X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniowe testowanie (na dobry początek)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie (na dobry początek)

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za instrukcję teraz czekam na wsze porady czy sercować dzisiaj czy jutro

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A my wczoraj zrobiliśmy tygodniowe zakupy, żeby dzisiaj się lenić w domu ;) Sprzątanie mąż wykonał w tygodniu, więc dziś tylko rozebrałam choinkę i mamy spokój :)
    Właśnie zrobiliśmy spaghetti i jak zwykle wyszły takie porcje, że nie dałam rady wciągnąć :P Teraz to by się chyba przydało poleżeć do góry brzuchem :P

Kasiulka - strona zapodaj.net - wchodzisz zakładkę "forum" i tam wrzucasz fotkę, ładujesz i link który Ci wyjdzie to wrzucasz tutaj :)

Mycha - ja mierzę temperaturę w ustach i też różnie z nią bywa, ale jednak tak dużych wahań to nie mam.. Ciężko powiedzieć co może być przyczyną. A termometr masz nowy?? Bo jak już starszy to może baterie by trzeba było wymienić??

Monika - my też na łatwiznę poszliśmy i kupiliśmy ciacho :P Z wiśniową galaretką i bitą śmietaną :D mega :D

Wymienie po weekendzie baterie. Ta jesna wysoka sie nie przejmuje bo byla mierzona za pozno i to o wiele. Ale zazwyczaj w ustach temp. mialam bardzo do siebie zblizone...chyba ze idzie bezowulacyjny cykl....

Sprawdzilam z termometrem szwagierki - odchylenie od jej takiego samego to tylko 0.04 stopnia czyli norma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 14:28

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Wymienie po weekendzie baterie. Ta jesna wysoka sie nie przejmuje bo byla mierzona za pozno i to o wiele. Ale zazwyczaj w ustach temp. mialam bardzo do siebie zblizone...chyba ze idzie bezowulacyjny cykl....

Sprawdzilam z termometrem szwagierki - odchylenie od jej takiego samego to tylko 0.04 stopnia czyli norma.

A jaki masz termometr??

Kasiulka - test nie wygląda jak pozytywny, ale też kwestia tego czy miałaś kiedyś mocniejsze?? Bo ponoć u niektórych dziewczyn test taki jak Twój to jest już max.
    A jeśli by to dotyczyło mnie to pewnie serduszkowałabym jutro z rana i jeszcze pojutrze ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A jaki masz termometr??

Kasiulka - test nie wygląda jak pozytywny, ale też kwestia tego czy miałaś kiedyś mocniejsze?? Bo ponoć u niektórych dziewczyn test taki jak Twój to jest już max.
    A jeśli by to dotyczyło mnie to pewnie serduszkowałabym jutro z rana i jeszcze pojutrze ;)
    Potwierdzam jutro z rana dzialajacie. ;-)

• coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest i ona, jaśnie wielmożna Pani @ raczyła się pojawić. No to nic, walentynki będą szczęśliwe <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 14:52

3jgx3e3kvup8iows.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

jestem nową staraczką. Pierwszy test zrobię dopiero 25 stycznia a już się niepokoje. Jak ja wytrzymam kolejne 2 tygodnie? :D

Amy333 lubi tę wiadomość

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny
    U mnie ten test zawsze jest jasny bało wcale Więc uważam że jest to mak maksa :)
    Dziękuję za pomoc Zrobię moze jeszcze test koło 18 czy nie ma juz sensu?

Zaczyna mnie boleć lewy jajnik ;) Więc owulacja tuż tuż Teraz tylko muszę męża przeciągnąć do jutra rana ;)

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka i Monika jak się uda będziecie oficjalnymi ciociami bobasa

Kaczorka lubi tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ja również mogę prosić o poradę?

od 4 dni robię testy ovu - od dołu 4 kolejne dni 10 / 11 / 12 / 13 stycznia

Nie mierze temperatury bo miałam grypę a teraz jestem przeziębiona więc i tak byłaby niemiarodajna. Jak na podstawie samych testów oceniacie najlepszy czas na przytulanko?

https://zapodaj.net/a1e15589a6cf8.jpg.html

• -Laura- Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, ja tam bym czerpała przyjemność każdego dnia :D Bo potem to ochoty może już nie być :D
    Powiedzcie mi jak wy ogarniacie żeby każdemu odpisać, ja to się chyba nie nadaję na to :D Przejrzałam, miałam już odpowiedzi i duupa, nie mam pojęcia co i komu :D Skleroza...
    Aaa słuchajcie, zrobiłam nową fotkę tego wczorajszego testu, zerknijcie proszę...
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/e272c9d75ab3b0f1
    Wrzuciłam też na wątek o testach, ale myślę że i tu wrzucę, a co mi tam :D

84bd2e96f63de69b995db6eac5e1f2a0.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona1992 wrote:
    Dziewczyny czy ja również mogę prosić o poradę?

od 4 dni robię testy ovu - od dołu 4 kolejne dni 10 / 11 / 12 / 13 stycznia

Nie mierze temperatury bo miałam grypę a teraz jestem przeziębiona więc i tak byłaby niemiarodajna. Jak na podstawie samych testów oceniacie najlepszy czas na przytulanko?

https://zapodaj.net/a1e15589a6cf8.jpg.html

A Ty Kochana to powinnaś <3 dzisiaj!! :) ewentualnie jutro powtórzyć, ale też z rana.

Laura - a nie masz testu z czerwonym paskiem?? Bo na tym z niebieskim to ja nic nie widzę. Ale może ten niebieski tak wychodzi. Czerwony łatwiej zauważyć! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 15:22

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • -Laura- Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A Ty Kochana to powinnaś <3 dzisiaj!! :) ewentualnie jutro powtórzyć, ale też z rana.

Laura - a nie masz testu z czerwonym paskiem?? Bo na tym z niebieskim to ja nic nie widzę. Ale może ten niebieski tak wychodzi. Czerwony łatwiej zauważyć! ;)
    No właśnie jak na złość w najbliższym sklepie wykupiłam wszystkie :D A w tesco które mamy niedaleko są tylko te niebieskie.. Nie ma to jak beta, no ale co zrobić jak nie ma możliwości... Chociaż ja już i tak mojemu powiedziałam że będzie tatą :D Przerażony jest mimo że od roku się nie zabezpieczamy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie

Chciałabym dołączyć do styczniowych testerek ale nie wiem czy za bardzo się nie nakręcam.
    Otóż to, 24.12.2016 miałam @@ w przedziale od 24 do 9 stycznia, przytulaliśmy się z narzeczonym przynajmniej codziennie.
    7.01 miałam owulację, od jakiś kilku dni czuje zmęczenie,przyplątało się do mnie lekkie przeziębienie piersi bolą trochę inaczej niż zazwyczaj przed @. Parę razy miałam mdłości ale może to wszystko wymysł mojej wyobraźni, pobolewał mnie dół brzucha i czułam kłucie w jajnikach Zauważyłam też zmianę w śluzie I zwracam się do was z pytaniem czy mogę spróbować zrobić test ciążowy w 24 dni cyklu, pozostanie wtedy 4 dni do miesiączki czy wytrzymać jeszcze ten tydzień. Bardzo mi zależy.
    Dodam też że temp utrzymuje się 37.7

I czy polecacie bobo test super czuły ?

Trzymam za was kciuki !

• -Laura- Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrazliwaa wrote:
    witajcie

Chciałabym dołączyć do styczniowych testerek ale nie wiem czy za bardzo się nie nakręcam.
    Otóż to, 24.12.2016 miałam @@ w przedziale od 24 do 9 stycznia, przytulaliśmy się z narzeczonym przynajmniej codziennie.
    7.01 miałam owulację, od jakiś kilku dni czuje zmęczenie,przyplątało się do mnie lekkie przeziębienie piersi bolą trochę inaczej niż zazwyczaj przed @. Parę razy miałam mdłości ale może to wszystko wymysł mojej wyobraźni, pobolewał mnie dół brzucha i czułam kłucie w jajnikach Zauważyłam też zmianę w śluzie I zwracam się do was z pytaniem czy mogę spróbować zrobić test ciążowy w 24 dni cyklu, pozostanie wtedy 4 dni do miesiączki czy wytrzymać jeszcze ten tydzień. Bardzo mi zależy.

Trzymam za was kciuki !
    Spróbuj! Tylko negatywem się nie podłamuj do terminu miesiączki :D No i oczywiście daj znać co wyszło :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrazliwaa wrote:
    witajcie

Trzymam za was kciuki !

Ponoć dobry test - sama taki kupiłam :P
    Zawsze możesz spróbować zrobić - jak nie wyjdzie to powtórzysz za 4 dni.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Minerva Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wlasnie odebralam wyniki badan i TSH na poziomie 2.387 (normy 0.55-4) i prolaktyna 10.1 (normy 2.8-29.2). Co myslicie na podstawie wlasnych doswiadczen? Lekarz dopiero w srode, wiec niebardzo wien co myslec. Czytalam, ze TSH powinno byc w okolicach 1?

56f4848fecf8893410f71913e8e7814f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

A u mnie Kaczorka jak się sprawy mają, dobrze trafiłam? Bo Ty coś mądrze piszesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super
    W takim razie próbuje i mam nadzieje że @ nie przyjdzie!
    I zupełnie straciłam apetyty, nic mi nie smakuje któraś z was też tak miała ?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    A u mnie Kaczorka jak się sprawy mają, dobrze trafiłam? Bo Ty coś mądrze piszesz.

Hehe, nie wiem czy mądrze :P Piszę jak czuję - na podstawie dotychczasowych obserwacji ;)

A co do Ciebie, to jeśli owulacja była wtedy co OF zaznaczył i jeśli mąż ma wszystko ok z żołnierzykami to powinno wystarczyć :) Nam w październiku wystarczyło :P

Heh, ja dziś od rana miałam bulgotanie w podbrzuszu a teraz cały czas się czuję jakbym jakaś pełna tam była.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Hehe, nie wiem czy mądrze :P Piszę jak czuję - na podstawie dotychczasowych obserwacji ;)

A co do Ciebie, to jeśli owulacja była wtedy co OF zaznaczył i jeśli mąż ma wszystko ok z żołnierzykami to powinno wystarczyć :) Nam w październiku wystarczyło :P

Heh, ja dziś od rana miałam bulgotanie w podbrzuszu a teraz cały czas się czuję jakbym jakaś pełna tam była.
    A ja wiem ze dupaaaaa z tego :-( szkoda. A Ty tyle co zjadlas tego spaghetti to się nie dziwie ze pelna jesteś :P

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ