Testy ciążowe
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:) aż się zarejestrowałam, żeby to napisać (do tej pory byłam wolnym słuchaczem „czytaczem”)
W poniedziałek musiałam zrobić kilka badań do mojego neurologa, przy okazji zrobiłam betę. Wyszło 5,3 więc złapałam lekkie zdziwko. (9dpo) Nie miałam jak tego poprawić, bo wyleciałam we wtorek rano i właśnie siedzę w zimnej Szwecji. Przywiozłam dwa testy, właśnie te ultraczułe. Dzisiaj (sroda- negatywny). Nie wiem czy jest sens robić ten drugi. Przejdę się na betę w sobotę po przylocie, ciekawa jestem co tu się wydarzyło
W piątek mam dostać miesiączkę.👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1 mlU/mL 🤞🏻
23.12 beta 71mlU/ml - przyrost 275%
Prog: 18,68 -
Ciekawe, daj znać co wyjdzie. Możliwe, że jeszcze na tyle nie podskoczyło, aby test z moczu wykrył Powodzenia!🙎🏼♀️1991 🙎🏼♂️1992
👰🏼🤵🏼2024
Starania od: 1.2024
AMH: 12,8 (nie mam PCOS) ❌
D3: 44,5 ✅
Monitoring ✅
Cykle owulacyjne ✅
Wyniki nasienia sierpień -> grudzień:
Koncentracja 6 mln/ml -> 5,5mln/ml ❌
Morfologia 1% -> 0% ❌
Żywe plemniki +14% ✅
Ruchliwe plemniki +15% ✅
Stres oksydacyjny ✅
FSH, LH, Estradiol, Prolaktyna, DHEA, Testosteron ✅
Test fragmentacji DNA ✅
Kwalifikacja pod In Vitro (na podstawie wyników badań).
Suplementacja obydwoje ✅ (ona - od 6.2024, on - od 8.2024)
06.2024 ciąża biochemiczna ❌ -
Ivka wrote:Hej:) aż się zarejestrowałam, żeby to napisać (do tej pory byłam wolnym słuchaczem „czytaczem”)
W poniedziałek musiałam zrobić kilka badań do mojego neurologa, przy okazji zrobiłam betę. Wyszło 5,3 więc złapałam lekkie zdziwko. (9dpo) Nie miałam jak tego poprawić, bo wyleciałam we wtorek rano i właśnie siedzę w zimnej Szwecji. Przywiozłam dwa testy, właśnie te ultraczułe. Dzisiaj (sroda- negatywny). Nie wiem czy jest sens robić ten drugi. Przejdę się na betę w sobotę po przylocie, ciekawa jestem co tu się wydarzyło
W piątek mam dostać miesiączkę.
Widzę że nie tylko ja taka niecierpliwa ☺️ poczekaj do piątku. Ja jestem po ciąży biochemicznej, krwawienie było 29.10 i wczoraj miało być krwawienie, na razie nie ma żadnych objawów @, test dzisiaj wyszedł negatywny. Tak myślę zrobić betę, ale nie chce robić za wcześnie... -
Cześć dziewczyny, od kilku miesięcy podczytuję tu różne wątki, ale w końcu zdecydowałam się napisać, bo już odchodzę od zmysłów z tymi testami… Dzisiaj jestem w 34 dniu cyklu (zazwyczaj mam cykle 30-34 dni), ostatni raz ❤️ było 14 dni temu, @ nadal nie widać, choć bolą mnie piersi, czuję skurcze w brzuchu jak przed @ właśnie i ogólnie objawy mam pmsowe. Robiłam test 30 dc (Facelle paskowy - negatywny), w 31dc (Pink super czuły strumieniowy - negatywny), 32dc (ponownie Facelle - negatywny) i dziś, 34dc (Pink Super czuły płytkowy - negatywny). Zastanawiam się czy ja już świruje i wmawiam sobie, że coś z tego może jeszcze być… co myślicie? Iść jutro na betę jak @ nie przyjdzie, czy po prostu czekać? To nasze starania o pierwsze dziecko, więc jestem przewrażliwiona. 😉👱🏻♀️37 🧔🏻♂️36
Wznowione aktywne starania o pierwsze dziecko od 07.2024
6cs
07.2023 💔ciąża biochemiczna
AMH 4.58
TSH 2.190
Ureaplasma ❌
Suplementy: Metafolin, Cytrynian magnezu + B6, Omega 3-6-9, Metylokobalamina 1000, wit D 4000j -
Paulita wrote:Cześć dziewczyny, od kilku miesięcy podczytuję tu różne wątki, ale w końcu zdecydowałam się napisać, bo już odchodzę od zmysłów z tymi testami… Dzisiaj jestem w 34 dniu cyklu (zazwyczaj mam cykle 30-34 dni), ostatni raz ❤️ było 14 dni temu, @ nadal nie widać, choć bolą mnie piersi, czuję skurcze w brzuchu jak przed @ właśnie i ogólnie objawy mam pmsowe. Robiłam test 30 dc (Facelle paskowy - negatywny), w 31dc (Pink super czuły strumieniowy - negatywny), 32dc (ponownie Facelle - negatywny) i dziś, 34dc (Pink Super czuły płytkowy - negatywny). Zastanawiam się czy ja już świruje i wmawiam sobie, że coś z tego może jeszcze być… co myślicie? Iść jutro na betę jak @ nie przyjdzie, czy po prostu czekać? To nasze starania o pierwsze dziecko, więc jestem przewrażliwiona. 😉
Jeśli jesteś już w takim dniu cyklu test w sytuacji ciąży powinien pokazać chociażby cień, a nawet już widoczna kreskę... możesz iść na bete, jeśli to Cie uspokoi.2018 - 🦸♂️
08.24r - 💔 5/6tc
2cs, 02.11 🩸
Zobaczymy co przyniesie listopad.
9/10dpo - bardzo blada ⏸️
11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
03.12 - beta 466, prog. 11.2
06.12 - beta 819
12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
23.12 - wizyta, strasznie się jej boję 🤞🤞🤞
IO, niedoczynność, otyłość.
Euthyrox 100, metformina 1500, prog. 2x200mg
-
Dagmarova wrote:Testy robisz z porannego moczu?
Jeśli jesteś już w takim dniu cyklu test w sytuacji ciąży powinien pokazać chociażby cień, a nawet już widoczna kreskę... możesz iść na bete, jeśli to Cie uspokoi.
Tak, codziennie z porannego moczu (w nocy nie wstaje do toalety, wiec tez wydaje mi sie, ze szanse na pomylke przy tylu testach sa raczej nikle, ale glowa plata figle). Prosilam za kazdym razem meza zeby tez rzucil okiem, czy tam czasem jakiegos cienia nie ma, ale nie - biel wizira Oczywiscie, nie poszlam dzisiaj na bete, bo jest niedziela i laboratoria u mnie w miescie nieczynne, co do mnie dotarlo po przebudzeniu. @ nadal nie ma, testy nadal biale, wiec chyba po prostu sie przejde do ginekologa.👱🏻♀️37 🧔🏻♂️36
Wznowione aktywne starania o pierwsze dziecko od 07.2024
6cs
07.2023 💔ciąża biochemiczna
AMH 4.58
TSH 2.190
Ureaplasma ❌
Suplementy: Metafolin, Cytrynian magnezu + B6, Omega 3-6-9, Metylokobalamina 1000, wit D 4000j -