STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
5ylwian wrote:To testujemy bete razem oby byla dwucyfrowa!Starania od 05.2018r.
Pracujemy nad poprawą wyników nasienia.
Morfologia 2%, mała koncentracja, ilość nasienia i osłabiony ruch plemników.
Od czerwca 2020 stymulacja Aromkiem oraz Ovitrelle.
Czerwiec 2020:Jajowody drożne
Cytologia: zmiany śródbłonkowe stopnia niskiego obejmującego koilocytyzę(HPV) -
Angelll26 wrote:Waham się rowniez nad Beta w sylwestra...
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Ja tez 5dni, pobolewaja mnie ciagle jajniki,cycki nic zero,nawet nie spuchly na @. Dzisiaj jestem spiaca caly dzien i boli mnie glowa,no ale szlam na 8 do pracy po 5dniach lenistwa i wypoczywania rano,wiec to na pewno nie zaden objaw.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian wrote:Ja wlasnie zwątpliłam czy cokolwiek sprawdzac :(po tyg przerwy zrobilam znowu owulaka z ciekawosci-i nadal pozytywny a dzis 21dc. Pozytywny byl od 13dc, w sobote przestalam sprawdzac a dzisiaj nadal 2 rowne krechy... czyli pewnie pcos dalo znowu znac i cykl stracony
Ja również 5 dni do testowania jednak czuje niestety się jak na okres...Annen85 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2018r.
Ja dziś poszłam do rodzinnego, pokazałam wynik prolaktyny i wspomniałam o zaleceniu endo żeby iść na jogę - dr parsknęła śmiechem i od razu wypisała mi bromergon. Powiedziała tylko żeby zacząć od 1/4 tabletki, bo można wywinąć orła od niskiego ciśnienia. Trochę się wystraszyłam bo bardzo dużo czasu spędzam w aucie, ale! bardziej zależy mi na obniżeniu prolaktyny. Jakie macie doświadczenia z tym lekiem? Zostawiam mastodynon, ruszam do ataku! Prolaktyno drżyj!
Malgonia, eemmiilliiaa, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Angelll26 wrote:Nie rezygnuj z bety! musimy wierzyć do końca.
Ja również 5 dni do testowania jednak czuje niestety się jak na okres...
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
ElfiaKsiężniczka wrote:Cześć Kessi, :)trzymam kciuki za wizytę niech pęcherzyk rośnie tłuściutki
ElfiaKsiężniczka zauważyłam , że starasz się o pierwsze dziecko od czerwca 2018. To tak jak ja
Dzisiejsza wizyta u lekarza nie wykazała żadnych nieprawidłowości. Hormony podobno ok ( choć mnie martwił estradiol przed owu bo tylko 148). Pęcherzyk dominujący na lewym jajniku ( dziwne bo boli mnie prawy) dzisiaj w 13dc 13 mm, mówił też o grubości endometrium, ale gapa ze mnie i jakoś w emocjach niezapamiętałam ( coś kojarzy mi się , że 13 mm ,ale chyba za dużo tych 13 by było jak na jeden dzień ) Lekarz powiedział, że przewiduje owulację tak za 2-3 dni. Te 13 mm wydaje mi się trochę mało bo moje cykle od ostatnich 3 miesięcy mają równo 29 dni i po przekopaniu internetu wzdłuż i wszerz wydaje mi się , że powinno być więcej . No , ale nie będę starała się być mądrzejsza od lekarza.
No nic zobaczymy, wychodzi na to , że z mężem czeka nas pracowity koniec roku
Dostałam też skierowanie na hsg na druga połowę stycznia , ale tylko wtedy gdy wyniki nasienia męża będą w normie ( pierwsze badanie we wrześniu wykazało zaniżoną morfologię bo 2%), więc musimy powtórzyć na początku stycznia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 20:58
-
U mnie sytuacja wygląda tak jak na poniższym zdj, wg mnie to nadal pozytywne tylko ten jeden był ciemniejszy,nic już z tego nie rozumiem, myślałam że już będą blednąć A one chyba nie mają zamiaru, owulacja była czy jeszcze raczej nie ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8243f2c25678.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 22:30
02.01.2019 II (Kaja 15.09.2019r.)
Teraz testuje 25.07.2023 🙈🙈 -
NAg08 wrote:U mnie sytuacja wygląda tak jak na poniższym zdj, wg mnie to nadal pozytywne tylko ten jeden był ciemniejszy,nic już z tego nie rozumiem, myślałam że już będą blednąć A one chyba nie mają zamiaru, owulacja była czy jeszcze raczej nie ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8243f2c25678.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 02:59
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Kessi_91 wrote:ElfiaKsiężniczka zauważyłam , że starasz się o pierwsze dziecko od czerwca 2018. To tak jak ja
Dzisiejsza wizyta u lekarza nie wykazała żadnych nieprawidłowości. Hormony podobno ok ( choć mnie martwił estradiol przed owu bo tylko 148). Pęcherzyk dominujący na lewym jajniku ( dziwne bo boli mnie prawy) dzisiaj w 13dc 13 mm, mówił też o grubości endometrium, ale gapa ze mnie i jakoś w emocjach niezapamiętałam ( coś kojarzy mi się , że 13 mm ,ale chyba za dużo tych 13 by było jak na jeden dzień ) Lekarz powiedział, że przewiduje owulację tak za 2-3 dni. Te 13 mm wydaje mi się trochę mało bo moje cykle od ostatnich 3 miesięcy mają równo 29 dni i po przekopaniu internetu wzdłuż i wszerz wydaje mi się , że powinno być więcej . No , ale nie będę starała się być mądrzejsza od lekarza.
No nic zobaczymy, wychodzi na to , że z mężem czeka nas pracowity koniec roku
Dostałam też skierowanie na hsg na druga połowę stycznia , ale tylko wtedy gdy wyniki nasienia męża będą w normie ( pierwsze badanie we wrześniu wykazało zaniżoną morfologię bo 2%), więc musimy powtórzyć na początku stycznia.
-
szona wrote:Ja dziś poszłam do rodzinnego, pokazałam wynik prolaktyny i wspomniałam o zaleceniu endo żeby iść na jogę - dr parsknęła śmiechem i od razu wypisała mi bromergon. Powiedziała tylko żeby zacząć od 1/4 tabletki, bo można wywinąć orła od niskiego ciśnienia. Trochę się wystraszyłam bo bardzo dużo czasu spędzam w aucie, ale! bardziej zależy mi na obniżeniu prolaktyny. Jakie macie doświadczenia z tym lekiem? Zostawiam mastodynon, ruszam do ataku! Prolaktyno drżyj!Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Jeżeli mogą dołączyć to testuje 13 stycznia wczoraj owulak pokazał 2 kreski trochę szybciej niż zawsze ale cóż
U nas starania o 2 dzidzusia. Pierwszy synuś skończył 3 latka w wigilię Z nim nie było praktycznie żadnego problemu jeżeli chodzi o robocizne hahaha
A teraz ciągle coś nie tak. Prolaktyna wysoka, tarczyca zła a dodatkowo cała macica w miesniakach. Mam ostatnie miesiące na naturalne poczęcie potem niestety klinika...ale czego się nie robi by mieć upragnione szczęście!agge lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaannkka wrote:Jeżeli mogą dołączyć to testuje 13 stycznia wczoraj owulak pokazał 2 kreski trochę szybciej niż zawsze ale cóż
U nas starania o 2 dzidzusia. Pierwszy synuś skończył 3 latka w wigilię Z nim nie było praktycznie żadnego problemu jeżeli chodzi o robocizne hahaha
A teraz ciągle coś nie tak. Prolaktyna wysoka, tarczyca zła a dodatkowo cała macica w miesniakach. Mam ostatnie miesiące na naturalne poczęcie potem niestety klinika...ale czego się nie robi by mieć upragnione szczęście!
Witamy -
aannkka wrote:Jeżeli mogą dołączyć to testuje 13 stycznia wczoraj owulak pokazał 2 kreski trochę szybciej niż zawsze ale cóż
A teraz ciągle coś nie tak. Prolaktyna wysoka, tarczyca zła a dodatkowo cała macica w miesniakach. Mam ostatnie miesiące na naturalne poczęcie potem niestety klinika...ale czego się nie robi by mieć upragnione szczęście!
Hej powodzenia.
Też mam córeczkę 3 latka, ale już w lipcu skończyła -
aannkka wrote:Jeżeli mogą dołączyć to testuje 13 stycznia wczoraj owulak pokazał 2 kreski trochę szybciej niż zawsze ale cóż
A teraz ciągle coś nie tak. Prolaktyna wysoka, tarczyca zła a dodatkowo cała macica w miesniakach. Mam ostatnie miesiące na naturalne poczęcie potem niestety klinika...ale czego się nie robi by mieć upragnione szczęście!Annen85 lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Dziewczyny, jak Wasze nastroje i samopoczucie?
Jagódka88 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2018r.
nick nieaktualnyAngelll26 wrote:Dziewczyny, jak Wasze nastroje i samopoczucie?
Ja idę jutro robić tsh lh i estradiol więc mam lekkie obawy nie lubię sie badać bo niby powinno być ok ale niepewność jest że coś tam wyjdzie nie tak A poza tym to tak liczyłam ze nie dostanę @ że przyszła ze zdwojoną sila nigdy mnie już nie bolało w 2dc a tu jakas masakra
Także zwolnilam sie z pracy i prosto pod koldre
Takie samopoczucie:) -
Angelll26 wrote:Dziewczyny, jak Wasze nastroje i samopoczucie?
Nastrój jest całkiem okej, wiadomo przy dziecku sobie nie siedzę i tak nie myślę, ale mam przeczucie, że znowu będzie dupa..
Nie umiem sobie wyobrazić, że będę miała takie szczęście i zajde w ciążę.