WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie U progu jesieni druga kreska się czerwieni czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

U progu jesieni druga kreska się czerwieni czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • mmai Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć bułeczko :-)
    No jest elegancka kreseczka, jeśli w czasie wskazanym w instrukcji, to super! Jutro rano sprawdź, czy ciemnieje, a potem 2x bhcg co 48h i będziesz miała pewność :-)

Bułka z masłem lubi tę wiadomość

• GrubAsia Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bułka z masłem - zdecydowanie widać druga kreskę, jutro powtórka, chyba, że masz sporo testow to ja bym nasikala jeszcze dziś 😁

Bułka z masłem, Annie1981 lubią tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Bułka z masłem Znajoma

Wysłany: 6 września 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    Bułka z masłem - zdecydowanie widać druga kreskę, jutro powtórka, chyba, że masz sporo testow to ja bym nasikala jeszcze dziś 😁

Dziewczyny, ale mi poprawiłyście nastrój 🥰🥰
    jednocześnie mam mega niepokój w środku że co jeśli nie?? I jeśli nie to dlaczego nie... ehh długa lista pytań w głowie 😌
    Mam taki zapas testów że dla całego wojska starczy, także mi dwa razy nie mówić 😅 sik na zawołanie 👍🤫 ale postaram się poczekać do jutra.

Tak się zastanawiam, od jutra czeka mnie horror w pracy... Nie wiem czy rano nie zadzwonić do lekarza rodzinnego (wie że staramy się o bąbelka), nie przedstawić sytuacji z cieniem na teście ciążowym i poprosić o tydzień zwolnienia żeby wszystko w spokojnej atmosferze się wyjaśniło (mam nadzieję że w stronę zadomowienia). Czy uważacie że to zbędne i co ma być to będzie i stres nie zaszkodzi??

Ps. Mam taką hustawkę w głowie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 09:39

19 CS
    Niedomoga lutealna
    Zespół jelita drażliwego
    Niedoczynność tarczycy
    Przewlekłe zapalenie zatok
    Zaburzenia immunologiczne ANA
    NK 17%
    Obniżony odsetek limfocytów T-CD8+ i B-CD19+
    MTHFR_1298A^C układ heterozygotyczne
    PAU-1 4G układ homozygotyczny
    HLA-1 dodatnie
    HLA-2 dodatnie
    Androstendion podwyższony
    TSH 2,89
    Progesteron 7dpo 4,06 ng
    AMH 41,44 pmol/l
  • Bułka z masłem Znajoma

Wysłany: 6 września 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmai wrote:
    Cześć bułeczko :-)
    No jest elegancka kreseczka, jeśli w czasie wskazanym w instrukcji, to super! Jutro rano sprawdź, czy ciemnieje, a potem 2x bhcg co 48h i będziesz miała pewność :-)

Dziękuję za radę ❤ test w czasie wymienionym w instrukcji, ale musiałam to zdemolować i rozłożyć na czynniki pierwsze bo przez szybkę światło mi się odbijało i głupiałam 🤦‍♀️

19 CS
    Niedomoga lutealna
    Zespół jelita drażliwego
    Niedoczynność tarczycy
    NK 17%
    HLA-1 dodatnie
    HLA-2 dodatnie
    TSH 2,89
    Progesteron 7dpo 4,06 ng
    AMH 41,44 pmol/l
  • mmai Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaraj się zachować spokój, jeśli chcesz jeszcze dziś wieczorem zatestować, to ze dwie godziny wcześniej nic nie pij, albo w ogóle dziś mniej pij, ale rano będzie najlepiej :-) Kreseczka jest jasna, ale widoczna, w końcu to sam początek.
    Powiem Ci tak, przewinęłam się przez ręce wielu lekarzy, w tym w klinice leczenia niepłodności i wszyscy zgodnie uważali, że stres nie jest w stanie zaszkodzić ciąży (!), jeśli jest silna i zdrowa, da radę. Osobiście uważam, że stres szkodzi na wszystko, począwszy od wyglądu, na różnych chorobach kończąc. Jeśli potrzebujesz tego czasu dla siebie, to zrób tak.

• Noelle Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bułka z masłem, jeżeli masz taką możliwość to czemu nie. 😉 . Wiem co to znaczy mieć prawdziwy horror w pracy i ja na pewno skorzystałabym z takiej opcji. 😀

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Bułka z masłem Znajoma

Wysłany: 6 września 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo podnosicie na duchu!! Dziękuję wam za to z całego ❤❤

Będę was informować na bieżąco, na chwilę obecną poczekam z kolejnym testowaniem do rana. Jeśli będzie ładniejsza kreska zadzwonię do lekarza, najwyżej mnie chłop wysmieje i odmówi 🤷‍♀️
    Chyba że nie wytrzymam i dodatkowo na dobranoc wjedzie teścik 🤣🤣

19 CS
    Niedomoga lutealna
    Zespół jelita drażliwego
    Niedoczynność tarczycy
    NK 17%
    HLA-1 dodatnie
    HLA-2 dodatnie
    TSH 2,89
    Progesteron 7dpo 4,06 ng
    AMH 41,44 pmol/l
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj inna refleksje. Wiecie co jest nie fajne po tylu latach walki i starań? Ze nie umiem się cieszyć ciąża tak jak każda normalna kobieta, która bez problemów w nią zaszła. Zawsze, przed każdym usg gula w gardle i pytanie czy dziecko jeszcze żyje? Każdy dziwny ból, każdy dziwny śluz, irracjonalny niepokój, ze przecież Tobie się nie mogło udac tak już wiesz.. aż do porodu i szczęśliwego macierzyństwa. I tak się zatruwa siebie, męża, dziecko- tym ciągłym niepokojem.

Doskonale rozumiem wasza frustracje. Ile razy miałam ochotę jebnąć tym wszystkim i zrobić tak jak teściowa radziła odpuścić im na złość skoro nie chcą wnuka. Każda z Was w środku musi osadzić na ile ma siły i determinacji. To, ze ktoś się podda w walce o dziecko, to nie znaczy ze przegra szczęśliwe życie. Jest tyle wymiarów i sfer w życiu w których można się spełniać i rekompensowac sobie inne i wierze w to mocno chwilowe „braki”. Wierze w to, ze jak się pospelnia jakieś inne swoje ambicje a w międzyczasie na luźno będzie się diagnozować i przechodzić do kolejnych etapów, to w ten sposób tez można przy okazji dojść do tego głównego celu. Mnie zajęło trzy lata na dojście do tego ze życia nie da się odkładać na później i dopiero jak zaczęłam się realizować zawodowo tak w pełni, poświęcać się temu, miałam mnóstwo planów na szkolenia i kolejne studia a w międzyczasie procedura i myślenie ze jak się nie uda to trudno, będę dalej próbować i to mnie nie złamie, to wyszło. Po poronieniu uwierzyłam ze mogę być w ciąży i wiedziałam ze w nią zajdę. I wyszło. Zmieniłam żywienie i styl życia- może tez pomogło trochę- ale ja serio źle jadłam. Każdy musi dojść do tego co mu pomoże.. próbować..a jak ma się ochotę tym jebnac to zrobić to i wrócić za jakiś czas, jeśli będzie miało się ochotę.

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • mmai Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dziś doktorka sprawdziła wynik histeroskopii - czekałam na niego 6 tyg.(!), w międzyczasie okazała się ciąża. Wynik ogólnie prawidłowy, ale są jakieś pojedyncze komórki plazmatyczne. Wiecie może co to znaczy? Na razie we wczesnej ciąży nie przepisze mi antybiotyków, oczywiście trochę panikuję :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoneczko, ja nawet nie musze nic pisac, wystarczy, ze skopiuje Twoj post, majac kolejny raz wrazenie, ze czuje sie tak cholernie podobnie... W kazdym razie gdzies z tylu glowy tli sie nadzieja, ze obie wkrotce sie zaskoczymy. Wrzesien mial byc miesiacem badan, a tymczasem pol pensji poszlo na 10 par kolejnych butow. Kolejna polowe wydam na kosmetyki i mam to w dupie.

Zezarlam obiad w Tatarskiej Jurcie na wycieczce z tesciami. Nie byl w ogole bezpieczny dla IO, ale lza w oku sie zakrecila, gdy przegladajac zdjecia potraw z tej knajpy na fb, zobaczylam Szonka, ze masz ja w polubionych <3

szona lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa. Może jak zaczniesz czuć ruchy codziennie, to będziesz trochę spokojniejsza. Mi to dużo dawało w pierwszej ciąży, teraz też nie mogę się doczekać tego etapu, bo wtedy stres przed USG jest znacznie mniejszy, bo wiesz, że dziecko żyje 🙂

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Frelciaa. Może jak zaczniesz czuć ruchy codziennie, to będziesz trochę spokojniejsza. Mi to dużo dawało w pierwszej ciąży, teraz też nie mogę się doczekać tego etapu, bo wtedy stres przed USG jest znacznie mniejszy, bo wiesz, że dziecko żyje 🙂

Pewnie tak ale kiedy to będzie. Pewnie najwcześniej za 5 tygodni jak minie 20+0. No ale nic. Trzeba czekać . Dobrze ze w środę mam wizytę :) a potem jeszcze 6 tygodni do etapu w którym ratują już dziecko jeśli się urodzi przedwcześnie a potem jeszcze 11 do donoszonej ciąży 😂😂😂

GrubAsia lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na szybko zostawiam. Dzisiaj live na temat poronień na insta Roger publishing

32b39c1e4e2a.jpg

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Pewnie tak ale kiedy to będzie. Pewnie najwcześniej za 5 tygodni jak minie 20+0. No ale nic. Trzeba czekać . Dobrze ze w środę mam wizytę :) a potem jeszcze 6 tygodni do etapu w którym ratują już dziecko jeśli się urodzi przedwcześnie a potem jeszcze 11 do donoszonej ciąży 😂😂😂
    Dokładnie, na te ruchy trochę sobie trzeba poczekać. Ja się właśnie dowiedziałam, że znów mam łożysko na przedniej ścianie 🙈 To oznacza, że ruchy mogę poczuć bardzo późno. Z córeczką poczułam dopiero w 24 tygodniu, jako jedna z ostatnich wrzesniowek.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Gusia_a Znajoma

Wysłany: 6 września 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:

Mam dokładnie to samo, poroniłam w marcu, mam teraz 16+6 i chyba nawet spisałyśmy się w lutówkach na belly. Niby cieszę się z ciąży, ale bardziej się martwię czy wszystko ok, zamiast ekscytować i przed każdą wizyta u ginekologa jest tak przerażona, że nie śpię, mam biegunkę itd, bo boję się, że usłyszę, że dziecko nie żyje. W dodatku jeszcze przez to wszystko czuję się strasznie zła matką, bo wiem, że powinnam się cieszyć, że dziecku należy się radość a nie niepokój, ale czasem po prostu nie umiem stłumić tego lęku... Jesteśmy w tym dwie. I też odliczam do tego tygodnia, kiedy już ratują dziecko. Gdyby nie to, że mąż weźmie mnie za idiotke zaznaczylabym ten dzień w kalendarzu w kuchni jako coś, na co czekam wraz może nawet bardziej niż poród

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 17:07

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poroniłam w marcu i bałam się, że kolejna ciąża to będzie jeden wielki lęk. Poszłam jednak w stronę medytacji, afirmacji, relaksacji, rozmawiania z dzieckiem. Okazało się, że bardzo mnie to uspokaja. Nie zabiera całego lęku, bo są sytuacje, gdzie się stresuję, ale jednak on nie towarzyszy mi non stop, z czego ogromnie się cieszę.
    Polecam te metody na wyciszanie się. Być może nie na każdego tak zadziałają, ale myślę, że jest duża szansa 🙂

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem byłam na wizycie (7+4). Wszystko jest ok, serduszko dalej pika 😍 Od ostatniego USG, 4 dni temu, maluszek urósł 3 krotnie 🤗
    Chyba mogę się już zacząć cieszyć, bo dzidzia poprzednio dotrwała tylko do 1 cm, a teraz ma 1,47 cm i wszystko wygląda dobrze 😍

27befe52bde67d91med.jpg

Magddullina2, awE, miska122, Fiore, *Agape*, lawendowePole, Kittinka 3.0, Frelciaa, Magdalena29, ElfiaKsiężniczka, MonikA_89!, Simons_cat, Kaśik, Misiaa, Okularnica_:), Barbarka1984, eemmiilliiaa, GrubAsia, agge, szona, moyeu lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• awE Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, gratuluję, cieszę się, że wszystko dobrze u Was 🙂 Bije od Ciebie takie ciepło, spokój i życzliwość.. mimo tego co przeszłaś. Trzeba brać z Ciebie przykład 🙂

Życzę zdrówka i radości, żebyś odnajdywała w sobie ten spokój i cieszyła się każdą chwilą oczekiwania na Maleństwo ☺

Annie1981 lubi tę wiadomość

23.12.2020 - ⏸️ 🍀
    03.01.2021 - 💔6 tc
    04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta :(

---
    24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono
  • Sylvuśka Debiutantka

Wysłany: 6 września 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore wrote:
    Sylvuśka ciężko stwierdzić, czy to to, czy poczasiak...Bo coś widać ewidentnie, nie masz testu kolejnego na powtórkę?

Była dziś rano powtóreczka i widać dosłownie cień cienia, nie widać go zbytnio na teście. Dziś lub jutro powinna zjawić się @, żadnych okresowych objawów nie mam. Za to sutki coraz bardziej bolą, co nigdy mi się nie zdarzało. Co chwilę chodzę też siku. I te coraz gorsze zaparcia... Jeszcze kilka dni temu czułam dziwne kłucie w podbrzuszu, takie rozdzieranie i kilka razy ukłucie w lewym jajniku. Od wczoraj cisza, nie boli praktycznie nic.

Mój plan jest taki, że poczekam jeszcze z dwa dni i powtórzę test. Chyba, że wcześniej przyjdzie @, to wtedy wiadomo... Będziemy zbierać siły na kolejny miesiąc 😉

https://zapodaj.net/3fc76a4e03787.jpg.html

https://zapodaj.net/31907bbe4ed6f.jpg.html

• aoede Ekspertka

Wysłany: 6 września 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Wczoraj wieczorem byłam na wizycie (7+4). Wszystko jest ok, serduszko dalej pika 😍 Od ostatniego USG, 4 dni temu, maluszek urósł 3 krotnie 🤗
    Chyba mogę się już zacząć cieszyć, bo dzidzia poprzednio dotrwała tylko do 1 cm, a teraz ma 1,47 cm i wszystko wygląda dobrze 😍

27befe52bde67d91med.jpg
    Bardzo się cieszę! ❤️ Rosnijcie zdrowo 🙂😘

Annie1981 lubi tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ