Styczniowe testowanie (na dobry początek)
-
WIADOMOŚĆ
-
melonek wrote:Spoko.
No wiem, wiem, jeszcze chociaż do soboty i może coś się wyjaśni
Kto jeszcze testuje w weekend?
ja testuję w niedzielę, to bedzie 10/11 dpo nie robię sobie nadziei, wczoraj już się umówiłam na wizytę 10 lutego i będziemy podchodzić do IUI.zubii, sylvia94, innamorata88, melonek lubią tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:ja testuję w niedzielę, to bedzie 10/11 dpo nie robię sobie nadziei, wczoraj już się umówiłam na wizytę 10 lutego i będziemy podchodzić do IUI.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
mycha91 wrote:I ja! @ we wtorek to juz w weekend moge siknac ^^
Kurde ale zmiana miejsca mierzenia tempki jesnal dala duzo roznice. Mam taki ladny wykres, bez dziwnych skokow. Jednak w ustach nie jest miarodajna.
Ja po weekendzie, chyba we wtorek, zeby sie jeszcze na styczniowe tesowanie zalapcBocianiątko lubi tę wiadomość
-
innamorata88 wrote:Kochana jakie macie wskazania do IUI?
mąż ma plemniki slaboruchliwe... jest ich sporo ale norma w ruchu chyba postepowym jest od 35 % a on ma 27%. do tego u mnie jeden jajowod i ogólnie comiesięczne wyczekiwanie, z którego jajnika pójdzie owu. teraz jeszcze w grudniu ta sytuacja... finalnie lekarz wpisał w papiery, że to była biochemiczna, bo była za wcześnie żeby stwierdzić cp. a co myślisz żeby jeszcze się wstrzymać z IUI?3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:mąż ma plemniki slaboruchliwe... jest ich sporo ale norma w ruchu chyba postepowym jest od 35 % a on ma 27%. do tego u mnie jeden jajowod i ogólnie comiesięczne wyczekiwanie, z którego jajnika pójdzie owu. teraz jeszcze w grudniu ta sytuacja... finalnie lekarz wpisał w papiery, że to była biochemiczna, bo była za wcześnie żeby stwierdzić cp. a co myślisz żeby jeszcze się wstrzymać z IUI?
Ja bym na Twoim miejscu ogarnęła jakoś stymulacje, żeby ruszył jajnik ze sprawnym jajowodem, odczekała z 3 cykle i wtedy myślała o IUI, bo może okazać się niepotrzebne.Alisa lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
daję mu kwasy dha, olej z wiesiołka, multiwitaminy dla mężczyzn i wit D. w poprzednim cyklu brał jeszcze profertil, ale myślę, że to chwyt marketingowy.. u mnie od cp w październiku cały czas jest owulacja z prawego jajnika, tego z jajowodem, w sumie były już 4 (teraz jest czwarty cykl). w grudniu histeroskopia i wycięty polip a teraz hsg i jajowod drozny. hormony ok, testosteron ciut za wysoki. 3 cykl dostałam teraz ovitrelle i duphaston. także niby wszystko jest w miarę ok a jednak się nie udaje. staramy się od lipca.. wiem, że to jeszcze nie jest długo, ale jestem zdania, że rok czasu może trwać zajscie w ciaze jeśli ktoś idzie na żywioł i nie monitoruje swoich cykli, a jak ktoś na pierwszy rzut oka "zdrowy" jest pod stałą opieką lekarza, wie kiedy owu itd to powinno szybciej zaskoczyć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 10:45
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:daję mu kwasy dha, olej z wiesiołka, multiwitaminy dla mężczyzn i wit D. w poprzednim cyklu brał jeszcze profertil, ale myślę, że to chwyt marketingowy.. u mnie od cp w październiku cały czas jest owulacja z prawego jajnika, tego z jajowodem, w sumie były już 4 (teraz jest czwarty cykl). w grudniu histeroskopia i wycięty polip a teraz hsg i jajowod drozny. hormony ok, testosteron ciut za wysoki. 3 cykl dostałam teraz ovitrelle i duphaston. także niby wszystko jest w miarę ok a jednak się nie udaje. staramy się od lipca.. wiem, że to jeszcze nie jest długo, ale jestem zdania, że rok czasu może trwać zajscie w ciaze jeśli ktoś idzie na żywioł i nie monitoruje swoich cykli, a jak ktoś na pierwszy rzut oka "zdrowy" jest pod stałą opieką lekarza, wie kiedy owu itd to powinno szybciej zaskoczyć...Mikołaj 25.04.2011
-
Ja czasami odnoszę wrażenie, że lekarze nie widzą naszych starań i nie wierzą w to że wiemy kiedy mamy tą owulacje. Ja oczywiście ogromnie jestem szczęśliwa że się udało natomiast fakt że po mojej ginekolog konsultowalam sprawę jeszcze z endokrynologiem myślę że mógł się przyczynić dziś do mojego szczęścia. Zaskakującym dla mnie jest ze staraliśmy się od września i nic a tuż po wdrożeniu leczenia tarczycy i suplementacji witaminą d w końskich dawkach udało się miesiąc później. Ginekolodzy nie martwią się często naszą Fl ani niczym innym. Przykre to natomiast pociesza że w wielu krajach jest jeszcze gorzej w tym temacie.
KateHawke lubi tę wiadomość
-
A może by... wrote:Ja czasami odnoszę wrażenie, że lekarze nie widzą naszych starań i nie wierzą w to że wiemy kiedy mamy tą owulacje. Ja oczywiście ogromnie jestem szczęśliwa że się udało natomiast fakt że po mojej ginekolog konsultowalam sprawę jeszcze z endokrynologiem myślę że mógł się przyczynić dziś do mojego szczęścia. Zaskakującym dla mnie jest ze staraliśmy się od września i nic a tuż po wdrożeniu leczenia tarczycy i suplementacji witaminą d w końskich dawkach udało się miesiąc później. Ginekolodzy nie martwią się często naszą Fl ani niczym innym. Przykre to natomiast pociesza że w wielu krajach jest jeszcze gorzej w tym temacie.Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Znam ten ból nam niedawno strzelił rok i szczerze mówiąc dopiero teraz lekarze zaczęli działać na poważnie..
mnie moja pierwsza ciaza kilka lat temu zaskoczyła totalnie, więc wydawało mi się, że w drugą zajdę bez najmniejszego kłopotu. kiedy po pierwszym cs przyszła @ od razu sama poszłam do lekarza i zaczęłam się badac na wszystkie strony. pomimo tego, że mam ubezpieczenie w lux medzie, to chodzę osobno do ginekologa do novum, bo od gin w lux medzie usłyszałam, że mam się zgłosić na jakiekolwiek badania dopiero po roku nieudanych starań...innamorata88, zubii lubią tę wiadomość
Czekamy na córeczkę
-
Hej wszystkim Staraczkom Jestem świeżakiem na forum. Staram się z Moim od sierpnia ale dopiero od niedawna jestem na Ovufriend. Pytanko mam do was kochane : jak Wam się widzi mój wykres? W poniedziałek testowanie. I czy któraś miała dziwne perypetie z "dwójeczką"(wiecie...jedyneczka to siku)? Nie mam biegunki, natomiast potrafię od 3 dni chodzić do WC nawet 4-5 razy... Do tego boli mnie dół piersi. I jakby tego było mało to przez to sprawdzanie tempki śni mi się nawet od 2 dni że próbuję ją mierzyć . Dzięki z góry :-*
-
KateHawke wrote:Hej wszystkim Staraczkom Jestem świeżakiem na forum. Staram się z Moim od sierpnia ale dopiero od niedawna jestem na Ovufriend. Pytanko mam do was kochane : jak Wam się widzi mój wykres? W poniedziałek testowanie. I czy któraś miała dziwne perypetie z "dwójeczką"(wiecie...jedyneczka to siku)? Nie mam biegunki, natomiast potrafię od 3 dni chodzić do WC nawet 4-5 razy... Do tego boli mnie dół piersi. I jakby tego było mało to przez to sprawdzanie tempki śni mi się nawet od 2 dni że próbuję ją mierzyć . Dzięki z góry :-*
Ja w tym cyklu mam podobną przypadłość jak Ty, za 3 dni testuje i okaże się czy to był jakiś objaw czy zupełny zbieg okolicznoćiKateHawke lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Hej wszystkim Staraczkom Jestem świeżakiem na forum. Staram się z Moim od sierpnia ale dopiero od niedawna jestem na Ovufriend. Pytanko mam do was kochane : jak Wam się widzi mój wykres? W poniedziałek testowanie. I czy któraś miała dziwne perypetie z "dwójeczką"(wiecie...jedyneczka to siku)? Nie mam biegunki, natomiast potrafię od 3 dni chodzić do WC nawet 4-5 razy... Do tego boli mnie dół piersi. I jakby tego było mało to przez to sprawdzanie tempki śni mi się nawet od 2 dni że próbuję ją mierzyć . Dzięki z góry :-*
a ja miałam właśnie w cyklu ciążowym. Jak zawsze raczej dwojeczka była co drugi dzień tak w cyklu ciążowym 3-4 razy dziennie. Jakby... hmm konsystencja ok, natomiast częstotliwość zwiększona znacznie. Obecnie już ustało.KateHawke lubi tę wiadomość
-
sylvia94
To trzymam kciuki za nas obie Tak jak teraz to się jeszcze nie czułam. A nogi mnie rwą tak, że nie wiem jak je układać. Mam nadzieję, że fasolka w końcu się pojawi.
A tak strasznie mnie korci, żeby testować już teraz
A może by..
Dajesz mi cień nadzieji. U mnie też konsystencja wporządku, ale ta częstotliwość...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 12:03