Test ciazowy:]
-
WIADOMOŚĆ
-
LutekPaulutek wrote:Dzień dobry!
Jestem tu nowa, staramy się z mężem o maluszka 5 miesiąc i narazie nic. Korzystała któraś z Was z ultra wczesnego testy ciążowego Viola o czułości 5mIU? Jest bardzo mało opinii na jego temat. Na 6 dni przed miesiączką pokazał biel vizira. Można uznać go za wiarygodny czy poczekać?
Pozdrawiam!
Z testu, o którym wspominasz, nie korzystałam.
Ale na pewno warto poczekać do dnia miesiączki.
Wiele kobiet mówi, że przed dniem spodziewanej miesiączki miało już II
Ale nie każda tak ma
W pierwszej ciąży w dniu miesiączki miałam biel, a następnego dnia rano już dwie II
Powodzenia, czekam razem z Tobą.
Do @ jeszcze 4 dni...Niedoczynność -Euthyrox 50
31+37 👩🏻🧔🏻
Wciąż czekamy na 👶
4cs -
PaiMa wrote:Z testu, o którym wspominasz, nie korzystałam.
Ale na pewno warto poczekać do dnia miesiączki.
Wiele kobiet mówi, że przed dniem spodziewanej miesiączki miało już II
Ale nie każda tak ma
W pierwszej ciąży w dniu miesiączki miałam biel, a następnego dnia rano już dwie II
Powodzenia, czekam razem z Tobą.
Do @ jeszcze 4 dni...
Dokładnie tak samo jak u mnie, w sobotę powinnam dostać @ ale już mi mózg wariuje. Ale dziękuję, pocieszyłaś mnie tym że jeszcze jest szansa... Jak czuły test wtedy robiłaś? -
LutekPaulutek wrote:Dokładnie tak samo jak u mnie, w sobotę powinnam dostać @ ale już mi mózg wariuje. Ale dziękuję, pocieszyłaś mnie tym że jeszcze jest szansa... Jak czuły test wtedy robiłaś?
Moja głowa też nie odpuszcza.
Dziś pojawił się ból piersi i bóle jak przed okresem...
Więc myślę, że może nie być II.
W pierwszej ciąży robiłam na pewno Bobotest z Rossmana 🙂2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
MamaPama wrote:Moja głowa też nie odpuszcza.
Dziś pojawił się ból piersi i bóle jak przed okresem...
Więc myślę, że może nie być II.
W pierwszej ciąży robiłam na pewno Bobotest z Rossmana 🙂
U mnie jakieś dwa dni temu czułam ból pleców, ciągnięcie w dole brzucha, objawy jakby przeziębienia a dziś już nie ma nic, tylko to dziwne uczucie w brzuchu zostało. Dlatego zaczynam tracić nadzieję, choć tłumacze sobie, że dopóki nie przyszła @ jest szansa... -
LutekPaulutek wrote:U mnie jakieś dwa dni temu czułam ból pleców, ciągnięcie w dole brzucha, objawy jakby przeziębienia a dziś już nie ma nic, tylko to dziwne uczucie w brzuchu zostało. Dlatego zaczynam tracić nadzieję, choć tłumacze sobie, że dopóki nie przyszła @ jest szansa...
Najlepsze rozwiązanie to wykonać rano betę
Może warto rano podejść?
Ja nie polecę, bo siedzę w domu z dzieckiem, które ma jelitówkę 🥴
Liczę na to że obie spotkamy się w wątku październikowym 🙂2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
Cześć dziewczyny,
U mnie sytuacja wygląda następująco
Od 2 lat regularne cykle 30 dni, wahania maxymalnie +/- 1 dzień.
Brak antykoncepcji hormonalnej w ostatnich 6 latach.
Temperatura 37,3 i nie spada poniżej 37
Dziś mam 37 dzień cyklu, testy ciążowe negatywne, stosunek w okolicach owulacji (nie monitoruję jej, ale wiem po swoim organizmie kiedy występuje)
Pojawiły się w ostatnich kilku dniach lekkie mdłości i wrażliwość na zapachy, choć sama nie wiem czy to nie od nerwów związanych z tym, że nie wiem czy to ciąża, czy po prostu coś się poprzesuwało.
Planuję poczekać do końca tygodnia - jeśli nie przyjdzie @ to zrobię betę, ale to czekanie doprowadza mnie do szału.
Słyszałam, że bywa tak, że testy dość późno wykrywają ciążę w niektórych przypadkach, zastanawiam się nad zrobieniem testu owulacyjnego - ponoć wychodzą pozytywne nawet we wczesnej ciąży, spotkałyście się kiedyś z tym? -
NOWA KOLEŻANKA wrote:Cześć dziewczyny,
Dziś mam 37 dzień cyklu, testy ciążowe negatywne, stosunek w okolicach owulacji (nie monitoruję jej, ale wiem po swoim organizmie kiedy występuje)
Pojawiły się w ostatnich kilku dniach lekkie mdłości i wrażliwość na zapachy, choć sama nie wiem czy to nie od nerwów związanych z tym, że nie wiem czy to ciąża, czy po prostu coś się poprzesuwało.
Planuję poczekać do końca tygodnia - jeśli nie przyjdzie @ to zrobię betę, ale to czekanie doprowadza mnie do szału.
Słyszałam, że bywa tak, że testy dość późno wykrywają ciążę w niektórych przypadkach, zastanawiam się nad zrobieniem testu owulacyjnego - ponoć wychodzą pozytywne nawet we wczesnej ciąży, spotkałyście się kiedyś z tym?
Ja czytałam gdzieś że owulacyjne pozytywne turbo grube krechy wychodzą w ciąży statystycznie od beta hcg powyżej 100. Więc to i zwykły ciążowy ci wykryje ale nie wiem jak mają się statystyki do rzeczywistościWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 15:13
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
NOWA KOLEŻANKA wrote:Cześć dziewczyny,
Słyszałam, że bywa tak, że testy dość późno wykrywają ciążę w niektórych przypadkach, zastanawiam się nad zrobieniem testu owulacyjnego - ponoć wychodzą pozytywne nawet we wczesnej ciąży, spotkałyście się kiedyś z tym?👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Dziewczyny, dzisiaj jest drugi dzień po terminie spodziewanej miesiączki według ovu, temperatury cały czas wysokie nic nie zwiastuje okresu. Zrobiłam dzisiaj test, nie z porannego moczu, ale wyszedł negatywny. Myślicie, że jest jeszcze szansa na ciążę? W pierwszej ciąży robiłam test dwa tygodnie po spodziewanej miesiączce.
-
Migle wrote:Dziewczyny, dzisiaj jest drugi dzień po terminie spodziewanej miesiączki według ovu, temperatury cały czas wysokie nic nie zwiastuje okresu. Zrobiłam dzisiaj test, nie z porannego moczu, ale wyszedł negatywny. Myślicie, że jest jeszcze szansa na ciążę? W pierwszej ciąży robiłam test dwa tygodnie po spodziewanej miesiączce.🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
-
Z doświadczenia mówię Wam kobietki, że nie ma co robić testu wcześniej niż miesiączka
Nic to nie da, załamiecie się, że negatyw, a wcale tak nie musi być
Ja miałam tak samo! 5 dni przed okresem miała test negatywny, a już w dniu okresu pozytywny. Także czekać cierpliwie i tyle nam zostaje!ℹ️luty 2024: AMH 1,99
10.04.24 ⏸️ pozytywny test🥹
11.04.24:
beta 136,75
progesteron 16,64
13.04.24:
beta 447,55
progesteron 10,61
————————————-
👩🏼27 lat
👱🏼♂️30 lat -
Oxinia wrote:Z doświadczenia mówię Wam kobietki, że nie ma co robić testu wcześniej niż miesiączka
Nic to nie da, załamiecie się, że negatyw, a wcale tak nie musi być
Ja miałam tak samo! 5 dni przed okresem miała test negatywny, a już w dniu okresu pozytywny. Także czekać cierpliwie i tyle nam zostaje!
Widzę że u Ciebie już pojawiły się 2 kreseczki ! Trzymam za ciebie kciuki i małego groszkaOxinia lubi tę wiadomość
Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
flotek wrote:Widzę że u Ciebie już pojawiły się 2 kreseczki ! Trzymam za ciebie kciuki i małego groszka
tak🥹 póki co stres mnie troszkę paraliżuje, cały czas zastanawiam się czy wszystko jest okej🫢
a wizyta dopiero 30 kwietnia, odliczam dni…❤️flotek lubi tę wiadomość
ℹ️luty 2024: AMH 1,99
10.04.24 ⏸️ pozytywny test🥹
11.04.24:
beta 136,75
progesteron 16,64
13.04.24:
beta 447,55
progesteron 10,61
————————————-
👩🏼27 lat
👱🏼♂️30 lat -
Wiesz, jutro wrzuć z porannego moczu, nic nie widać, cos chyba na pierwszym zdjęciu ale nie mam pewności. Co to za testy? Ile dpo?🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
-
Cześć, ja robiłam test we wtorek (10dpo) i wyszedł taki cień cienia, potem w czwartek (12dpo) i dokładnie taki sam. Nie mogłam się powstrzymać i wieczorem zrobiłam jeszcze raz tylko tym razem facelle i tym razem kreska ciemniejsza. Dzisiaj zrobiłam betę i progesteron - siedzę jak na szpilkach w oczekiwaniu na wynik 🫣 trzymam za was wszystkie kciuki ✊
-
Likela wrote:Cześć, ja robiłam test we wtorek (10dpo) i wyszedł taki cień cienia, potem w czwartek (12dpo) i dokładnie taki sam. Nie mogłam się powstrzymać i wieczorem zrobiłam jeszcze raz tylko tym razem facelle i tym razem kreska ciemniejsza. Dzisiaj zrobiłam betę i progesteron - siedzę jak na szpilkach w oczekiwaniu na wynik 🫣 trzymam za was wszystkie kciuki ✊👩32l &🧔♂️33l
▪️Starania od 11.2023
▪️04.24 cb