szyjka w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
a może któraś z was wie w którym dniu cyklu szyjka macicy się zamyka? czy następuję to zaraz po ustaniu @ czy dzieje się powoli i już w trakcie miesiączki powoli się zamyka? czy np. przy @ która trwa 5-6 dni szyjka może być zamknięta w 3 dniu @? Proszę o odpowiedź doświadczone staraczki i żadnych gdybanek:)lawenda
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny czy miałyście już tak??? dziś badałam szyjkę macicy i jej nie wyczułam jakby wyparowała to mój 3 dzień cyklu i krwawienie lekkie zupełnie inaczej niż w poprzednich nie myślę że to ciąża bo to niemożliwe , nigdy nie badałam szyjki podczas miesiączki więc może tak ma być???lawenda
-
Nie wiem jak na początku ciąży bo nie sprawdzałam, ale w okolicach 25 tyg gin kazał mi się oszczędzać bo miałam miękką, otwartą na opuszek palca szyjkę. Wychodzi z tego że powinna być twarda i zamknięta Poza tym nie byłam w stanie do niej dosięgnąć. Reasumując: wygląda na to, że powinna być wysoko, twarda i zamknięta. Przed porodem (lub w trakcie) obniża się, rozpulchnia i otwiera...
Dorka1979, agniesia19_87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przed @ i w czasie jej trwania szyjka jest nisko,twarda i lekko otwarta. Przypomina czubek nosa! Po ustaniu krwawienia szyjka jest w dalszym ciągu nisko. Przed owulacja szyjka zaczyna podnosić się,robi się miękka i otwarta. W szczytowym dniu szyjka jest ledwo wyczuwalna palcem, bardzo miękka,wilgotna i otwarta, przypomina usta. Zaś po owulacji szyjka zchodzi na dół,można spokojnie ją wyczuć,jest twarda i zamknięta. Trzeba jednak brać pod uwagę,że każda kobieta jest inna i ta,która rodziła już dziecko może odczuwać,że jej szyjka jest cały cykl lekko otwarta.
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzis mam 3 dc,@ mnie zaskoczyla bo temperatura nie spadla do lini podstawowej i wciaz sie nad nia utrzymuje,nie mam boli brzucha a krwawienie jest lekkie,dzis w sumie plamie,co do szyjki-jest wysoko i srednio miekka,takze nie wiem co o tym sadzic,jutro chyba zrobie dla pewnosci test
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzepraszam nie udzielam sie tutaj ale chciałam Wam tylko powiedzieć,ze co do szyjki to kobiety już po urodzeniu dziecka i starajace sie mają inaczej ułożoną szyjke i łatwiej jest im ja badać i wiecej po nich widać. CO do nierodzących jeszcze jest inaczej i czesto lekarze zwykle napro nie polecaja badań ze wzgledu na to,że trudno nawer im ja zbadać
Każda z nas jest inna i mam nadzieję,ze kazdej z Was sie uda zaciazyć jak najszybciej sie daWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 23:01
-
inessa wrote:Przepraszam nie udzielam sie tutaj ale chciałam Wam tylko powiedzieć,ze co do szyjki to kobiety już po urodzeniu dziecka i starajace sie mają inaczej ułożoną szyjke i łatwiej jest im ja badać i wiecej po nich widać. CO do nierodzących jeszcze jest inaczej i czesto lekarze zwykle napro nie polecaja badań ze wzgledu na to,że trudno nawer im ja zbadać
Każda z nas jest inna i mam nadzieję,ze kazdej z Was sie uda zaciazyć jak najszybciej sie da
Po porodzie to jedna wielka zagadka. Wydaje mi sie, że jest wysoko a ona nadal jest nisko lub średnio. Z twarością problemu nie ma, za to badanie jej otwartości to dopiero wyczyn! Na badaniu u ginekologa dowiedziałam się, że podczas porodu ujście szyjki mi pękło. Miałam wrażenie, że zamiast "dziurki" jest rozwarcie jakby ktoś ją rozciął. Byłam przekonana, że to tak jest. a jednak nie.