Niewiem tylko jaka to czułość:(

    moyeu lubi tę wiadomość

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Mamadwojki Autorytet
    Postów: 333 522

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Dziewczyny ale jaja... bolał mnie coś brzuch i poszłam do ginekologa mimo ze to 5t2d.. a tu dwa pecherzyki ciążowe, jak wszystko dobrze pójdzie będę w 2019 roku mama nie dwójki dzieci tylko od razu trójki
    Kochana też miałam dwa pęcherzyki i na początku strach a potem podwójna radość :*
    Życzę ci wszystkiego dobrego i obys urodziła piękne bliźniaki :*
    Nag również gratulacje świetna pomyłka mi też testy pozytywne wychodziły na 7dni przed @ :)

    NAg08, agge lubią tę wiadomość

    Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7737 10933

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    https://zapodaj.net/feeb4f9f12286.jpg.html

    Wczoraj progesteron 1 i beta 10 ... dziś patrzcie ...Niewiem tylko jaka to czułość:(
    Czułość musi być niska, skoro wykrywa tak wczesną ciążę :) Ale wygląda obiecująco! Trzymam kciuki, żeby beta ładnie przyrastała! ✊✊✊

    alis132 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego