W ciepłą lipcową noc poczęcia nastąpi moc!
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikA_89! wrote:Jak na razie nie potrafię w to uwierzyć
Trzeba wierzyć chociaż to bardzo ciężkie. Wiem, bo tez to przechodziłam. Będę mocno trzymać kciuki.Koniczynka28, MonikA_89! lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Magddullina2 wrote:Dzień dobry słoneczka ❤️
Podczytuje Was codziennie ale jakoś nic sensownego nie mam do napisania...
Widzę dużo nowych nicków i codziennie zaciskam mocno kciuki za każdą z Was!!!
Elfia super ze wszystko się układa i lozysko poszło do góry ❤️ teraz już oby do spotkania z kruszyna ❤️❤️❤️❤️😘😍
Pauliska no taki lekarz to masakra, w końcu chodzimy do nich po jakieś informacje a takie wytłumaczenia że dziecko się rusza... 😱 Masakra.... Myślę że dobra decyzję podjęłaś o zmianie lekarza... 😘
Sasanko, Szonka jak u Was? ❤️❤️❤️Mało Was tu ostatnio?
Hej Piękna, mam w opór pracy. Plus po wynikach męża nie czuje, ze mamy jakakolwiek szanse na naturalne poczęcie, wiec i nawet nie myśle o robieniu np testu. Mąż był u urologa, palpacyjnie żylaków brak. Dostał skierowania i będziemy wszystko kompletować przed wizytą u androloga w Wawie. Jak wcześniej miewałam wywalone, tak teraz serio mam wywalone konkretnie. Wiem, że mogę nigdy mamą nie być ale teraz chociaż wiem jaka może być tego potencjalna przyczyna. Będzie co ma być na razie wpisałam sobie urlop na koniec sierpnia i mam wreszcie na co czekac
Dziekuje, ze pytasz! Jak się czujesz?Magddullina2 lubi tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Z drugiej strony może być tak, że problemem jest czynnik męski, a kobieta ma silne komórki, produkuje ich dużo i dlatego oddaje do adopcji. Koszt w Invimed świeżych komórek z banku w Czechach to 20tys. W przypadku komórek od leczących się kobiet płacimy "tylko" 5500zł za procedurę zapłodnienia plus koszty transferu. Aspekt finansowy jest niestety dość istotny u nas, bo nałożyło się kilka rzeczy a nie chcemy się wyczyścić ze wszystkich oszczędności. Wiadomo w ciąży też trzeba brać drogie leki plus późniejsza wyprawka na dziecko
Zdaniem dr ja będę takim przypadkiem. Ona uważa, ze po tylu obserwowanych cyklach powinnam wyprodukować sporą ilość jajek. I bardzo możliwe, ze to nie ja stanowiłam problem. Wiec wtedy może rzeczywiście - chociaż potencjalnie „się leczę” to jednak moje jajka nie będą takie zle. Jeśli tylko uda mi się wytworzyć więcej niż 6 - oddam je na pewno. Może komuś pomogą 🙏
Fiore, MonikA_89!, GrubAsia, Makino, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem po wizycie u Pani endokrynolog. Wg niej PCOS jak malowane i dziwi się, że endo u którego byłam rok temu mówił, że jest ok, bo już wtedy było widać, że nie jest ok. Kazała powtórzyć kilka badań i przyjść z wynikami nie zapisując się na wizytę, czyli już bez płacenia 🤤 Jak będą kiepskie, chciałaby wziąć mnie do siebie do szpitala żeby zrobić szerszą diagnostykę 😮 Zaskoczyła mnie bardzo. Dała mi też kontakt do pani endokrynolog w Warszawie, która podobno zjadła zęby na niepłodności i wręcz zaleca konsultację z nią. Ponadto zasugerowała odstawienie dupka i monitorowanie naturalnej owulacji. Dziwiła się też, że do tej pory nie miałam stymulacji.
Podsumowując... też jest zdania, że straciłam niepotrzebnie dużo czasu, bo należało od razu wziąć się za mnie od strony PCOS ale mam się nie martwić wiekiem, bo zdążę urodzić dwoje dzieci.Fiore, Simons_cat, ElfiaKsiężniczka, Mm, Mlodamezatka, lorinka9191, agge, MonikA_89!, GrubAsia, szona, Makino, eemmiilliiaa, Pati96, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
ElfiaKsiężniczka wrote:Ja miałam dzisiaj wizytę. Na tym lezakowaniu sama się upaslam i malutka też przybrała w te 3 tygodnie 400 g i waży teraz 850g, więc się trochę boję cukrzycy 🙊
Szyjka pancerna, długa na 53 mm.
Krwiak ma 8cmx4cm, łożysko się podniosło i już nie wygląda jakby było przodujace. Ze względu na krwawienie i grupę rh -dostane zastrzyk immunoglobuliny. -
Szoneczko skarbie będziesz mama!!! Dobrze ze nie rozmyślasz i luzujesz głowę a urlop mam nadzieję będzie udanym i wspaniałym czasem dla Ciebie , życzę Ci żebyś zaskoczenie zaszła i była to dla Ciebie wielką niespodzianka!!! 😘❤️ Nie raz i nie dwa były tutaj kobiety że złymi wynikami m i swoimi a jednak stał się ten cud 😍
Ja bardzo i z całych sił na Was chucham i myślę codziennie o Was 🤰🌬️🤰🌬️🌬️🤰🌬️✊
Dziękuję że pytasz czuje się ok, dziś już początek 10 tygodnia, po za sennością i totalnym Ciapokiem z spowolnionym trybem, nic specjalnie mnie nie dolega, piersi bolą nadal Zdążą się zgaga... Brzuch okragleje..
Jutro wizyta więc będę wiedziała więcej co u dzidzi ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 20:42
Fiore, moyeu, szona lubią tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
W końcu nadrobiłam ale już nie pamietam co miałam komu napisać. W pracy mam zajeb, dwa dni praktyk mam w tym tygodniu plus zajęcia i prace dodatkowe, ja nie wiem jak się nazywam a dobrze by było się zacząć uczyć bo egzaminy się zbliżają 🤦🏼♀️ A roboty nie ubywa... Także ja nie zaglądam tu tak często jak bym chciała, ale myśle o Was nieustannie i kibicuje ❤️ zauważyłam że te ostatnie kilka dni nie czułam że się staram, wyrzuciłam tę myśl z głowy i było mi tak błogo, ale jestem 7dc więc zaczynam powoli znowu o tym myśleć i niestety nastrój siada. W następny poniedziałek monitoring, ale za dwa tygodnie krótki urlop 🥳 bo tylko od środy do niedzieli ale odliczam dni 😍. Akurat na niedziele 26 wypada mi termin @ ale zmienię termin testowania po potwierdzeniu że była owulacja. Także u mnie nic ciekawego, pewnie będę mogła coś więcej napisać po monicie
szona, moni05 lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Grabcia1023 wrote:Dziewczyny u mnie chyba nie będzie testowania... dziś jest 5dpo i pojawiło się dużo wodnistej/ plodnej wydzieliny A wszędzie pisze że to spadek progesteronu ;(
agge lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Pierwsze słyszę że wodnista wydzielina po owu oznacza spadek progesteronu... hmmm aż się zaciekawilam... A nie masz dupka zeby se wziasc na "w razie czego" ?
Niestety nie mam ;(
A maialm nadzieję bo jak nigdy mam takie ciężkie piersi i lekko czuje podbrzusze ;( -
Grabcia1023 wrote:Dziewczyny u mnie chyba nie będzie testowania... dziś jest 5dpo i pojawiło się dużo wodnistej/ plodnej wydzieliny A wszędzie pisze że to spadek progesteronu ;(
Grabcia1023 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Makino wrote:Dostałam wiadomość, że mam się zgłosić o 7.30 w poniedziałek na oddział, więc działamy z histeroskopią 💪. Oby tylko 🙈 nie robiła jakiś cudów, bo w poniedziałek 6 dzień, ale ja zwykle mam 4 dni, więc nastawiam się pozytywnie, w końcu zobaczymy co tam w środku piszczy
-
Milka85 wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie u Pani endokrynolog. Wg niej PCOS jak malowane i dziwi się, że endo u którego byłam rok temu mówił, że jest ok, bo już wtedy było widać, że nie jest ok. Kazała powtórzyć kilka badań i przyjść z wynikami nie zapisując się na wizytę, czyli już bez płacenia 🤤 Jak będą kiepskie, chciałaby wziąć mnie do siebie do szpitala żeby zrobić szerszą diagnostykę 😮 Zaskoczyła mnie bardzo. Dała mi też kontakt do pani endokrynolog w Warszawie, która podobno zjadła zęby na niepłodności i wręcz zaleca konsultację z nią. Ponadto zasugerowała odstawienie dupka i monitorowanie naturalnej owulacji. Dziwiła się też, że do tej pory nie miałam stymulacji.
Podsumowując... też jest zdania, że straciłam niepotrzebnie dużo czasu, bo należało od razu wziąć się za mnie od strony PCOS ale mam się nie martwić wiekiem, bo zdążę urodzić dwoje dzieci.Milka85 lubi tę wiadomość
-
Grabcia1023 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Kazio14 wrote:Nie zabijaj mej nadziei 😅 ja sobie wkręcam że to może to bo mnie zalewa U mnie 8-9dpo a w sumie kto to wie kiedy i czy ta owu była 🤔 w ogóle stara a głupia jestem. Co mnie coś zakłuje to już się nakręcam jak nastolatka 🙈
Tak jak ja 😱😱 dwoje dzieci A każdy sygnał z organizmu odczytuje że jednak jest fasolka 😁 dziś jeden raz mnie tak mocno coś zabolalo ale dosłownie sekundę A ja od razu że może się zagniezdza 🤣🤣 kiedy testujesz?? -
https://zapodaj.net/b6d45deb1429f.jpg.html test z dziś rano. Mdli mnie od wczoraj więc nawet spać nie mogę... Tylko nie wiem czy to od tych ⏸️ czy od bromergonu ... Na betę idę o 6 koleżanka mi jeszcze do 7 napiszę wynik bo tam pracuje.
*Agape*, Magddullina2, Makino, szona, Simons_cat, Suszarka, Mlodamezatka, Mango44, Fiore, Kazio14, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
-
Gosia890 wrote:https://zapodaj.net/b6d45deb1429f.jpg.html test z dziś rano. Mdli mnie od wczoraj więc nawet spać nie mogę... Tylko nie wiem czy to od tych ⏸️ czy od bromergonu ... Na betę idę o 6 koleżanka mi jeszcze do 7 napiszę wynik bo tam pracuje.
Daj znać, jak będzie wynik 🙂 Progesteron też robisz?Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼