STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaannkka wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cd759ebb601.jpg
Sama jestem w szoku ten u góry piaskowy robiony wczoraj czułość 10
Ten na dole plytkowy czułość 25 robiony dziś
Dla mnie to jakiś szok że beta w zasadzie niska a kreska taka wyraźna! -
makowa wrote:Jeszcze antykoagulant toczniowy musisz dodać.
Tak, tak - też mam Wydam tysiaka jak nic Do tego dodałam resztę na zespół antyfosf., ANA1, LH, FSH (dawno ich nie badałam), antyTPO i TG (jak zawsze, bo wdrożyłam leczenie i mi spadają), TSH, Wit.D3, prolaktynacukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
nick nieaktualnymakowa wrote:Eee...
Masochistka :* Oby wynik był prawdziwy i nie przysporzył Ci zmartwień :*
Dziekuje, Kochana :* Nadzieja jest, ale przeczucia mowia co innego. Swoja droga staram sie myslec, ze mimo iz dziecko jest moim najwiekszym marzeniem, to i tak jestem szczesliwa ze swoim M i calkiem lubie swoje zycie. U mnie po poronieniu swiat wywrocil sie do gory nogami i zaczelam miec obsesje na punkcie ciazy, ale wykoncze sie, jak nie przystopuje. Wszystko uzaleznilam od staran...
Update: beta <1.2Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 20:15
-
makowa wrote:Tak, to to samo. Ale diagnostyka zdziera
Iwona28 lubi tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:Wtrącaj się wtrącaj U mnie w szpitalnym labo nie wiem jakie ceny mają (ale też wysyłają do diagnostyki w Poznaniu), a diagnostyka u mnie w mieście ma mniej więcej takie:
- przeciwciała te beta coś tam - w klasie IgG - 114 zł, w klasie IgM - też 114
- przeciwciała antykardio. - w klasie IgG 84 zł, w klasie IgM - tez 84
więc w sumie wychodzi 2x 84 + 2 x 114 = niecałe 400 zł.
Antykoagulant toczniowy tylko w diagnostyce w kaliszu mam -80 zl w szpitalu nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 20:11
-
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Noo jak cholera.Dobrze,ze zdj całej tablicy porobiłam bo stwierdziłam,ze może się kiedyś przyda i przydaje się jak nic w tel hahaha ciagle tam zaglądam i sprawdzam ceny.Tylko niestety nie wszystko jest w szpitalu do zrobienia
-
Iwona28 wrote:To bobotest? Wiesz ze mialam.prawie identyczna kreske przy becie 8? Bardzo wyrazna. Te testy tak maja
-
Iwona28 wrote:Mozesz mi wkleic fotke tej tablicy?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niecierpliwa... wrote:Normalnie, ale w kubeczku.
A ja Twoja dzisiejsza temp ?
Ja też w kubeczku. Ale wtedy jak wyszedł mi pozytyw, trzymałam chyba z minutę
Rano dodawałam wykres, bo nie wiedziałam czemu tak spadła
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a371a7c94f71.jpg -
cukrzyk1991 wrote:Makowa - ja też chce teraz zrobić badania na ANA (ANA1). Dużo osób poleca (na innych forach), to zrobię, a co Cena to 50 zł.
"ANA - Przeciwciala Przeciwjadrowe - wynik pozytywny wskazuje na różne schorzenia autoimmunologiczne, ale również nawykowe poronienia.
Dotyczy 22% kobiet z nawracajacymi poronieniami i ok. 50% z porażkami IVF. Nastepuje silne zapalenie tkanek ok. zarodka przed implantacja lub w doczesnej już po implantacji. Na badaniu histopat. wyglada to tak jakby byla infekcja."
Tak to tłumaczyli u mnie, że to prawdopodobnie wygląda na przeciwciała tarczycowe. Tylko prawdopodobnie to nie znaczy na pewno...
No i u mnie w badaniu histopatologicznym było czysto, bez śladów zapalenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 20:31
Emmainthegarden lubi tę wiadomość
-
Emmainthegarden wrote:Cukrzyk, a przypomnij mi jak wyglądała ta kreska na owulaku w cb. Jaka była jej intensywność w stosunku do testowej?
Mniej więcej taka:
https://zapodaj.net/c7ebc6ed275f2.jpg.html
Tylko nie sugeruj się tym, że to wszystko takie blade bo to już trochę czasu ma i nawet ta kontrolna mega zbladła. W każdym razie testowa jest ciut słabsza niż kontrolna. Tak miałam w cb.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 20:42
Emmainthegarden lubi tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Sasanka5 wrote:Dziekuje, Kochana :* Nadzieja jest, ale przeczucia mowia co innego. Swoja droga staram sie myslec, ze mimo iz dziecko jest moim najwiekszym marzeniem, to i tak jestem szczesliwa ze swoim M i calkiem lubie swoje zycie. U mnie po poronieniu swiat wywrocil sie do gory nogami i zaczelam miec obsesje na punkcie ciazy, ale wykoncze sie, jak nie przystopuje. Wszystko uzaleznilam od staran...
Update: beta <1.2 -
Beti82 wrote:O matko jakie ceny ,to może warto poszukać jeszcze .Bo Ty Cukrzyk przypomnij kolo Ostrowa mieszkasz?
Antykoagulant toczniowy tylko w diagnostyce w kaliszu mam -80 zl w szpitalu nie ma.
Tylko, że ja to ogólnie sprawdzałam na stronie diag.pl własnie patrząc na Ostrów (u mnie w Pleszewie też jest punkt diagu ale kurczę nie ma go na stronie diag.pl więc sprawdzam zawsze ceny na Ostrów). Pamiętaj że te przeciwciała to jedna klasa = jedno badanie = jedna cena A są 2 klasy na p-ciała beta i dwie na p-ciała antykardio.
Mi na Ostrów koagulant pokazuje 47 zł :p na diag.plcukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Iwona28 wrote:Nie ale to wszedzie sa rozne cemy? Myslalam ze.diagnostyka ma ogolnie jednakowe
-
Iwona28 wrote:Nie ale to wszedzie sa rozne cemy? Myslalam ze.diagnostyka ma ogolnie jednakowe
-
To teraz ode mnie ciekawostka, też robiłam owulaka na potwierdzenie ciąży, te testy na górze to ciążowe, ostatni na dole to owulak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7fc7b1ad95e.jpgEmmainthegarden, nuśka91 lubią tę wiadomość