X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniowe testowanie (na dobry początek)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie (na dobry początek)

Oceń ten wątek:
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny!
    Dajecie mi nadzieję tymi górami ;-) może się udało? :-)
    Kaczorka testujesz w niedzielę 10 dpo? Ja sobie obiecałam, że nie będę się nakręcać i dopiero jak @ nie przyjdzie, ale pewnie nie wytrzymam.

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Gratuluję dziewczyny!
    Dajecie mi nadzieję tymi górami ;-) może się udało? :-)
    Kaczorka testujesz w niedzielę 10 dpo? Ja sobie obiecałam, że nie będę się nakręcać i dopiero jak @ nie przyjdzie, ale pewnie nie wytrzymam.

No chyba bym spróbowała w niedzielę. Chociaż wiem, że to dopiero 10 dc. Ale mam 2 testy to kto mi zabroni jeden "zmarnować" :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Tusiek86 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No chyba bym spróbowała w niedzielę. Chociaż wiem, że to dopiero 10 dc. Ale mam 2 testy to kto mi zabroni jeden "zmarnować" :p

Kaczorka czasami w 10 dniu już wychodzą więc szansa jest. A dugi zostanie ci na kolejną ciąże :)

Swoją drogą przez te nasze testowania producenci nieźle na nas zarabiają.
    Kiedyś nie było testów i kobiety jakoś też zachodziły w ciąże i rodziły i były mniej narażone na stres chyba ale wszystko ma swoje plusy i minusy.

• A może by... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    prośba do zaciążonych :) napiszcie o objawach oraz czy gdzieś tam w podświadomości wiedziałyście że tym razem się udało :)

Ja miałam bóle delikatne już po owulacji. Natomiast podobnie jak zubii po 5 cs myślałam, że to chichot losu i dlatego nie wchodziłam na forum. Udawałam, że jak o tym nie mówię - nie piszę to tego nie ma. Poza tym miałam takie uderzenia gorąca- gdzieś 6 dpo, wtedy też miałam spadek temp i czułam lekkie skurcze, ciągnięcie w podbrzuszu. Następnego dnia temp. poszła do góry, później znów spadła, żeby odbić.. i jak odbiła na dzień przed spodziewaną @ to już 10 jakoś przeczuwałam. W nocy z 10 na 11 dpo obudziłam się koło 2.. i już chyba wiedziałam, tylko bardzo bałam się uwierzyć i rozczarować dlatego test zrobiłam dopiero 11 dnia wieczorem kiedy dalej było mi mega gorąco i wypiłam łyczek wina, a później stwierdziłam, że nie piję dalej jak nie sprawdzę. No i sprawdziłam.. a wino zostało :)

Oprócz tych fal gorąca (gdzie ja straszny zmarzluch) to ból piersi. Od tych kilku cykli jak zaczęłam wsłuchiwać się w swoje ciało piersi bolały mnie bardzo po owulacji (ile razy się na to nadziałam to ja jedna biedna wiem), a przed @ przestawały.. Natomiast tym razem ból piersi zbiegł się właśnie z tym 6 dpo kiedy miałam wrażenie, że była implantacja i zaczęły z dnia na dzień boleć co raz mocniej. Teraz są takie wybitnie pełne.

Życzę Wam wszystkim tej radości, którą przeżywam. Naprawdę czuję się niesamowicie szczęśliwa i wydaje mi się, że dla tej fasolki już dziś mogłabym zmieniać świat. Wysyłam Wam moc wirusków i trzymam za wszystkie razem i każdą z osobna mocno kciuki.

smeg, Maja84, Kasiulka03 lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzupełniłam listę - kogoś gdzieś jeszcze dopisać??

A może by.. - mnie właśnie te piersi cały czas trzymają w niepewności.. Bo w tego co pamiętam to na 2-3 dni przed @ miałam taki ból i uczucie, że mi zaraz ze stanika wyskoczą. A nie pamiętam jak było zaraz po owulacji.
    A w tym cyklu póki co na początku bolały mocno i mam wrażenie, że z dnia na dzień coraz mniej :P Ale znowu w październiku - jak udało się zajść - to dopiero sutki zaczęłam czuć po 9 dpo.
    Strasznie to wszystko skomplikowane.. :P

zubii lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Uzupełniłam listę - kogoś gdzieś jeszcze dopisać??

A może by.. - mnie właśnie te piersi cały czas trzymają w niepewności.. Bo w tego co pamiętam to na 2-3 dni przed @ miałam taki ból i uczucie, że mi zaraz ze stanika wyskoczą. A nie pamiętam jak było zaraz po owulacji.
    A w tym cyklu póki co na początku bolały mocno i mam wrażenie, że z dnia na dzień coraz mniej :P Ale znowu w październiku - jak udało się zajść - to dopiero sutki zaczęłam czuć po 9 dpo.
    Strasznie to wszystko skomplikowane.. :P

Nawet mi nie mów. Ja fiksuję tutaj. Powinnam robić zupełnie inne rzeczy a nie mogę się na niczym skupić. Idę jutro na betę i jestem tak tym zestresowana.. Myślałam, że może jeśli będzie ok beta to wykluczę przynajmniej puste jajo.. a tu co.. okazuje się, że nie wykluczę.. i zasadniczo prawie nic nie wykluczę. Nie wiem jak przetrwam do 9 tygodnia. Kiedy jest bezpiecznie? RAAATTTTUUUUNKUUUU!

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Nawet mi nie mów. Ja fiksuję tutaj. Powinnam robić zupełnie inne rzeczy a nie mogę się na niczym skupić. Idę jutro na betę i jestem tak tym zestresowana.. Myślałam, że może jeśli będzie ok beta to wykluczę przynajmniej puste jajo.. a tu co.. okazuje się, że nie wykluczę.. i zasadniczo prawie nic nie wykluczę. Nie wiem jak przetrwam do 9 tygodnia. Kiedy jest bezpiecznie? RAAATTTTUUUUNKUUUU!

Na dobrą sprawę to dopiero po 26 tc robi się bezpiecznie :) Ale pierwszy próg to tak po 12 tc. Serduszko już w 7 tc powinno być.
    Nie bój się pustego jaja - to się aż tak często nie zdarza :) Ja już wyczerpałam limit pecha ;)

zubii lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Dzisiejszy test;) ale za godzinę lub 2 wyniki beta hcg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ae0c7a0a6cf.jpg

Jak tam kochana, są już wyniki?

26 lat
    Podwyższona prolaktyna
  • zubii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ja miałam bóle delikatne już po owulacji. Natomiast podobnie jak zubii po 5 cs myślałam, że to chichot losu i dlatego nie wchodziłam na forum. Udawałam, że jak o tym nie mówię - nie piszę to tego nie ma. Poza tym miałam takie uderzenia gorąca- gdzieś 6 dpo, wtedy też miałam spadek temp i czułam lekkie skurcze, ciągnięcie w podbrzuszu. Następnego dnia temp. poszła do góry, później znów spadła, żeby odbić.. i jak odbiła na dzień przed spodziewaną @ to już 10 jakoś przeczuwałam. W nocy z 10 na 11 dpo obudziłam się koło 2.. i już chyba wiedziałam, tylko bardzo bałam się uwierzyć i rozczarować dlatego test zrobiłam dopiero 11 dnia wieczorem kiedy dalej było mi mega gorąco i wypiłam łyczek wina, a później stwierdziłam, że nie piję dalej jak nie sprawdzę. No i sprawdziłam.. a wino zostało :)

Oprócz tych fal gorąca (gdzie ja straszny zmarzluch) to ból piersi. Od tych kilku cykli jak zaczęłam wsłuchiwać się w swoje ciało piersi bolały mnie bardzo po owulacji (ile razy się na to nadziałam to ja jedna biedna wiem), a przed @ przestawały.. Natomiast tym razem ból piersi zbiegł się właśnie z tym 6 dpo kiedy miałam wrażenie, że była implantacja i zaczęły z dnia na dzień boleć co raz mocniej. Teraz są takie wybitnie pełne.

Życzę Wam wszystkim tej radości, którą przeżywam. Naprawdę czuję się niesamowicie szczęśliwa i wydaje mi się, że dla tej fasolki już dziś mogłabym zmieniać świat. Wysyłam Wam moc wirusków i trzymam za wszystkie razem i każdą z osobna mocno kciuki.

W pierwszej ciąży właśnie tak miałam przez 3 noce ok 1 zbudzilam się gdzie nigdy tak nie miewalam i wtedy już tak pomyślałam że to fasolka :) teraz w drugiej tego nie było i myślałam że się nie udało a tu jednak nie każda ciąża tak samo się zaczyna.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Jak tam kochana, są już wyniki?
    własnie w tej chwili je odczytałam :beta 33,8 jeeeeeeeeeeeee!
    Mega sie cieszę,odpuściłam i pomogło!!!!!

Katik, Karolka12345, Kaczorka, gosiek25, zubii, Cameline, Sakota, Kasiulka03, Karolina90, melonek lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:

Wspaniale!

madlene88 lubi tę wiadomość

26 lat
    Podwyższona prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Gratulację, nie tak odpuścilaś :P <3 aż czerwono na wykresie :D

• Maja84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:

Gratulacje!!! :)

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja już nie kumam tych testów bo niby są od 25 lub 10 a przy becie tak jak wyżej napisałaś 33,8 też nie są jakieś wyraźne...

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • MałgosiaJ Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja z mężusiem staramy sie i właśnie jestem w 6 dpo , moje odczucia to od dwu dni lekkie pobolewanie w podbrzuszu i napięcie, ukłucia na jajnikach, wzdęcie brzucha, a dziś jeszcze zaokrąglone pełne piersi, jednak nie bolące, czasem pobolewa mnie kręgosłup i czuje sie bardziej zmęczona niż zwykle.

Jak myślicie , jest szansa na ciąże?

Do @ terminowo jeszcze 5 dni. Mam wrażenie ze to objawy podobne jak na @ ale nie do końca czuje sie tak samo,

Małgosia J
  • zubii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałgosiaJ wrote:
    Hej, ja z mężusiem staramy sie i właśnie jestem w 6 dpo , moje odczucia to od dwu dni lekkie pobolewanie w podbrzuszu i napięcie, ukłucia na jajnikach, wzdęcie brzucha, a dziś jeszcze zaokrąglone pełne piersi, jednak nie bolące, czasem pobolewa mnie kręgosłup i czuje sie bardziej zmęczona niż zwykle.

Jak myślicie , jest szansa na ciąże?

Do @ terminowo jeszcze 5 dni. Mam wrażenie ze to objawy podobne jak na @ ale nie do końca czuje sie tak samo,

Do puki nie ma @ zawsze jest szansa :)

Gg88 koleżance w pierwszej ciąży test wyszedł 12 śpi a w drugiej nie wyszedł poszła na betę a tam 200 ! Także różnie to bywa :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • MałgosiaJ Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak żyje to nie miałam takich objawów jak pobolewanie i kłucie ciagle przez dwie doby, zobaczymy jak bedzie dalej....mam nadzieje ze nie bedzie @ , męczące to czekanie..

Małgosia J
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Do puki nie ma @ zawsze jest szansa :)

Gg88 koleżance w pierwszej ciąży test wyszedł 12 śpi a w drugiej nie wyszedł poszła na betę a tam 200 ! Także różnie to bywa :)

Dajesz mi nadzieję :* kochana jesteś :) chociaż ja się chyba od teścia zaraziłam grypą bo teraz zmierzyłam temp i wyszlo 37 i palą mnie policzki... on lezał cały tydzień na l4...

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Jestem po wizycie...Mój zarodek ma 0.35 cm i ma już serduszko <3 termin mam wg owulki wszystko tak jak liczę od początku pokrywa się z USG :) no to idziemy dziś dać prezenty dla dziadków ;) jutro też nie może z nami iść więc pójdziemy szybciej :)

Piękny dasz im prezent cudownie Dużo zdrówka życzę Wam

Dziękuje kochan że jesteście Dobrze sugerujecie zmianę lekarza i pójście do innego i tak zrobię Ciekawe co powie

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    Dajesz mi nadzieję :* kochana jesteś :) chociaż ja się chyba od teścia zaraziłam grypą bo teraz zmierzyłam temp i wyszlo 37 i palą mnie policzki... on lezał cały tydzień na l4...

U mnie tak się zaczęło po teście uderzenia gorąca plus wysoka tempka

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ