Styczniowy klub AA ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zielone.Slońce wrote:Piękna ta końcówka stycznia!!! ❤️❤️❤️
Młodamezatko, trzymam kciuki i czekam na informacje. 🙂 Z Twojej klawiatury tak pięknie to brzmi " moje dzieciaczki" 😍 rozpływam się. 😭 IVF to cud medycyny.
Szona, test przekozacki !!!!😍
Lawendowe Pole, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i czekam aż przedstawisz Nam kropka. 🙂
Kokoszka31, takie informacje z rana to ja lubię! 😍
Natka95, a jak u Ciebie? Jak się czujesz? Kiedy masz wizytę? 😍
Ponownie pytanie do wszystkich zafasolkowanych w ostatnim czasie, bo ja niedoświadczona w pozytywach 😁. Przeczuwałaście coś? Czulyscie się jakoś inaczej, że coś wam mówiło, że to może być to?
Jak wszystkie zaczniecie rozsyłać wirusy w lutym to dopiero będzie bombardowanie ⏸️. ❤️
Ja NIC. Zero. Ani senności, ani bolu cycek. Cycki w ogóle wyglądają jak dwa mydła w skarpetach. Dopiero teraz szybko robię się senna - ale tez nie jakoś dramatycznie, plus budzę się o 5 i już nie ma spania 🙈 A poza tym - absolutne zero objawów. W pierwszej ciąży byłam senna bardzo, miałam ogromny ból piersi. A tu zonk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 11:45
-
kokoszka31 wrote:Cudownieee... Co za końcówka stycznia 😍
Szona-dasz mi znać co lekarka powiedziała o odstawieniu glucophage w przypadku ciąży? Mam dylemat ogromny co robić, umówiłam teleporade dziś z ginem..
Dam a jak nie dam - przypomnij mi. Ja myśle, że na razie zostawie metę, będę z niej schodzić później.
Mlodamezatko - cudownie!!!!!!!Mlodamezatka, kokoszka31 lubią tę wiadomość
-
Kokoszka moje endokrynolog powiedziała mi tak: w Polsce lekarze mają odgórnie powiedziane, że w ciąży kobiety mają nie brać glucophage. Jednak w Stanach coraz częściej prowadzi się na nim ciąże i nie ma to żądnego wpływu, a nawet podobno jest lepsze. W moim przypadku powiedziała, że skoro biorę raz dziennie niedużą dawkę to w przypadku ciąży mogę odstawić, pacjentkom które mają duże dawki zaleca żeby dalej brały.
kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzona, a jak Twoje dochodzenie po laparoskopii? Ja miałam ponad miesiąc temu ale spodni typu jeansy nie włożę, bo mnie uciskają i czuję pępek 🤷
Tzn. Jak włożę to chodzę w rozpiętych. Mam oponkę na brzuchu więc może to też + do uciskania ale narazie to nie wiem kiedy normalnie się ubiorę.🤷 😁 -
nick nieaktualny
-
Kokoszka - wiedziałam! Wiedziałam! 😍
Czułam to w kościach!! Jesteś dowodem na piękne wykresy! Tak bardzo się cieszę ❤️
Oczywiscie najpierw weszlam w Twoj wykres, potem tu! Warto było! Jeju, jeju, jeju!
Co za piękna końcówka stycznia!
Noelle odczarowalas wątek! Ten rok! Pięknie! ❤️
Mlodamezatka - trzymamy kciuki, żeby maleństwo już z Wami zostało 🥰Mlodamezatka, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Justyna.Optyk wrote:
Kochane czy wiecie czy te testy się już bardziej nie wybarwią ? Robiłam wczoraj i dziś by patrzeć jak się coraz bardziej wybarwia, a tu dupa, stoi w miejscu ;/
Justyna, każdej z nas pewnie inaczej organizm uwalnia hcg, spokojnie. Wydaje mi się, że twoje testy bardzo ładnie ciemniały przez te pierwsze 2 czy 3 dni, co pokazywałaś. Rób spokojnie kolejne, przyklej sobie je jeden pod drugim na kartce i zobaczysz może jutro, pojutrze progres. Spokojnie!
Miałam tej samej firmy co ty chyba, i skończyły mi się równo 3 dni przed terminem @, wyglądały o tak:
potem od 2 dnia przed terminem @ testowałam już innymi i w dniu terminu @ kreska zrównała się z testową. Jednak wielu, naprawdę wielu dziewczynom tutaj nie wychodzą tak mocne krechy, a ciąże są ok
Poczekaj na drugą betę i przyrost na pewno cię uspokoikokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Mężatka cudownie 😍😍🍀
Mlodamezatka lubi tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Księgowa wrote:Kokoszka - wiedziałam! Wiedziałam! 😍
Czułam to w kościach!! Jesteś dowodem na piękne wykresy! Tak bardzo się cieszę ❤️
Oczywiscie najpierw weszlam w Twoj wykres, potem tu! Warto było! Jeju, jeju, jeju!
Co za piękna końcówka stycznia!
Noelle odczarowalas wątek! Ten rok! Pięknie! ❤️
Mlodamezatka - trzymamy kciuki, żeby maleństwo już z Wami zostało 🥰
Dziękuję Kochana- teraz nie masz wyjścia, luty jest Twój. W końcu jak jak nie idę na HSG to Ty nie możesz iść sama 😘😘😘😘Księgowa lubi tę wiadomość
-
Annamaria wrote:Justyna, każdej z nas pewnie inaczej organizm uwalnia hcg, spokojnie. Wydaje mi się, że twoje testy bardzo ładnie ciemniały przez te pierwsze 2 czy 3 dni, co pokazywałaś. Rób spokojnie kolejne, przyklej sobie je jeden pod drugim na kartce i zobaczysz może jutro, pojutrze progres. Spokojnie!
Miałam tej samej firmy co ty chyba, i skończyły mi się równo 3 dni przed terminem @, wyglądały o tak:
potem od 2 dnia przed terminem @ testowałam już innymi i w dniu terminu @ kreska zrównała się z testową. Jednak wielu, naprawdę wielu dziewczynom tutaj nie wychodzą tak mocne krechy, a ciąże są ok
Poczekaj na drugą betę i przyrost na pewno cię uspokoi
Jutro się wszystko wyjaśni, dziękuję za odpowiedź ! Mój ostatni wygląda trochę jak Twój ostatni, więc może te allegrowe testy więcej się nie zabarwia :p -
Ja mam wrażenie z mojego doświadczenia ze te allegrowskie faktycznie słabiej się wybarwiają11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Justyna.Optyk wrote:Mój ostatni wygląda trochę jak Twój ostatni, więc może te allegrowe testy więcej się nie zabarwia :p
Wybarwiają się pięknie i mocno, bo widziałam na innym wątku jak dziewczyna wklejała, ale no mi się po prostu skończyły Kolejne robiłam już testami strumieniowymi, tymi z beżową końcówką, ale tobie to i tak mało powie, bo i tak ich nie masz jakoś tak dalej szło..
Poczekaj do bety, odetchniesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 12:55
Noelle lubi tę wiadomość
-
Zielone.Slońce wrote:Szona, a jak Twoje dochodzenie po laparoskopii? Ja miałam ponad miesiąc temu ale spodni typu jeansy nie włożę, bo mnie uciskają i czuję pępek 🤷
Tzn. Jak włożę to chodzę w rozpiętych. Mam oponkę na brzuchu więc może to też + do uciskania ale narazie to nie wiem kiedy normalnie się ubiorę.🤷 😁
Od razu po zdjeciu szwów czułam się jak przed operacją. Miałam jedynie atrakcje jelitowe - ale myśle, ze od ilości antybiotyków. Ale tez od razu wróciłam do fizjoterapeutki uroginekologicznej, myślę - ze to pomogło. -
Młoda, to już?? 😮 To kciuki ogromne!
Justyna, na pewnym etapie testy nie ciemnieją z dnia na dzień. Najlepiej porównywać co dwa dni.
Powiem Wam, że jestem pełna obaw przed jutrzejszą wizytą. Opuściły mnie objawy, pojawiło się jednorazowe, malutkie plamienie takie żółto-brązowawe po wizycie w toalecie, a po tym poczułam takie dziwne uczucie w brzuchu + uczucie ciepła, które nie wiem, czy było odczuciem okresowym czy ciążowym (skłaniam się bardziej ku okresowemu). Czuję w ogóle jakiś niepokój i mam złe przeczucia. Boję się, że jutro wszystko się skończy 😭.
Sorki za ten żal post, ale chciałabym, żeby ten dzień się już skończył...Mlodamezatka lubi tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Mezatka mocne kciuki za Ciebie jutro przyniescie tego dzieciaka ze soba ❤️
Lawendowa i moje kciuki tez leca do Ciebie 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 13:09
Mlodamezatka lubi tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
lawendowePole wrote:Młoda, to już?? 😮 To kciuki ogromne!
Justyna, na pewnym etapie testy nie ciemnieją z dnia na dzień. Najlepiej porównywać co dwa dni.
Powiem Wam, że jestem pełna obaw przed jutrzejszą wizytą. Opuściły mnie objawy, pojawiło się jednorazowe, malutkie plamienie takie żółto-brązowawe po wizycie w toalecie, a po tym poczułam takie dziwne uczucie w brzuchu + uczucie ciepła, które nie wiem, czy było odczuciem okresowym czy ciążowym (skłaniam się bardziej ku okresowemu). Czuję w ogóle jakiś niepokój i mam złe przeczucia. Boję się, że jutro wszystko się skończy 😭.
Sorki za ten żal post, ale chciałabym, żeby ten dzień się już skończył...
Kochana nie przejmuj się nic, ja to uczucie ciepła też czuję... :* Też trzymam kciuki za Ciebie ! 😍🥰😍