W ciepłą lipcową noc poczęcia nastąpi moc!
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko Agape podziwiam ! Ja za niedługo mam urodziny i się wycwaniłam, bo zamówiłam tartę z owocami u koleżanki, ciocia mojego męża zrobi sałatki i ciasta (razem świętujemy tego samego dnia). Ja zrobię tylko tortellinki i deskę serków i wędlin plus gotowe bagietki. LENIUCH JESTEM!
Mąż w końcu zauważył że piersi urosły. Myślałam już, że mu okulary kupie.*Agape*, GrubAsia lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Nie jesteś leniuch tylko jesteś w ciąży 😉😀
Ja robię tylko dwudaniowy obiad, ciasto i tort, więc w sumie nic skomplikowanego 😉
A co do tortu, to ostatni tort w życiu zamówiłam na chrzest synka, ale byłam tak niezadowolona ze smaku i wyglądu, że zaczęłam sama piec torty na uroczystości rodzinne 🙈
To Twój mąż ma szczęście, że zauważył 😅 Mój mimo, że nosi okulary tylko okazjonalnie, to zauważył dość szybko 😅
A w ogóle to nie mogę uwierzyć, że kończę 15 tydzień ciąży 😱😳 A od 3 dni delikatnie czuję tego mojego maluszka, więc już spokój psychiczny mam 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 18:30
Niercierpliwa v2.0, Sasanka55., GrubAsia, agge lubią tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Dla mnie torty i w ogóle wypieki to czarna magia. Nie przepadam za słodkościami i chyba one to czują, bo rzadko mi wychodzą👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Hej mam pytanko, ten cykl na lamette i ovitrelle, obecnie tydzien do okresu, wysypalo mi cala buzie jak przed okresem, piersi baaardzi bola musze powoli schodzić ze schodów, ale staram się nie wkrecac sobie żadnych objawów bo może to zastrzyk działa (w niedziele będzie tydzień id podania). Od wtorku jestem na progesteronie, encortonie i heparynie. Muyslicie ze to ze wysypalo mi cala guzie oznacza ze sie nie udało i będzie okres?? Dajcie znać jakie macie doswiadczenia z takimi sytuacjami
-
Grabcia1023 wrote:Sasanka, Muszka są kreseczki!kciuki oby ciemnialy!
U nas taka sytuacja ze dopiero dzis.pokazal.sie mały krwiak.stąd ciągle plamienie...leczenie wdrożone leżenie nakazane A reszta jak sam gin powiedział w rękach Boga.... później jak chłopcy pójdą spać napisze wam dlaczego lubię tak mojego gin...
Dziewczyny A propos babc..Jak chcecie im powiedzieć??
Gdyby się udało to.chciałabym jakoś fajnie powiedzieć teściowej bo jest najlepsza na świecie A akurat w sierpniu ma urodziny..
ja robiłam takie ramki w ramach prezentu na dzień matki, dla mojej mamy i teściowej
ramki kupiłam dwa lata temu na moje wesele. Jedna stała przy księdze gości, druga przy koszyczku ratunkowym, a w tym roku je zrecygligowalam 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 20:38
eemmiilliiaa, Sasanka55., Grabcia1023, Okularnica_:), moni05, Rucola, Makino, Magddullina2, Pati96, Karenira, Frelciaa, MonikA_89!, GrubAsia, agge, moyeu, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMona894 wrote:Hej mam pytanko, ten cykl na lamette i ovitrelle, obecnie tydzien do okresu, wysypalo mi cala buzie jak przed okresem, piersi baaardzi bola musze powoli schodzić ze schodów, ale staram się nie wkrecac sobie żadnych objawów bo może to zastrzyk działa (w niedziele będzie tydzień id podania). Od wtorku jestem na progesteronie, encortonie i heparynie. Muyslicie ze to ze wysypalo mi cala guzie oznacza ze sie nie udało i będzie okres?? Dajcie znać jakie macie doswiadczenia z takimi sytuacjami
A moze jednak nie od okresu, a od encortonu? Nie bralam go nigdy co prawda, ale widzialam na watku o immuno, ze wiele dziewczyn pisalo o wysypie krostek, jako skutku ubocznym. Trzymam kciuki -
Ale super!!!! Dzięki!!
-
nick nieaktualnyMlodamezatko :* Pamietaj, ze jak to ciaza, to zabieram ze soba caly sznur dziewczyn, w tym Ciebie oczywiscie :*
Elfia, popatrzylam na zdjecie prezentu i znowu zachcialo mi sie plakac ze wzruszenia, ale szybko pomyslalam "nie, nie, oj nie, stop" Cudowny pomysl Ja juz swojej mamie rano wyklepalam, ze cienie wyszly, a mamcia na to "sluchaj, przykro mi, ale chyba to nie ciaza, bo przy pozytywach mocne kreski powinny byc" 🙈🙉🙈 Nosz fuck, jeszcze przy mnie sie nie nauczyla. Nie dostanie prezentu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 20:50
-
Teraz mam chwilę to wam wyjaśnię bo niektórzy mogą nie zrozumieć że mój gin jest taki ludzki...
Pierwsza ciąża..marzylismy żeby był 1 syn udało się ciaza przebiega idealnie my szczęśliwi lekarz to widzi i już gadał z nami jak ze swoimi dziećmi jeszcze ja (jak on to powiedział) z jednego kręgu zawodowego (fizjoterapeuta) no super relacja..nagle gin trafia na kardiochirurgie przekazuje mnie innemu gin i na nasze nieszczęście Na przełomie 6_ 7 msc z dnia na dzień Mega wymioty ja mdlejaca niestety szpital ma tylko I stopień refenrcyjnosci więc przewoza mnie między 3 szpitalami średnio co tydzień nigdzie nie wiedza co mi jest w końcu trafiam do wojewódzkiego gdzie też nie wiedza co jest tracę świadomoś podpinaja mnie pod żywienie pozajelitowe i wtedy żegnam się z światem mężowi wydaje "rozporządzenia" co do imion i że ma codziennie mówić synowi że go bardzo kochałam i że co by się nie działo nie zgadzam się na wcześniejsze rozwiązanie ciąży niż 37tc (kilka razy proponowali cc bo innego wyjscia nie widzą) ja nie przytomna polowa 8msc przychodzą do meza i mowia ze robia cc dzięcko malutkie 1.5kg nie wiadomo co bedzie) mąż załamany zaplakany dzwoni do naszego gina przeprasza bo wie w jakie sytuacji jest lekarz ale pyta co robić... wtedy nasz gin kazał na własne zadanie zabrać mnie do naszego małego powiatowego szpitala i że on poprowadzi ciążę do końca... nie pracował bo był na zwolnieniu ale codziennie przyjeżdżał!! Badał kazał jeść mimo wymiotow zrezygnował z żywienia pozajelitowego..zlecił 1 zabieg na nerki i dal 1 tabletki...przed porodem nawet 2 tyg byłam w domu..urodziłam po terminie zdrowe silne dziecko..my jesteśmy mu megaaa wdzięczni A on nas zawsze przeprasza że nie był wtedy od początku z namiNatka95, agge, Sielankaaa, Magdalena29, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Powiedziałam chłopakowi o ciąży♥️ ..prawie mi się rozpłakał bardzo pozytywnie ogolnie!! mam duże wsparcie:)
Sasanka55., *Agape*, ElfiaKsiężniczka, Okularnica_:), Magddullina2, Pati96, szona, Karenira, Natka95, Mlodamezatka, eemmiilliiaa, Grabcia1023, MonikA_89!, GrubAsia, agge, Sielankaaa, moni05, moyeu, Magdalena29, Simons_cat, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość
👩🏻🧔🏼
Ja: 29 lat
Biore: Pregnacare max
Starania od pazdziernika 2019 roku
⏸ - 16.07.2020!
🔮24.07. 2020 pęcherzyk 8,8 mm
♥️ 31.07 jest serduszko
🤱🏻- marzec 2021! -
Ag91 wrote:Powiedziałam chłopakowi o ciąży♥️ ..prawie mi się rozpłakał bardzo pozytywnie ogolnie!! mam duże wsparcie:)
Ag91 lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:Fantastycznie ❤️ Bardzo sie ciesze z wami! ❤️ Teraz niech sie zdrowo rozwija wszystko i nudnych pozostalych 8 miesiecy! 🍀
Dzieki♥️ W przyszłym tyg ide do gina.. potem kolej na rodziców żeby powiedzieć mieszkamy daleko od moich wiec myśle ze tez zrobię niespodzinke jakaś w najbliższym czasie..👩🏻🧔🏼
Ja: 29 lat
Biore: Pregnacare max
Starania od pazdziernika 2019 roku
⏸ - 16.07.2020!
🔮24.07. 2020 pęcherzyk 8,8 mm
♥️ 31.07 jest serduszko
🤱🏻- marzec 2021! -
nick nieaktualny
-
Dzień dooobry bardzo ja tez wpadłam zobaczyć jakie piękne kreseczki wysikacie ❤️💪🏻
Okularnica_:), Sasanka55. lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
nick nieaktualnySasanko, Lilou, Muszka, jak tam wasze kreski?
Frelcia, skoro masz doświadczenie z pracy z małymi dziećmi, mam do Ciebie dzieciowe pytanie. Mam nadzieję, że nikomu nie będzie tutaj przeszkadzać. Zastanawiam się jak sobie radzić ze zbuntowaną 2 latka, której jak coś nie pasuje to zaczyna się płacz i niestety bicie głową o podłogę . Uderzy się raz, dwa, nie więcej... Jak w takiej sytuacji reagować? Kupiłam nawet książkę o pozytywnej dyscyplinie, ale póki co mam wrażenie, że to o starszych dzieciach... Oczywiście rad innych też z chęcią wysłucham. A jakby komu przeszkadzało pytanie to dajcie znać usunę i napisze na privWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 08:08
Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
Makino jak dla mnie są dwa sposoby albo kompletnie nie zwracać uwagi aż się znudzi i nabije sobie takiego guza, ze stwierdzi ze jednak to zachowanie nie daje jej korzyści albo w tym momencie Ty zaczynasz się zajmować czymś w mega interesujący i ciekawy sposób, tak żeby dziecko zaciekawić i zachęcić żeby porzuciło negatywne zachowanie. Oprócz tego dużo z dzieckiem rozmawiać o emocjach i uwrażliwiać na emocje innych ludzi w odniesieniu do dziecka. Może jeszcze Elfia coś podrzuci, bo ma większe doświadczenie.
Tak jeszcze dodam ze to może być klasyczny bunt dwulatka i to po prostu trzeba przejść. Pamietam moja siostrę jak miała 2 latka. Nie dało się przemówić praktycznie niczym do dziecka. Jedyne co działało to puszczenie ulubionych piosenek poruszanek na tv i wspólne tance. Wtedy ona rozładowała swoje emocje, wyszalala się i potem był spokój.Makino, *Agape* lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Makino wrote:Sasanko, Lilou, Muszka, jak tam wasze kreski?
Dziewczyny jeszcze smacznie śpią. Halo, halo! Czekamy ☺️
Lilou tylko nie zapomnij dziś nasikać na test ☺️Sasanka55. lubi tę wiadomość
Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Dwulatki i trzylatki są tak skupione na sobie, że bardzo ciezko przekonać je do zmiany zachowania Jasne ze są dzieci „bardziej dojrzałe emocjonalnie” ale to tez często zależy od tego jaki wzorzec czerpią z rodziców. Jeśli jest dużo czułości, troski czy dbania o drugiego to dziecko to widzi i nawet nieświadomie ale naśladuje. I tez te emocje są bardziej „wyciszone”, trudniej o wybuch. To tak z mojego doświadczenia. Ale szczerze? Takie małe dzieci są najbardziej „wdzięczne” chociaż wole pracować ze starszakami 😀 Niby mam święta cierpliwość ale łatwo o frustracje jak taka 20tka maluchów daje popalić. Natomiast to co zawsze się sprawdza to odwrócenie uwagi i skupienie się na czymś co zafascynuje dziecko albo dać mu coś dzięki czemu poczuje się ważne np wieszanie prania czy np wkładanie poskładanych ubranek do szafy- przecież bez pomocy dziecka się nie obędzie 😀
Makino lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Litania do św Józefa 🙏🏻