X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Test

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata Gratuluję! Juz ktorys raz z kolei czytam ze.para odpuszcza i im sie udaje i chyba tak zrobię jak do 12 czerwca nie bedzie fasolki :)

AgataN. lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • aneta1989 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dolaczam do wsa bo mam wiele watpliwosci. Wiec od poczatu, staramy sie z mezem o dzidzie juz prawie 4 lata i jakos nic nie wychodzi w lutym tego roku mialam laparoskopie i wszystko ok hormony tez wpozadku. Maz robil badania i wyniki nasienia nie sa zachwycajace ale lekarz powiedzial ze nie ma patologii i trzeba sie starac. Moje cykle sa rozne raz mam co 26, 28 a niekiedy 32 wiec cieko jest mi okreslic dni plode. Zakupilam mikroskop owulacyjny i zaczelam testowanie.Od 1 dnia cyklu byly kropki zadnych paprotek a w 14 dniu cyklu zobaczylam paprotki, zrobilam test owulacyjny tez byl pozytywny ale nie zauwazylam sluzu typowo plodnego tzn byl mokry ale bialy a nie jak bialko jaja kurzego. temperatura wzrosla do 36,8 i nadal sie utrzymuje. Ostatni cykl trwal 31 dni a teraz jest 29 dc i temperatura utrzymuje sie wyzsza do tego stracilam apetyt, boli mnie w krzyzu, mam bialy sluz, piersi jak zawsze przed okresem bolaly albo sutki albo cale tak teraz nie bola. Bol taki jak na miesiaczke juz od kilku dni i sama nie wiem co o tym myslec chcialabym zrobic test ale boje sie jednej krechy i rozczarowania. Co Wy o tym myslicie czy moze wkoncu sie udalo??? Z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 16:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ktory dzien po owulacji jestes?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 16:33

• aneta1989 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile dobrze wskazal test owulacyjny i paprotki to 15 lub 16

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mozesz smialo testowac albo poczekaj do 18dnia wyzszych temperatur i wtedy zatestuj :) bo jak tak dlugo @ nie bedzie to duze prawdopodobienstwo ze ciaza :P

• aneta1989 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myslisz o tym sluzie?? czy mogl n byc plodny mimo tego ze bym bialy?

• aneta1989 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dodam jeszcze ze od czasu kiedy pojawily sie paprotki na mikroskopie owulacyjnym pokazuja sie one do tej pory i nie wiem co o tym myslec

• aneta1989 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dodam jeszcze ze od czasu kiedy pojawily sie paprotki na mikroskopie owulacyjnym pokazuja sie one do tej pory i nie wiem co o tym myslec

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niektore dziwczyny nie maja typowo plodnego sluzu. Ja na razie u siebie takiego nie zaobserwowalam a kiedys mialam baaardzo rozciagliwy sluz plodny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz wykres temperatur?

• aneta1989 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robie wykresu niestety nie mam jak mierzyc o jednej porze bo pracuje na 3 zmiany wiec nie wstaje codziennie o rownej porze. Mierze tem od pierwszego dnia cyklu, przed owu wzrosla do 36,8 36,9 i opd tamtego czasu sie utrzymuje wiem ze moze ona skakac w roznych porach dnia no ale niestety nie ma innej mozliwosci mierzenia

• aneta1989 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mierze ja po ponad godzinnym odpoczynku pod jezykiem bez wczesniejszego jedzenia czy picia

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak rozne pory to niestety do smieci mozna te temperatury dac... To powinna byc popoludnia albo wieczorem stala pora i po godzinnym biernym odpoczynku i najlepiej w pochwie.... mnie sie wahala w ciagu dnia po odpoczynku od 37,2-27,5 a rano zawsze bylo ponizej 37 wiec Twoja temperatura nie jest wysoka, najlepiej zmierz sobie jutro rano, a jak cos to testuj nie ma innego wyjscia.

• aneta1989 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziekuje za odp wiem ze te moje temperatury o niczym nie swiadcza ale nie mam jak ich mierzyc o jednej porze. A co do innych objawow to juz sama nie wiem zobaczymy jak to bedzie jak do poniedzialku @ nie bedzie robie test.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrob test :) ja ostatni cykl mialam 38 dni i po tym dziwny okres sie pojawil...

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak,ale to chyba u wszystkich starajacych sie przychodzi taki moment ze trzeba a niekoniecznie sie chce...dla szczescia trzeba sie poswiecic,nawet o kilka razy wiecej a sie w koncu uda.dzis na usg prawidlowy pecherzyk ciazowy,zarodek powinien w nim byc za 2tygodnie,czekam z niecierpliwoscia i staram sie nie stresowac.biore duphaston zapobiegliwie bo narazie wszystko ok na tym etapie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie:) A mnie dwa czy trzy dni pobolewal prawy jajnik ale nie jakos bardzo a teraz nagle i to mega boli mnie lewy.... sluz mam dziwny taki ze jak zbiore z wejscia do pochy wydaje sie przezroczysty jak zlacze palce gnauluje sie w kremowy ale nie jest rociagliwy.

Pol tamtego cykly mnie tamten lewy jajnik bolal i to bardzo teraz tez sie tego boje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie wcale nie czuje prawego jajnika,wiecej lewy;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiesz czy prawy pracuje? Mialas monitoring czy cos?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko czuje prawy,moze pracuje;;)wiem ze mam Duzzo pecherYkow w jajnikach pcos,monitoring nie wiem kiedy bede miec bo okres jeszcze do mnie nie dotarl,als ide w maju na kontrolle.bede w pon jeszcze testowac bo jestem w de

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ