STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraniowa nie wiem czy cię pociesze czy nie ale moja znajoma zaczęła starania od 27 rz bo szkoła i praca i nie było czasu i też chciała już odpuścić bo albo długo noc i badania i wyszło że coś na rzeczy jest leki itp poronienia też były i się udało fakt faktem miała 41lat gdy urodziła ale ma tego synusia i świata nie widzi po za nim więc wiem co teraz czujesz bo też przeszłam poronienie na wcześniejszym etapie ale jednak ten sam ból czuję i teraz w głębi duszy się boję ale też cieszę że test pozytywny i zaciskam żeby bo muszę w pracy jeszcze ukryć przez miesiąc półtorej i żyć jak bym o niczym nie wiedziała chodź gdy już wiem to bym najchętniej na L4 poszła ale jak widać jest światełko w tunelu i wierzę że nie jesteś za staratylko już nie długo ufa ci się wytrwać do końca i tulić maleństwo :*Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
staraniowa wrote:A tak... Jakoś idzie. Robiłam porządki w dokumentacji medycznej - przejaw chęci mobilizacji, działania... Po czym się rozryczałam, nażarłam Rafaello (całe opakowanie pochłonęłam)...
Dociera do mnie, że w tym roku skończę 31 lat. Jestem stara z perspektywy starań. Wiem, są kobiety ode mnie starsze i działają. Moja percepcja mojej własnej osoby na dziś to... Jestem stara. Za chwilę będę za stara - co obarcza jeszcze większym ryzykiem ciążę.
Czuję się dziś przytłoczona.szona lubi tę wiadomość
-
Staraniowa :* Wiem jak się czujesz, choć jestem trochę młodsza też zaczynam spoglądać na biologiczny zegar, bo mój optymalny czas na ciążę jest bliżej końca niż początku.
Ale z drugiej strony nie mamy 40-stki na karku, żeby mieć choć minimalny powód do zmartwień Zresztą moja mama urodziła mnie (pierwsze dziecko) w wieku 33 lat, a mojego brata gdy miała 39 lat. Obie ciąże bezproblemowe. -
APrzybylska wrote:Przepraszam, że tak z doskoku, ale dziś na prawdę mam super marudę pod pachą. Czy możecie mnie sprowadzić na ziemię, co to?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52acd1f6f309.jpgAPrzybylska lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Dziewczyny przypomnijcie mi, od jakiej wartości beta zaczyna zwalniać przyrastanie?
-
"W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje USG."
makowa lubi tę wiadomość
-
APrzybylska wrote:Przepraszam, że tak z doskoku, ale dziś na prawdę mam super marudę pod pachą. Czy możecie mnie sprowadzić na ziemię, co to?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52acd1f6f309.jpg
Hehe nie sprowadzę na ziemię, bo ja tam cień cienia widzęAPrzybylska lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:"W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje USG."
-
5ylwian wrote:Ja niestety tez nic nie widze nawet na duzym rozswietleniu
Ja również widzę cień!!!! )))
Jestem obecnie 6 dzień po owu.
Dzisiejsze objawy: zmęczenie , wzdęcia bolesne piersi, połowiczne bóle podbrzusza
Testuje 10.01
Trzymajcie kciuki !!Just199221, Malgonia, Arashe, 5ylwian, APrzybylska, MonikA_89! lubią tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Arashe wrote:A kiedy masz wizyte, bo nie pamiętam?
-
staraniowa wrote:A tak... Jakoś idzie. Robiłam porządki w dokumentacji medycznej - przejaw chęci mobilizacji, działania... Po czym się rozryczałam, nażarłam Rafaello (całe opakowanie pochłonęłam)...
Dociera do mnie, że w tym roku skończę 31 lat. Jestem stara z perspektywy starań. Wiem, są kobiety ode mnie starsze i działają. Moja percepcja mojej własnej osoby na dziś to... Jestem stara. Za chwilę będę za stara - co obarcza jeszcze większym ryzykiem ciążę.
Czuję się dziś przytłoczona.
Staraniowa co Ty opowiadasz, jaka stara? Nawet tak nie myśl bo to nie jest prawda! Ściskam Cię mocno :* -
Hej jestem tu nowa . Dopiero co odkryłam to forum . Jak dobrze pójdzie to testuje 10.01 trzymajcie kciuki .
Malgonia, Arashe, Kessi_91, agge, APrzybylska, MonikA_89!, Sasanka5 lubią tę wiadomość
2.02 <--- oby Xd
Starania od sierpnia
Trzymajcie kciuki -
Just199221 wrote:Hej jestem tu nowa . Dopiero co odkryłam to forum . Jak dobrze pójdzie to testuje 10.01 trzymajcie kciuki .
Ja również 10.01
Czy masz jakieś objawy zwiastujące dobrą nowinę ?Kessi_91 lubi tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Just199221 wrote:Hej jestem tu nowa . Dopiero co odkryłam to forum . Jak dobrze pójdzie to testuje 10.01 trzymajcie kciuki .
I ja również 10.01. To jesteśmy we trzy To będzie mój 11dpo. Mam nadzieję , że to będzie szczęśliwy termin na testowanieJust199221 lubi tę wiadomość
-
Witajcie
ja tez testuje 10 stycznia..chyba ze wczesniej @ przyjdzie...to starania o drugie dziecko. O pierwsze walczylismy 4 lata no i jest 2 letni juz brzdac..z drugim zaszlam szybko bo w juz w 2 gim cyklu bo juz wiedzialam jakie leki na mnie dzialaja...ale niestery poronilam..teraz jest 1 wszy cykl po poronieniu i tez w sumie dziwny bo slabo zareagowalam na lek...pecherzyk bardzo wolno rosl w 15 dc marne 12 mm wiec mi gin. Nawet zasrzyk na pekniecie nie dala bo noe wiadomo czy urosnie w ogole..ale chyba jednak urosl i oqulacja byla bo 26 grudnia pozytywny test owulacyjny a nastepnego dnia czulam olwulacje.. To byl 21 dc ja mam w ogole tendencje do owulacji ok 20/dc nawet przy cyklach stymulowanych..no.i czekam teraz. I jeszcze do tego dopadlo nas mega przeziebienie..ten cykl w ogole jest jakis niestandardowy i moze powinnam spisac go na straty..ale dopoki nie ma @ jest nadziejaAnia b -
U mnie zmęczenie ból piersi i źle samopoczucie dziś test znów pozytywny cień cienia i ból głowy który mówi że będę chora a mój mąż dalej nie widzi kreski a dziś jak wysechł jest widoczna bardzoVictoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Mamadwojki wrote:U mnie zmęczenie ból piersi i źle samopoczucie dziś test znów pozytywny cień cienia i ból głowy który mówi że będę chora a mój mąż dalej nie widzi kreski a dziś jak wysechł jest widoczna bardzo
Ja w tym cyklu jeszcze nie testowałam czekam do terminu miesiączki bardzo się denerwuje i chciałabym już . Ale poczekam do 10.01 . Raz już myślałam że mi się spóźnia jeden dzień hahaha pojechałam do apteki po test i mówię rano go zrobię a rano @ .2.02 <--- oby Xd
Starania od sierpnia
Trzymajcie kciuki