Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testu owulacyjne jakie szanse
Odpowiedz

Testu owulacyjne jakie szanse

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Czarna1001 Znajoma

Wysłany: 19 października 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    To mój drugi miesiąc z mierzeniem temperatury i robieniem testów na owulacje
    W zeszłym cyklu 15-go dnia cyklu wyszedł mi pozytywny owulacyjny stosunek był w ten dzień i dzień przed ale nie udało się z ciąża. W tym cyklu temperatura mi bardzo skakała przed owulacja teraz jest unormowana dzisiaj był tylko lekki wzrost ale moje pytanie brzmi co myślicie o tych testach owulacyjnych , zawsze robię je o tej samej porze czyli o 11 dodam ze dzień przed pozytywnym tez była taka kreska jak w dniu 17.

Zastanawiam się czy w tym cyklu jest szansa na ciąże i co myślicie o tych testach
    Zdjęcia :

https://ibb.co/VC117w9
    https://ibb.co/hFPTQWD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 11:05

• Zuzazia Debiutantka

Wysłany: 19 października 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, test owulacyjny nie pokazuje owulacji tylko wzrost hormonu LH, który te owulacje powoduje, wiec tak naprawdę owulacja jest 1-2 dni po pozytywnym teście. Tak samo temperatura, wzrost temp jest po owulacji dlatego moim zdaniem u Ciebie owu była wczoraj :) zobaczysz jeszcze jutro jak temp :D

Czarna1001 lubi tę wiadomość

• Zuzazia Debiutantka

Wysłany: 19 października 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możemy się umówić na wspólne czekanie na testowanie, bo jestem dokładnie tez w takiej samej sytuacji- wczoraj prawdopodobna owu i przytulanki dokładnie w te same dni 😂

Czarna1001 lubi tę wiadomość

• Czarna1001 Znajoma

Wysłany: 19 października 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie !!
    Właśnie mam zamiar jutro jeszcze sprawdzić temperaturę i później odpuścić bo już się tak wkręciłam ,że masakra 😁 wczoraj śluz ten rozciągliwy ale strasznie mało praktycznie co nie co pod wieczór a przez dwa dni przed pozytywnym owu bardzo dużo wiec tez mi się wydaje ze wczoraj była 😁

Zuzazia lubi tę wiadomość

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wyniki?
    Bo w ciążę nie zajdziesz jeśli jest bałagan w hormonach :)
    Ja robiłam pół roku testy i się nie udawało, porobiłam wyniki i wyszedł niezły bajzel :) dostałam leki, i w następnym cyklu byłam już w ciąży ale też pilnowałam owulacji z testami :)

• Czarna1001 Znajoma

Wysłany: 19 października 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się drugi cykl dopiero tak z temperatura i testami i jeżeli w tym cyklu nie wyjdzie z samych takich metod to dopiero idę na badania , u ginekologa byłam w kwietniu miałam powiedziane ze pół roku mam być bez badań zobaczyć czy się uda i dopiero wtedy udać się na badania dlatego jeszcze czekam.

• Zuzazia Debiutantka

Wysłany: 19 października 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety śluzu nie miałam w ogóle, ale bolały mnie jajniki pare dni przed, a wczoraj mocno lewy+ promieniowanie do krzyża, a dzisiaj skok temp i już nic nie boli, wiec jestem dobrej myśli :) nie nastawiam się nie wiadomo jak, bo to mój pierwszy cykl starań, ale wiadomo, nadzieja jest :D

• Czarna1001 Znajoma

Wysłany: 19 października 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie same objawy !😁 trochę dzisiaj mnie kłuje w podbrzuszu ale słabo

• Czarna1001 Znajoma

Wysłany: 19 października 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia wysłałam Ci zaproszenie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ