Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Trójmiasto
Odpowiedz

Trójmiasto

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Vea Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!Ja staram sie juz prawie rok....W kwietniu 2015 roku poronilam.Byla to ciaza z zaskoczenia ale razem z mezem bardzo sie cieszylismy.Niestety krotko.Bardzo przezylam ta strate i niestety wpadlam w depresje.Do dnia dzisiejszego nic z twgo nie wychodzi.Kolezanki zachodza a mi sie nie udaje.To jest strasznie dolujace.Po poronieniu ginekolog zlecil mi tylko badania na toksoplazmoze(he?)i nic wiecej.Zmienilam lekarza trafilam w Luxmedzie na lek.Agnieszke Rak i to ona dala mi skierowanie na badania tsh,przeciwciala i inne.Cudowana osoba,pacjenta traltuje z duza troska.Przyczyna sie znalazla-niedoczynnosc tarczycy.Dostalam tabletki skierowanie na usg tarczyc i do endokrynologa.Staramy sie dalej i obecnie czekam na testowawanie.Do okresu zostal tydzien.Trzymajcie kciuki moze tym razem sie uda....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 12:25

Niedoczynnosc tarczycy,poczatki Hashimoto.
    19.03.2008 - Victoria <3
    08.04.2015 - Aniolek [*]
    11 cykl staran i 2 kreseczki!!!!:-)
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się od sierpnia 2016. Po drodze była cyto 3gr więc leczenie 2 masc, a teraz borykam się z długimi cyklami. Wizytę u gina mam za 2 tyg i zobaczymy co tym razem się dzieje.

A i muszę sie pochwalić że zostałam doulą :) Początkującą ale już powoli wprawiam się w nową rolę :)

Smurfetka lubi tę wiadomość

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Smurfetka Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 gratulacje!!!
    A będziesz pracować przy konkretnym szpitalu czy można Cię "wynająć"??
    Przepraszam za głupie pytania, ale nie mam pojęcia jak to w Polsce funkcjonuje ;) Chyba nie jest to jeszcze jakoś szalenie popularne??

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie mogę pracować w konkretnym szpitalu. Ubolewam nad tym, gdyż uważam że w każdym szpitalu powinna być osoba która jest z rodzącą od wejścia na izbe przyjęć do samego końca :) Będę wynajmowana przez klientki. Jestem własnie na etapie tworzenia pakietów i strony internetowej. No i jeszcze 2 kursy przede mną :)

p19uskjo06b2cvyq.png

• Almanah Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż dziwne, że tak mało. Ja jestem z Gdańska. ;)

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie każdemu chce się szukać wątku "miejscowego" ;P

p19uskjo06b2cvyq.png

• Almanah Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzeba go podbijać co jakiś czas. :D

Szukałam przez lupkę wcześniej i nie mogłam go znaleźć, dopiero mi się udało po wątkach jednej z dziewczyn. Ovu nie ułatwia integracji. :P

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez szukalam jakis czas temu ale sie nie udalo. A szkoda bo mozna sie wymienic wieloma informaclami :)

p19uskjo06b2cvyq.png

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ