Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy, oczekujemy II kreseczek
Odpowiedz

Testujemy, oczekujemy II kreseczek

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, niby sugeruje, ale mam nadzieję,że się myli. Mam już jedne bliźniaki 7 letnie i wolałabym się cieszyć spokojnie pojedyńczą ciążą :/

• Aga1000 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to faktycznie troszkę stres, szczególnie jak wiesz, że jest skłonność do bliźniaków:) nieźle....

e9037cdc78d45b63cc3e3518eeb1ea56.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, zobaczymy co przyniesie czas.

• Justek Koleżanka

Wysłany: 4 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    Oby ten cykl był dla Ciebie owocny :)
    Paula - beta ładnie rośnie :)
    Domi - super! :)
    Od tygodnia mam jakąś infekcje, czy co, nie piecze mnie ani nie ganiam do łazienki, ale mnie swędzi i czasami zaboli w miejscach intymnych, umówiłam się do ginekologa ostatnio i prywatnie nawet muszę czekać tydzień ponad, u innych to samo.. teraz mam te dni i nie wiem, czy coś z tego wyjdzie przez to wogóle ;/ czy jak pójdę dzisiaj do szpitala na ginekologie i powiem, że mmie bardzo boli i wogóle, że już nie wytrzymuje, to mnie przyjmą odrazu i zbadają??

Zbadać będą musieli . Ja tak kiedyś trafiłam w nocy na ginekologię , okazało się ze to nie kobiece sprawy tylko kamienie

Justek
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justek wrote:
    Zbadać będą musieli . Ja tak kiedyś trafiłam w nocy na ginekologię , okazało się ze to nie kobiece sprawy tylko kamienie
    Jednak pójdę tego 12 września na wizytę, chyba mi przechodzi, bo już nie odczuwam takiego swędzenia

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Justek Koleżanka

Wysłany: 4 września 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clortimazol kup. I smaruj :)

Justek
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na tym forum, choć przyznam, że podczytuje je regularnie od jakiegos czasu. Staramy się z mężem o pierwsze dziecko od 4 miesięcy czyli jakiś 5 cyklów. Mowiąc szczerze na początku liczyłam każdy dzień, robiłam testy ovu, obserwowałam śluz, ale niestety nic to nie dało, więc odpuściłam i z tym miesiącu poszliśmy na żywioł, bez spiny ;)

Do rzeczy - za 2 dni powinnam dostać @, więc zobaczymy czy nadejdzie! W poprzednim miesiącu @ przyszła w 26 dniu, więc w tym czekam do 28 i testuje :)
    Czuję jakby miała zaraz nadejść, mam czasem lekkie bóle brzucha i jestem meeega zmęczona. Ostatnio miałam też zawroty głowy i mdłości, ale to zdarzało się już wcześniej przed okresem, gdy miałam po prostu ciężki okres w pracy, więc na nic się nie nastawiam.

Co mnie dziś jednak zdziwiło, to dość wysoka temperatura w pochwie, bo aż 37,2 stop., ale że nigdy jej nie mierzę i nie prowadzę żadnych wykresów to nawet nie mam punktu odniesienia.
    Postanowiłam, że jeśli w tym cyklu się nie uda, to w kolejnym już wezmę się za mierzenie tempki, bo to też doradzil mi mój lekarz :)

Powodzenia wszystkim Staraczkom i owocnego testowania!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 06:55

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri, rozumię Cię, ja też przed okresem miewam mdłości i praktycznie wszystkie objawy, które można by do ciąży przypisać. W tym ostatnim cyklu była tylko jedna różnica - zmiast całaych piersi, bolały mnie tylko sutki. Życzę Ci, aby ten cykl był owocny, daj znać jaki wynik testu.

• Neytiri Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za dobre slowo Domi :) mnie w tym miesiacu jakos piersi praktycznie nie dokuczaja :o to az dziwne bo zwykle nie moge nawet zdjac stanika... dzis 27 dc, czekam do jutra i jesli nie przyjdzie to testuje ;)

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justek - a na co on jest? To na recepte?
    Neytiry - witaj :) a jakie masz cykle? Regularne? Trzymam kciuki za pozytywny test :)

23.07.2017 - Sandra <3
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u mnie jest 16dc, testy robię od 11dc i wychodzą negatywne i na dodatek coraz bardziej jaśnieją i nie wiem już sama ;/ mi się wydaje, że owu była gdzieś w 13-14dc, bo miałam dużo śluzu, a teraz ten śluz jest już taki mleczny, mam jeszcze kilka tych testów, to porobię, zobaczymy.. a może owu w tym cyklu nie było? Hmm.. W poprzednim cyklu pozytywny test owu miałam w 16dc

23.07.2017 - Sandra <3
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Justek Koleżanka

Wysłany: 5 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    Justek - a na co on jest? To na recepte?
    Neytiry - witaj :) a jakie masz cykle? Regularne? Trzymam kciuki za pozytywny test :)

Bez recepty maść na różne takie grzybicze sprawy

Justek
  • Justek Koleżanka

Wysłany: 5 września 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    Dzisiaj u mnie jest 16dc, testy robię od 11dc i wychodzą negatywne i na dodatek coraz bardziej jaśnieją i nie wiem już sama ;/ mi się wydaje, że owu była gdzieś w 13-14dc, bo miałam dużo śluzu, a teraz ten śluz jest już taki mleczny, mam jeszcze kilka tych testów, to porobię, zobaczymy.. a może owu w tym cyklu nie było? Hmm.. W poprzednim cyklu pozytywny test owu miałam w 16dc

Ja w swojej owulacji totalnie się pogubiłam testy robiłam do 19 dni cyklu potem przestałam , of wyznaczyło mi na 24 dzień dopiero .

Justek
  • Justek Koleżanka

Wysłany: 5 września 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:

Meluska a może wyjść test pozytywny a do owulacji może i tak nie dojść ?

Justek
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justek wrote:
    Meluska a może wyjść test pozytywny a do owulacji może i tak nie dojść ?
    Może tak być, testy owu tylko informują, że owulacja wystąpi w ciągu iluś tam godzin, ale czy do niej dojdzie, to już Ci nie pokaże ;p a ten żel to se kupię jutro, dzięki :) dzisiaj robiłam test już innej firmy i była już dość ciemna druga kreska, może tamte były słabsze?

23.07.2017 - Sandra <3
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Justek Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    Może tak być, testy owu tylko informują, że owulacja wystąpi w ciągu iluś tam godzin, ale czy do niej dojdzie, to już Ci nie pokaże ;p a ten żel to se kupię jutro, dzięki :) dzisiaj robiłam test już innej firmy i była już dość ciemna druga kreska, może tamte były słabsze?

Nie wiem , ja nie używam tych pasków . Kupuję elektroniczne - dzisiaj zamówiłam nowy zapas.

Justek
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justek wrote:
    Nie wiem , ja nie używam tych pasków . Kupuję elektroniczne - dzisiaj zamówiłam nowy zapas.
    A jak działają te elektroniczne? Co pokazują?

23.07.2017 - Sandra <3
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Justek Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    A jak działają te elektroniczne? Co pokazują?
    Uśmiechnięta buźkę - to pozytywny , albo puste
    Kółeczko - negatywny

Justek
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy test owu pozytywny, druga kreska ciemniejsza

23.07.2017 - Sandra <3
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justek wrote:
    Uśmiechnięta buźkę - to pozytywny , albo puste
    Kółeczko - negatywny
    A drogie są? Ile jeden kosztuje?

23.07.2017 - Sandra <3
    4c3tskjoo3ra5ade.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ