Styczniu, proszę skromnie 🙏— daj dwie kreski, bo już po mnie 🫠
-
WIADOMOŚĆ
-
Aagaa, Kalamarniczko pęcherzyki i warunki zapowiadają się wspaniale dla Waszych kropkow. Aga trzymam kciuki żeby udało się bez ovi 🤞
Vergeet cudownie że wyniki przyszły tym razem ujemne! ❤️
Lisik super że badanie się udało, podziwiam Twoje przygotowanie ❤️ trzymam kciuki żeby opis wyniku spełnił Twoje oczekiwania no i jestem ciekawa co tam wymodził lekarka z KOZP, wyciśnij ich z badań jak cytryny 🍋
Bajeczko dobrze że ovi się wypłukało i teraz już możemy wyszukiwać drugiej kreseczki na spokojnie. Bardzo Ci życzę żeby to był TEN cykl, ten ostatniej szansy przed ivf. Czy mogę spytać (skoro nie możemy polegać na testach) - jak Twoje sutki? 🤣 to też był u mnie jeden z objawów ciąży 😅
Dziękuję dziewczyny za doping, robimy co możemy 🤣 ale czuję się mega zestresowana tym cyklem i przez to, że owulka szybciej musieliśmy zakasać rękawy i jest mniej na spokojnie niż bym chciała. Mąż dalej trochę chory, więc słabo to widzę ale no nic robimy co trzeba i zobaczymy co z tego wyjdzie. Godzinę temu wysikałam wysoki wynik testu owulacyjnego (0.9-1.0 wg premom) więc zakładam że pik będzie w nocy i jutro owulka? Nigdy nie starałam się z testami i nie wiem czy jutro jeszcze jest sens się starać? Z testowaniem też chyba muszę jednak przyspieszyć jak sobie uświadomiłam że mam wdrożyć prograf przy ew dwóch kreskach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 19:56
Vergeet, Bajka92, Lisik, Aaagaa, Motylek93, Liora lubią tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, wit C, omega3, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna, immunosupresja
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA -
Kałamarniczko ale piękny szczygieł! 🥹 choinka pojechała i z jednej strony smutno ale z drugiej ile się zrobiło miejsca 😃 no i niech sobie tam pęcherzyki u ciebie rosną, endometrium tak samo, czekamy 🤞🏼
Jaszczureczko dziękuję, szczerze to długo nie wiedziałam jak te biochemy traktować, dopiero od niedawna mówię, że byłam w ciąży już 3 razy.
Paulinko też mi było żal rozbierać choinkę ale już się sypała (choć wciąż wyglądała pięknie) to Dexi zainteresował się igiełkami i coraz więcej ich znajdywałam w jego legowisku 😂 ale za to zyskałam „nowe” miejsce 😂 a inne lampeczki i ozdóbki jeszcze zostawię.
Co do śnieżki to byliśmy bez Dexisia, stwierdziliśmy że jednak może być dla niego zbyt zimno. Na pewno miałby frajdę z biegania i śniegu ale zmarzłby na górze totalnie! Ale poprzednimi górkami był zachwycony! Wybiegał się, wyszalał i odsypiał dwa dni 😂🩷
Co do festiwalu objawów to oczywiście go nie ma więc i nadzieje są marne, no ale czemu niby miałoby teraz się nagle udać 🙈
Podziwiam twój upór, że nawet ciasta zwykłego się nie tkniesz, dobry domek szykujesz 🥹🩷🤞🏼
Haloes miło, że się odezwałaś i opisałaś historię cioci i twojej rodziny. Daje nadzieję 🩷 ale też więcej świadomości, że wcześniej też takie rzeczy się działy, to nie jest dopiero teraz.
Clara no to trzymam za was kciuki, za start IVF ale też za testowanie żeby może nie było potrzebne 🤞🏼
Biochemiczko jutro jeszcze podziałajcie! 🔥
A my jutro znów w góry, zamarzyły nam się Tatry a mamy blisko i tym razem jedzie z nami para przyjaciół więc będzie fajny dzień 🥹 choć na pewno mroźny! ❄️
kałamarnica 11, Biochemiczka, Liora lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23 - teraz już 🌈
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
👩🏼🦱
✅ AMH
❌lekka IO- glucophage 1500
❌hashimoto- Letrox 50
❌ PAI-1 - 4G/5G heterozygota
❌ KIR AA- accofil
❓zespół antyfosfolipidowy
✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
❌ chromatyna DNA 30,85
✅ ruchliwość a+b
✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp
Styczeń ➡️ IVF -
Biochemiczko zaleca się starania do 2/3 dni po owulacji więc nie zwalniajcie tempa 😉
Sylaada a ty jak się czujesz na wyciszeniu? ☺️
Bajko czekamy na zdjęcie domku! 😍
Kałamarnica przez ciebie też zaczęłam rozważać karmnik na szybę 😂 u nas dużo ptaszków się kręci piętro niżej (bo jest karmnik), głównie sikorki i wróble ale na wiosnę 1,5 roku temu przyleciały do nas Wilgi! Żółciutkie i bardzo się darły 😄
kałamarnica 11, Biochemiczka lubią tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫27
- Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> marzec '26
- Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
- Leczenie u Naprotechnologa
- Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
- Hycosy ✅ drożność z lipiodolem ✅
Endometrioza (rezonans 9.01)
ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
AMH 3,7
❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)
FT4 1,27
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
On : IO, Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki, wit D
kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), wit. D, NAC, magnez ,DHA + EPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, euthyrox -
Hej Słońca 🌟
Biochemiczko działajcie działajcie, myślę, że jest sens się starać jeszcze dzisiaj. Komórka żyje do 24 godzin po uwolnieniu, więc czemu nie 'poprawić' 😉 dużo zdrówka dla Męża!
Vergeet - wow! Jesteście ambitni. My mieliśmy przez sekundę wczoraj pomysł, żeby się w Beskidy skoczyć na 1 dzień i gdzieś pójść właśnie, ale przyznam, że jesteśmy zbyt leniwi, w tym śniegu i mrozie jest ciężko przedsięwziąć 🫣😁 dlatego szanuję Wasze poczynania górskie zimą! ♥️ My co najwyżej uskutecznimy spacer jakiś.
Lisik - xD śmiać mi się chce, bo ja w swoim środowisku też rozprzestrzeniam zainteresowanie ptakami i czuję się jak największy NERD. A tak serio serio to jeśli masz chęć to zdecydowanie zakładaj karmnik. Teraz jest najtrudniejszy czas dla ptaków przy tych mrozach. 🤗 Wilgi cudowne ptaki, śpiewają jedne z najpiękniejszych melodii, kojarzą się z późną wiosną i wczesnym latem. U mnie na osiedlu też są. Czekam na nie z utęsknieniem. ✨✨
Życzę Wam wszystkim pięknego dnia znad książki i herbatki z pomarańczą. 🍊 ☕Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:34
clara, Biochemiczka, Liora lubią tę wiadomość
👱♀️34l.❤️👨38l.
🐱 6l.
starania od 08.23r.
PCOS, cykle bezowulacyjne, pokrzywka, KIR Bx, crossmatch 37.8% ❌ -> 31.9% ❌, AMH 2.39 ✅
• parametry nasienia: prawidłowe ✅
• HSG (01.25r.) - jajowody drożne ✅
• immunosupresja: Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil - 3 x cykle ❌brak ciąży
10.25 histeroskopia: skąpe zapalenie endometrium, CD 138 <2/10 mm'2
PLAN:
- 01.2026 immunosupresja + IUI 🔜
🩸 02.01 Fostimon 💉
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨ -
Dzień dobry!
Ja też właśnie czytałam sobie, tylko przy kawce
Wyjątkowo jestem na nogach tak wcześnie. Zwykle wstaję o 10, bo pracuję na zlecenie i póki nie mam dzieci, ustalam sobie dobę, jak chcę, ale wczoraj mnie tak ścięło wieczorem + ból głowy, że poszłam spać o 20 😴, spałam chyba 10 godzin i już po śniadaniu jestem ☺️ Nie wiem, co robić o tak wczesnej porze 
Biochemiczko, działajcie, jesteście ideolo w czasie, no worries! Myśmy ledwo uciągnęli tę ostatnią owulkę przez presję, wszystkie wiemy, jak to jest
My się rozpędzamy wcześniej, a jak przychodzi do owulacji, to już brak sił 
Życzę czilowej niedzieli, dziewczyny🧘♀️
Edit: O, widzę, że już nie jestem forumowym świeżakiem, tylko ekspertką. Zaraz dołączę do Waszego zacnego grona autorytetów, hehe 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:10
Biochemiczka, Liora , kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
32♀️42♂️
starania od 07.2023 (od 03.2025 w klinice)
cs: 25 😔
adenomioza; wyniki męża w miarę (Clostilbegyt na testosteron); oboje Euthyrox - niedoczyność;
medycznie: drożność OK, 4 histeroskopie, 4 monitoringi lametta/clo, 3 monitoringi bez leków, 1 IUI; suplementacja
✔️TSH 1.4, wit D 60, ferrytyna 60, HOMA, MUCHA, prolaktyna
⬆️homocysteina 10
🔜 14.01.2026 🤞🏻rozpisanie stymulacji IVF -
Zazdroszczę, że masz tak blisko w góry Vergeet 🥲🥲
Ja miałam pobudkę o 6:30
Dobrego dnia!
Bajko trzymam kciuki jeżeli dziś testujesz ✊🏻🍀2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH