Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • Angelll26 Koleżanka
    Postów: 53 21

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymam kciuki za badania! :) rozumiem jednak te chwile niepewności, bo to naturalne :)
    aannkka powiem Ci, ze podobnie mam i ja. Ta myśl, ze jestem w ciąży wydaje się być tak nierealna, ze ciężko byłoby mi uwierzyć w ciąże gdybym w nią zaszła

    Starania od 05.2018r.
    Pracujemy nad poprawą wyników nasienia.
    Morfologia 2%, mała koncentracja, ilość nasienia i osłabiony ruch plemników.
    Od czerwca 2020 stymulacja Aromkiem oraz Ovitrelle.
    Czerwiec 2020:Jajowody drożne
    Cytologia: zmiany śródbłonkowe stopnia niskiego obejmującego koilocytyzę(HPV)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa zrob jeszcze fsh. Samo lh nic Ci nie powie.

    szona lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Niecierpliwa zrob jeszcze fsh. Samo lh nic Ci nie powie.

    Sorry oczywiście fsh, słownik mi zmienił na tsh :)
    z tarczycą póki co chyba wszystko ok :D

    Malgonia, alis132 lubią tę wiadomość

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/26b1e984bdf29.jpg.html
    https://zapodaj.net/639fe7eddb9d5.jpg.html
    Dziewczyny to moje (tylko 2 z ok 8) owulakow. Jeden z 22.12.a drugi z dzisiaj. Dzisiaj 22 dc. Brak mi sil.
    Mam tez pytanie czy biorac juz luteine mozna zajsc nadal w ciaze? Pytam bo mialam brac od 3 dpo przez 10dni. Myslalam,ze byla wiec biore juz 6dzien.i sie zastanawiam czy gdyby jednak dopiero miala byc to czy nadal jest szansa na ciaze?czy jednak biorac luteine blokuje ona owulacje?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 16:21

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • eemmiilliiaa Autorytet
    Postów: 370 377

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelll26 wrote:
    Dziewczyny, jak Wasze nastroje i samopoczucie? :)

    Ja dalej nic nie czuję.. :p zawsze coś czułam, pobolewanie przedokresowe itp a teraz na 4 dni przed testowaniem czuję się jak nowonarodzona.. dziwnieee

    q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Patrycja05 Koleżanka
    Postów: 36 75

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem tutaj nowa, to mój 6 cykl starań o drugiego maluszka... Mam nadzieję że nowy rok zacznie się miłą niespodzianką :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 19:12

    agge, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

    km5s8ribve48f1m2.png
    ckai3e3knw78e0lf.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja05 wrote:
    Hej. Jestem tutaj nowa, to mój 6 cykl starań o drugiego maluszka... Mam nadzieję że nowy rok zacznie się miłą niespodzianką :)

    Powodzenia :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Patrycja05 Koleżanka
    Postów: 36 75

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeśli mogę to możecie wpisać mnie na testowanie 12 stycznia :D
    Swoją drogą nie sądziłam, że będzie tak ciężko zajść w ciążę drugi raz, przy poprzedniej udało się przy pierwszej próbie ;)

    km5s8ribve48f1m2.png
    ckai3e3knw78e0lf.png
  • NAg08 Przyjaciółka
    Postów: 87 117

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    U mnie tak samo wyglada.a masz moze pcos?

    Raczej nie, dziś już kreska dużo mocniejsza, taka jak 14 dc. To tobie te testy jak długo wychodzą pozytywne? Masz stwierdzone pcos?

    02.01.2019 II <3
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 00:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja05 wrote:
    Hej. Jestem tutaj nowa, to mój 6 cykl starań o drugiego maluszka... Mam nadzieję że nowy rok zacznie się miłą niespodzianką :)[/QUOTE

    Jestem przekonana ze dla as wszystkich będzie lepszy ;) i owocny w kropeczki ;) swoją droga mam sporo koleżanek, które swojego pierwszego kropka ustrZelily za 1 razem a na drugiego czekają i czekają ale zawsze z cudownym rezultatem

    Jeśli Wam to coś pomoże ja mam owulaki z Allegro, te najprostsze paskowe, i mi tylko jednego dnia pokazują pozytyw, następny po dodatnim jest już bez wątpienia negatywny co tez mnie zastanawia...ale zawsze wychodzi mi blada kreseczka. Natomiast przed owu z każdym dniem ciemnieje - niestety nie wiem co może być przyczyna dłuższych pozytywów

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 00:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelll26 wrote:
    Dziewczyny, jak Wasze nastroje i samopoczucie? :)

    Ehhh ja czekam z utęsknieniem na owu powinna wpaść w Nowy Rok :) zobaczymy jak będzie po poprzednim cyklu pełnym symptomów w tym cisza ;)

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 03:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAg08 wrote:
    Raczej nie, dziś już kreska dużo mocniejsza, taka jak 14 dc. To tobie te testy jak długo wychodzą pozytywne? Masz stwierdzone pcos?
    No wlasnie wczoraj wrzuciilam fotki testow.i 22.12 i wczoraj mocne krechy testowe. A pcos mam wlasnie

    Annen85 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7498 10622

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka88 wrote:
    Jestem przekonana ze dla as wszystkich będzie lepszy ;) i owocny w kropeczki ;) swoją droga mam sporo koleżanek, które swojego pierwszego kropka ustrZelily za 1 razem a na drugiego czekają i czekają ale zawsze z cudownym rezultatem

    Jeśli Wam to coś pomoże ja mam owulaki z Allegro, te najprostsze paskowe, i mi tylko jednego dnia pokazują pozytyw, następny po dodatnim jest już bez wątpienia negatywny co tez mnie zastanawia...ale zawsze wychodzi mi blada kreseczka. Natomiast przed owu z każdym dniem ciemnieje - niestety nie wiem co może być przyczyna dłuższych pozytywów

    Też mam te testy owu z allegro i u mnie sytuacja wygląda podobnie. Najpierw pojawił się cień drugiej kreski potrm ta kreska ciemniała, w 14dc była taka jak kontrolna, a potem znowu coraz bledsza. Co ciekawe u mnie pik LH był 14dc, a 17dc na USG miałam jeszcze dwa pęcherzyki, czyli owu najwcześniej mogła być w nocy z 17/18 :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7498 10622

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka88 wrote:
    Ehhh ja czekam z utęsknieniem na owu powinna wpaść w Nowy Rok :) zobaczymy jak będzie po poprzednim cyklu pełnym symptomów w tym cisza ;)
    To wystrzałowego sylwestra życzę! Żeby żołnierzyki ustrzeliły sobie komóreczkę :*

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7498 10622

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Ja idę jutro robić tsh lh i estradiol więc mam lekkie obawy :) nie lubię sie badać bo niby powinno być ok ale niepewność jest że coś tam wyjdzie nie tak :) A poza tym to tak liczyłam ze nie dostanę @ że przyszła ze zdwojoną sila nigdy mnie już nie bolało w 2dc a tu jakas masakra
    Także zwolnilam sie z pracy i prosto pod koldre :)
    Takie samopoczucie:)
    Jak tam, byłaś na badaniach? Dzisiaj dostaniesz wyniki? ✊✊

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jak tam, byłaś na badaniach? Dzisiaj dostaniesz wyniki? ✊✊


    właśnie się pojawi, uwielbiam to moje lab, za to że wrzucaja na internet wyniki.

    3dc:

    LH 5,05 mlU/ml[-]; FSH 5,93 mlU/ml[-]; Estradiol 25,06 pg/ml[-];

  • Kessi_91 Ekspertka
    Postów: 282 60

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d646c40d83e.jpg

    Dziewczyny górny z wczoraj z godziny 15, dolny z dzisiaj z godz. 13. Chyba pozytyw nie? Dzisiaj 15 dc a dwa dni temu pęcherzyk mial 13 mm.
    Pytam bo do tej pory robiłam testy z allegro i te kreski zawsze wychodziły obie jasne więc nie mam zbyt dużego doświadczenia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 14:37

    agge lubi tę wiadomość

  • Kasza_gryczana Debiutantka
    Postów: 14 48

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja05 wrote:
    A i jeśli mogę to możecie wpisać mnie na testowanie 12 stycznia :D
    Swoją drogą nie sądziłam, że będzie tak ciężko zajść w ciążę drugi raz, przy poprzedniej udało się przy pierwszej próbie ;)

    U nas to samo. Corka za pierwszym podejsciem, a teraz mamy 4 cs.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessi_91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d646c40d83e.jpg

    Dziewczyny górny z wczoraj z godziny 15, dolny z dzisiaj z godz. 13. Chyba pozytyw nie? Dzisiaj 15 dc a dwa dni temu pęcherzyk mial 13 mm.
    Pytam bo do tej pory robiłam testy z allegro i te kreski zawsze wychodziły obie jasne więc nie mam zbyt dużego doświadczenia.

    Zdecydowanie pozytywny:)

  • NAg08 Przyjaciółka
    Postów: 87 117

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessi_91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d646c40d83e.jpg

    Dziewczyny górny z wczoraj z godziny 15, dolny z dzisiaj z godz. 13. Chyba pozytyw nie? Dzisiaj 15 dc a dwa dni temu pęcherzyk mial 13 mm.
    Pytam bo do tej pory robiłam testy z allegro i te kreski zawsze wychodziły obie jasne więc nie mam zbyt dużego doświadczenia.

    Wg mnie ten drugi jest pozytywny

    02.01.2019 II <3
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego