Styczniowe testowanie (na dobry początek)
-
WIADOMOŚĆ
-
bertha wrote:Witam sie w styczniu! @ dzisiaj przyszła, pierwsze IUI nieudane.
Kolejny cykl naturalny bo owu wypada w święta. Testowanie 9.01.
Bertha kochana, jestem z Tobą i trzymam kciuki jednak za ten cykl niech fasolka Cię zaskoczy!bertha, Minerva lubią tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
Kaczorka wrote:Ha! Dzisiaj krecha na teście owu (i to z rana) znacznie wyraźniejsza niż wczoraj chyba jednak owulka aż tak bardzo się nie spóźni
No i super, trzymam kciuki za Twoje jajeczka, niech rosną dorodne:)! U mnie owu wypadnie pewnie koło wtorku-środy, w poniedziałek jeszcze idę na monitoring, więc jestem spokojna:)3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
Czesc dziewczyny,
Prosze o wpisanie na 14/01. Spodziewalam sie testowac 22/12, a tu dzisiaj mnnie @ zaskoczyla tydzien przed terminem w 9dpo/ 23dc (zwykle 30). Co prawda narazie dopiero sie rozwija, ale objawy wygladaja na bardziej intensywne niz przy plamieniu implantacyjnym. -
Dzisiaj Was dziewczynki powpisuję, ale później
Dziś mam zalatany dzień trochę, bo z rana muszę lecieć do ginekologa po wyniki cytologi a później do fryzjera
A jeszcze jakieś jarmarki się wczoraj zaczęły, więc i tam mnie ciągnie :p
Suri - świetnie, że zabieg się udał i teraz już pięknie zajdziesz w ciążę
Oluchna - a co Cię przekonało, że masz Hashimoto? -
Dziewczyny podczytuje Was a nie ktore jeszcze kojarze z listopadowego testowania trzymam za Was mooocno kciuki i wierze ze juz nie dlugo zobaczycie II kreski na tescie mi w listopadzie sie udało i zobaczylam pozytywny test a teraz jestem w 10tc
Pozdrawiam Lipcówka 2017bertha, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Anga1989 wrote:Dziewczyny podczytuje Was a nie ktore jeszcze kojarze z listopadowego testowania trzymam za Was mooocno kciuki i wierze ze juz nie dlugo zobaczycie II kreski na tescie mi w listopadzie sie udało i zobaczylam pozytywny test a teraz jestem w 10tc
Pozdrawiam Lipcówka 2017
Gratulacje ja byłam na listopadowych
Anga1989 lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
Kaczorka wrote:Dzisiaj Was dziewczynki powpisuję, ale później
Dziś mam zalatany dzień trochę, bo z rana muszę lecieć do ginekologa po wyniki cytologi a później do fryzjera
A jeszcze jakieś jarmarki się wczoraj zaczęły, więc i tam mnie ciągnie :p
Suri - świetnie, że zabieg się udał i teraz już pięknie zajdziesz w ciążę
Oluchna - a co Cię przekonało, że masz Hashimoto? -
Kaczorka wrote:A miałaś podwyższone TSH?
-
Oluchna wrote:Dokładnie tak. Teraz spadło do 2,92, ale antyTPO mam powyżej normy, bo 141,00 a norma jest 35,00. Trochę miałam doła przez to wczoraj, ale trzeba się pozbierać do kupy
Oluchna a dostałaś od razu leki? Lekarz powiedział ile czasu może potrwać przywrócenie tych wartości do "normalnych"?3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
Oluchna - nic się nie martw. Mam koleżankę z Hashimoto i zaszła dość szybko w ciążę i urodziła zdrowiutką córkę
Tylko oczywiście leków trzeba pilnować.
A u mnie - jak już na grudniowym wątku wspomniałam - z cytologi wyszło, że mam silny stan zapalny szyjki macicy i jakieś komórki atypowe nienowotworowe.. Dostałam dowcipne tabletki przeciwzapalne i powtórkę cytologi za 3-4 miesiące.
Zakazu w staraniach nie ma, ale pewnie obecny cykl odpuszczę trochę i poczekam na WalentynkiOluchna lubi tę wiadomość
-
Oluchna wrote:Dokładnie tak. Teraz spadło do 2,92, ale antyTPO mam powyżej normy, bo 141,00 a norma jest 35,00. Trochę miałam doła przez to wczoraj, ale trzeba się pozbierać do kupy
Kaczorka a czujesz coś?bo ja mam wrażenie że mi się cały czas coś pelęta. Raz miałam mocniejsze tabletki więc spoko, teraz jakieś iladiany mi pomagają ale za nic nie wiem o co chodzi, cytologie miałam robioną jest ok...Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justya85 wrote:Kaczorka a czujesz coś?bo ja mam wrażenie że mi się cały czas coś pelęta. Raz miałam mocniejsze tabletki więc spoko, teraz jakieś iladiany mi pomagają ale za nic nie wiem o co chodzi, cytologie miałam robioną jest ok...
Powiem Ci, że w pochwie nie czuję nic. Ale od czasu do czasu mam wrażenie, że pojawia się kłucie w szyjce.
Może jak teraz owulacja będzie na dniach to nawet lepiej zastosować leczenie, bo szyjka będzie otwarta i więcej lekarstwa dostanie się do środka
A ginekolog przepisała mi Fluomizin - 6 tabletek dopochwowych. A po tej kuracji jakiś krem do jednorazowej aplikacji, żeby zakażeń grzybiczych nie było. Ale nazwy nie mogę rozczytać Jak wrócę z apteki to napiszę. -
też mam hashimoto w bardzo zaawansowanej posatci antyTPO mam na poziomie ponad 2000,00 z normą do 30,00(akurat u mnie w lab takie normy mają) TSH średnio około 30, teraz cudem mam koło 10. Da się z tym, żyć też mam 1 dziecko także nie ma co się łamać. Hashimoto nie daje żadnych objawów i jak z pewnością już wiesz nie da się tego wyleczyć tylko zaleczamy. Taki czy inaczej z doświadczenia wiem że hashimoto to pikuś.
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
Kurde laski. Dupa blada. B. Wyjezdza 13 dc z rana i wraca dopiero 14dc poznym wieczorem. Cos sie obawiam ze nie bedzie go idealnie na sama owulke....
-
mycha91 wrote:Kurde laski. Dupa blada. B. Wyjezdza 13 dc z rana i wraca dopiero 14dc poznym wieczorem. Cos sie obawiam ze nie bedzie go idealnie na sama owulke....
Korzystajcie przed samym wyjazdem i po powrocie, może się uda plemniczki niby do 72h są w stanie przeżyć
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
mycha91 wrote:Kurde laski. Dupa blada. B. Wyjezdza 13 dc z rana i wraca dopiero 14dc poznym wieczorem. Cos sie obawiam ze nie bedzie go idealnie na sama owulke....
Dokładnie tak jak napisała Madzia - trzeba wykorzystać czas przed wyjazdem i po i na pewno to wystarczy -
nick nieaktualny
-
Witam Was dołączam do Was bo @ zrobiła mi niespodziankę i pojawiła w tę mroźna sobotę. Nie wiem kiedy dokładnie będę testowała bo planuje po świętach iść do lekarza, żeby podejrzał mój pęcherzyk.
Oby nowy rok przyniósł dla nas nowe nadzieje!👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️