U progu jesieni druga kreska się czerwieni czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Makino wrote:Dzięki za Twoje słowa, dziś mi tej energii trochę brakuje i pozwoliłam sobie na łzy. To już 1,5 roku kolejnych starań... Czemu nam to musi przychodzić tak ciężko, a patole mnożą się jak króliki. Na to nigdy nie znajdę odpowiedzi
Ale musimy wierzyć, że kiedyś się uda, ja mimo smutku staram się wierzyć...
Makino całkowicie Cię rozumiem. Ja też ciągle się zastanawiam dlaczego ludzie, którzy nawet za bardzo nie chcą dzieci, mają je bez problemu. Czemu matki, które piją i palą w ciąży często rodzą zdrowe dzieci, a te które biegają na badania i dobrze się odżywiają, mają pod górkę. Jest to dla mnie całkowicie niezrozumiałe. Pozostaje tylko nadzieja, że pewnego dnia wszystkie te smutki i trudy zostaną nam wynagrodzone. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sasanko ja widzę kreseczkę i nieśmiało przypominam, że moja 10 dpo była nawet trochę słabsza 😉
Boże, jak ja Ci kochana życzę, żeby tym razem to było to i skończyło się za 8 miesięcy na porodówce 😘🙏Paulcia28, Sasanka55. lubią tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Makino wrote:Dzięki za Twoje słowa, dziś mi tej energii trochę brakuje i pozwoliłam sobie na łzy. To już 1,5 roku kolejnych starań... Czemu nam to musi przychodzić tak ciężko, a patole mnożą się jak króliki. Na to nigdy nie znajdę odpowiedzi
Ale musimy wierzyć, że kiedyś się uda, ja mimo smutku staram się wierzyć...
Kazdy się czasem rozładowuje! Ale wszystkie emocje są potrzebne, i te dobre i te złe.
Fakt to wszystko jest cholernie niesprawiedliwe.
Bardzo mocno Cię przytulam :*Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Sasanka55. wrote:Dziekuje Nie napalam sie na ten cien, choc co miesiac i bez oszustow jestem pewna, ze sie udalo, wiec i teraz, niezaleznie od testu, wciaz wierze Nie wiem, ile jestem dni po owu, max to 10, ale moze byc i 5
Nisamowite są te Twoje testy. Ja miałam kiedyś na bobku ale taki cieniuś ledwo, przy odpowiednim kącie i świetle jak się uparłam, że zobaczę.
Ale takie kreski... kreski miałam tylko w ciąży (i jednego poczasiaka )
Trzymam kciuki, żeby sytuacja się rozwijałaSasanka55. lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Milka85 wrote:Dzięki za podpowiedzi. Tak myślałam, że muszę odczekać z badaniami ale najchętniej zrobiłabym wszystko co się da już teraz. Drażni mnie czekanie.
USG tarczycy robiłam i endokrynolog powiedziała, że jest ok. Poziom przeciwciał przeciwtarczycowych też jest w porządku. Biorę letrox na obniżenie tsh więc pewnie niepotrzebnie węszę w tym temacie.
Milka ja w momencie ciąży miałam tsh 1,45, a od razu po poronieniu wywaliło na 2,8. Dobrze, że węszysz. -
Jak Sasanka będzie w ciąży w miesiącu z Moniką to choć nie wiem jaki taniec Ola miała na myśli pisząc taniec kalafiora ale zbiorę dziewczyny i będziemy go tańczyły
szona, *Agape*, Paulcia28, Sasanka55., MonikA_89!, Simons_cat, Magdalena29, Księgowa lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Sasanko, czy ta krecha wyszła od razu, czy po przeschnięciu testu? Kreska nie budzi wątpliwości!!!
Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, która zakłada wątek październikowy? Jak wymyslalyście nazwy to ja przeżywałam wyniki, więc jeszcze swój pomysł dorzucam "Fiku-miku w październiku, w lipcu dziecko w foteliku" 😁 oddam za darmo, jeszcze ciepły 😊
Paulcia28, Annie1981, eemmiilliiaa, Sasanka55., MonikA_89!, Jusia88, Simons_cat, Natka95, Fiore, Magdalena29, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość
-
Sasanko ten cień wygląda bardzo obiecująco
Trzymam kciuki!
Ja to jednak jestem durna. Znaczy się zawsze wiedziałam, że jestem maniaczką testowania (niech żyją testy z allegro), ale testowaniem od 7dpo chyba pokonałam wszystkie inne maniaczki
Do tego biorę dupka i dopadł mnie cały wachlarz objawów. Albo płaczę, albo się wściekam. Duszno mi i gorąco, do tego śmierdzi mi uwaga - padający deszcz - którego zapach na codzień uwielbiam. Tylko cycki w tym cyklu jak na złość jakieś drewniane. Na nic się nie nastawiam, ale wiadomo że jest jakaś nadzieja.Sasanka55. lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
trodde wrote:Sasanko ten cień wygląda bardzo obiecująco
Trzymam kciuki!
Ja to jednak jestem durna. Znaczy się zawsze wiedziałam, że jestem maniaczką testowania (niech żyją testy z allegro), ale testowaniem od 7dpo chyba pokonałam wszystkie inne maniaczki
Do tego biorę dupka i dopadł mnie cały wachlarz objawów. Albo płaczę, albo się wściekam. Duszno mi i gorąco, do tego śmierdzi mi uwaga - padający deszcz - którego zapach na codzień uwielbiam. Tylko cycki w tym cyklu jak na złość jakieś drewniane. Na nic się nie nastawiam, ale wiadomo że jest jakaś nadzieja.
Oj chyba nie pokonałaś wszystkich maniaczek testowania 😅😅 jestem 6dpo i ledwo dziś otwarlam oczy to pierwszą myślą jaka mi przyszła do głowy było "na co by tu sobie dzisiaj siknąć" 😅😅😅 nie mogłam się zdecydować więc był sik na owulaka i ciążowego 🤪 szkoda że owulak nie jest testem ciążowym bo piękne 2 kreseczki 😂😂😂
To tak na poprawę humoru dla wszystkich smutnych 😇trodde, Sasanka55., Paulcia28, szona lubią tę wiadomość
19 CS
Niedomoga lutealna
Zespół jelita drażliwego
Niedoczynność tarczycy
Przewlekłe zapalenie zatok
Zaburzenia immunologiczne ANA
NK 17%
Obniżony odsetek limfocytów T-CD8+ i B-CD19+
MTHFR_1298A^C układ heterozygotyczne
PAU-1 4G układ homozygotyczny
HLA-1 dodatnie
HLA-2 dodatnie
Androstendion podwyższony
TSH 2,89
Progesteron 7dpo 4,06 ng
AMH 41,44 pmol/l -
Sasanko cień wygląda obiecująco! Zaciskam kciuki i nie puszczam.
Ja dopiero za ok 2 dni dostanę @ po dupku i zaczynam z aromkiem. 10 idę podejrzeć czy coś urosło, czy szykuje się do pęknięcia- generalnie skonsultować wszystko jeszcze raz z lekarzem. Więc testować będę w drugiej połowie października.
Wczoraj obejrzałam sobie film Najdłuższa podróż- typowy wyciskacz łez (nawet jest wątek niepłodności!). Piękny film, zryczałam się strasznie, dusza oczyszczona. Matko, uwielbiam płakać na filmach! Jak któraś z Was lubi sobie popłakać to bardzo polecam.Sasanka55. lubi tę wiadomość
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Dzien dobry dziewczęta
Jestesm nowa, ale postanowiłam się przyłączyć, bo jestem kompletnie zielona jeszcze w bardzo wielu kwestiach 😜
W piątek rano zrobiłam 2 testy, na obu od razu zaczęła pojawiać się druga kreska. Okres spóźnial mi się 4 dni, ale byłam przeziębiona, wiec najpierw pomyślałam, że przez to okres mi się rozregulowal. Należę do niecierpliwych osób, więc coś mnie podkusilo, żeby we czwartek iść do apteki. Nawet w piątek wstalam wcześniej, żeby posprzatac mieszkanie, bo szłam na 12h do pracy 😂😂😂 no ale najpierw łazienka, sikanie i dosłownie po 3 sekundach 2 kreska. Zaczęłam się cała trzasc i nie dociera to mnie chyba jeszcze do tej pory. We wtorek mam lekarza, mam nadzieję, że będzie wszystko ok, bo mam 30 lat.
Trzymam kciuki za was wszystkie i nie traccie nadziei ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziekuje :* Juz wrocilam do domu i od razu siknelam na 2 allegraki. Niestety, ale biel. Tamten wyszedl od razu, po kilku sekundach. Cokolwiek by to nie bylo, to wierze w ten cykl mimo wszystko Jest jesien, zaraz zima, zawsze najwiecej ciaz bylo z tych por roku, zatem wszystkie wysikamy co trzeba
trodde, Lilou, Paulcia28, Misiaa, Simons_cat, Fiore, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySasanka55. wrote:Dziekuje :* Juz wrocilam do domu i od razu siknelam na 2 allegraki. Niestety, ale biel. Tamten wyszedl od razu, po kilku sekundach. Cokolwiek by to nie bylo, to wierze w ten cykl mimo wszystko Jest jesien, zaraz zima, zawsze najwiecej ciaz bylo z tych por roku, zatem wszystkie wysikamy co trzeba
Kochana, ale jeśli to max 10 dzień to rozwodnionego siku może nie wyjść. My tu wszystkie trzymamy kciuki .
-
Sasanka55. wrote:Lilou, jak tylko pomysle o Twoim Chrzesniaku, to jest mi przeokropnie smutno W takich chwilach mam ogromna nadzieje, ze stanie sie cud i Niebo poczeka jeszcze dlugie, dlugie lata... Przytulam mocno :*
Co do testu, to tak, sikam regularnie Dzis na Allegraku cos przebija, nie jest to zupelna biel, ale one juz mnie nie raz oszukaly. To moj ostatni test, jaki zabralam ze soba na wyjazd, a dzis wracam, takze pewnie wieczorem jeszcze siusne Nie napalam sie, bo takich kuzynow cieni to sie juz naogladalam. Kiedy Ty testujesz? Aaa, mnie tez ten rok zlatuje blyskawicznie :o
Edit: wrzucam zdjecie, ale tak, jak napisalam wyzej, przyjmuje zupelnie na chlodno, bo prawie co miesiac cos takiego widze
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g