Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Trądzik !!!!
Odpowiedz

Trądzik !!!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Mała_blondyneczka88 Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Mam pytanie do Was bo zgłupiałam. Od 3 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Używałam krążka Nuvaring przez dwa lata. W styczniu zrezygnowałam i zauważyłam od jakiś 3 tygodni że na ciele tzn na twarzy, dekolcie i plecach wyskoczyły jakieś dziwne pryszcze czy krosty. Nigdy nie miałam problemów z trądzikiem zawsze miałam cerę w bardzo dobrym stanie. Czy któraś tak miała z was?

Pozdrawiam

2grdp3oc7vyobd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze moze ci sie poziom hormonow normowac. Ja tak mam po odstawieniu tabletek i wygladam jakbym znow dojrzewala i tak przez caly cykl.

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam po odstawieniu antykoncepcji. Tylko u mnie plecy twarz i okolice żuchwy. U mnie była tragedia bolące czerwone wulkany ;)Unormowało mi się po 5 miesiacach...

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zastanawia mnie to czemu od 2-3 tygodni dopiero mam ten trądzik... A może nawet od tygodnia tylko...W każdym bądź razie spóźnia mi się miesiączka i tak przyszło mi do głowy, że może coś się udało i wypryski to efekt wariacji hormonów. Proszę od razu nie krytykować za takie moje spostrzeżenie choć wiem że może być nie realne czytałam iż u niektórych kobiet to była oznaka ciąży

2grdp3oc7vyobd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_blondyneczka88 wrote:
    Tylko zastanawia mnie to czemu od 2-3 tygodni dopiero mam ten trądzik... A może nawet od tygodnia tylko...W każdym bądź razie spóźnia mi się miesiączka i tak przyszło mi do głowy, że może coś się udało i wypryski to efekt wariacji hormonów. Proszę od razu nie krytykować za takie moje spostrzeżenie choć wiem że może być nie realne czytałam iż u niektórych kobiet to była oznaka ciąży

Ja tez dopiero w 3 cyklu po odstawieniu tabletek mialam takie wypryski i tez okres mi sie spoznial... Niestety to ciaza nie była, najlepiej pojsc na bete, bedzie wszystko wiadomo. Ale raczej tradziku bym nie laczyla po odstaweniu terapi hormonalnej z ciaza, tylko raczej z normowaniem hormonow...
    Choc wiadomo ze moze to byc rowniez ciaza

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź. Kobieta zawsze będzie się doszukiwać choć cienia szansy :) Mam pytanie po jakim czasie od odstawieniu udało Ci się zajść w ciąże?

2grdp3oc7vyobd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym trądzikiem to różnie bywa. U mnie jest tak, że ja od dawna mam z nim problem (ale nigdy nie brałam antykoncepcji). Czasem mam lepsze czasem gorsze dni z tymi krostkami. Głównie co zauważyłam to to, że jak zjem czekoladę, albo coś innego słodkiego to zaraz na drugi dzień mam pełno trądziku :/ dlatego staram się unikać słodkości (chociaż jest to bardzo trudne dla mnie). Jak zaszłam w ciąże byłam strasznie z sypana krostkami. Więc może jednak coś w tym jest. Moja siostra natomiast zawsze jak bierze anty to ma cere śliczną a jak odstawia to wygląda paskudnie a w ciążę nie zachodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie sie jeszcze nie udalo, dopiero się staram, jestem 4 cykl po odstawienia anty i niestety swiruje troche moj organizm, w zeszlym cyklu wlasnie miałam pewne objawy i opozniajacy sie okres o 10 dni... A potem jak sie pojawil nie był jak okres tylko 5 dniowe plamienie... Ale lekarz powiedział ze wszystko wporzadku i ze jeszcze przez 3 cykle moga byc mega cyrki cyklami

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri22 jakbyś opowiadała moją historię :) Mam identycznie. Ostatnią miesiączkę miała po 43 dniach i niestety okres. Po badaniu lekarz powiedział że owulację miałam i że wszystko ok i trzeba się cieszyć staraniem. Mam nadzieje kochana że szybko nam sie uda zmienić nasz stan :)

2grdp3oc7vyobd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mierzysz temperature i w ogole? Ja zaczełam w tamtym cyklu ale od 29dc(bo przeczuwalam ze nic sie nie udalo i zeby miec wykres na nowy cylk) teraz z niecierpliwoscia na owulacje czekam, juz wczoraj myslalm ze ja mialam a dzis znow temperatura w dol i boje sie ze u mnie to moze byc bezowulacyjne...

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to mierzę od wczoraj wiec.... mierzyłam w tamtym cyku ale przed sama miesiączką z 10 dni miałam powyżej 37 więc byłam prawie pewna że się udało a tu dupa... ale od nowego cyklu zacznę mierzyć od początku żeby mieć cały obraz.

2grdp3oc7vyobd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze spojrzysz na moj wykres i powiesz mi co mam myslec? 3 cykle robilam testy owulacyjne ani razu nie były pozytywne :( Ale podobno na niektore dziewczyny to nie dziala

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doszłam do wniosku że nie będę robiła testów ovu bo jakoś w nie wierze w ich działanie. A jak masz dni płodne to po śluzie to czujesz? Ja to szczerze tylko na tym w głównej mierze bazuje

2grdp3oc7vyobd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bralam tabletki i nie bylo mi to potrzebne to sluz mialam baaaardzo rozciagliwy, ja ogolnie prawie zawsze jestem "mokra" ale teraz poza wodnistym sluzem nic nie mialam w tym cyklu, w tamtym szczerze nie patrzylam na to bo chcialam sie jeszcze starac bez tych temperatur i tego wszystkiego...

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już 9 cykl starań po tabletkach anty. W zasadzie testami owulacyjnymi posiłkowałam się początku. M miałam cykle 40 dni a testy owulacyjne nie wychodziły mi nigdy, co się okazało po tabletkach antykoncepcyjnych nie występowała u mnie owulacja mimo skoku temp. Po zażywaniu Duphastonu przez 3 miechy cykle z 40 dniowych skróciły mi sie do 33 dni. Ale uwaga zdarza się czasami że mam owulacje a druga kreska jest mocniejsza ale nie jest tak mocna jak powinna przy pozytywnym teście, a to wynika z tego że pik LH był wyrzucony np wieczorem a ja testowałam rano dlatego niektóre dziewczyny testuja rano i wieczorem.Lecz jeśli ktoś posiłkuję się np temperaturą lub innymi metodami testowanie raz dziennie wystarcza. stanowczo odradzam natomiast sprawdzanie szyjki macicy. Miałam kila monitoringów a owulacje miałam kiedy szyjka zawsze była bardzo nisko;( A co do pryszcz kiedy w okresie okolo owulacyjnym wyskoczy mi nowy pryszcz jestem pewna że w ciągu 3 dni będę miała owulację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 15:33

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cocosowa jak wrzoce Ci zdjecie testow z 3 ostatnich dni spojrzysz na nie? Bo ja tez mysle ze moze wczoraj wieczorem byl wyrzut LH i dlatego dzis temperatura spadla..

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj:)

Starania od 06.2014
    28.07.2015 *11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20951rd.jpg

2n0vqz8.jpg

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to cienką linię widzę dopiero na teście z 28.04 o godzi 23 ale wydaje mi się że to za słaba linia aby stwierdzić owulację, ale mogę się mylić

2grdp3oc7vyobd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za cienka na pewno ale to jedyne w ciagu ilustam dni chyba od 6 dc robie testy na ktorym jest wyrazna kreska. I przez te 3 miesiace na zadnym tescie nie mialam mocniejszej

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ